Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Ventitől függ, hogy mennyire szabályozza le a SpeedFan.
Nekem is Freezer64 volt a HyperTX előtt azt normálisan tudta szabályozni a BIOS meg a SpeedFan is. Bezzeg a HyperTX-et össze-vissza szabályozza a SpeedFan (nem tudja teljesen letekerni) és a BIOS (ez meg legalacsonyabb fordulaton néha leállítja a ventit) is.
A szorzót meg leveszi a C'n'Q is - sőt még a feszkót is -, DE csak akkor ha sem a 11-es CPU szorzót, sem pedig az alap (1,35V) CPU feszkót nem állítod el. -
mert_csokis
senior tag
-
mert_csokis
senior tag
válasz
zolynet
üzenetére
Hát hallod nem akarom elkiabálni,de így,hogy mostmár régebb óta nyüstölöm őket...nem valami fényes
Mondjuk én most 2700Mhz-ről vettem vissza 2600Mhz-re,szorzót 11-esen használom...így az eddigi 245 helyett most 236-os FSB-n szaladgál.
De a röhej az az,hogy a ramok még így is csak effektív DDR472-őn futnak,3-4-4-8 2T-s elég ratyi időzítésekkel. Ha megpróbálom őket 3-3-3-7 2T-re pakolni,az eredmény no boot és fekete képernyő,csak a CMOS clear segít
Pedig 2,8V-ot kapnak a kecsegek,nehogy esetleg ez legyen a hátrány. És ez van. Most már minden létező bohóckodást megcsináltam,még utoljára kipróba azt,hogy az alaplapi chipset is kap egy kis plusz feszt,hátha...
De lehet hogy nálam is az lesz,hogy gyorsan eladom őket,és valami norma 2x1 gigás DDR400-as kitet beszerzek. Legalább lesz mennyiség,és max tuningnál meg visszaosztom őket...
Csak ne lennének ezek a Vitesta-k ilyen szépek
-
-
Gitros
aktív tag
Jól mondod! Az elsőben és a harmadikban vannak (ez a két slot van ugyanazon a memóriavezérlőn - azaz single-ben mennek
)
De sajnos ez nem cél... A64-nél azért dual-t fogok erőltetni!
400-on elhasalnak memtest 8. test-jén (asszem modulo 20)
Nincs 5letem.
Uff Gitros voltam... -
AMD_ok
őstag
Na kérem szépen!
Azt hiszem, a lapomnak annyi!
restartolt magától,osztán már be sem indult azóta! A BIOS elemjét is kivettem,hogy default legyen, de semmi! látszólag beindul, hűtők mennek, de se kép, se hang!
Szerintetek?
(a másik gépen vagyok,csak netre használom)
[Szerkesztve] -
AMD_ok
őstag
Az ok, hogy nem egy tuningbajnok,de 220-nál mintha elvágták volna!!!Nem értem,miért, pedig kap feszt,bármennyit adhatok neki,meg se szólal!Valaki régebben előállt ilyen problémával, de nem igazán kapott kielégítő választ, azért kérdeztelek téged is, hogy melyik biost használod.Viszont nekem is az van, nem is lennék már kezdő teljesen a témában, de nincs rá semmi pozitív hatással.
Ezért nem értem, mi van vele.Az a plusz 10-15 mhz meg semmiség, ezért nem érdemes húzni.
Ja, a memek az ABIT UL8-ban 235-ös fsb-n atomstabilan mentek sokáig, ugyhogy az nem lenne gond. -
AMD_ok
őstag
Hali!Megtaláltad már a szorzóállítási lehetőséget? Ha kell, mondom hol van. Nekem viszont az a gondom, hogy a Clockgennel húzva ha pl a CPU-z-t akarom indítani,megfagy az egész system. Valaki tud erre vmit mondani?(olyan beállítások mellet, melyekkel win reinstall előtt 260-as fs-ig húztam, 3dmark05 is lefutott szépen, 9700 pont körül kaptam a konfigommal - nem rossz sztem)
-
bzoley
veterán
Én is összefutok néha ilyen megjegyzésekkel, de szerintem az FI-m nem olvasta ezeket, mert eddig semmilyen beállításra nem panaszkodott

Ha van valahol korlát, akkor 300körül lehet, de azt csak akkor tudnám meg, ha lejjebb venném a szorzót. Én eddig maximálisan meg vagyok elégedve a lappal
-
Frenky89
addikt
Megnéztem rendesen leírást és valami olyasmit sikerült kisilabizálni, hogy a kötegelők azért vannak, hogy pl vga nyákjától eltartsa a bordát ha olyan közel esne. A plusz lefogatók pedig természetesen - a cpu hűtők lefogatóihoz hasonlóan - a minden platformmal való kompatibilitást szolgálják.
-
Speed®
titán
Hmm,az a négy gyorsrögzítő milyen funkcióval bír a HR-05SLIn?
Egyébként király, ha nem lettem volna teljesen elégedett a 65fokos chipsettel,én is ilyet vettem volna anno
A februárban megvenni szándékozott P5B-Deluxeomon már ilyen lesz 
(tudom,hová-hová C2D,de =re ez van, 50ért E6400nál jobbat nem látok mostanában kedvenceméktől..
)
Ha van valakinek eladó Neo4 FI/f-je 12-14k körül,az keressen meg egy árajánlattal priviben.És elnézést hogy ezt ide írom,de itt nagyobb az előfordulási valószínűsége egy Neo4 tulajnak,mint az aprón..thx_
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
na kiderült itt h a f@sszom recepciós csajoknál akadt meg adolog
....már dec 18án ott volt a papejr h át kéne venni az egyik póstai kirendeltségen, ne lesz ám holnap account blokkolás, meg ami tőlem telik, ha már igy leblokkolták a karácsonyi ajándékomat fene az ......kat -
Frenky89
addikt
sry hogy csak most szólok, de suliba voltam.
Szóval ki kell szedni a lapot; adnak a borda mellé egy ilyen kis öntapadós ''szivacskeretet'' amit a chipsetre lehet/érdemes ragasztani, hogy ne legyen olyan könnyű lesarkazni. Tényleg használ valamit, mert sokkal stabilabb vele ez a bazi nagy borda és persze fő a biztonság. -
Frenky89
addikt
Az erősen gondolkodásból ma vásárlás lett
beszaladtam reklám helye x86-ba és miután megszabadultam 5000 ropogós magyar forinttól, már enyém is lehetett egy Thermalright HR-05 SLI.
Alapvetően elégedett is vagyok vele, DE:
elsősorban valami nincs rendben Everest-tel, vagy a CoreCell chip-pel mert még mindig 32°C az Alaplap állítólagos hőmérséklete, miközben TR bordái azért bőven nem olyan forróak mint a kis gyári szutykok. Bár egy ekkora méretű borda azért sokkal megnyugtatóbb, mint az előbbi jelzővel említett gyári. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy x86-ba boba6-nek is nF4-es lapja van amin a gyári - MSI-éhez hasonló - borda 84°C
volt infrás mérővel mérve
másodsorban/mellékesen TR mérnökeinek azért még gyúrni kell egy stabilabb rögzítésen, de már ez is elfogadható.
Tuningot még nem értem rá kipróbálni az új szerzeménnyel, de hamarosan arra is sorkerül remélem.
Összességében tényleg megéri a pénzi ez a HR-05 SLI már csak hang szempontjából is sokkal jobban teljesít mint elődje.
Azért bízom benne hogy értékes információt is tudtam írni ebbe a rengeteg rizsába
-
Thelric
csendes tag
Érdekel engem is ez a jts-0006. Merthogy:
Ez az alaplapi venti a legrosszabb, amit valaha láttam: nekem egy hét után (!) zörögni kezdett. Kb, fél perc után elcsöndesedik. Egyelőre egy csepp olajjal kínálom, de még az idén valami passzívra cserélem.
Egyszerűen beírtam a kuglinak, hogy 'jts-0006' .
Erre ( számomra kissé furcsán) több márkanév alatt is találtam ilyen hűtőt. Van ilyen valakinek? Megy-e esetleg passzív módban? Én ugyanis mindenhol ventivel láttam, bár a bordája igen tekintélyes.
A Thermalright HR-05-SLI jobbnak tűnik. Feltett olyat már valaki? -
Nekem a 3200+-om 230-as FSB-vel, 2300MHz-en megy úgy hogy a procinak adtam +3% feszt és csókolom a többit hagytam alapon, így a memók ugyebár 460-on mennek, szerintem még tovább is bírná még nem próbáltam, na meg amúgy sem nagyon vagyok képben mit hová állítgassak, eddig nem nagyon foglalkoztatott a tuning csak mostanság járogatok utána, meddig toljam szerintetek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5-6400 CL32 típusú memória 2 32GB(64GB) Kit.
- Új 32GB G.Skill F3 2400Mhz CL10 eladó!
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey AMD EXPO / XMP
- Új, bontatlan G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL36 KIT memória. 5év gari.
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

állitom a százalákokat, nem történik semmi!
Azért nullák az a fordulatok, mert most ellenállásokkal vannak szabályozva a ventik!

nekem meg csak ~4000 pöttyöm van 06-ba alapon 

de ennél a 2,5-3-3-8 1T az korrekt. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
felraktad-felraktad-felraktad????

nem nehéh az a vasdarab?