Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Winne

nagyúr

válasz LamaCube #20118 üzenetére

Az SX160, amit Xander is ír szerintem is jó választás, mert pont ezért, amiért te is vennél gépet én anno pont ezt a kategóriát választottam. Akkor ez a 120-as volt, ezzel is jól elvagyok, de nem ennyire egyszerű.

Amint írtam, kompakt messze nem hoz tükrös képminőséget, még akkor sem, ha ezt a kompromisszum miatt veszi az ember, miszerint ne legyen nagy és nehéz, de messzebbre is jó legyen.

Nem egyszerű választanod, mert két különböző érvekkel teli kosár van egymással szemben. Ha messzire akarsz fotózni, arra jók ezek az utazó kompaktok is és a bridge gépek is, de utóbbi ár/érték arányban már nem állják meg a helyüket, mert tükrös árban van és azt leszámítva, hogy a szuperzoom tök jól hangzik, mindent tud a gép, de meg mégsem tud sokmindent igazán.

Ha leegyszerűsíteném most a dolgokat és a helyedben lennék, akkor egyértelműen a tükröst venném, mert azzal olyan képeket fogsz csinálni, amit ha 15 év múlva előveszel, akkor is úgy nézel rá, hogy huh de szép is volt... Sokat nézegettem és nézegetem most is a tükrösöket és sok dilemma van még azokon belül is, de egyelőre abban maradtam magammal, hogy nem veszek addig, amíg gyerekem nem lesz, ezzel kicsit oltottam a tüzet. :DDD

Mindjárt keresek az enyémről képet, hogy alátámasszam ezt a távol fotózni nem is tök jó... A távolság mindig a képminőség rovására megy ezeknél a "tükör nélküli" gépezeteknél főleg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés