Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25901) zack


zack
nagyúr

Nagy dilemmába vagyok. Ma eladtam a Sennheiser IE8 fülesemet. Több opció is lehetséges. Fülesből IE80-at veszek, ez szinte biztos, feltéve ha úgy döntök, hogy pótolom. A lejátszónál pedig vakarom a fejem. :U
Van nékem egy Samsung Galaxy Note 4-em (N910C), amiben Wolfson WM5110E DAC dohog.
Baromi jól szól, nincs ezzel gondom, csak kihoznám a fülesből a maximumot.
Volt Sony E584, ez is jó volt annyiért amennyibe került, de nem használtam ki, mert nem volt akkora különbség hangzásban akkor még az LG G2-vel, hogy elvigyem magammal a telefon mellett külön, így eladtam. A Note 4 pedig erősebb zenében a G2-nél, tehát az E584-nél is.Tehát valami olyan kütyü kellene, ami lényegesen jobb minőséget tud a Note4-nél, és nem 100k.
A másik megoldás, hogy várok, és használom a Note4-et a sztereó BT fülesemmel (Sony SBH52) addig, amíg össze nem áll a lé hogy egyben megvegyek egy DX50 + IE80 kombót (55k+80k).
Holnap jön az új 50 colos tv, falitartó + VGA-t is jó lenne vennem (280X Vapor-X), mert fél éve alaplapival szenvedek 290X Vapor-X után. :F
Jól megy a sorom, de egyszerre minden nem fér bele. Vagy VGA, vagy IE80+lejátszó, de a DX50 most nem fér bele az IE80 mellé, kérdés hogy másnak van e értelme Note4 mellé.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25902) raven12 válasza zack (#25901) üzenetére


raven12
senior tag

miért akarsz ie80-at, mikor az egy szar?

(#25903) szentkuti11 válasza zack (#25901) üzenetére


szentkuti11
addikt

Szerintem ha van egy Note 4-ed, akkor a DX50 alatt nem sok dolog nyújthat többet hangminőségben, esetleg valami Cowon vagy egy Colorfly C3.

(#25902) raven12: Mivel IE8-a volt, feltételezhető, hogy szereti a sennheiseres hangzásvilágot.

[ Szerkesztve ]

(#25904) .DLL válasza zack (#25901) üzenetére


.DLL
veterán

Ha IE80-at biztosan akarsz venni, akkor ezt megejtheted elébb is, addig is amíg össze nem gyűlik a DX50-re, legalább bejáratódik, kiismered, és az új lejátszó is meg tudja mutatni miben tud többet a Note4-nél.
De ez csak ilyen "szvsz" jellegű logikázgatás.

(P.H.)

(#25905) zack válasza szentkuti11 (#25903) üzenetére


zack
nagyúr

Na, hát ez az. Jó lenne tudni egy DX50 mennyivel tud többet a Note4-nél. Biztos jobb, muszáj neki, csak kérdés, mennyivel. :U
Kissé bizonytalan vagyok az a fő gond. :F Leginkább a SBH52 van kihasználva, még ha gatya sz@r is a jobb vezetékes fülesekhez képest (bár BT fülesek között nagyon jó). Motoron is ezt viszem mert nincs beleakadás, futáshoz is, mert kényelmesebb mint az itt-ott lógó zsinórok. Itthon fejes. Nem túl rég vettem az SBH52-öt, de miután megvettem, háttérbe szorult az IE8 használata. :U Amíg nem volt mindenhova IE8-at vittem. Motorozáshoz, edzésre, futáshoz, mindenhova.
Szóval ott a legnagyobb gond, hogy nem tudom kell e. Ha BKV-val közlekednék, nem is lenne kérdés, és holnap megvenném az IE80-at és valahogy a DX50-et is, mert ki lenne használva. De autóval és motorral közlekedve nem érzem prioritásnak. Tudom. Váltsak BKV-re. :DDD
Sok pénz ez arra, hogy hébe-hóba elővegyem itthon, de ugyanakkor megszoktam, hogy az IE8 kéznél volt, és ha olyanom volt mindig mosolyt csalt az arcomra. Egy szóval zavar az IE8 hiánya, hogy nincs itt.
Nem tudom átjön e a problémám, de fontossági sorrendet fel kell állítanom, mert egyszerre minden nem megy.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25906) zack válasza raven12 (#25902) üzenetére


zack
nagyúr

Nem akarok vitázni, mi sz@r és mi nem az. 4 évig kiszolgált a gyári kábelével, ami még csak meg sem volt keményedve, szervizt sosem látott, nyáron a 40 fokban elvittem futni, és az izzadság meg se kottyant neki illetve téli mínuszokat is bírta. Annyit kapott ez a füles, hogy egy menő custom, vagy bármely más istenített IEM már a töredékétől összefosta volna magát, és távozott volna az "élők" sorából. A mély állító csavar szintén egyedülálló, és igen sokszínű fülessé tette a hangzásvilágot tekintve. Mivel nem armatúrás, a részletességben nem brillírozott, de minden másban kárpótolt, amiben egy armatúrás nem tudott volna.
Nem kezdenék bele, az armatúrás vs dinamikus driver vitába, mert mindenkinek más az ízlése, de nekem az armatúrás "vérszegény". Még mielőtt jössz azzal hogy bot fülem van, olvasgass bele a Headfi fórumba. Nem 1 nem 2 fórumtag tartja jobbnak az IE8/IE80-at sok mai "csili-vili" dinamikusnál és armatúrásnál, és nem véletlenül.
Összerakta ezt a Sennheiser, nem is akár hogy.
4 év használat után ezért a sz@rért, a vevő boldogan adott 40k-t és fülig ért a szája a hangjától, és hogy mennyire patent állapotban van. :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25907) #16820480 válasza zack (#25905) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mondjuk ahogy leírod, igazából nincs is rá szükséged, ha meg nem használod, akkor kicsit sok szerintem 70-80-at kiadni erre. Az biztos, hogy a telefon + BT-s füles után minden megoldás kényelmetlen lesz, mert az ilyen lejátszók felülete nem igazán tökéletes, így a kezelésük biztosan nehézkesebb lesz, mint egy Note méretű érintőképernyős telefoné, nem is beszélve a lejátszó szoftverek sokoldalú kezelőfelületéről.
Egyébként miért adtad el, ha annyira tetszik még mindig? Az IE80 ugyanaz, csak fém házban, ha jól működött az IE8-ad, akkor nincs sok értelme egy 80-ra cserélni.

Az meg csak a személyes véleményem, hogy szerintem az IE80 nem tud annyit, hogy érdemes legyen olyan hűdedrága lejátszót alátenni, de szerencsére ezekből általában szokott lenni boltokban, ki tudod próbálni, össze tudod hasonlítani a telefonoddal.
Az meg vicces, hogy szerinted semmi más nem bírta volna ki azt a 4 év használatot, azért vannak még jól összerakott cuccok a piacon. Mondjuk egy Shure-t kb úgy lehet csak elpusztítani, hogy Ati rálép ;] De ott vannak az RHA fülesek is 3 év cseregaranciával, és hasonlók.

DX50 mellett még az új Fiio X3-at is megnézheted, állítólag jobb lett sokkal az első generációsnál.

[ Szerkesztve ]

(#25908) kemcso válasza #16820480 (#25907) üzenetére


kemcso
Ármester

+(#25906) zack
Egyet kell, hogy értsek: az IE80 nembiztos, hogy kihasználná a dedikált lejátszót, ahhoz feljebb kéne lépni hangban (GR07 szintjére minimum, de ott csak hang számít, arra vigyázni kell, nem cserélhető kábeles, stb.).
Emellett nem biztos, hogy egy DX50-et vennék a Sennheiser hangzásvilág mellé, eleve meleg az IE hangja, sokkal jobban kiegészítené egy neutrális/hidegebb hangú lejátszó, mint pl az új Fiio X3 II vagy az AK100. A másik, hogy kezelőfelületben a DX50 hagy kívánnivalót maga után, a Fiio-k, AK-k sokkal letisztultabb képet mutatnak.
A másik megfontolandó, hogy ez egy plusz kütyü, amit magaddal kell cipelni, elővenni, stb. Erre is gondolj, hogy akarod-e? (miután hangban igazán az IE vonallal előre nem akarsz lépni)

Az nagy elfogultságra vall, hogy az IE8 bír csak ki mindent, a többi nem, a Shure-ok kb az elpusztíthatatlanság mintaképei, de az RHA is brutális kábellel van megáldva, 3 év cseregaranciával (és nem mellesleg, jobb hanggal, mint a IE8). De nincs ezzel baj, maradj a Sh vonalon, de hangban előrelépésre ne nagyon számíts, max az IE800 esetén, az tényleg jobb, csak az ára pont olyan vicces, mint a többinek, kb 50e-t ér sztem. Az armatúrások hideg/ridegsége igaz, de nem mindegyikre. A Westone W30-40 szvsz lényegesen élőbb hangot produkál, mint az olcsóbb 2BA-k, Shure-ok, stb

(#25909) Ati1979 válasza zack (#25901) üzenetére


Ati1979
veterán

Mielőtt megveszed az ie80-at mindenképp menj el hallgatózni. Az árából sokkal jobb fülest tudsz venni szerintem. Ami jó lenne neked az az ie800 csak annak az ára vicces egy kicsit.
Nem kell félni ezektől a több armatúrás fülesektől szerintem. Vannak olyanok ahol a mély is egész jó és nem kerül százezrekbe. A w30 ilyen lehet, amit a többiek már ajánlottak.

A lejátszó megvásárlása előtt is ajánlom neked a hallgatózást. Pesten szinte mindent ki lehet próbálni.
Igazából akkor derülne ki hogy mi mennyit ér neked. Lehet, hogy a dx50-el sem lennél elégedett, és aztán csak veszteséggel tudnád eladni.

(#25910) zack válasza #16820480 (#25907) üzenetére


zack
nagyúr

Egyébként miért adtad el, ha annyira tetszik még mindig?

Az érzelmeket félretettem. Nekem még 50k-ba került. 4 évet használtam, és elvitték 40k-ért. Nekem a mély állító csavar, és maga a karakterisztikája azokhoz amiket hallgatok nagyon bejött.Mondom ezt úgy, hogy volt dinamikus balanced fülesem is. A cserélhető kábeles megoldása miatt, pedig nem remegtem, hogy motoron beleakadok bármibe, mert 10k és és cserélem bármilyenre. Arról nem is beszélve, ha gondja van, beviszed a Sennheiser-be és cserélik, és nem kell szopni a távol keleti posta oda-visszával.

ha jól működött az IE8-ad, akkor nincs sok értelme egy 80-ra cserélni.

De lenne, mert ismét új termék lenne, 2 év garanciával, és remélhetőleg az is bírna 4 évet.

Az meg vicces, hogy szerinted semmi más nem bírta volna ki azt a 4 év használatot,

Nem arra utaltam, hogy nincs, hanem hogy igazán tartós az IE8, és rengeteg füles a piacon nem az. Biztos vannak hasonlóan tartós darabok, de manapság a fogyasztói társadalomban nem az a cél, így azokat a füleseket amik ezt tudják, meg kell becsülni.

Annyira azért mégsem lehet rossz, ha a Headfi-n nem 1 júzer véleményt olvasva, hogy pl az SE535-öt nem tartják jobbnak nála. Azon kívül, hogy az sem ér 4-500 dollárt. Egész sok fülessel kapcsolatosan még mindig ott van összehasonlításban, és még senkitől sem olvastam róla rosszat. ljoker is azt hiszem 9 körülire tartja a zenei részét, és ha megnézed, hány 2x drágább füles kapott 9 alatti, vagy 9 körüli pontozást a zenei részre, akkor azért mindenképpen elgondolkodtató, hogy miért nem szereti a magyarországi PH-s IEM közösség, amikor szerte a világban, hozzáértők tollából rosszat nem lehet róla olvasni nagy általánosságban. Itt meg mindenki lebeszél róla, és azt sujkolja, hogy egy 20k füles hozza ezt a szintet. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25911) zack válasza kemcso (#25908) üzenetére


zack
nagyúr

Ott kezdődik, hogy egyszerűbb lenne, ha el tudnék menni hallgatózni bármelyik üzletbe, mert biztos lenne olyan ami tetszene. A legtöbb fülest az itteni tagok mások véleményezése alapján rendeli be, ez meg túl nagy pénz ahhoz, hogy mások véleményére alapozva vakon vegyek egyet, aztán ha mégsem, akkor bukóval megváljak tőle. A legtöbb távol keletről berendelős, így sansz nincs rá, hogy bármelyik bolt készleten tartaná úgy, hogy még bele is lehessen hallgatni. Sunrise Xcape-em V1-em is úgy lett annó, hogy másért mentem, ott volt, belehallgattam, és tetszett. Ezt is csak így tudom elképzelni, hogy belenyúljak másba IE8 után.

A másik megfontolandó, hogy ez egy plusz kütyü, amit magaddal kell cipelni, elővenni, stb. Erre is gondolj, hogy akarod-e? (miután hangban igazán az IE vonallal előre nem akarsz lépni)

Ott a pont. Kicsit várok, és gondolkodok rajta. Most se füles, se külön lejátszó, meglátom meddig bírom. Ha nem hiányzik, akkor kivárok addig, amíg nem lesz hiányérzetem, és nem leszek "éhes".
X3 II-öt meg majd megnézem, mert eddig csak a DX50 volt képben. AK100 biztos nem lesz, ennyit nekem egy lejátszó nem ér, szólhat bármilyen jól. :N
Westone nem IE80 szint, árban legalább is biztos nem. Kintről berendelve is a 100k-t nyaldossa.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25912) Ati1979 válasza zack (#25910) üzenetére


Ati1979
veterán

A head fi gyakorlatilag egy reklámoldal és sok ott a fizetett troll sajnos. A sennheiser egyébként szponzorálja is az oldal tehát túlzottan negatív vélemények nem nagyon kaphatnak helyet.
Kérdezd vodkaboy-t, hogy mi ott a helyzet ha nekem nem hiszel. :))

Az ottani vélemények esetleg kiindulási alapnak jók. Szerintem még az se425 is sokkal jobb az ie8 nál nemhogy az 535. Az ie80 at nem hallottam, tehát arról nem tudok véleményt alkotni. Ami igazán előremutató füles a sennheisertől az az ie800.
Sajnos a topicon most nagyon futó fülesek pl. a VSD3 hangban igen igen megközelítik az ie8-at. Nyilván összeszerelési és anyagminőségben nem. De ez akkor is elég gáz sajnos.

(#25913) #16820480 válasza zack (#25910) üzenetére


#16820480
törölt tag

Arra akartam utalni, hogy eredetileg vetted 50-ért, most elment 40-ért és veszel egy újat 80-ért, hogy megkapd ugyanazt a hangot, amid eddig volt. Oké, 2 év garancia, de megér ez most 80-at?

Felső kategóriában azért elég jó már a minőség. Az ilyen 10 ezres eldobható kínai cuccok legfeljebb hangban képviselnek jó értéket, általában minőségben azért elmaradnak jócskán nyilván.

A headfi amúgy tipikusan az a fórum, amire névtelenül bárki bármit kitehet, sok a fizetett fórumozó is, így nem igazán hiszek annak, amit ott lehet olvasni. Bemész bármilyen termék topikjába, nyilván agyon fogják dícsérni, és minden másnál jobb lesz, minden terméknek vannak hívői. A Shure topikokban a 215 is jobb lesz az IE800-nál (legalább néhány ember szerint), és így tovább. A saját fülednek kell hinni, nem mások leírásának. Ljoker jó arc, rengeteget próbál segíteni a közösségnek, de te tényleg elhiszed, hogy reális az, hogy mondjuk a 2 éve néhány napig használt fülest összehasonlítja valamivel, amit most hall? Ezt annyi tényező befolyásolja, a hangulatától kezdve a hallgatott forrás, zeneszám, és még az illető (időben változó) ízlése is. Amikor az IE8/80-at tesztelte, akkor a mostani közép-felső kategóriás fülesek 80%-a nem is létezett, hogy lehetne reális az akkori értékelés egy fix skálán?

Én azért hiszek a PH-s emberek ízlsének, mert ott ültem mellettük, amikor kipróbálták ezeket a termékeket, egymás mellett, egyszerre hasonlítottuk össze különböző forrásokról, különböző zenékkel, és ezek alapján vontunk le következtetést. Ráadásul mi szerintem nem szoktuk senkinek azt ajánlani, hogy vegye meg ezt vagy azt a terméket, csak azt, hogy melyikek lennének jók valószínűleg, és azt, hogy próbálja ki, és döntsön a saját ízlése alapján.

(#25914) kemcso válasza zack (#25911) üzenetére


kemcso
Ármester

Hallgatózásra a találkozók a legjobb helyszínek, egy ilyen után azért rálátásod lenne, hogy milyen egy pl W30-40, vagy egy GR07 (bár olyat a fórumon is találsz szvsz, ki is tudod talán próbálni)

Azért a 80 vagy 100 sztem már ugyanaz a szint árban, de azt hozzá kell tenni, hogy az IE alá nem kell komoly forrás de a W30 már igényli, anélkül rengeteg benne marad így az a 100 legalább 200.
535 egyértelműen jobb, mint az IE8. A 425 is, csak ott kevés a mély, így egy dinamikushoz szokott fülnek nem lesz az igazi (meg jó vételnek sem mondanám, 100$ körül a Creative Aurvana in-ear3 magasan jobb hangra, csak hát nem cserélhető a kábele, stb stb)

(#25915) fiio.hu


fiio.hu
csendes tag

FiiO szolgálati közlemény: 2. generációs X3 firmware érkezett (1.1), kozmetikai javításokkal.

[ Szerkesztve ]

(#25916) bozont


bozont
veterán

Nah, Fiio X3 2nd gen megrendelve. Remélem tényleg hoz annyi pluszt a telefonhoz képest ami indokolja az árát, sajnos nem tudok most elmenni hallgatózni. Jó hogy eredetileg harmad ár volt a max cél, de az AN16-hoz már kell valami jobb.
Az EDigital meg monnyon le! :(((

(#25917) fiio.hu válasza bozont (#25916) üzenetére


fiio.hu
csendes tag

Jövő hétre várjuk az X3-akat, remélem hétvégére már nálad lehet, de a vámolás elég kiszámíthatatlan sajnos.

(#25918) Queenhim


Queenhim
újonc

Sziasztok! mp3 vársárlás ellőt állok a fiio x1 vagy x3-!! közt gondolkodom csak az x3-!!-as árát egy kicsit sokkalom. most itthon a zenét általában a gépemen hallgatom amiben egy asus xonar dg van és ami az én igényeimnek tökéletesen megfelel! szóval az érdekelne engem hogy a fiio x1 tudja hozni azt a hang minőséget mint az asus mert ha igen akkor fölöslegesen nem fizetnék többet a x3-!!-sért. előre is köszönöm a válaszokat!

(#25919) szentkuti11 válasza Queenhim (#25918) üzenetére


szentkuti11
addikt

A DG szintjét simán megüti az X1.

(#25920) bozont válasza Queenhim (#25918) üzenetére


bozont
veterán

Ha van lehetőséged, akkor menj el egy üzletbe ahol árusítják és hallgasd meg mindkettőt, az a legbiztosabb. A fiio.hu oldalon megtalálod hol árusítják. Viszont ha nincs szükséged az optikai kimenetre (alaplapon amúgy is van valószínűleg), akkor az X3-ast is tudod usb-n keresztül dac-ként használni. A DG-t meg eltudod adni. Valószínűleg jobb hangja is van mint a Xonarnak.

(#25917) fiio.hu

Én tudok várni, nincs probléma. Már megtanultam, hogy a türelem hasznos dolog. :)

[ Szerkesztve ]

(#25921) Nigér


Nigér
őstag

A Kácsa audio oldalán az AK100-as most 119k-ra le van árazva, gondoltam szólok hátha valakinek kapóra jön

[ Szerkesztve ]

(#25922) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Kérdéseim: A Sansa Clip Zip-et már nem gyártják? Egy webshop-ban se lelem... :( Pedig nekem ideális lett volna és tetszett, hogy van egy kis színes kijelzője...

A Clip Sport-al mi a helyzet, van olyan jó mint a Zip? :F (Ennek csak a nagyobb kijelzője tetszik, design-ban jobb volt a Zip...)

Köszi a válaszokat! :)

(#25923) krx21 válasza SunMount3r (#25922) üzenetére


krx21
nagyúr

Nekem most cserélték volna, de nem tudták már, mert nem beszerezhető...

(#25924) .DLL válasza SunMount3r (#25922) üzenetére


.DLL
veterán

Ami biztos, hogy a Sportra nem lehet RockBox-ot feltenni, viszont nagyobb az akkuja.

Gyári firmware-rel a Zip sem használta ki a nagyobb kijelző adra előnyöket, eléggé elnagyolt, helypazarlós volt a felülete, nyilván ez a Sportra is igaz. Tehát a Rockbox esszenciális lenne a használhatóság növelése miatt (végtelen testreszabhatóság).
Még egy RockBox-os Clip+nak is több információ kifér a kijelzőjére, mint a Zip-nek gyári firmware-rel.

(P.H.)

(#25925) SunMount3r válasza .DLL (#25924) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát akkor a RockBox ugrott, meg a Zip-is... Jó lenne a RockBox akkor a Sport-ra legalább, de ami videót láttam róla, nekem jónak tűnik az gyári funkciókkal is. Hangminőség, tartósság már csak a kérdések...

Valaki tud még ellenérvet a Sport-al kapcsolatban? Csak mer mintha azt olvastam volna, hogy ez már nem olyan jó mint a Zip volt?! :F

(#25926) krx21 válasza SunMount3r (#25925) üzenetére


krx21
nagyúr

Érdeklődj, van itt a fórumon aki árul, újra csomagolt ZIP-et.
Slownz

(#25927) szentkuti11 válasza krx21 (#25926) üzenetére


szentkuti11
addikt

Már egy jó ideje nem árul, sajnos...

(#25928) krx21 válasza szentkuti11 (#25927) üzenetére


krx21
nagyúr

Köszi, jó tudni..

(#25929) zack


zack
nagyúr

Sansa-k közül lehet sorrendet felállítani a hangzás minősége tekintetében? Vagy alapvetően hasonló belsővel szereltek?

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25930) Exodius válasza zack (#25929) üzenetére


Exodius
őstag

Téma-összefoglalóban benne lehetne, de úgy tűnik az sem született meg. :(

(#25931) zack válasza Exodius (#25930) üzenetére


zack
nagyúr

Clip+ volt. 3x cserélték, negyedik alkalommal azt mondtam nem kell, kipróbálom a Fuze+-t. Ennek meg annyira gyenge volt az érintős része, és annyira lassú volt a szoftvere, hogy eladtam, mert a hajamat téptem.
A hangminőséget azért kérdeztem, mert a jelenlegi Note 4 (Wolfson DAC) jobban szól mint a fent két céleszköz. Clip Sport nem volt, van ez a Clip Jam, és a Clip Zip.
Ha egyik sem kimagasló hangzás minőségben, az általam használt fenti kettőhöz képest, akkor nem erőlködöm, és marad a Note 4 egyelőre.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25932) #16820480 válasza zack (#25931) üzenetére


#16820480
törölt tag

A Sansa lejátszók nagyjából egy jobb hangú telefon szintjén vannak, így azok mellé csak akkor érdemes ilyet venni, ha valamiért nem kényelmes a telefonról zenehallgatás (sport közben például).
Ha hallhatóan jobb hangminőséget szeretnél, akkor kicsit többet kell fizetni érte azért. Ilyen iHifi, Cowon, Sony lejátszók jöhetnek szóba, vagy Fiio X3-II, DX50 egy kcisit feljebb, és így tovább. Most volt linkelve az AK100 120 ezerért, az elég jó vétel annyiért, nagyon jó hangja van.

(#25933) zack válasza #16820480 (#25932) üzenetére


zack
nagyúr

Ezzel kb tisztában is vagyok, csak érdekelt volna, a Sansa-k közül melyik szól a legjobban. ;)
A héten szerintem átveszem a GR07-et, és minden eshetőségre fel akarok készülni, ha valamiért a Note 4 nem szeretné. Van egy Cowon D2 az aprón 20k-ért. Érdemes pénzt rakni bele?

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25934) #16820480 válasza zack (#25933) üzenetére


#16820480
törölt tag

A sima D2-t nem tudom, de azt hiszem fattyunak van egy D2+, és eléggé szereti, szóval az nem lehet olyan rossz lejátszó. Szerintem előbb próbáld ki a telefonnal, aztán ráérsz nézelődni más után.

(#25935) kemcso válasza zack (#25933) üzenetére


kemcso
Ármester

Szerintem a Sansák kb egy szinten vannak, és egyik sem lesz jobb a Note 4-nél (de lényegesen rosszabb se). A saját tesztjeim alapján igazán előrelépés az kb a X3 II és kategóriája, azalatt nem érdemes költeni dedikált lejátszóra, ha egy jó hangú telefonod van. A Wolfson meg önmagában nem olyan nagy csoda, sokkal többet számít a köré épített erősítő és egyéb elektronika. Lásd X3 (az első variáns!) vs AK100, ugyanaz a DAC-chip, mégis az X3 szvsz szar, az AK meg nagyon jó...

Egy fényképező a nagyobb optika miatt szebb képeket csinál, mint bármelyik telefon. Nagyobb fényerő, stb. Lehet pont az éjszakai felvételeknél ez nem jön ki, ott a htc One ultrapixele is jól teljesít, de nappali felvételeknél nem

[ Szerkesztve ]

(#25936) Exodius válasza kemcso (#25935) üzenetére


Exodius
őstag

Mondjuk az kicsit vicces, hogy 30-40K körül nincs olyan lejátszó ami mondjuk 40 %-al jobb mint egy telefon. :(

(#25937) magyargyerek válasza Nigér (#25921) üzenetére


magyargyerek
tag

vettem egyet az AK100-ból. Rászántam magam mert már régóta szemeztek vele de sajnáltam a 190-et kiadni. Meggyőztem magam, amúgy is kelett volna mikró sd karit vennem mert hatalmas flac gyűjteményemnek kicsi lett a 32GB-os kártya. Így bővítettem a memóriát is mert ezen + tárhely lett, az X3-on csak 8 gb van.Most tesztelem a kütyüt.. Takstar pro 80-at hajtom vele. Na az X3 után léptem feljebb ezzel az eszközzel. Tudom kihajtana erősebb fejest is de most erre van keret. Hangja kb- az amit vártam, hatalmas. Részletek még jobban elkülönültek.

(#25938) Ati1979 válasza magyargyerek (#25937) üzenetére


Ati1979
veterán

Gratulálok! :)

(#25939) .DLL válasza magyargyerek (#25937) üzenetére


.DLL
veterán

Ennyiért jó vétel volt! :K

(P.H.)

(#25940) magyargyerek válasza .DLL (#25939) üzenetére


magyargyerek
tag

Köszönöm! Aki még csak tervezi hogy vesz egy AK100-at annak bátran ajánlom. Hónapok óta olvaslak titeket és a fejesfórumot is követem (onnan a tipp a pro 80-ra), ezek a termékek amikre az itteni olvasások alapján "beneveztem" mind bejövősek.Nos mivel egész nap szabadnapos vagyok ma így van időm próbálgatni az Ak-t. Minden fülesemmel még az 5K fülessel is kipróbáltam. Legmeglepőbb a Takstar 2000HD viselkedése volt számomra. Na összehasonlítva a hangot bizony ez a 2000HD sokkal rosszabbul szól ezzel az Ak-val mint a Takstar pro80. Nagyon kijön a különbség minőségben a pro80 javára. Fiio X3-al nem éreztem ennyire távol öket egymástól minőségben. Aztán szépen szól a lassan 8-10 éves Sennheiser HD 555 fejesemmel is. Itt viszont nem érzek annyi különbséget ez és a pro80 között. Kis 5K füleseinél versenyző volt a Beyerdynamic DTX 21 iE és a Sennheiser MX 560 (amit már nem is gyártanak de még nekem van). MX 560 volt a jobb hangzású.

(#25941) Nigér válasza magyargyerek (#25937) üzenetére


Nigér
őstag

Gratula hozzá, és jó zenehallgatást!

(#25942) zack válasza kemcso (#25935) üzenetére


zack
nagyúr

"A Wolfson meg önmagában nem olyan nagy csoda, sokkal többet számít a köré épített erősítő és egyéb elektronika."

Ez most ki is derült a nagy impedanciájú GR07-tel. Ma vettem át. Remekül meghajtja a Note 4. Mi több úgy voltam vele, hogy IE8 után rosszabb lesz a Note4-nek, de majd csak valahogy megbarátkozom vele, vagy eladom, mert jó áron vettem. E helyett sokkal jobban szól mint az IE8, ami persze nem rossz füles, de én nem fix karaktert kerestem elsősorban (sok magas mondjuk kizárt, attól megbolondulnék), hiszen zenében sok féle műfajt hallgatok, amihez sok füles passzol, tehát minden füles előnyeivel és hátrányaival együtt tudok élni, persze egy igényes szint felett. A GR07 jelenleg egy 2-3 kategóriával magasabb Sunrise Xcape V1, amit nagyon szerettem, pedig karakterben nagyon messze volt az IE8-tól.
Eddig a GR07 nagyon megérte, szeretik egymást a Note4-el. :K

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25943) .DLL válasza zack (#25942) üzenetére


.DLL
veterán

Jó, hogy hallgattál az itteni tanácsokra, és nem a jóval drágább Sennit vetted. ;)

(P.H.)

(#25944) zack válasza .DLL (#25943) üzenetére


zack
nagyúr

Kétesélyes volt, 1,5 hete még rajta volt az IE80 rendelés gombon az egér cursor. :)
Szkeptikus voltam a tekintetben, meg fogja e hajtani rendesen a Note4. Vert a szivem, amikor beraktam a fülembe, és elindítottam egy SACD rip-et. Az első érzés, hogy "nekem ez kell", aztán a többi muzsikába már csak megerősítésnek hallgattam bele. ;)
Itthon néztem, pont a fülembe "szabták". IE8 sehogy sem volt képes, ennek az izolációnak a felére se. Részletes minden tartományban, nagyon gyors, Sennheiser után furi, hogy van közép, és részletesebb a magas is. De ez a mély...Libabőrös leszek. ;] Nem fáraszt, tökéletesen száraz hangélmény, "fillérekért". :K

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25945) #16820480 válasza magyargyerek (#25940) üzenetére


#16820480
törölt tag

Az AK100 kimenő impedanciája viszonylag magas (21 Ohm), főleg egy mobil lejátszóhoz képest (1-3 Ohm). Ezért egyes fülesek-fejesek másképpen viselkednek vele. Nekem az volt a tapaszalatom, hogy nagyon ki tudja hozni a jó hangot még az olcsóbb termékekből is, de van, amivel meg nagyon el tud bánni. Érdemes lenne megpróbálnod az Audio-Technica könnyen hajtható fejeseivel is.

zack: Igen, ez így van. Az "értéktelen" márkanév miatt nincs felár, lényegében a hangért fizetsz. Illetve a másik igazság, hogy a nagyobb márkák, akik általában fejhallgatókban utaznak, nem nagyon szoktak figyelni az IEM piacra, nem fordítanak különösebb figyelmet a fejlesztésre, csak azért vannak jelen, mert nullához közeli befektetéssel is tudnak valamennyi bevételt generálni, eladja a termékeket a márkanév. Ilyen a Beyer, Sennheiser, AKG például. Fejesekben elég komoly cuccaik (is) vannak, fülesben meg alig.
Most jön majd az, hogy meg kell hallgatni egy jobb forrásról a GR07-et, aztán jöhet a lejtő :))

[ Szerkesztve ]

(#25946) zack válasza #16820480 (#25945) üzenetére


zack
nagyúr

'Most jön majd az, hogy meg kell hallgatni egy jobb forrásról a GR07-et, aztán jöhet a lejtő"

Na ez az. :DDD Erre kell vigyáznom most. Nem szabad, mert beköltözik a fejembe, és amíg meg nem veszem, ott lesz hogy kell, és nem akarok (most) 70k-ért sem FiiO X3 2nd gen-t sem venni. Az elmúlt 2 hétben sokat költöttem, és lehet lesz még autó projekt is (Mondeo ST220) most elég volt.
Talán még idén rászánom magam egy céleszközre, feltéve ha a Mondeo is összejön, és lesz pénzem másra a benzinen kívül. :DDD

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#25947) kemcso válasza zack (#25946) üzenetére


kemcso
Ármester

Óóó kezdődik az a beköltözés ;) (kell ám az, jobb lesz arról a GR07 ám ;] ) De hogy egy kicsit segítsek is, hallgasd meg előtte, ne vedd meg látatlanban (vagyis hallgatatlanban). Az AK100 mostani ára is bitang jó, de én egymás mellett hallgatva az X3 II-vel nem vennék hordozhatónak AK-t (de szigorúan saját célra, merthogy van asztali rendszerem, ami megeszi reggelire)
A másik, örülök, hogy a GR07 bejött, emlékeim szerint már többször ajánlottuk neked az IE8 helyett, hogy sokkal jobb :C

(#25948) #16820480 válasza kemcso (#25947) üzenetére


#16820480
törölt tag

...nem vennék hordozhatónak AK-t...

Érzem a helyzet iróniáját :))

(#25949) kemcso válasza #16820480 (#25948) üzenetére


kemcso
Ármester

Jobb az AK határozottan, de ha megnézed, hogy milyen helyzetben hallgatja a többség: nem nagyon jön ki a különbség. Csöndes szobában, egymás mellett hallgatva igen. De amúgy...

(#25950) sheratan igen, ha hirdetni akarnék, akkor alig használt AK100-at cserélnék X3 II-re+kp-re :P De persze nem, mert jobb az AK csak éééérted ;)

[ Szerkesztve ]

(#25950) #16820480 válasza kemcso (#25949) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nem ez a lényeg, hanem hogy milyen hordozható lejátszód van? ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.