- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Adatbazisban tarolt felhasznalok egymasnak uzeneteket kuldhetnek. Ezeket az uzeneteket ugyancsak adatbazisban tarolom.
A kovetkezo problemaba botlottam: ha egy felhasznalo ki szeretne torolni egy korabban altala elkuldott uzenetet, azt nem torolheti az adatbazisbol, ugyanis akkor a cimzett se olvashatna el tobbe azt az uzenetet. Persze forditva is hasonlo a helyzet.
2 megoldas jutott eszembe:
a) 2 tablat hasznalok. Egyet az elkuldott uzenetekhez, egyet a fogadott uzenetekhez. Ez sajnos nagyfoku redundanciat jelent, ugyanis minden uzenet 2-szer van tarolva, de egyszeru a torles megvalositasa.
b) 2 mezot hasznalok annak tarolasara, hogy a kuldo, illetve a fogado torolte -e a levelet. Ekkor minden torlesnel ellenoriznem kell, torolte -e mar a masik fel korabban a levelet. Ha igen, akkor tenyleg torolhetem a bejegyzest, ha nem, akkor a megfelelo mezoben toroltre allitom a levelet.
Bar a b) verziot tartom jobb otletnek, kivancsi vagyok ti mit gondoltok. Ha van mas otletetek, azt is szivesen veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX1660 super 6gb új állapot OEM 2db.
- Realme GT2(használt, független, 128 GB, 8 GB RAM, szürke)
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest