Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3351) *Ropi* válasza nfsu17 (#3350) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igen azzal, de akkor nem sokat fogsz belőlük látni, mert elég gyenge minőségben csinálja meg. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3352) nfsu17 válasza *Ropi* (#3351) üzenetére


nfsu17
veterán

Úgy érted a develop fülön akkor rosszabb képet fogok látni?
Ha igen, akkor marad így.
Pedig katalógus nélkül is így nézett ki minden, csak sokkal gyorsabb volt az import.

(#3353) *Ropi* válasza nfsu17 (#3352) üzenetére


*Ropi*
félisten

Persze.

Ha el sem indítod a LR-ot, akkor még gyorsabb. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3354) bippeti


bippeti
tag

Ismerkedem a progival...
Próbáltam egy exportot, azonban a kapott jpg totál "fakó" ahhoz képest, amit az LR-ben látok. Exportálásnál próbáltam sRGB-t (elméletileg ezt kellene használni, ha jól értettem), AdobeRGB-t és ProPhotoRGB-t is, de egyik esetben sem kaptam azt a színt, amit az LR-ben láttam. Próbáltam a minőséget is állítani, de nincs eredmény.
Van arra lehetőség, ill. mit kell tennem ahhoz, hogy ugyanolyan színű jpg-et kapjak, mint amit az LR-ben látok? Ötlet valakinek, hogy mit állítottam el, v. mit nem állítottam be? Köszi.

(#3355) *Ropi* válasza bippeti (#3354) üzenetére


*Ropi*
félisten

Soha nem fogod ugyanazt látni, mert az sRGB kisebb színtér a Melissánál, amiben az LR develop menüje dolgozik (plusz a monitorod színvisszaadási képessége is beleszól a képletbe, mert csak annyit látsz az egészből, amennyi a színterébe belefér - már ha színkezelést is tudó képnézegető programmal nézed vissza: a Windows képnézegető pl. nem tudja, helyette IrfanView + pluginpack). Ez ilyen, meg kell szokni: kezdj el kísérletezni, hogy mennyire kell túlhúznod ahhoz, hogy utána sRGB-ben jól mutasson! ;) Ha pedig valóban színhelyes akarsz lenni, akkor be kell kalibrálni a monitorodat.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3356) bippeti válasza *Ropi* (#3355) üzenetére


bippeti
tag

Értem, köszi.
Van olyan általánosan használható (esetleg előre beépített sablon), ami ennek a fakóságnak az elkerülésére a legtöbb képre használható? A legutóbbi családi képeket RAW-ban készítettem. Nem lett nagy részük profi minőségű (ahhoz, hogy órákat tekergessem a képeket, ráadásul teljesen kezdő vagyok, tehát számoljunk inkább napokkal-hetekkel :D), na de mégiscsak rajta a gyerekek, stb., jó lenne kis munkával a lehető legjobbat kihozni.
Az elképzelésem korábban az volt, hogy mindre küldök egy auto AWB-t, aztán pár kattintással már sokkal jobbat hoztam létre, mintha mindjárt jpg-be lőttem volna. De most így megkockáztatom, hogy a váz szebb jpg-t hozott volna létre, mint amit most tudok RAW-on keresztül LR-rel (anélkül, hogy egyesével tekergetnék)...
Vagy az eredeti elképzelésem hibádzik és ha csak ennyit szeretnék utómunkázni a képekkel, akkor ne is raw-ozzak?

(#3357) energomatt válasza bippeti (#3356) üzenetére


energomatt
senior tag

Úgy tudod elérni a kevesebb munkát, hogy minél jobban megtanulod a képkidolgozást a LR-al. Egyébként a saját presetek létrehozásával sokat tudsz gyorsítani. Pl.

(#3358) *Ropi* válasza bippeti (#3356) üzenetére


*Ropi*
félisten

Valóban tud a LR automata módot, de az csak abban az esetben ad konzisztens eredményt, ha a forrás képek is egyforma körülmények közt, egyformán lettek meglőve. Viszont ez a legritkább esetben sikerül, így az automata funkció alkalmazása után is jó eséllyel minden egyes képbe külön-külön is bele kell nyúlnod majd. ;) Egyébként egyetértek (#3357) energomatt-tal.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3359) general


general
addikt

urak, windows alatti LR katalógus használható mac alatt, vagy felejtsem el, nulláról kell indulnom? (most a másolásról,vinyók fájlrendszeréről ne beszéljünk, nem az a kérdés)

(#3360) *Ropi* válasza general (#3359) üzenetére


*Ropi*
félisten

Crossplatform rendszer, tehát működnie kell (ha ugyanazon a meghajtó betűjelen megtalálja az oprendszer amit keres). Viszont érdemes figyelni a fájlokra, mert nem minden ugyanott kell legyen.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3361) aleister


aleister
veterán

Ropi!
Jól emlékszem, hogy anno azt írtad, hogy a fotón végzett minden egyes művelet rögtön mentésre kerül a katalógusba? Tehát, ha állítok a kontraszton +10-et (egy mentés), visszahúzom +5-re, még egy mentés?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3362) amulet


amulet
senior tag

sziasztok
teljes képernyős nézegetésnél, meg lehet változtatni a háttér színét? mert nekem fehér :( pl feketére?

(#3363) Balinov válasza amulet (#3362) üzenetére


Balinov
félisten

meg, jobbklikk a feher hatterre, vilagos/sotetszurke/fekete asszem a lehetoseg a feher mellett

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3364) amulet válasza Balinov (#3363) üzenetére


amulet
senior tag

hogy én erre nem gondoltam, a menüben néztem :(
köszönöm

(#3365) general válasza *Ropi* (#3360) üzenetére


general
addikt

köszi! :R ez jó hír.

(#3366) Balinov válasza amulet (#3364) üzenetére


Balinov
félisten

szivesen, nincs mit ;)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3367) *Ropi* válasza aleister (#3361) üzenetére


*Ropi*
félisten

Így van, xmp fájl esetén is.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3368) bippeti válasza energomatt (#3357) üzenetére


bippeti
tag

(Nemcsak energomatt-tól kérdezem: ) Tudtok ajánlani olyan oldalt, ebook-ot, könyvet, stb., ami valamennyire szisztematikusan, áttekinthetően elmagyarázza azt, hogy az utólagos képfeldolgozás során melyik tulajdonság húzásával hogyan módosul a kép? Vagy másképpen: ilyen-olyan módosítást milyen tulajdonságok tekergetésével lehet elérni? Pl. before-after képekkel tudom ezt elképzelni, de nem tudom, hogy készült-e ilyen gyorstalpaló kezdőknek...

[ Szerkesztve ]

(#3369) *Ropi* válasza bippeti (#3368) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Lightroom gyorstalpaló Magyar nyelven van, meg tele van a Youtube Angol nyelvű oktató videókkal. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3370) bippeti válasza *Ropi* (#3369) üzenetére


bippeti
tag

A gyorstalpalót leszedtem, kipróbáltam, de erősen hiányosnak találtam. (Talán csak egy-egy fejezet/rész van meg benne, de nem emlékszem, mert már töröltem.) A tippeket köszi, Baráth Gábor LR-könyvét átolvastam, youtube-on is elboldogulok. :)
De gondoltam, hátha van egy szisztematikus, következetes és átfogó leírás valahol, valamilyen formában (akár interaktív). Ha nincs, akkor maradnak a fentiek. Köszi!

(#3371) Balinov válasza bippeti (#3370) üzenetére


Balinov
félisten

bippeti: Baráth Gábor fele LR4-es konyv megvan nekem is, indulasnak jo, de igazan szerintem YT-s videokbol lehet jobban belemelyedni.

Ha szabad ajanlanom YT csatornakat en - szubjektiv velemeny, keretik vigyazni! - Anthony Morganti LR5 training videos playlistjevel kezdenem (term a tobbi LR/PS videojat is erdemes megnezni)

Nemreg fedeztem fel YuriFineArt csatornat, ebbol is erdemes megnezni parat (pl. innet esett le,hogy meg kene baratkozni a dodge/burne-el mert nagyon jo dolgokat lehet kihozni belole)

Jo meg Gavin Hoey csatornaja is, szerintem. Korabban PS-ben dolgozta fel(foleg) a kepeit, de ugy nezem, miota belepett az AdoramaTV-hez inkabb LR-re all ra o is.

Szerintem figyelemre melto meg a B&H csatornaja. Igaz, itt omlesztve van mindenfele Audio/video/fotos cucc, de van par teljes eloadas LR temaban, amit megintcsak erdemes megnezni. B&H-hoz hasonlo meg az AdoramaTV

Matt Koslowskitol is van fenn jopar jo LR-es oktatovideo

Nem ingyenes..khm....cuccbol meg mikor kijott az 5.x foverzio en ezt a Julianne Kost fele Revitalize your workflow lightroom 5 neztem vegig, jopar oras (gyk 2 napos CL-es eloadassorozat), nagyon informativ, nem csak develop reszt,hanem tenyleg a komplett wf-t erinti.

udv
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3372) nOvOp


nOvOp
senior tag

Sziasztok!
5.7-es LR-ből hogyan tudok katalógust exportálni egy 3.5-ös LR-ba? Az 5.7-es katalógusát nem tölti be a 3.5-ös, mert "túl új" neki.

(#3373) aleister válasza nOvOp (#3372) üzenetére


aleister
veterán

Az esetek túlnyomó részébe a szoftverek értelemszerűen felülről kompatibilisek.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3374) bippeti válasza Balinov (#3371) üzenetére


bippeti
tag

Kösz a részletes gyűjteményt, hasznosnak tűnik! :R
Egyébként úgy döntöttem, hogy egyelőre RAW+FINE-ban lövöldözök, így ha véletlenül sikerülne valami nagyon jót lőnöm, akkor érdemes eltenni RAW-ban is későbbre, amikorra már érteni fogok a tekergetéséhez, addig meg ott van jpg-ben a családi dig. albumba... :)

(#3375) *Ropi* válasza nOvOp (#3372) üzenetére


*Ropi*
félisten

Erre egyszerű a válasz: sehogyan. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3376) madgie


madgie
titán

Na megint hardverügyben sírok :D

Mac Minim van, i5-3210M-mel, HD4000-rel. Kéne valami erősebb, jóval erősebb.

Apple-nél nem tudok értemes áron lépni, a Mac Mini utoljára 2012-ben jött ki normál négymagos i7-tel, abban viszont csak a HD4000 van, ami nem támogatott LR-ben. Persze vehetnék iMac-et i7-tel, újonnan nyóccázezer. Aha, persze :D

Szóval marad a PC. Az i7 a nyolc szál miatt alapelvárás (LRTimelapse is kéri), a másik fontos dolog az lenne, hogy ezt is mindentegyben gépnek szánom, tehát NAS, torrentszerver, médiakiszolgálóis lenne a fotófeldolgozás miatt. Ezért a fogyasztás is fontos lenne, természetesen idle állapotban fontos főleg. Szóval, olyasmit szeretnék csinálni, ami max 25 wattból elszüttyög magának, aztán ha kell erő, akkor az is van.

Lehet venni olcsón használt i7-2600(K)-t, csábító is, de az alaplapellátás már esetleges lga1155-re, 2-3 év múlva, egy esetleges meghibásodás esetén ez még fájóbb dolog lehet. Azt nem tudom, mennyit eszik idle, gondolom az újabban jobbak. Az előny az ára. Komplett lap+proci megvan egy újabb proci árából

Másik ötlet lenne egy i7-5775C, nem olcsó proci, de az Iris Pro most még tudtommal jó megoldásnak számít, a LR is bőven profitálna belőle. Így nem kellene mellé diszkrét VGA, a fogyasztás felettébb barátságos maradhatna.

Az ötös szeriás intel árából majdnem meg lehet venni a legújabb 6700K-t is. Ott előny lehet a friss foglalat és ddr4 a jövőtállóság szempontjából, másrészt viszont az IGP gyengébb a Broadwellhez képest. Gondolom emellé biztos kell valami VGA.

Diszkrét VGA-ból van olyan, ami idle nagyon keveset kajál be? Vagy 3-4 éve nem követem komolyabban a PC piacot.

Kinek mi a véleménye?

[ Szerkesztve ]

(#3377) *Ropi* válasza madgie (#3376) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egy ilyen paraméterekkel összeállított gép nem fog megállni 25W-nál még idle sem - főleg, ha valóban biztonságosra (RAID tömb + UPS, stb.) szeretnéd építeni - (tapasztalatból mondom, mert több ilyen gépet raktam össze kollégáknak az elmúlt években). HDD-nként és RAM modulonként 10W-tal lehet számolni átlagban - a HDD-ket még lekapcsolhatja idle, de a RAM-okat nem igazán (32 GB ajánlott, az 4 db 8 GB-os modul, tehát alapból 30-40W)...Az ára is az igények függvénye, pl. egy valamirevaló 3 lemezes RAID tömb önmaga csak egy ~100-as. De ez már nagyon nem az LR topik témája, miután többször is ki lett vesézve, hogy mi az, ami kell neki: ezt a topikot ajánlom inkább. ;)

A dolgozós gépem pl. 160-170 W körül eszik idle, ha odalépek neki akkor a dupláját (bár amióta belekerült a GTX760 nem mértem újra, de elvileg nem lehet nagyon több, mert csak 10 W-tal eszik többet az előző VGA-nál). Van benne egy 2600K húzva, 32 GB RAM, 3 SSD, 7 db HDD (ebből 4 RAID-ben), meg 10 db szuperhalk Noctua venti...Az UPS is megeszik alatta 35 W-ot, azzal, hogy szinten tartja az akkuit (vannak kisebb fogyasztású UPS-ek is).

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3378) madgie válasza *Ropi* (#3377) üzenetére


madgie
titán

Nem kell raid, külső vinyón meg felhőbe backupolok. Most tesztelte a PH ezt a barebone-t, a 6700K-val IGP-vel 18 wattból elvan idle a rendszer. UPC sem kell, ha elmegy az áram, akkor elmegy. Nem akarok ágyúval verébre lőni, csak egy erősebb, de nem (idle) áraméhes gép kell.

Azért ide írom amúgy, mert a milyen asztali gép topikban azt se tudják, mi a jó a Lightroomnak, meg mi az a LRTimelapse :)

[ Szerkesztve ]

(#3379) Balinov válasza bippeti (#3374) üzenetére


Balinov
félisten

Nagyon szivesen, orulok, hogy hasznosnak talaltad. :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3380) *Ropi* válasza madgie (#3378) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Nem kell raid, külső vinyón meg felhőbe backupolok."

Bátor vagy. ;) Volt már kolléga akinek a titkosítós vírus benyalta a külső HDD-t (mivel mindig az USB-s eszközökkel kezdi), aztán szerencsétlenségére - mielőtt észrevette volna - az egészet felszinkronizálta a felhőbe: game over, 5 év anyagai repültek az örök Bitmezőkre. :(

"Most tesztelte a PH ezt a barebone-t, a 6700K-val IGP-vel 18 wattból elvan idle a rendszer."

Még mindig azt mondom, hogy munkára olyan gépet kell venni, ami nem süti meg magát közben, mert nem tudsz bele értelmes hűtést erőszakolni - ezzel simán megfől minden a házban folyamatos nagy terhelés közben (az elégtelen hűtésnek és az álló levegőnek köszönhetően: nem csak a CPU-t kell hűteni, de a HDD-ket és egyéb alkatrészeket is). Ha nem is azonnal mennek tönkre, de jelentősen csökken az élettartamuk.

"UPC sem kell, ha elmegy az áram, akkor elmegy."

Munkára használt SSD-s gépek alá kötelező az UPS, mert az SSD-k szeretnek meghalni a hirtelen jött áramszünetektől: van jópár ilyen történet az SSD-s topikban. Scenario: Win alatt a LR alapértelmezetten az SSD-re (jellemzően azon van a rendszer partíció) menti a katalógust, ha elszáll, akkor vele száll az is (tudom: backup, de vannak presetek, stb., amit nem feltétlenül mentesz és újra eltalálni ugyanazokat a beállításokat elég macerás).

"Azért ide írom amúgy, mert a milyen asztali gép topikban azt se tudják, mi a jó a Lightroomnak..."

Azért azt el lehet nekik mondani, hogy erős CPU, minium 16 GB RAM, minimum 2 db SSD, meg erős VGA - mindezeket minimális fogyasztással.

"..., meg mi az a LRTimelapse :)"

Azt felesleges is tudniuk. :))

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3381) madgie válasza *Ropi* (#3380) üzenetére


madgie
titán

Szerintem meg a tuningtól csökkenhet az éllettartam, degradálódhat a proci meg főhet meg a nagyobb terhelésnek kitett alaplap. Egy alapórajeles, modern i7 kap egy normális procihűtőt, a gépház elől beszív egy 12 centis ventivel, hátul egy hasonló ki, a procihűtő meg ebben az irányban szintén mozgatja a levegőt... nem sül meg ott semmi. Nekem micro ATX cuccom volt anno, ilyen egyszerű megoldással passzívan is elbírta volna a Scythe Mini Ninja az i7-2600-at. Persze kapott biztonsági ventit végül.

(#3382) aleister válasza madgie (#3381) üzenetére


aleister
veterán

Csak pár gondolat:

1. Szerintem ne akard egy kalap alá hozni a munkagépet a torrent kliens+NAS szereppel. Zyxel NAS-t már kapni használtan, garisan 24-25k környékén. 24/7-ben ellát minden ilyen jellegű igényed (sőt jóval többet is), és 2x wattból megáll a fogyasztása.

2. Nagyon jól látod, hogy a tuning rossz dolog. Az eszközök hatásfoka a default beállításokra van optimalizálva. Igen, lehet x % plusz MHz-t kisajtolni belőlük 2x % többletfogyasztással, melegedéssel, plusz zajjal, élettartam csökkenéssel. Tök jó az OC, amíg az ember diák, és nincs pénze.
Egyetlen kivétel az alulfeszelt tuning, amivel a fogyasztást és melegedést tudod csökkenteni.

3. Mivel nem szempont a hordozhatóság, ne szívasd magad mITX, mATX lapokkal. Bővíthetőség, kábelmenedzsment, szerelhetőség, légcsatorna kialakítás, melegedés szempontjából az ATX formátum a legjobb.

A komponensek tulképpen lényegtelenek. :)
Szerintem eléggé képben vagy, hogy összehozd egy kis olvasgatással. i7-47xx +, 16GB DDR3, 120GB SSD...a többi szinte másodlagos.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3383) madgie válasza aleister (#3382) üzenetére


madgie
titán

Köszi a választ! Zyxel NAS-om volt, hú, de utáltam. Egy komolyabb NAS meg 80-120 ezer, akkor meg fityisz, legyen mindenegyben. A méretben sajnos meg vagyok kicsit lőve, kábé 35 centis ház fér csak be az asztal alá. Szóval az egy alacsony építésű micro ATX, maximum.

Azon is gondolkodtam, hogy a H97/Z97 lapok 99%-a Mac kompatibilis, lehet húzok majd rá egy Hackintosht oszt csók. Már ha nem szívás. Ha az, marad a Windows. A Macet azért már jól belaktam, iMovie ott van "ingyen", jó vágni, az oprendszer is mindig ingyen jön, a többi cucc is almás itthon, stb.

(#3384) aleister válasza madgie (#3383) üzenetére


aleister
veterán

Mi volt vele a gond?
Nagyon jó ár/érték arányú cumónak tartják itt PH-n.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3385) madgie válasza aleister (#3384) üzenetére


madgie
titán

Hangos és instabil volt. Akkor már mindegy, ha a routeren torrentezek. Az is instabil lenne de legalább nem hangos :D

(#3386) Balinov válasza madgie (#3385) üzenetére


Balinov
félisten

nsa325-om volt, majd' 4 evig ment el ugy 2x1TB WD-vel raid-ben hogy gyk felevente, ha ra kellett nezni. aztan lekonyokolt , lett helyette v2 NSA325, enneg meg annyi hangja sincs a tv alatt, mint a v1-nek. UPC/Samsung HD STB hangosabb. halal komolyan.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3387) aleister válasza madgie (#3385) üzenetére


aleister
veterán

Én is routeren oldom ezeket meg, de adatbiztonság szempontjából kéne a raid. Pont a Bali által említett rev2-es Zyxel-t néztem ki. Csodálkozom, hogy nem vált be nálad, mert az admin felület fapadosságán túl nemigen szoktak nála negatívumot említeni.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3388) madgie válasza aleister (#3387) üzenetére


madgie
titán

Nem tudok vele amúgy sem mit kezdeni, minden médiát Plexen osztunk meg, ezek a NAS-ok meg kevesek a transzkódoláshoz. Nem fogom megúszni az "egybegépet", vagy esetleg vehetek egy olcsóbb Intel NUC-t, meg külön nagygépet ,de szerintem az a macerásabb út.

Mindegy, túl sokat offoltam itt már erről, bocs, srácok! Majd megrágom, mi lesz :)

(#3389) *Ropi* válasza madgie (#3381) üzenetére


*Ropi*
félisten

Amióta 3+ éve megvettem, azóta megy a procim húzva - tud 5 GHz-et is, csak azt már én is feleslegesnek tartom az aránytalanul nagy többletfogyasztása miatt. Egyszer-egyszer beröffentem ha nagyon gyorsan kell valamit lekonvertálni, de 24/7-re elég a 4.4, az is ~30% nyereség (a gyári 3.4-hez képest). Kék halál egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt - de az is csak az első fél évben, a rosszul megírt Intel RST driver miatt: amióta lecseréltem azóta egyszer nem fagyott. Magyarán a tuning lehet, hogy káros, de hamarabb vált az ember új procira mint, hogy észrevenné a degradálódását. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3390) *Ropi*


*Ropi*
félisten

CsaXólok, hogy ma reggel frissült az LR (6.5-re) + PS CC-m (2015.1.2, az ACR meg 9.5-re), tehát valami van a levegőben. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3391) Balinov válasza *Ropi* (#3390) üzenetére


Balinov
félisten

Bejött a fény a szobába 😁

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3392) *Ropi* válasza Balinov (#3391) üzenetére


*Ropi*
félisten

Valódi lightroom lett. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3393) Balinov


Balinov
félisten

Ha esetleg valaki most gondolkodik CC elofizuban akkor Serge Ramelli oldalarol van ez a promo, marcius 31-ig 12.29€/ho helyett 9.83/ho. ez egy evben 29.52€ megtakaritas, gyk, 2 honap ingyen a 12bol

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3394) madgie válasza Balinov (#3393) üzenetére


madgie
titán

Apicsába, nekem 10.78, ez még olcsóbb :DDD

(#3395) Balinov válasza madgie (#3394) üzenetére


Balinov
félisten

😀mondjuk ebből serge nem tudom hogy mennyit kap ha kap

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3396) aleister


aleister
veterán

Már korábban is éreztem, hogy zavar a dolog, de most érte el az ingerküszöböm, hogy szóvá is tegyem...a "Done" gombot vissza lehet valahogy csalogatni? Ilyen van pl a crop vagy a adj. brush esetén, és az 5 után sikeresen kigyomlálták. :W :F

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3397) energomatt válasza aleister (#3396) üzenetére


energomatt
senior tag

Nálam a CC-ben van. 2015/4

(#3398) aleister válasza energomatt (#3397) üzenetére


aleister
veterán

Szerintem nekem is ez van fent, és hűlt helye. Csak az Enter-rel fejezi be a szerkesztést, ami rossz, mert le kell vennem az egérről a kezem, majd vissza.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#3399) copass


copass
veterán

duplaklikkre is befejezi asszem.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3400) madgie válasza copass (#3399) üzenetére


madgie
titán

Vagy ha a használt tool ikonjára rákattolsz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.