Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rawulf

őstag

válasz c4-eXp #92 üzenetére

Szóval én K8N Neo4 Platinum-ot vettem, de azt hiszem tanulságosnak mondhatom! :)
    Először is furcsáltam a különböző színű memória foglalatokat, de ahogy a füzet is írta, inkább a DIMM1-be és DIMM2-be pattintottam a ramokat. Proci és cooler a helyén... remek... be a házba. Lássuk csak. 24 tűs tápcsatlakozó. Sebaj! Az Enermax EG651P-VE, úgyhogy gond nem lehet. Azért megnéztem többször is a táp és az alaplap leírását, mert bár 24 tűs a tápcsatlakozó, de van a táphoz átalakító, ami másik fajta 24 tűssé alakítja át, de nem volt rá szükség... :) Szóval pakoljunk csak tovább... Videokártya beillesztés... hát... a HIS kártya ICEQII hűtése szépen elfoglal két pci slot-ot is... illetve a másodikba csak egy plusz alaplapi usb hátlap kivezetés fér el... A PCI-express kártya rögzítő pöcke éppenhogy megtűri a nagy vga kártyát. :Y
    Leadtek Tv tuner be, Creative Audigy2 ZS be... hopsz... már látszik a következő gond. A Silicon Image chip két SATA csatlakozóját eltakarja a hangkártya... no mindegy... maradt még 2. :B
    Miután a vas megvan, első lépésként BIOS-t frissítettem 1.2-re.
    Aztán jöhet a winxp telepítés. NVIDIA sata device floppy kéznél, úgyhogy rögvest mehet a telepítés a sata vinyóra. Windows szépen felment...
    Mivel az NVIDIA külön Nforce4 alaplapi drivercsomaggal áldott meg minket, mehet is fel!
    NVIDIA tűzfal a driver csomagban? Remek! (Egész aranyosnak tűnik...)
    Egyébként az IDE SW-t is feltettem. Nem volt gond vele.
    A Silicon Image vezérlővel még egy SATA vinyót meg akartam hajtani, de hibaüzenetet dobott a gép indulásakor, ezért a Sil. bios-ában JBOD-ra állítottam a vinyót... reméljük így jó lesz... ;)
    Windows update új Silicon Image drivert talál a hardver frissítések között, nocsak... érdekes... neten külön sehol sem találtam...
    Az ATI Catalyst 5.4 driver is simán felment...
    A Marvel Yukon hálózati vezérlőhöz is a Marvel honlapjáról töltöttem le drivert...
    Egy szó, mint száz, nem a dobozban lévő drivereket használtam.
    Az alaplap és vga cserével szebb lett a tv tuner képe... érdekes...
    A netes játékoknál nem tapasztaltam akadozásokat, mint azelőtt... lehet, hogy az nvidia hálózati vezérlőjének áldásos tevékenysége okán?
    Sok-sok óra játék és egyébb programhasználat során sem történt semmi gond. IDE-s mobil rack is szépen működik.
    Az integrált hangkártyát nem próbáltam ki és nem is fogom :P
    A chip-cooler sem zörög... lehet, hogy a tuningolást nem bírja a hűtő? Nos, én nem tuningolok. :U
    Nagyon meg vagyok elégedve. Nekem ennyire volt szükségem. :R

• Rawulf

őstag

válasz c4-eXp #92 üzenetére

bizony :)
    Vége ennek az undorító kapitalista (hajcsár) hétnek... már alig várom, hogy beizzíthassam a momo racing kormányt :)

Új hozzászólás Aktív témák