Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3380) *Ropi* válasza madgie (#3378) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Nem kell raid, külső vinyón meg felhőbe backupolok."

Bátor vagy. ;) Volt már kolléga akinek a titkosítós vírus benyalta a külső HDD-t (mivel mindig az USB-s eszközökkel kezdi), aztán szerencsétlenségére - mielőtt észrevette volna - az egészet felszinkronizálta a felhőbe: game over, 5 év anyagai repültek az örök Bitmezőkre. :(

"Most tesztelte a PH ezt a barebone-t, a 6700K-val IGP-vel 18 wattból elvan idle a rendszer."

Még mindig azt mondom, hogy munkára olyan gépet kell venni, ami nem süti meg magát közben, mert nem tudsz bele értelmes hűtést erőszakolni - ezzel simán megfől minden a házban folyamatos nagy terhelés közben (az elégtelen hűtésnek és az álló levegőnek köszönhetően: nem csak a CPU-t kell hűteni, de a HDD-ket és egyéb alkatrészeket is). Ha nem is azonnal mennek tönkre, de jelentősen csökken az élettartamuk.

"UPC sem kell, ha elmegy az áram, akkor elmegy."

Munkára használt SSD-s gépek alá kötelező az UPS, mert az SSD-k szeretnek meghalni a hirtelen jött áramszünetektől: van jópár ilyen történet az SSD-s topikban. Scenario: Win alatt a LR alapértelmezetten az SSD-re (jellemzően azon van a rendszer partíció) menti a katalógust, ha elszáll, akkor vele száll az is (tudom: backup, de vannak presetek, stb., amit nem feltétlenül mentesz és újra eltalálni ugyanazokat a beállításokat elég macerás).

"Azért ide írom amúgy, mert a milyen asztali gép topikban azt se tudják, mi a jó a Lightroomnak..."

Azért azt el lehet nekik mondani, hogy erős CPU, minium 16 GB RAM, minimum 2 db SSD, meg erős VGA - mindezeket minimális fogyasztással.

"..., meg mi az a LRTimelapse :)"

Azt felesleges is tudniuk. :))

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.