Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Szerintetek 36 évesen megérné hirtelen felmondanom egy olyan munkahelyen, amit ki nem állhatok? Mennyire nehéz jelenleg a munkakeresés? A mostani mocskot legszívesebben most azonnal elhagynám, olyan szinten ki tud készíteni idegileg.
-
Egyre inkább növekszik a munkanélküliség.
-
válasz
dellfanboy #1696 üzenetére
Igen, tudtommal 3 hónapig kaphat álláskeresési járadékot.
-
dellfanboy
őstag
nincs vkinek up2data infoja, hogy 2024-ben hogy mukodik a munkanelkuli tamogatas? muternak 6ev utan kozos megegyezessel megszunik hetfon a munkaviszonya, gondolom az osszes papirossal irany a helyi munkaugyi kozpont?
-
Nolta
csendes tag
Ilyen törlésnél csak annyi a hátrányod esetleg, hogy csak 2 hónap elteltével tudsz újra regisztrálni.
-
dangerzone
addikt
válasz
grizlisandor #1693 üzenetére
Ja, végül sikerült utánajárni. A munkaügyi központ webes felületén bejelentettem, hogy ki szeretnék jelentkezni a rendszerből, meg van már melóm. Aztán felhívott az ügyintéző, hogy ezzel nem tud semmit kezdeni, mert korábban már automatikusan töröltek a rendszerből. Az időnkénti bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt. Úgyhogy megoldódott az ügy.
-
grizlisandor
veterán
válasz
dangerzone #1692 üzenetére
Régen úgy volt, ha x időnként nem csekkolsz be, vagy nem mész el a kiközvetített állásinterjúra, akkor töröltek a rendszerből. Szerintem, ha az elmúlt másfél évben nem leveleztetek, akkor nem kell csinálnod semmit. Ha biztosra akarsz menni, dobj egy e-mail-t a lakóhely szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályához.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Ha találok munkát külöldön, van bejelentési kötelezettségem a munkaügyi hivatal felé?
Még 2019 nyarán megszűnt a magyarországi munkaviszonyom. Kaptam a 3 hónapnyi álláskeresési járulékot 2019. szeptember-november között, utána pár honapig magamnak fizettem még a tb-t. Tavaly nyár óta már külföldön dolgozom, a NAV-nál kijelentkeztem, van már külföldi egészségügyi biztosításom is.
Most jutott eszembe, hogy a munkaügyi hivatalnak viszont nem jeleztem külön, hogy nem vagyok már munkanélküli.
Ebből lehet valami retorzió? Vagy van annyira okos a rendszer, hogy automatikusan tudjanak erről, miután lepapíroztam mindent a Navval? -
tibee77
őstag
Jujj hat az nagyon nem egy leanyalom amit leirtal.Akkor ezt meg nagyon at kell gondolni.Köszönöm.
-
grizlisandor
veterán
válasz
tibee77 #1688 üzenetére
Ha hazajössz, 3 hónapra igényelhetsz munkanélkülit (álláskeresési járulék vagy milyen néven fut), az aktuális minimálbért számolhatsz.
Régen voltak a Munkaügyi központoknál OKJ tanfolyamok, de most nem tudom mi van a covid miatt.
Az OKJ-t meg idéntől átalakították és több éves lett, az eddigi hónapok helyett. -
tibee77
őstag
Szevasztok.
Nagyon ugy tünik, hogy 9 ev utan haza kell költöznöm, illetve relativ, hogy kell-e mert nem muszaj de sajnos az asszony (aki mar csak ex, nagyon ugy nez ki) jol keresztbe tett es vitte a gyereket is magaval mo.-ra haza.Egyelöre nem vagyok munkanelküli, pont ezt akarom elkerülni igy azert irnek ide, hogy milyen lehetösegek lennenek otthon.Az az igazsag, hogy ha nem igy alakulnak a dolgok, akkor tuti nem valtanek, mert eleg jo munkahelyem van de valasztani nem lehet a gyerek meg a "jolet" között.(illetve pont hogy lehet, nekem a gyerek az elsö) Szoval, arra gondoltam, hogy letennek meg elötte egy nyelvvizsgat meg valami informatikaval kapcsolatos okj-s cuccot es csak ugy allnek neki valami munkahelyet keresni.Tudom, ezek az okj-s dolgok semmit nem ernek igazabol de remenykedem, hogy többet fogok vele erni, mintha elmennek valahova valami betanitott melosnak.Igazabol az se baj, ha valami dragabb kepzes lenne mert per pill megengedhetem magamnak csak a vegen profitaljak belöle.Letezik valami ilyesmi, vagy ez, hogy jo kereset meg okj-s tanfolyam total nem egyeztethetö össze?Elöre is köszi. -
válasz
grizlisandor #1685 üzenetére
Köszi mindenesetre, annyiért nem éri meg a cécót :(
-
grizlisandor
veterán
válasz
t72killer #1684 üzenetére
Ismerősék tavaly év végén jöttek haza angliából, bekértek tőlük minden bérpapírt és ennyit kaptak.
Az még 10+ éve volt, nekem is anno a bérem után számolták a munkanélkülit.
Itthon szép és jó minden, de sajnos ezt, hogy a munkanélkülit(vagy bárhogy is hívják) és lassan leépítették minimálbérre, és igenis jöjjenek haza a külföldön dolgozó magyarok.
-
válasz
grizlisandor #1683 üzenetére
Én vhol olyan infókat láttam, hogy a rendes kinti összeget küldik át. Ha ebből a magyar fél magyar minimálbért csinál (
), akkor bukta.
-
itt is felteszem, bocsi attól, aki a jogász topikba is jár: Nem vagyok járatos a témában, Magyarországon mik egy regisztrált munkanélküli kötelezettségei? Ha ex-gyárigazgató, akkor is el kell fogadnia ha elzavarja a hivatal a covid-osztályra wc-pucolni, árokpartot vakarászni v hasonlók? A 3 hónap alatt hányx kell megjelenni valahol pl beszámolni arról h hova jelentkeztem?
A következő melóváltásba beiktatnék egy kis szünetet és a német munkanélkülit kiadják Mo.-gon is, csak tudtommal a magyar szerveknél is regisztrálni kell. Bónusz lenne, hogy ha lehet mindent online intézni a lakcímbejelentéstől kezdve.
-
törölt tag
Egyikse. Azt mondták betelt a munka. Néztem is egy nagyot.
-
törölt tag
923 Egyéb egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozások
9231 Portás, telepőr, egyszerű őr
9232 Mérőóra-leolvasó és hasonló egyszerű foglalkozású
9233 Hivatalsegéd, kézbesítő
9234 Hordár, csomagkihordó
9235 Gyorséttermi eladó
9236 Konyhai kisegítő
9237 Háztartási alkalmazott
9238 Parkolóőr
9239 Egyéb, máshova nem sorolható egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozásúköszi az oldalt az még nem biztos,hogy illemhely. oda általában a nőket hivják be.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam kiközvetítést október 28-án kell megjelennem a hivatalban. Az lenne a kérdéssem,hogy ez áll a papiron
Egyéb,máshova nem sorolható egyszerü szolgáltatási és szállitási foglalkozású (Hosszú II) munkakörben állást ajánl.
Ha nem fogadom ell 3 hónapig törölnek a nyílvántartásbol.
Most ez utca seprés lenne ?
-
Remekelek28
őstag
válasz
grizlisandor #1673 üzenetére
Igen tudom én is igy jártam 3 éve. Mondták,h neten kellett volna jelezni,ha bemenni nem tudtam. Köszönöm a segitaéged.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Remekelek28 #1672 üzenetére
Szia!
Szerintem itt tudod az nfsz holnapján találtam rá.
Minél hamarabb lejelenteném, mert anno, én úgy jártam, hogy pénteken véget ért a munkaviszonyom, rákövetkezendő kedden mentem be. Mint kiderült, hogy az ideális az lett volna, ha még aznap bemegyek lejelentkezni, mivel a munkanélküli (segély,díj, járadék vagy milyen címen fut) jár minden napra, nem csak munkanapra.
Hónapra rá találtam munkát, így 28 nap munkanélkülit kaptam, ha még aznap pénteken jelentkezek, akkor 31 napot számoltak volna el. Nem tudom, hogy ezen változtattak-e az évek során.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ha megszűnt a munkaviszonyom a tegnapi nappal hol kell jelenteni a munkaügyi központ honlapján? Úgy tudom,ha ma lejelentem már mától él a folyósitás.. -
Hogy állunk a munkanélküliséggel?
-
gyuren1
friss újonc
Sziasztok, van köztünk olyan, akit érdekelne műszaki promóteri, vagy mobil promóteri munkalehetőség? Országosan több helyre is keresek kollégát prémium kategóriás márka képviseletére. Azonnal kezdhető munka.
-
szjoci
őstag
válasz
grizlisandor #1668 üzenetére
Ez majd kedden kiderül, akkor megyek szerződést aláírni. 3 hónap próbaidő van, de ettől függetlenül lehet határozatlan idejű a munkaszerződés.
Megírom majd mire jutottam, elég jó "talált" pénz lenne -
szjoci
őstag
válasz
grizlisandor #1666 üzenetére
Szia!
A profession-ös cikkben határozott idejű munkaszerződésről írnak, a kormányablakban határozatlanról. Voltam ma bent regisztráltatni magam, az ügyintéző hölgy ki is emelte, hogyha találok állást a nekem 90 napig járó segélyezésem alatt, akkor 15 napon belül köteles vagyok lejelenteni, és ha határozatlan idejű munkaszerződéssel vettek fel, akkor a maradék segély 80%-át kifizetik. -
grizlisandor
veterán
Álláskeresős topikban is írta Ryder1[link].
Profession-on(katt) is cikkeztem róla.
Kormányablak-on(katt) az ide vonatkozó rész.
-
szjoci
őstag
válasz
#04441088 #1656 üzenetére
Szia!
Ezt tutira ki lehet fizettetni?
Nemtudom hogy járható-e és mennyire pofátlanság: nov.12-én járt le a felmentési időm (9 év után megszűnt a tevékenységi köröm, így végkielégítéssel el lettem küldve), 13-án bejelentkeztem online a munkaügyibe. Felmondási időm alatt küldözgettem önéletrajzokat, és ma visszaszóltak egy helyről hogy jövőhét közepe felé kezdhetek.
Akkor ha lejelentkezem hivatalosan akár erre a pár napra is, fel tudnám venni a három havi segély 80%-át? -
batai15
félisten
Évek óta másod melozom ,nem most kezdtem ebből van elegem .meg kellene találni az arany utat a fizetés és szabad idő mellett mert így kb kb 4 napot vagyok othol havonta. Gyári menzán azt mondta a dobok hogy 210 plusz 13 ezer szép kártya így jön ki a pénz .
Ehez érték . főzés és vezetes . -
_drk
addikt
válasz
batai15 #1661 üzenetére
Szia
Műszakpótlék és túlóra nélkül a gyári melós br250 majd a br270 kb 170-190k hufra jön ki.
Délutáni műszakpótlékra jó ha kapsz egy hónapra + pár ezret.
Annyi hogy az sokkal lightosabbnak tűnik.A másiknál az +100k ami azért nem mindegy, plusz a szakmai továbblépéshez se lenne szerintem mindegy, ha komolyan váltani akarsz a vendéglátásra. 30km szerintem nem egy nagy eget verő táv. Kell egy kis fogyasztású kocsi. A beugrósként szerintem alapból nem úgy néznek az emberre, de ez már beilleszkedés kérdése, de ha így is eltudtad végezni a munkád, tehát kollégák kevésbe vannak ráhatással akkor jó. De én nem b*szakodnék egy tűzoltóval
Viszont tényleg vendéglátásra akarsz-e váltani? Akiket ismerek és tényleg visznek is haza pénzt, sok életük nincs. Most egyik "újabb" kolléga inkább eljött egy gyárba gép mellé, mert annyira kiégett.
A másik kérdés, hogy most egy light-osabb munkát akarsz, kicsit megpihenni, belerázódni persze kevesebb pénzért?
Vagy egyből belecsapsz hardcoreba? Ahol több a fizu (ami már most nem rossz pénz bp-n kívül), de mivel mindenhova keresik a vendéglátósokat is így innen is lehet dobbantani amit ez a hely még elő is segítene. -
batai15
félisten
Sziasztok ! Remélem jó helyre írok, tanácsot szeretnék kérni .
Azt tudni kell rólam hogy jelenleg tűzoltó vagyok fő állásban . Másod állásban szakács .
Nem tudom mennyire követitek a tűzoltók meg alázását ,de némileg én is bele fáradtan főleg hogy 2 munka kell hogy meg éljek .
Szóval jelenleg 2 út van előttem ebben kellene tanács.
Most ahova járok másod állásba az egy 4 csillagos étterem ,helyi viszonylatban eléggé felkapott.
Ide jönnék fő állásba .
Ez úgy nézne ki anyagilag : 270 ezer nettó .
Ha van lagzi akkor kb 5-10k HUF plusz alkalmanként .ez inkább a nyári szezon lenne , máskor ebből a szempontból pangás lenne a többi hónap .
Lakó helytől ez oda vissza 60km lenne ,ez kb havonta 22 nap meló .
Üzemanyag térítés nincs ,kaja pénz nincs , valamint állandó talpalas 22kor szinte soha nem tudunk haza menni .
Viszont melette szólna hogy sok tudást tudnék magamba szívni meg később jó referencia lenne máshol is a hely .plusz később lehetne magasabb fizetés is .
Kicsit árnyalja a képet hogy a többieket zavarja hogy beugros vagyok ,és néha úgy veszem észre hogy ebből vannak problémák . Kérdés lenne hogy ez fő állás esetén el simulna e ,vagy maradna ez a hozzá állásuk .
Csütörtök megyek próba egy gyári menza konyhára próba nap .
Fizetés első fél évben br 250 lenne plusz 13e szép kártya, következő fél évtől270 br lenne. Plusz kaja ha vinni akarok haza 40%ot kell fizetni csak .
6-2ig és 2-22 ig lenne meló.
Kaja azt eszek amit akarok ,busz hoz visz , menüzés van tök nyugis meló az ala carte hoz képest . Minden hétvége szabad .
Szamolgattam nagyjából és amivel többet kereseknék a másik helyen az elmegy kb gázolajra meg kajára ...
És akkor még sose érek időbe haza ,nincs ünnep stb stb .
A két munka helyet fel kell adni mert kezdek szét esni , és még gyerek sincs .
Ha első helyet választom akkor később nagyobb fizu lehet ,esetleg szakmai meg becsüles és lehet még bármi belőlem még ennél sokkal jobb fizu is.
Viszont ha lesz gyerek így 2 autót kellesz is tartani emiatt .
Ti hogy döntenétek ? -
dugynok
senior tag
Üdv,
Munkanélküli jàradék segítség kéne. Tavaly tavasszal felmondtam 10 év utàn előző helyemen, majd kihasznàltam és 90 napig munkanélkülin voltam. Október elején új munkahelyre menntem. Kérdés, ha idén október elején (figyelve, hogy meglegyen a 360 nap) visszamennék munkanélkülire mennyi ideig lehetnék azon?
-
válasz
#04441088 #1658 üzenetére
Kösz, hogy leírtad, IT területén én is ezt tapasztaltam, sőt inkább programozókat keresnek ha IT-s állást hirdetnek. Nagyon sok rossz állás van ebben az országban, fizetés meg olyan, hogy éhenhaláshoz sok, megélhetéshez már kevés ahogy egy volt kollégám szokta mondani.
-
törölt tag
Hasonló, mint az előző. Az is gyár volt, ez is az. Csak sajnos nálam 12 órás munkán kívül más nem jöhet szóba. Így majdnem a fél hónap szabad és járok hetente minimum 1 napot Pestre, plusz olykor egy rágcsáló, rovarirto céghez. Mint rendszergazda, nulla IT területen szerzett tapasztalattal nem sok helyre mehetnek, ami jó lenne ott már vannak ITsek bőven, és megvan az utánpótlás is. Plusz 8 órában hétfőtől péntekig 170 körüli nettó volt a legtöbb, amit ajánlottak. Ha csak a hétvégém szabad kiesik a másik két beugrós melóm...
Nem szerettem az előző helyen sem dolgozni, és valószínűleg ez sem lesz a szívem csücske. 2 hét nappal, 2 hét éjszaka. Egyik héten 5 x 12 óra, másik héten viszont csak 2 nap. 230 nettó. Székesfehérvár.
Kellene is vennem max 20-25 körül valami kényelmes munkavédelmi cipőt bentre, mert a céges egy ganye, fáj és belerohad az ember lába. -
Vannak még munkanélküliek?
-
Ryder62
őstag
válasz
dangerzone #1652 üzenetére
Csak havi bontásban adják pont azért mert ha közben találsz munkát akkor ugye nem fizetnek tovább.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Az tudja valaki esetleg, hogy a munkanélküli segélyt egy részletben is ki lehet kérni, vagy csak a 3x1 havi részletfizetés működik?
-
t420s
aktív tag
Munkahely agóniája? Sorolom a jeleket-mi a diagnózis szerintetek? Meneküljünk?
Nonprofit szervezet, mely főleg állami apanázsból élt, de ez a politikai széljárás miatt elapadt, csökkent.
Mi történt tavaly óta?
- bérelt épületben van a cég, havi nem kevés bérleti díjjal, mely lassan fél éve nem kerül befizetésre, az önkormányzat fenyeget hogy kirak
- minden létező közműnek tartoznak csak idén 2x került kikapcsolásra az áram (majd vissza amikor mégis fizettek)
- a gázművek leválasztott a hálózatról is, nem csak simán elzárta a gázt
- a céges menzát adó cég szerződést bontott mert nem fizettek
- a takarító cég szerződést bontott mert nem fizettek
- több embernek felmondtak mert nem bírták őket fizetni (de az a kamu hogy erőforrás-optimalizálás folyik na persze)
- állandóan késnek a fizetések nem jön meg időben nem jön meg összegben több részletben késve-csúszva jön
-nyárra előirányzott tatarozás lett volna, lefújva, 1 vödör festéket se kapott a karbantartó
Kb ez a helyzet.
Na diagnózis? Meddig húzza még a cég?
Meneküljön aki még itt dolgozik, ne is várja meg, míg bedől az egész?
-
Csak érdekességként írom le, hogy ilyen is van: x embernek 8 órás, határozatlan időre szóló munkaszerződése van, főnök viszont takarékoskodni akar, és egyszer csak szól, hogy mától 4 órára vagy bejelentve.
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
1.5 hónapja én is meló nélküli lettem. Azóta volt bőven időm átgondolni, hogy mit is szeretnék a továbbiakban. Én valami karrier módosításon töröm jelenleg a fejem és ezzel kapcsolatban, hátha, tud itt vki tanácsot adni.
(Remélem jó topikba írok.
)
29 éves vagyok, van egy közgáz diplomám szállítmányozás-logisztika specializációval, angolul tárgyalási szinten beszélek kb. E területen belül is dolgoztam 6.5 évet. Több okból is kifolyólag megvizsgálnám a lehetőségét a karrier / pálya módosításnak, és egy ismerős ajánlása végett, került a látóterembe a projekt menedzserkedés. Ezzel kapcsolatban nézegettem a képzéseket, és hogy őszinte legyek, nem igazán tiszta, hogy mit is kellene tudni / tanulni ehhez. Esetleg van itt, aki jobban képben van a kapcsolódó képzésekkel? Ilyen 2 éves FSZ és diplomázásban nem gondolkozom jelenleg, arra már nem igen szánnék rá éveket így 30 felé...
Üdv!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Én is a munkakeresési járadékkal kapcsolatban kérdeznék. Nálam a szitu a következő: Júniusban végeztem az egyetemmel, a diákom okt 31-ig érvényes. Viszont 2,5 évet dolgoztam diákként, ahol júli végéig voltam. A kérdéseim:
1. Az igaz, hogy amíg a diákom érvényes, addig nem kaphatok járulékot?
2. Diákként való munka beleszámít az elmúlt 3 évbe?
3. Szumma-szummárum: Van-e - a fent leírtak fényében - lehetőségem járulékot kérni és a igen akkor mikor (diák lejárta után v előbb is)? -
sandró60
addikt
válasz
#31600896 #1641 üzenetére
Álítólag sokan mennek 2-kezi munkásnak.Próbáltál te is valami ilyen tovább képzést?Lehet,hogy most nincs arra a diplomára szükség.Én egy 45-évet ledolgozott esztergályos szakmunkás vagyok.Most 70-évesen is néha beugrok dolgozni.A 90-es évekbe voltak a gyár bezárások még akkor is találtam munkát.Rugalmasnak kell lenni.
-
törölt tag
Én is erősítem a munkanélküliek táborát 1 éve. 2 diplomával ez van...
27 évesen egy fillér nélkül ebben a pénzéhes világban nagyon kellemetlen élni. Kb 350 helyre jelentkeztem már, de hiába... -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Biztos feljött már de megkérdezem mert telorol vagyokHogy megy a munkanélküli járadék osztása? Mennyit kaphatok hogy lehet kiszámolni?
Ha jól tudom 3 hónapig jár, bármikor lehet kezdeni ezt a 3 hónapot? -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Azt hol tudom leellenorizni,hogy a munkáltatóm bejelentett e? És,h hány órába.
Köszönöm. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Üdv.
Szerintetek mennyire érdemes webfejlesztést, esetleg Java-t (OKJ) vagy Mudbox-ot (Autodesk Certified) tanulni?
Cél: otthonról végezhető munka, min. 130-150k bejelentett fizetés.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e de megpróbálom.
Munkanélküli segélyt mikor kaphat az ember?
Itt azt írja hogy "az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik"
Ahonnan elbocsáltottak onnan ezt a papírt kaptam.[link] Ez alapján jár nekem ? Egybe kell 360 napnak lennie?
Csak mert a 17. pontban lévő leírás nekem nem igazán világos. Nem értem hogy jött ki 11,77 hónap. Mikor 2014.04.01-es kezdtem és 2015.05.31-el fejeztem be. -
törölt tag
Sziasztok!
A mai nap folyamán átmentem esti gimire mert szeretnék menni dolgozni valahová ahol felvesznek.
Az lenne a kérdésem ha véletlenül hosszabb ideig nem sikerülne munkát találnom, a tbt fizeti a munkaügyi hivatal? Vagy a hivatalnál lehet valamilyen kedvezményt kérni rá.
-
sinya85
senior tag
érdekes. ha bevoltál jelentve kellett hogy legyen munkaszerződésed határozott vagy határozatlan idejű.
amugy igen ha elmész a munkaügyi központba reggelni, kellenek a papírok amit kilépéskor kaptál.
feltéve ha igényled a pénzbeli támogatást ami ugyebár folytonos munkaviszonyhoz kötött. "ezért is kell a a papir amit kilépéskor a cégnél kellett volna adniuk) -
flash-
veterán
szeretnék érdeklődni hogy munkaügyi hivatalba szeretnék jelentkezni munkakeresőnek(ugyanis megszünt az állásom) szükség van a legutóbbi munkahelyen kapott "kilépő " papírokra?
az a baj hogy én semmi papírt nem kaptam se munkaszerzüdésem nem volt
a tb-t azt fizették ügyfélkapun néztem,de semmi papírom nincs.
ebben az esetben mit tegyek? -
gyuromoj
veterán
Mától beléptem a csoportba...
Esetleges külföldi munkát bevállalnék, vendéglátó technikus végzettséggel és 3 év pékségben töltött idővel.
Angol nyelv felvett szinten megy(nagy részét megértem, válaszolni tőmondatokban tudok).Üdv Gyuri
-
net84
őstag
Ha találsz jó képzést és a későbbiekben hajlandó lennél utazni/költözni, akkor nyugati irányba el lehet indulni. Kis tapasztalat szerzés szakmailag, idegen nyelvileg és lehet menni még nyugatabbra.
Én anno szemellenzős informatikás voltam. A gépészet közelébe sem akartam menni, azonban a szerkesztés/tervezés nagyon érdekelt. Kikerültem az iskola padból, kis idő múlva elkezdtem informatikával foglalkozni (voltam közben eme topik lakója munkanélküliként), majd kb. egy éve megcsömörlöttem (ez köszönhető volt a munkaadónak). 6,5 év után otthagytam a munkahelyemet.
A mostani munkám is kapcsolódik az IT-hez, de egyre kevésbé. A tervezés - ami mindig is érdekelt - egyre több időmet tölti ki...és haladok a CNC irányába, igaz nem a gépészeti oldalon, hanem kicsit elvontan, de a gépek és a tervezés mind-mind azon alapul. -
net84
őstag
OKJ kimenet esetén mennyi idő a képzés? Van a környékeden olyan gyár, cég, aki alkalmaz nagyobb számban is CNC szakit?
Jó szakma, ha belemélyedsz a 3D szerkesztésbe is, akkor pedig határtalan a lehetőség. A kiegészítő "tanulmányok" (anyagismeret, minőségbiztosítás, egyéb gépészeti ismeretek) megléte még nagyon fontos. Ha csak gyorstalpalós CNC, akkor az nem sokat ér. Habár nem hiszem, hogy ilyen OKJ-s kimenettel létezne. -
net84
őstag
Keresnek ilyen végzettséggel időnként embereket...nem egy rossz szakma, de érteni is kell hozzá. A legtöbb helyen tapasztalattal rendelkezőt keresnek. Ha pedig jó a kezdő, ott is megválogatják egy teszt-el (próbamunka vagy becsapnak egy CNC-st az interjúra és kérdezget okosakat) a jelentkezőket. Szakközepes koromban a gépészeknek volt ráképzési lehetősége CNC-re. Akik nem tanultak tovább és volt ilyen végzettségük, azok nagy részét felszipkázták a gyárát.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire érdemes OKJ -s CNC gépkezelői tanfolyamba belekezdeni? Valóban van az ilyen képzettségűekre kereslet?Köszönöm
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #1616 üzenetére
Na úgy néz ki ,hogy eddig tartott a munkanélküliség mivel felvettek egy másik céghez.
-
Pearla
csendes tag
Hát ez elég fura, mert szerintem neki nagyobb baja lenne belőle. Az ő kötelessége annyi bruttóval bejelenteni amit a neked adott nettó-nak felel meg. Ő követett el adócsalást (Fekete kifizetést). Nem a munkavállalónak kell befizetni az adót és a járulékot. És bevallani is azt kell amit ő igazol le. És még ő fenyegetőzik. Nem mondom szép kis emberek vannak.
-
nRu3
addikt
Nekem a paraszt fönököm se a tavalyi és az idei szabimat sem fizette ki csak a végkielégitést tudtam kikényszeriteni, söt még meg is fenyegetett hogy feljelent az apeh-nál , mivel minimálbére voltam bejelentve és az után adóztam, persze tőle többet kaptam de a különbözetet én nem jelentetem be és az után nem adóztam ! 10év után ez a hála a munkámért , ez Magyarország ma !
-
Pearla
csendes tag
válasz
Közös megegyezésnél, nincs felmondási idő, így nincs mit kifizetni. Év közben való kilépésnél részarányosan jár szabadság, és ha abból marad még ki nem vett rész, azt kell csak szabadságmegváltás címén kifizetnie a munkáltatónak.
-
sinya85
senior tag
válasz
kifizetik, de ennyi év után jobban jártál volna ha kirugnak és kapsz végkielégítést
-
Daniel Alves
őstag
Üdv a topikban
9 év után közös megegyezéssel hagyom ott a jelenlegi munkahelyem (pályakezdő voltam). Az ok elegem van ebből az egész országból.
Most egy kis pihi 5-6 hónap , egy kis nyelvtanulás utána pedig irány külföld.
Ma beviszem a papírokat az munkaügyi központba utána meg lesz valami.Egy olyan kérdésem lenne ,hogy közös megegyezéssel jöttem el a cégtől és a 30 napos felmondási időt ilyenkor kifizetik vagy nem fizetik?
-
nRu3
addikt
Holnap megyek segélyt kérni , most nem tudom mi a pontos neve mert ügye mindig minden változik , kíváncsi vagyok simán megkapom és pontosan menyit és leghamarabb mikor utalják a zsetont
Ha minden etnikum megkapja akkor én is, folyamatos 6év bejelentet után csak kapok valamit -
Amershan
csendes tag
Hátha valakinek segít:
Nemzetközi projektekhez fejlesztőket keresünk az alábbi pozíciókba:
Android fejlesztő
iOS fejlesztő
Unity3D programozó
Tesztautomizálási mérnök
Ruby on Rails fejlesztőhttp://redsteedstudios.com/careers.html
Linken részletes leírás a pozíciókról és az elvárásokról
-
Dorien
veterán
válasz
sinya85 #1610 üzenetére
Igen, 0-3 év munkaviszony esetén 30 nap a felmondási idő. [link]
Ahogy olvasom, végkielégítés csak 3 év után jár... [link]"Példa: a munkáltató a munkavállalóval 2 év és 11,5 hónap után felmondást közöl, a munkavállalóra 30 napos felmondási idő irányadó. A munkaviszony megszűnésének időpontjában a munkavállaló munkaviszonya meghaladja ugyan a 3 évet, azonban az új szabályozás értelmében a munkavállaló nem lesz jogosult végkielégítésre, mivel a törvényben meghatározott és a végkielégítésre való jogosultságok megalapozó minimum 3 éves időtartam nem a felmondás közlésének időpontjában állt fenn."
Ja és részvétem...
-
sinya85
senior tag
Kirúgtak.
Hétfőtől Péntekig napi 9.5 órát dolgoztam és szombatra vettem ki egy szabit.
le lettem ugatva mit képzelek magamról stb és kirugtak.
Szerintetek?
Nem vagyok köteles aláírni a felmondási papírt ha jol tudom van 1 hónapos felmondási idő. Jól tudom?
Ilyenkor kell adni végkielégítést is nem? 2éves munkaviszonyom van.
ezenkívül hivatalosan csak 8órát dolgozunk, annyira vagyunk bejelentve is.
Undorító -
Buster17
addikt
Nem hirdetés nem kamu nem átverés csak segíteni szeretnék meg nem akarom a munkahelyemet ember nélkül (sz@rba) hagyni.
Havonta minimum 1000euro megy kézbe (én 1050-1070et kaptam) bejelentett tiszta munka. Adnak szállást meg napi 2xi étkezést. Hogy mit kell csinálni és hol? Ausztriában egy jó étteremben mosogatni.
Nem egy leányálom, de kezdésnek meg megismerni a külföldi életet arra pont tökéletes és nagyon minimális az induló költség. (Én csak az utazást fizettem)
Ha bármi kérdésed van itt kérdezhetsz.
-
eTrade
tag
válasz
Mr. Elliot #1605 üzenetére
Észrevettem.
-
eTrade
tag
válasz
Mr. Elliot #1569 üzenetére
Ezek sajnos nem egyedi esetek, testvéremnek volt olyan munka-interjúja, hogy utána az "arc" ígért neki egy telefonos visszahívást még aznapra... azóta is hívja.
Már tényleg azt hiszem ezek a HR-esek valami "bunkóképzőbe" jártak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- PlayStation 5
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest