Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
Jelentem megcsináltam és a gép is beindult,de a rendszer betöltésekor megállt és most Indítási javítás folyik.Akinek be volt kapcsolva az achi mód az frissítés után lépjen be a biosba és állítsa az "achi módot enabledre"!
15 perc után kikapcsoltam a gépet,majd elindítottam ismét,normál módú indításra böktem és szépen felállt a rendszer,minden része működik,egér is mozog,betűk is vannak.
[ Szerkesztve ]
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
MODERÁTOR
válasz Sátán44 #9402 üzenetére
Frissítés után amúgy is úgy érdemes kezdeni, hogy be a BIOS-ba, betölteni egy default beállítást, majd újraindítás után megint belépni és kézzel bekonfigolni ahogy kell. Amúgy az AHCI mód, és végül is eltom képzelni, hogy ha a Windows V/7 bekapcsolt állapotban lett telepítve, akkor alapból az ide meghajtót nem állította betöltődésre, mert másnak itt nem kell az. Kis registry turkálással lehet beüzemelni akkor ilyenkor, ha minden igaz az "intelide" szerviz startját kell átállítani 0-ra.
9403: király vagy!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Csak akkor csinálja meg, ha kompatibilis a BIOS kép a géppel, különben így ahogy leírtad kilép. Neked MSI Wind U100-as netid van? Esetleg a tápkábel nincs bedugva, vagy valami egyéb gondja van. Ha közvetlen parancssorba írnád a parancsot, akkor nyitva maradna az ablak és látnád, hogy mit írt ki hibaüzenetként.
[ Szerkesztve ]
-
menyko
tag
Gondoltam felteszem én is a G-s BIOS-t, előtte nekem is a fiókfelügyeletet ki kellett iktatnom mert, kilépkedett az ablakból. Azonban sajnálatos módon a korábbi problémámat ennek sem sikerült orvosolnia, miszerint csak akkor tudok Wlan-on netezni, ha boot előtt be van kapcsolva az eszköz, és a rendszerbe történő bejelentkezést követően lefuttatom a hibaelhárítás varázslót.
Az lehet, hogy alapból ki lenne kapcsolva nálam a vezeték nélküli hálózati szolgáltatás?
Külső drivert nem tettem fel hozzá, mert volt aki írta, hogy ledobálja a hálózatokat.Üdv.
-
MODERÁTOR
válasz Sátán44 #9420 üzenetére
Nem kötekedésből, de a WLan kártyát, hogyan húzod ki meg dugod vissza?
Amúgy nem igazán értem, az enyémben Ralink RT2860 van, és tudni kell, hogy a Windows 7-ben butított, eredeti Ralink illesztő szoftver van. Mindenképpen érdemes a legfrissebb gyári drivert felrakni éppen ezért, sőt egy Intel féle frissítést is szoktam eszközölni. -
MODERÁTOR
Nem hiszem, hogy a Windows 7-el lennének konkrétan problémák, én gyakorlatilag egy évig használtam idehaza wireless USB adapterrel a gépem, azon keresztül neteztem, ment a torrent, egyáltalán nem szakadt meg soha csak úgy magától, de fent volt a Ralink szoftvere hozzá, és be volt állítva jól.
-
OLE-3
tag
Sziasztok!
Rendelt már valaki hozzá billentyűzetet? Kellene nekem egy olyan bolt ahol nem egy hónap a szállítási idő
Köszi -
vrbst
tag
Sziasztok!
Van arra mód, hogy egy külső usb-s billentyűzettel "Fn" gombot tudjak "nyomni" egy wind-en? Külső monitort szeretnék kapcsolni a gyári billentyűzet nélkül, tehát Fn+F2 kombináció kéne...
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
vrbst
tag
-
z0d1AK
nagyúr
Egyébként hallottam olyat, hogy a billentyűzetet nem kis művelet a körülötte lévő vázból kioperálni.
Ez mennyire igaz?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
vrbst
tag
1 perc Ha a fölsö sornál (az F billentyűk felett) benézel, akkor látsz 3 kis pöcköt (1 középen, egy-egy a széleken). Egy kis csavarhúzóval azokat a kijelző fele tolva kipattan szépen a billentyűzet felső része. Ezután a monitor felé ki tudod húzni az egészet, de óvatosan, mert a szalagkábel még rá van dugva az alaplapra. Ha kijött a bill, akkor már hozzáférsz a csatlakozójához. Ennek a fekete részét 90 fokban fel kell hajtani, és így ki tudod szedni a szalagkábelt.
Épp ma szedtem atomjaira egy wind-et, szépen szétjön és logikus is
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Tudom, hogy ez nem a megfelelő topic, de mit ér manapság egy U100as gari nélkül?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
OLE-3
tag
Ha még valaki nem ismerné, ezzel a progival lehet állítani manuálisan a CPU venti fordulatszámát: LGXFanTray
(win7 alatt adminnal kell indítani) -
kiskakas
senior tag
valakinek van infoja,hogy mi valtozott ezzel az uj G biossal?
-
vrbst
tag
Szia!
Van mód arra, hogy windows nélkül bios-t frissítsek? Ubuntu server fut a masinámon...
A másik: Találkozott már valaki olyannal, hogy a bios nem jelenik meg normálisan? Pl. csak akkor jelennek meg a menüpontok, ha rájuk megyek a nyilakkal, tehát nem frissül rendesen a kép. Mondjuk csak külső monitoron próbáltam, mert csak az van...
-
MODERÁTOR
Természetesen, hogyne lenne, főleg, hogy hivatalosan csak DOS alól lehet megoldani.
Csinálj egy DOS-t indító pendrive-ot, majd a flash.bat paranccsal tudod frissíteni a BIOS-t.
Mondanám, hogy próbáld meg "flashrom"-al, ami egy alkalmazás és Ubi tárolóban megtalálod, de egyrészről nem kezeli sajnos az SPI FlashROM-ot az U100-ban, másrészről pedig veszélyes is lenne, mert ugye a kapcsolók használata nélkül esetleg gondok adódhatnának.
Ha nem tudod, hogy hogyan kell DOS-os pent csinálni, akkor a Google-n keress rá, én mondjuk egyszerűen a Hiren's BootCD-t szoktam használni erre is (mármint pendrive-ról indítva).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest