Hirdetés
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChRiS_RS
aktív tag
Nekem magától frissült 102-re, a kollégámnak fel sem ajánlja a névjegyre kattintva sem.
-
megoldódott...
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A Thunder merre tárolja az e-mail címeket? Ugyanis egy frissítés után ezek eltűntek. Létezik valami hasonló mint ami Fox könyvjelzők esetén van? Amit szerencsére több helyre is elmentettem. Előre is köszönet az infókért. -
buhera73
csendes tag
-
karlkani
aktív tag
Szia!
Ha még a "régi" felület volt böngészőből bejelentkezve, akkor a hiba oka nagy valószínűséggel az, hogy a freemail átállt az új felületre, a "régi" felületen ragadtak esetében új jelszót kell beállítani, biztonsági kérdéssel együtt. Nálam három fiókból kettőnél nem volt gond (régóta új felület volt), egy most költözött át. Beállítottam új jelszót, biztonsági kérdést, engedélyeztem, hogy külső program hozzáférjen a fiókomhoz. Thundrebirdben módosítottam a jelszót, szedi a leveleket...
-
jas39
tag
Sziasztok! Legfrissebb verzió van fent, napok óta nem szedi a Freemail fiókok leveleit, jelszó hibát ír. Természetesen nem nyúltam hozzá! Másnál is előjön a hiba?
Tudom, tudom senki nem használ már Freemail-t, de van még két céges fiók amiben a "spam" hülyeségek vannak
Köszi -
janos1988
addikt
válasz
kabelmania27 #8780 üzenetére
Logikus. Köszi.
-
kabelmania27
félisten
-
janos1988
addikt
Esetleg még azt nem tudjátok, hogy van olyan beállítási lehetőség a TB-ben, amivel le tudom tiltani néhány fiók automatikus levél lekérését az indítás után?
-
gyulank
addikt
Felraktam egy gépre egy Ubuntut, és a Thunderbird azt mondja hitelesítsem, beírom a címet, a jelszót, engedélyezem neki a hozzáférést, aztán azt írja, hogy Hitelesítési hiba az IMAP.akárminél. Ezt ma már eljátszottam vagy hússzor. Órákkal ezelőtt már a google oldalán is beállítottam, hogy az én készülékem. Esetleg valami idő kell neki? Tudja valaki mennyi?
-
tjsz
senior tag
-
Spaceweb szolgáltatót használ valaki levelezésre?
Kicsit kezdenek zavarni az autentikációs fennakadásaik.
Köszönettel: MaCS
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27 #8757 üzenetére
Sziasztok!
Van itt ezzel a sorközökkel újabb probléma:
Az általad írt lépéseket megcsináltam és ha a TB-ben simán begépelve írok e-maileket normálisak a sorközök.
Viszont ha Word-ből másolok ki normál sorközű szöveget vágólapra és onnan a TB üzenetszerkesztőjébe, egyből átvált nagy sorközűre. Hiába van beállítva a szövegtörzs, vagy hiába próbálok stílust váltani, még csak nagyobb lesz a sorköz.
Ha a "beillesztés formázás nélkül"-t választom, akkor normális sorközzel kerül be, de akkor a linkek, formázások elvesznek.
Ha a sima "beillesztés"-t választom, az előbb írt a hiba.
A régi TB-emnél ez normálisan működött normál (formázott) beillesztéssel is.Hogyan tudnám vajon beállítani, hogy a TB üzeneteim minden esetben normál (legkisebb) sorközűek legyenek?
Köszi szépen előre is.
-
janos1988
addikt
válasz
kabelmania27 #8765 üzenetére
Köszi. Valamivel próbálkoztam ott, de nem volt jó. A Google kereséssel sem voltam előrébb...de az egyik tipp bejöt, az hogy törölni kell a fiókot TB-ben és újra hozzáadni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
janos1988 #8764 üzenetére
Windowsban helyi kapcsolatra rámész utána tulajdonságok majd tcp/ip 4-es verzió majd megint tulajdonságok, majd következő dns kiszolgálók használata résznél betudod írni a dns címeket. Ha Vodafone vezetékes internetet használsz és a modem oldalán nem találod a modem üzemmódot érdemes ügyfélszolgálattal kikapcsoltatni az ipv6-ot.
Ha saját routert használsz akkor router oldalán wan kapcsolat beállításnál betudsz írni dns címet. -
janos1988
addikt
válasz
kabelmania27 #8762 üzenetére
Köszi. De öööö-ö---öö. Azt hol is?
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27 #8760 üzenetére
Köszi az infót. Sajnos nem tudom, mi okozhatja a problémád, talán van itt olyan topik, ahol tudják a választ.
Azt hiszem, egyelőre nekem is marad a 32 bites, aztán meglátom mi lesz. -
kabelmania27
félisten
válasz
janos1988 #8761 üzenetére
Nálam néha előfordul, hogy Thinderbird elinduláskor nem tud csatlakozni de az üzenetek letöltés gomb vagy bezárás és újra megnyitás után már csatlakozik.
Ha gyakran csinálja próbáld meg a router dns vagy ha csak szolgáltatói eszköz van nálad a gép tcp/ip 4-es protokol beállításokhoz beírni, a 1.1.1.1 /1.0.0.1 vagy 8.8.8.8/8.8.4.4 párost. -
janos1988
addikt
Nem tudjátok, hogy miért csinál olyat néha a Thunderbird, hogy frissítés utan nem tud bejelentkezni a gmail fiókokba, "Sikertelen bejelentkezés bla bla bla...".
-
kabelmania27
félisten
válasz
peter889 #8759 üzenetére
Nálam alap betűtipusként Ariel 16-os van beállítva, speciális gomb után kódolás latin, proporcionális talpatlan 16-os, talpas times new roman, talpatlan alapértelmezett (Arial), fix szélességű Microsoft Sans Serif 16-os, legkisebb betűméret 12.
Win8.1-es gépen eltávolítottam mindkét firefoxot, viszont a 64-bitest a c:\windows\system vagy a system32 mappába akarta feltenni és nem lehetett másik könyvtárat (C:\Program Files) választani mert szürke volt a gomb, de a 32 bitesnél ProgramFiles(x86) könyvtárba tette. -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27 #8757 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Sikeresen beállítottam a sorközt.Nálam az kb. 11. másodperpercen jelentkezik be a legújabb Thunderbird és további néhány másodperc a fiókok ellenőrzése. Nálam is 4 GB a Ram.
A Thunderbird adatmappám 2.5 gigabájtos.Nálad milyen betűtípus van alapban? Nálam Calibri-t dobott a gép. És hányas betűnagyság?
#8758, A Win 8.1-es 4Gb ramos gépedben nem kellett volna mindkét (32 és 64 bites) működésképtelen verziót egyaránt eltávolítani, és a 64 biteset utána telepíteni?
-
kabelmania27
félisten
Amikor ssd került a gépbe 64 bites win7 telepítésekor 64bites firefox került a gépre ezért 64 bites verzióra frissítettem, viszont thunderbird fő oldalról 2019 januárban még 32 bites 60-as verziót lehetett letölteni, ezért 32 bitesre frissítettem mert attól tartok, hogy 64 bites telepítésekor gond lesz, ezért lehet a következő win7 újratelepítéséig marad a 32bites.
Win 8.1-es 4Gb ramos gépen 32 bites firefoxra rátelepítettem a 64 bites verziót utána nem indult el, ha eltávolítottam a 32 bitest, után a 64bites telepítő a system mappába akarta feltenni a firefoxot és nem lehetett könyvtárt módosítani ezért maradt a 32-es.
Win 7-es gépen egymás mellé fel letett tenni a két firefoxot, mindkettő mutatta könyvjelzőket. -
kabelmania27
félisten
válasz
peter889 #8753 üzenetére
Jól csináltad a beállításokat.
Frissítés után nálam is először lassabban indult a Tb utána már normálisan.
Nálam a gmail oldalon úgy van beállítva a pop3 elérés, hogy letöltésnél az eredeti üzenetet olvasottként jelölje meg, ezt a beállítást az emailcím létrehozásakor választottam ki és utána állítottam be a levelezőprogramot.
Sörköz beállítást Thinderbird programban a beállítás résznél szerkesztés, majd a html-stílus résznél vedd ki a pipát, hogy alapértelmezésben bekezdés formátum a szövegtörzs helyett és ha már ott vagy akkor kattints az üzenetküldési beállításokra és ott ha kiveszed a pipát az üzenet küldése szövegként ha lehetséges akkor nem írógépes betűvel fognak elmenni a levelek, html küldése esetén résznél nálam mind szöveges mind html módban van kijelölve, így rendes betűtípussal néznek ki a küldött emailek. Betűtípust az általános fül nyelv és megjelenítés/betűk és színek résznél a speciális gomb megnyomása után tudsz állítani. -
peter889
őstag
Köszi szépen a válaszod.
Az egyik esetben nekem sem írta ki a két alsót.
Igen, kipipáltam a TB beállításaiban az "Üzenetek megtartása a kiszolgálón"-t.Milyen előnyökkel járna vajon, ha lecserélném 64 bitesre?
Gyorsabb lenne az indulás?
Mondjuk a 15 másodperc alatt teljesen feláll ez az új Thunderbird, és régi lassú Athlon II X2 240e procim van.Láthatóan a beállításaim, mail címek, levelek stb. nem vesztek el, rendben megvannak, kivéve, hogy a nagyobb lett a levélírási sorköz.
Akkor rá- vagy mellételepítést nem csinálok a 64 bitessel.
Be lehetne valahol állítani, hogy a TB-ből elküldött leveleim ne csak a TB-be kerüljenek az "Elküldött elemek" közé hanem egyúttal kerüljenek be az adott Gmail fiók elküldött levelek mappájába?
Ez sosem volt beállítva nálam, de szeretném. -
cocka
veterán
válasz
peter889 #8753 üzenetére
Nálam a 2. képen a két alsót nem írta ki.
a Thunderbirddel nem akarom törölni a Gmail fiókban lévő levelemet.
Akkor a POP3-at úgy kell beállítani, hogy ne törölje a szerverről a leveleidet a letöltéskor. (mert tudtommal a törlés az alapbeállítás, legalábbis Outlookban úgy volt anyáztam is miatt egy sort) Ezt nem tudom hol kell beállítani, mert én IMAP-ot használok, ami teljes szinkronban van a szerverrel.
Ha meg nem így értetted, akkor erről még annyit, hogy az engedély megadása végleges törlésre nem jelenti azt, hogy a program kérés nélkül törölni fogja a leveleket.
Hogyan tudnám 64 bitesíteni?
Sehogy. Max. ha találsz olyan addont vagy plugint, ami elmenti a beállításaidat, hogy újratelepítéskor ne kelljen mindenet elölről beállítani. Vagy ha Thunderbird is használ profilokat, egyszerűen lemented a profilmappád és kész. Felrakod az újat és visszamásolod a profilmappád.
Ha van egy 32 bitesed jól beconfigolva, akkor szerintem ha csak simán mellételepítesz egy frissebb 64 bites verziót, akkor két külön helyen ellesznek egymás mellett, hacsak nem ugyanabba a mappába irányítod, ahol a 32 bites is van, de hogy utána működne-e a két progi külön-külön arra nem vennék mérget, meg arra se, hogy nem cseszné el a beállításaidat.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27 #8751 üzenetére
Meg tudnátok mondani, hogy a TB-ban a levélíráshoz a kiválasztott stílusnál hogyan lehet megadni, hogy a sorköz kisebb legyen?
A "szövegtörzs"-et szoktam használni, de most az újratelepítéssel jelentősen megnőtt a sorköz. -
peter889
őstag
válasz
Szóval úgy sikerült megoldanom a problémát, hogy felugrott ez az ablak:
[kép]Beírtam e-mail címem és majd a belépési kódot.
Aztán ez jelent meg: [kép]
Tehát:
"Ezzel engedélyezi a(z) Mozilla Thunderbird Email
alkalmazás számára a következőt:
A Gmail-fiókjában lévő összes e-mail olvasása, írása, küldése
és végleges törlése
Névjegyek megtekintése, szerkesztése vagy végleges törlése
A Google Naptár segítségével hozzáférhető összes naptár
megtekintése, szerkesztése, megosztása és végleges törlése"Ezt engedélyeztem, hátha így működőképes lesz, és az lett.
Viszont én a Thunderbirddel nem akarom törölni a Gmail fiókban lévő levelemet. POP letöltést használok. Láthatóan működik minden.
Jól csináltam vajon?
A beírt e-mail címmel működött aztán, a másik e-amil címemmel még akkor nem.
A TB beállításaiban a még működésképtelen fiókomhoz tartozó jelszavam töröltem, így annál is feltette az előbbi kérdéseket, melyekre szintén engedélyező választ adtam, így már működött a másik gmailes e-mail címemnél is.
-----------------------
Jelenleg 32 bites a Thunderbirdem (Program Files (x86) mappába van telepítve.)
Hogyan tudnám 64 bitesíteni?
A gyári oldalról töltsem le? [link] - ami automatikusan az OS architektúrájának megfelelő (x86/x64) legújabb verziót szedné le.
Azt látom, tényleg 64 bites lenne.
És telepítsem rá a régire? És akkor az intelligensen 64 bitesíti?
Vagy előbb távolítsam el ezt a meglévő TB-et?
(Mondjuk a rátelepítés egyszerűbb lenne nekem, ha úgy is minden ok lesz.)
-----------
Mondjuk annyi hátránya van a frissítésnek, hogy lényegesen lassabban indul el, mint a régi 2009-es változat: 15 másodperc kell az indulásig úgy, hogy semmi más nem megy a háttérben. Szerintetek ez normális?
Úgy látszik sok magos procit igényelne egy levelező program is?
SSD meghajtó van a régi gépemben.
Aztán ha egyszer elindult, úgy tűnik, megy normál sebességgel.Köszönettel várom a válaszotok.
-
peter889
őstag
válasz
Egyelőre úgy tűnik, rendben működik.
Majd még tesztelgetem és leírom, mi hozta a megoldást. Köszönöm szépen Mindenkinek az eddigi segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest