Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hú, tényleg. Köszi.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Attól ugyanúgy ottmarad a kiszolgálón is, plusz ha úgy állítod be a TB-t, akkor pl. gmail-en olvasás után ugyanúgy olvashatatlan is marad. Vagy mire gondolsz, hogy kell helyben is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy RSS-re használja-e valaki a tb-t?

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz, de nekem kellenek a leveleim helyben is.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Gmail-t használd inkább IMAP-pal.
-
WonderCSabo
félisten
2000 levelet töltök le a Gmailből POP-al, de egyszerre csak 300 levelet tölt le, aztán megint rá kell kattintanom, és megint letölt 3000-at, stb. Valahol be lehet állítani, hogy egybe töltse le a 2000-et?
-
canniball
nagyúr
"...felhasználónévnek és jelszónak a t-online-tól kapottakra lenne szükség, jól gondolom?"
Ha T-s fiókot állítasz be (vagy olyan mail-szolgáltatót aminek nincs saját SMTP szervere (pl. freemail)) akkor igen, jól gondolod.
Ha van saját SMTP szerver (pl. gmail), akkor ahhoz azt kell belőni. -
-
Peace
nagyúr
Teljesen hülye vagyok ehhez a programhoz sajnos, de be kellene állítanom egy ismerősnél. Beérkező levelek azok nagyon szépen megérkeznek, de kimenő nem müxik. SMTP beállításoknál megadtam kiszolgálónak a "mail.t-online.hu"-t. Olyan kérdésem lenne, hogy felhasználónévnek és jelszónak a t-online-tól kapottakra lenne szükség, jól gondolom? Mármint ha ezeket megadom neki, akkor mennie kell majd a kimenő levelezésnek is? Csak mert jelenleg nem áll rendelkezésemre ez a 2 információ, így nem tudok továbblépni.
-
válasz
canniball
üzenetére
Kösz, megsasolom, hogy mi is ez...

Piftuka
Kihelyezés érdekel (ami nem backup), pl Outlooknál a PST fájlt(ez tartalmazza a levelezést) ki- vagy áthelyezhetem pl a D:\ubul mappába, vagy bárhova, onnantól ott az adatfájl és minden letöltött üzenet abba kerül bele, szó sincs archiválásról vagy backup-ról.
Na ehhez kellene még pluszban jelszóvédettség is (Ami PST esetén szintén van) -
Piftuka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Ki lehet helyezni a levelezést másik meghajtóra/mappába és le lehet-e jelszóval védeni?"
Nem "kihelyezés", hanem "backup" tetszőleges helyre a MozBackup program segítségével.
Teljeskörű (tehát nem csak a levelezést menti el/állítja vissza, hanem minden elemet), egyszerűen kezelhető, hatékony, ráadásul jelszóval védheted az elmentett "backup" állományt.

Halkan jegyzem meg, hogy ha van esze a Thunderbird fejlesztőinek, akkor felveszik a kapcsolatot a fenti program alkotójával, s implementálják ezt a "backup"-ot a Thunderbird-be.
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Közben kiderült a megoldás. Leírom, hátha másnak is szüksége lehet rá később:
Az "új levél" címsorában a "Kapcsolatok" gombot hozzá kell adni, s azzal lehet a címlistát megnyitni.
A címlistán belül már tetszőleges címet lehet az adott levél címsorába (mindegyiket külön sorba fogja beilleszteni) beilleszteni kijelölés segítségével.
Ezt követően levélírás alatt szükség szerint a "címlista" az "F9" gomb megnyomásával ki-bekapcsolható.

-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A "kihelyezés" (TB2-nél): Postafiók beállításai-> Kiszolgáló beállításai-> alul Helyi könyvtár, a levédés nem tudom hogy működik/van-e.
-
Ki lehet helyezni a levelezést másik meghajtóra/mappába és le lehet-e jelszóval védeni?
(Mint outlook esetén a PST fájl-nál) -
darkling
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémába ütköztem a mai napon:
"A(z) Elküldött elemek mappa megtelt, nem lehet több üzenetet beletenni. Törölje a régi vagy feleslegessé vált leveleit, és tömörítse a mappát, hogy legyen hely az új üzeneteknek."
Letöröltem 3 giga levelet, Profiles könyvtárból is kiszedtem, tömörítettem a könyvtárakat és továbbra is hibádzik. Tudok még valamit tenni? Merevlemezen még tonna hely van, az biztos nem lehet a gondja.
Köszönöm!
D. -
Piftuka
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi a segítséget!

Kezdetnek ez is egy megoldás, de azért nem tökéletes.
Más módszer nincsen arra, hogy egy új levél esetén a tetszőleges címeket egyszerre illessze be az ember a címsorba?
(Hiszen az általad említett módszer csak előre elkészített csoportokkal dolgozik. De mi van akkor, ha az ember nem akarja a csoport minden tagjának elküldeni, vagy más, a csoportban nem lévő címekre akarja elküldeni adott levelet?)
-
Májsztró
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nagy királyság ... köszi szépen

-
Májsztró
addikt
ÜDv !
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy hogyan lehet levédeni a fiókot jelszóval ? Tehát mikor indítom a programot , kérjen jelszót ,hogy mások ne tudják elolvasni a méljeimet. Fontos volna de nem találtam semmi erre utalót a beállításokban

-
vmatyko
tag
Nekem ugyanez a hibám van, de én 1 órával ezelőtt még simán tudtam levelet írni. Mi történt? Lekapcsolták a T szervereit?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem. A számítógéphez csak alap szinten értő cimborám notebook-jára Thunderbird van telepítve, s tőlem kérdezte meg az alábbiakat:
Hol/hogyan lehet azt beállítani, hogy egy "új üzenet" írásakor, a "címzettek" sorban a címlistából a kiválasztott címeket "egy mozdulattal" illeszti be a felhasználó?
(Én egyáltalán nem ismerem a Thunderbird-öt; 10 éve "The Bat!"-et használok.)
Tudom, van olyan funkció egy megnyitott, üres, új levél parancsmenüjében, az "Eszközök" menüben, hogy "Címlista", amely egy külön ablakot nyit meg. Ott szépen ki is lehet jelölgetni az email címeket, de aztán azon az ablakon belül az "új üzenet" gombra kattintva megnyit egy másik üres levelet (amely miatt az eredetileg megnyitott üzenet ablak feleslegessé válik; s ez hülyeség), amelynek a címsorába illeszti be az email címeket.
Ráadásul nem egymás mögé, hanem egymás alá illeszt be minden egyes email címet, mindegyiknek egy-egy új, különálló címsort nyitva.
A cél tehát az lenne, hogy egy megnyitott "levélsablon" címsorába, egy valamilyen módon megnyitott címsorból az összes kiválasztott címzettet beillessze. Ne nyisson meg új üzenetet, ne írjon minden címzettet külön címsorba!
Megoldható ez?
Ugyanez a kérdés abban az esetben, ha egy beérkezett levélen nyom a felhasználó "Továbbítás" gombot, s azt a levelet továbbítaná több címre. Hogyan lehet annak az üzenetablaknak a címsorába, egyszerűen, "egy mozdulattal" a címlistában (valamely menüben) kiválasztott email címeket beilleszteni, hogy ne egyenként kelljen beírni?
Tud egyáltalán ilyet a Thunderbird, vagy felejtős?
(Ha nem érthető a kérdés, akkor megpróbálok képeket is mellékelni a kérdésemhez, bár az körülményesebb.)
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv: Piftuka
-
kraftxld
félisten
válasz
Integrator
üzenetére
Thunderbird-ben nem tudok ilyenről, de egy Word körlevélből az Outlook simán elküldi rendesen.
-
agemate
addikt
Sziasztok, Thunderbird-ben beállított Hotmail fiókom jelzett az előbb, hogy a kiszolgáló kéri a tanusítványt, de közölte a program, hogy becsületes weblapok nem kérnek ilyet, etc-etc.. Én meg is tagadtam. Milyen tanusítványt kérhetett a Hotmail és mire vonatkozólag? Szokott egyáltalán kérni, vagy adathalász szaga van a dolognak?
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Azt meg lehet valahogy oldani Thunderbird alatt, hogy úgy szeretnék e-maileket küldeni, hogy a levélbe beillesztek tetszőleges mezőket (legyen az név, cég, e-mail), aminek az értékeit beolvassa egy excel vagy csv fájlból, és az alapján küldi ki a személyre szabott e-maileket?
Remélem érthető a kérdésem.És ha ez nem megoldható, akkor milyen ilyen programról tudtok?
Köszi,
Dani -
Digital
addikt
Hali!
Outlook Express lementett névjegyzékét (pst fájl) hogyan lehet Thunderbird-be importálni?
-
Winner_hun
félisten
Utolsó 1 hétben használt (vagy x időn belül) mappákat meg lehet valahogy különböztetni?
-
localhost
Közösségépítő
Reindexelnem vagy mit kellene csinálnom és hogyan?
A ma érkezett leveleim közül az egyiknek szabály szerint egy előre meghatározott mappába kellett volna bemennie.
Helyette hibaüzenetet kaptam, hogy a szóban forgó mappa nem létezik. És valóban! A Bal odali faszerkezetben nem látható! (és több más mappám sem!)Ám a levelek megvannak mind, a kereső legalábbis megtalálja őket.
Tehát a karbantartást hogyan ?
-
canniball
nagyúr
Backupot nem tudok róla hogy csinálna, amúgy a Documents and Settings-be ment ott nézz körül hátha...
-
Kloden
senior tag
válasz
egykori
üzenetére
A probléma az, hogy 128kb-os feltöltésű nettel van küldve sok, többmegás levél. (kb negyed óra-20 perc/levél így)
Ezért szeretném azt elérni, hogy ne töltse fel a leveleket ha TB alól küldöm. Gmail szerverről pár mp alatt továbbítja.Természetesen nekem is gmail szerver van beállítva.
Te ha egy többmegás levelet továbbítasz, akkor Nálad is felölti TB alól, ugye? -
Örülök, hogy az 1-es kipipálva, viszont a fennmaradó problémát nem tudom mi okozhatja. Nekem Gmail Levélküldő kiszolgáló van beállítva a 465-ös porton és teljesen szuper a működése. Teljesen mindegy, hogy a böngészőből vagy a levelezőből küldök levelet, egyformán ugrik.
-
Kloden
senior tag
válasz
egykori
üzenetére
Köszönöm, ez bejött!

Már csak erre a kérdésre várom a választ:
Megoldható-e, hogy IMAP beállítások mellett ha továbbítani szeretnék egy levelet, akkor azt NE töltse fel (baromilassú a net) hanem szerverről küldje el változatlanul! Egyszerűen nem értem miért tölti fel ha már egyszer a szerveren fentvan a levél, csak továbbítania kéne...
-
kadam4
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy lehet jelszóval levédeni a levelezést TB-ben, hogy mások ne férhessenek hozzá.
TB 3.1.7-et használok.
-
sziasztok!
elég furán viselkedik nákam a tb. eddig semmi baja nem volt, viszont most, hogy újra bekapcsoltam a gépet és elindítottam teljesen úgy viselkedik, mint egy szűz, frissen telepített tb. email fiókokat és jelszavakat kér, eltűnt minden mailem, és úgy egyáltalán, teljesen összeomlott az egész. csinál valahova valamilyen backupot, vagy lőttek miden fontos levelemnek?
köszi a választ

-
Kloden
senior tag
Sziasztok, két kérdésem lenne Hozzátok, hátha Ti tudjátok a megoldást:
1: hogyan lehet kisebbre venni a középső részt, ahol az adott levélhez a feladót, további címzetteket, stb. írja? Régen nem volt ekkora, egy sor is elegendő lenne, vagy kikapcsolni a fenébe mert nem használom úgysem. (összehúzni nem lehet)
2: megoldható-e, hogy IMAP beállítások mellett ha továbbítani szeretnék egy levelet, akkor azt NE töltse fel (baromilassú a net) hanem szerverről küldje el változatlanul! Egyszerűen nem értem miért tölti fel ha már egyszer a szerveren fentvan a levél, csak továbbítania kéne...

-
cellpeti
nagyúr
szevasztok
nálatok is így hozza le a TB a gmail-t, ha IMAP-ra van állítva?

nekem beleteszi a mappákba is...,de sajnos a beérkezettek közé is. Azt hogy lehet, hogy csak a mappákba tegye bele?
-
Atapi
senior tag
válasz
kolivanov777
üzenetére
a bejövő beállítások szerintem jók kellenének, hogy legyenek. van valami hibaüzenet, amikor próbálod a leveleket letölteni?
küldésnek pedig az internet szolgáltatód smtp szerverét tudod használni, azt kellene ide is beállítanod. (ettől még küldőként a freemailes címed fog szerepelni.)
-
Atapi
senior tag
válasz
kolivanov777
üzenetére
kicsit kifejthetnéd bővebben is, hogy mit szeretnél, mert arra, hogy nem megy, nem sok értelmes választ lehet adni... addig is egy tutorial, ami segíthet: katt.
-
kolivanov777
tag
Thunderbird/3.1.7 van fent! Ezen betudta vki állítani a freemailjét?
-
canniball
nagyúr
válasz
kolivanov777
üzenetére
"És törölni se tudom ezt a fiókot, vki elárulná hogy kell?"
Ráállsz a fiókra-> Szerkesztés-> Tulajdonságok...-> Postafiók eltávolítása. Legalábbis a TB2 alatt így működik. -
kolivanov777
tag
válasz
kolivanov777
üzenetére
Thunderbird/3.1.7 van fent!
-
kolivanov777
tag
válasz
kolivanov777
üzenetére
No icedsl-es postafiókomat sikerült beállítani, már csak a freemailt kéne vhogy!
-
kolivanov777
tag
No még annyi hogy az icedsl postafiókomról lekapja a leveleket, de küldeni már nemtudok!
Help please! -
kolivanov777
tag
Sziasztok!
Felraktam a Thunderbirdet, beállítottam a gmail és icedsl fiókomat, midnen szépen automatán megcsinált a program!
De freemailnél ez nem történt meg, tud vki ebben segíteni? Megköszönném!
És törölni se tudom ezt a fiókot, vki elárulná hogy kell?Várom a segítséget!
Köszönöm
Üdv
kolivanov777 -
fradi81
veterán
De csináltam egy olyat hogy jobb klikk a beérkezett üzeneteken-tömörítés, gondolom erre gondoltál, nem lett semmi eredménye.
-
fradi81
veterán
Hello
Miért van az hogy töröltem a leveleket, alig van pár darab és még így is 125Mega a profil mappám? Az inbox fájlok foglalnak sok helyet, olyan mintha a levelek törlése csak látszólagos lenne. -
Lenry
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
nekem sosincs kitöltve új levél írásakor...
-
Winner_hun
félisten
Az megoldható hogy új levél írásakor ne legyen automatikusan kitöltve e-mail cím hanem feltétlenül ki kelljen választani egyet? De CSAK új levél írásakor, válaszkor ne kelljen választgatni.
-
Lenry
félisten
-jobb klikk a mappára -> kedvenc
-a levelek számát a jobb alsó sarokban írja a TB
-olyan kieg meg nincs, ami a TB futása nélkül nézné a TB-s leveleid. (ami ilyen, az külön email program és nincs is szüksége a TB-re). ha annyira zavar a tálcán, akkor használd ezt a kieget, ez lerakja az óra mellé egy kis ikonba -
Petyás
tag
Még kezdő vagyok Thunderbird terén, de próbálom okosítani magam.
Ami még nem jött össze:
-lehet olyat, hogy ha rákattintok egy postafiókra, akkor alapból a bejövő üzeneteket mutassa?
-létezik olyan kiegészítő, ami mutatja a mappákban levő levelek számát?
-esetleg a postafiókcímnél az új levelek számát?
-Van olyan kiegészítő, ami figyelmeztet új levél jöttekor, de nem kell futni a Thunderbirdnek? Tudom létezik sok ilyen, de általában külön be kell állítani a fiókokat. Nekem pedig olyan kellene, ami a TB-ben beállított fiókokat figyeli. Vagy valami ilyesmi.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
cellpeti
nagyúr
üdv
újra tettem a rendszert és a TB-t is. Le tettem tálcára és rögzítettem. Egy ideig minden ok volt, aztán egyszer csak nem jelenítette meg a TB ikonját. Tudja valaki, hogy miért nem? Esetleg valami ötlet?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Win reinstall volt. Mozbackuppal migráltam a Thunderbird-öt. Sajnos az egyik mappa valamely okból nem jelent meg. Létrehoztam manuálisan, és hála égnek feltűnt benne minden üzenet, amit régebben tartalmazott. Ellenben az örömöm korai volt ugyanis tök üres leveleket kaptam. Minden paraméterük (címzettek, kézbesítési idő, méret) tökéletes, csak épp nem tartalmaznak semmit. Lent a státuszsorban "nincs letölthető üzenet" hibát ír ki a kliens.
Valami ötlet?
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Több postafiókom is van és ha valamelyikbe érkezik levél akkor lentebb az összes levélnél is jelzi ezt. Így hiába állítom olvasott pl a gmail-t lent is meg kell tennem, régebben nem volt ilyen gond vele. Van erre valami gyógyír?
-
UzBence
csendes tag
Sziasztok. Kellene ki segítség. 2 napja nem tudok SEMMILYEN mellékletet megnyitni illetve lementeni. Hibaüzenet: melléklet nem menthető, ellenőrizze a file nevét.
Mit szabhattam el?
Köszönettel: UB -
€uro
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom egyszerűen áthelyezni a 'Users\User\AppData\Roaming\Thunderbird' könyvtárat új helyre?
-
cellpeti
nagyúr
IMAP-val használnám a TB-t, de betölti a gmail könyvtárfát is és az nekem nem kell, ezt ki lehet valahogy küszöbölni?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez is tárgytalan, eltűntek...

-
-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Több emailfiók esetén hogy lehet azt megoldani, hogy minden beérkezett üzenet automatikusan a Helyi mappákba kerüljön?
Áááá basszuskulcs, megint a fogammal olvastam...
Tárgytalan, megvan... -
Finwe
őstag
Hali!
Hasonló problémám lenne mint az előttem szólónak.
Tegnap azt kezdte játszani a tb, h akkor is mutatja, h jött levelem ha nem. Frissítettem szépen a progit és a kiegészítőket de a csodák csodájára továbbra is ez van, bármilyen nézetben vannak a mappák. A Helyi mappák van kiemelve kékkel mintha új üzenet lenne benne (ezt eddig nem csinálta) de nincsen egyik mappában sem és a közösben sem.
szerk:ha rajta hagyom a Helyi mappákon a kiválasztást akkor nem jelez be hamisan viszont levél érkezéskor sem! Egyébként Beérkezett üzeneteken szokott lenni.
Mi a fene történhetett vele és hogyan lehet rávenni a helyes működésre?
Finwe
-
cellpeti
nagyúr
üdv
imap-osra van beállítva a gmail fiókom. a TB-hez lehúztam a minimize kiegészítőt. De mikor jön levelem, mindegyiket 2x mutatja. Rohadtul zavar, ez ellen lehet valamit tenni?
-
Winner_hun
félisten
Az megoldható hogy új levél írásakor ne legyen automatikusan kitöltve e-mail cím hanem feltétlenül ki kelljen választani egyet? De CSAK új levél írásakor, válaszkor ne kelljen választgatni.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
TB levelezőm van, de mindig csak 2.jára sikerül elküldenem a linkeket, miért van ez?

-
Garffi
tag
Sziasztok.
Létezik olyan kiegészítő a Thunderbird-hez ami kiírja, kijelzi a levél méretét amikor írom a levelet.
/a hozzácsatolt állományokkal együtt/
Mert gmailos emailcímem van és az csak 15Mb-ot tud elküldeni. És nagyon rossz hogy mikor küldeném a levelet egyből reklamál hogy csak 15Mb-ig lehet küldeni és ilyenkor egyesével veszem le a csatolt doksikat míg el nem tudom küldeni grrrrr....Köszi.

-
Lejszi
senior tag
sziasztok!
Win 7-esem van. Uj gepet vettem es szeretnem a leveleimet atmenteni az uj gepre.
Melyik mappaban keressem a leveleimet ? (a régin értelem szeruen)a valaszt elore is koszonom

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- PlayStation 5
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest