Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
N betű lenyomásával.
-
Winner_hun
félisten
Van olyan lehetőség hogy a sokszáz mappa közül ha valamelyikbe levél jön, akkor ne kelljen odagörgetni, hanem az olvasatlan mappához ugorjon?
-
Winner_hun
félisten
Jött ma frissítés, előbújt a fiók.
-
Winner_hun
félisten
Biztos szép meg jó ez az új 102-es verzió, de az egyik Gmail-es fiókom az úgy eltűnt a listából. Az eszközök / postafiók beállításainál ott van, de a fő képernyőn, bal oldalt a menüből hiányzik. Hogy lehet előhozni?
-
Winner_hun
félisten
Évek óta fennálló probléma: több fiókból nem tudom törölni a beérkezett leveleket a billentyűzet Del megnyomásával, az üzenet kijelölésével és felül a törléssel, vagy az üzeneten jobb klikk / üzenet törlése funkcióval, csak a Shift+Del működik. Ez nem hozott megoldást.
-
Winner_hun
félisten
Ma frissült vagy nem tudom mi baja lett, de 2 gmail-es fióknál ezt mondja:
A STAT parancs nem volt sikeres. Hiba történt az üzenetek számának és méretének lekérdezése közben. A(z) pop.gmail.com levelezőkiszolgáló válasza: Invalid credentials.
A másiknál nem nem pop, hanem smtp van a hibaüzenetben.
Gugliba rákeresve annyit találtam hogy jelszóbaja van, de az nem lehet, böngészőben jól működik.
Amit ma csináltam az a törölt elemek mappák ürítése és a mappák tömörítése volt. Ezek bekavarhattak?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az első nem hozott változást, a másodikkal megjavult, köszönöm

-
Winner_hun
félisten
Elég sűrűn ment piszkozatokat. Ha elküldöm a levelet, a sok piszkozat ott marad. Ez nem mindig volt így. Valahol átállítható, hogy sikeres levélküldés után törölje a piszkozatokat?
-
Winner_hun
félisten
Nálam ez a hibaüzenet (egyáltalán erről van szó?

)xyz felhasználó jelszavának elküldése nem volt sikeres. A(z) www. freemail.hu levelezőkiszolgáló válasza: [SYS/TEMP] Temporary authentication failure.
[fm2lb00.freemail.private:2020-11-15 11:35:12]Aztán van hogy ezt dobja:
xyz felhasználó jelszavának elküldése nem volt sikeres. A(z) www. freemail.hu levelezőkiszolgáló válasza: [AUTH] Authentication failed.
A webes felületen be tudok lépni...
-
Winner_hun
félisten
Létezik olyan kiegészítő, ami mappákat a legutolsó használat szerint színezi? Pl amibe 1 napja került levél az kék, amibe 1 hete az sárga, amibe 1 hónapja az piros...
-
Winner_hun
félisten
Azt valahogy be lehet állítani hogy keresésnél MINDIG a legfrissebb e-mailek legyenek a lista tetején automatikusan? A dátumra mindig rá kell nyomni 2x hogy ez megvalósuljon.
-
Winner_hun
félisten
Sikeresen töröltem, vagyis inkább archiválátam egy levelet, miután megnyomtam az A gombot a billentyűzeten. A problémám az, hogy nincs archív mappa. Ilyenkor elveszett a levél? A kiszolgálónál sincs a webes felületen.
gmail-es cím, imap.
Ez alapján nem archív mappa van hanem valami más. Ctrl+Z nem hozza vissza a levelet. Ha beállítom az archív mappát akkor létrejön ha valamit beleteszek és onnan vissza is kerül a beérkezett üzenetekhez, ha Ctrl+Z-t nyomok. -
Winner_hun
félisten
Egy kicsit ezt benéztem. Oké hogy van rengeteg mappa, de nem a gmail-es fiók alatt vannak elrendezve, hanem a helyi mappák alatt. Anno még freemail-es címnél kezdtem el a mappás dolgot, aztán ide építettem fel a mappalabirintust.

2 Gmail pop-ként, 1 imap-ként van beállítva.
-
Winner_hun
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
~30k levéllel nem fogom ezt eljátszani. Duplikációkra sincs szükségem, 1000+ mappát meg nem fogom újrarendezni.
Olyan mintha valahol a kiszolgálónál megjelölné a program hogy az egyszer már le lett töltve - csak tudnám hol... a legutóbbi ellenőrzés után kéne nekem egy új ellenőrzés, semmi másra nem vágyok. -
Winner_hun
félisten
Volt egy adatvesztésem (elszállt az SSD-m). A legutóbbi backup és az adatvesztés között eltelt leveleket nem szedi le a program a szerverről (ezeket egyszer ugye már letöltötte, de a backupnak ezt nem kéne tudnia) Hogy lehet a szerveren fent lévő, olvasatlan leveleket letölteni hogy mindenem meglegyen?
-
Winner_hun
félisten
Ha az elmentett mappákban a név után szám/betű kombináció jelenik meg az mitől van, illetve az eredeti mappanév visszaállítható úgy, hogy nem tudom, mi volt az eredeti neve? Átnevezni át lehet.
-
Winner_hun
félisten
válasz
üzenetére
Egyszer már szendvedtem vele de akkor olyan fiókoknál lett jelen a probléma amikből ritkán kell törölni. Most viszont a napi használatban levő fióknál ez már nem annyira mókás. Valószínűleg holnap majd nekiugrok egy újratelepítésnek mert ez így nagyon megnehezít mindent. Lehet volt már de kéne valami megbízható program / kiterjesztés amivel át lehet menteni minden üzenetet.
Ami ugyanilyen fontos lenne az pedig az hogy NE töltsön le visszamenőleg egy levelet se a program, érzékelje hogy azt már egyszer letöltötte - van erre megoldás? -
Winner_hun
félisten
Eltűnt a törölt elemek mappám. Nem tudok levelet törölni. Hogy lehet visszacsinálni?
-
Winner_hun
félisten
Nem tudom mit csináljak.
Két hatalmas problémám van
- egyik fiókkal nem tudok levelet elküldeni (ezt már nagyon meg kéne csinálni)
- 2 fiókban nem működik a törlés gomb, egyszerűen nem lehet belőlük levelet törölni csak ha áthúzom másik fiókba és onnan törlöm. Mintha írásvédett lenne
Melyek azok a file-ok amik a leveleket, mappákat tárolják? Ha újra be kell állítani az egészet akkor kelljen, de a beállítások után a leveleket tudjam visszatenni, illetve ha beállítok egy postafiókot akkor NE kezdje el letölteni az ott lévő több 10k levelet csak ha a régieket már visszaraktam. Ez kivitelezhető?
-
Winner_hun
félisten
Több fiók is van amiből nem tudok levelet törölni. Ki van jelölve a levél, rányomok a törlésre de nem történik semmi. A program újraindítása sem segít. Ha olyan fiókba helyezem át a levelet amelyiknél tudok törölni akkor el tudom tüntetni az adott levelet. Van valami beállítás ami védetté teszi a leveleket?
-
Winner_hun
félisten
Levélre válaszoláskor a levél végére ugrik a válasz beírásához. Eddig elöl volt, a frissítés után állítódott el. Nem állítottam át semmit, beállításoknál nem találtam a lehetőséget ennek megváltoztatásán. Merre van?
-
Winner_hun
félisten
Levélen jobb gomb - Áthelyezés - Nemrég használt - ezt a listát lehet valahogy bővíteni? Az utolsó 15 helyett többet mutasson.
A legjobb az lenne ha 1 kattintásra jönne be a lista, a többi nekem nem kell oda. -
Winner_hun
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
A cím helyes. Több e-mail címről próbáltam írni, mindegyikről ezt kaptam.
Szolgáltató topikjában rákérdeztem, ott a DNS-t említették hogy azt állítsam át a google-jére. Át akartam állítani de már át volt állítva, évekkel ezelőtt..
Semmit nem állítottam át, sokáig (évekig) ment rendesen, pár hete pedig megmakacsolta magát. Sajnos fogalmam sincs hogy hol, mit csináljak. -
Winner_hun
félisten
Ezt az ImportExportTools kiterjesztést nem lehet úgy beállítani hogy TELJESEN automatikusan, csöndben, a háttérben működjön? Ahányszor rámegyek a levelezőprogram bezárására mindig bejön ez az ablak:

Ha 24 órán belül többször zárom be és az első alkalommal volt már mentés akkor a következő bezárásnál nem ugrik be. Plusz hiába van beállítva hogy csak a változott fájlokat írja felül, kreálja magának az új mappákat. Letöröltem minden mentést, most csináltam egyet, kíváncsi vagyok holnap(után) mit produkál majd..
-
Winner_hun
félisten
Ha már szűrők.. azok se működnek rendesen. A beérkezett levelek még csak-csak bekerülnek a helyükre, de az elküldött levelek nem, hiába van rá szűrő. A szűrő jól van beállítva mert ha a beállításoknál rányomok a Futtatás mostra akkor beteszi a helyükre a leveleket.
De nekem ne a levelet hanem a mappát emelje ki és csak egy bizonyos ideig. Már ha van ilyen. -
Winner_hun
félisten
Van olyan beállítás / kiterjesztés hogy a megadott időn belül (pl. az utolsó 2 hétben) ha egy mappába levél került akkor azt valamilyen módon (pl félkövérrel) kiemelje?
-
Winner_hun
félisten
Játszadoztam azóta vele. Aztán letöröltem mindet, majd a tegnapi állapotot másoltam vissza úgy, hogy csak a prefs.js file-t írtam felül a régebbi verzióval. Első ránézésre minden levél és mappa megvan. Tény hogy volt előtte néhány érdekes krix-krax a próbálkozások közben. Ráment a délelőttöm meg a tegnap estém de végül csak meglett. Rég volt már hogy ilyenekkel bohóckodtam, előbb is eszembe juthatott volna a fájlok egyesével való másolása.
A már ajánlott ImportExportTools-t felteszem és bekonfigurálom.
Volt régebben egy program ami bizonyos file-okról biztonsági mentéseket csinált bizonyos időközönként de valahogy megszűnt létezni. Ugyanígy van még egy program, ami a gép indulásánál törli bizonyos mappák tartalmát. Már ha menne, mert az is meghalt csak úgy
Na majd két ünnep között rendet teszek. -
Winner_hun
félisten
Részben siker van. Kihúztam a netet a gépből, nehogy össze-vissza szinkronizáljon aztán pisloghatok hogy nem tölti le ismét a leveleket aztán a régi mentésből egyesével átmásoltam a fileokat az új telepítésbe. Odáig eljutottam hogy nagyjából megvan minden régebbi levelem. Egy e-mail fiók van ahonnan eltűntek a mappák, ezt még kutatom egy kicsit.
Ami biztos: a prefs.js file 1 KB, a legutóbbi mentett 39 KB. Ha a régivel használom a programot akkor megvan minden levelem a tegnapi napig az említett 1 fiókon kívül (ott mappák sincsenek). Okozhatja ez a hiányát?
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
Registry tisztítás, C-n összes thunderbird file törlés majd telepítés és bemásolás se oldotta meg a problémát. Annyi van hogy tiszta telepítésnél a képernyő bal oldalán van a program, ha bemásolom a mentett tartalmat akkor jobb oldalra kerül (ahol mindig használtam)
-
Winner_hun
félisten
Megcsináltam a teljes törlést, visszamásoltam, semmi. A profiles.ini-t még éjjel néztem, azzal se lehetett megoldani. Most se lehet. Van egy olyan érzésem hogy valamelyik file sérült, csak nem tudom vajon melyik.
-
Winner_hun
félisten
Eddig próbálkoztam. Most tartok ott hogy visszamásolom a mentett verziót a Programfájlok (x86) / Thunderbird mappába. Már illeszteném be amikor beugrik hogy megnézem a Felhasználóknál van-e valami. Felhasználók / user / AppData / Roaming / Thunderbird - itt bizony 1,17 GB van, ezt elsőnek le is mentettem.. Most innen hogyan tudom behozni a leveleimet? Mert ahhoz képest hogy a feladatkezelő azt írja hogy ma lett telepítve a program, a gyorsindítón levő ikonnal nem indul el (mint amikor egy program el van távolítva és csak a parancsikonja marad meg)
-
Winner_hun
félisten
Én nem tudom mi történt de elszállt mindenem. A thunderbird mappám 50,9 MB. A legrégebbi mentésem augusztus 1-ei, ekkor 1,09 GB volt elmentve. Azért 1 GB csak úgy eltűnik.. van esély arra hogy visszaszerezzem az adataimat? Igazán nagy szükségem lenne rájuk. Az utóbbi időben többször volt kékhalálom, eddig nem volt semmi gond de ez így most egy kicsit nagyon szíven ütött.
Programvisszaállítót néztem, nem lát semmi a thunderbird körül (getdataback)Ahogy nézem a programok kezelését, a mai napra van egy mozilla thunderbird telepítés, illetve van egy Mozilla Maintance Service telepítés is. Egyiket se telepítettem. Ez most akkor mi? Viccnek kicsit morbid.
-
Winner_hun
félisten
Egyik mappában voltam, csináltam ezt-azt a gépen, jött egy kékhalál. Gép újraindítása után az adott mappában az utolsó 20 levél teljesen üres. A feladó, tárgy és címzett szerepel, de levéltörzs az nincs.
Ha tényleg úgy lenne ahogy írod akkor sose lenne szabad törölni a leveleket mert mindig újra leszedné azokat ha a kiszolgálón megmaradnak. Meg milyen erőforrásigényes lenne már a 20-30 000 levelemet minden egyes alkalommal szinkronizálni.
-
Winner_hun
félisten
Egy már letöltött, de a kiszolgálón még meglevő levelet le lehet újra tölteni?
-
Winner_hun
félisten
Kiszolgáló beállításai - Üzenetek megtartása a kiszolgálón
Arra van lehetőség hogy megmaradjanak az üzenetek, de néhány domain-ről érkező levelek ne maradjanak a kiszolgálónál?
-
Winner_hun
félisten
Következő problémám:
Mellékletet nyitnék meg, erre ezt adja:

Képtelen eltárolni a mellékleteket??? Kb. másfél hónapja jött a levél, vírusírtóm, tűzfalam nincs ami ilyeneket okozhatna.
Szerencsére le van mentve a melléklet, megtaláltam. -
Winner_hun
félisten
Beállítottam az üzenetszűrőket úgy, hogy az elküldött leveleket is tegye be a megfelelő helyre. Viszont nagyon nem akar működni a szűrő, az elküldött üzeneteknél ott vannak a levelek. Ha elindítom a szűrőket, rámegyek a Futtatás most-ra, akkor se történik semmi. Ha megnézem az adott fiókhoz tartozó beállításokat, rányomok az Ok-ra (de változtatni nem változtattam semmit), majd ismét rányomok a Futtatás most-ra, akkor már hajlandó az adott fiókhoz tartozó szűrőt lefuttatni. Ez miért lehet?
Beérkezett üzeneteket jó helyre teszi, az elküldöttekkel viszont nem akar foglalkozni a program.
-
Winner_hun
félisten
Van egy dolog amit nem értek. Üzenetszűrőnél meg vannak adva a beállítások hogy mit töröljön kapásból a program. Namost ettől függetlenül nem törli. Viszont ha rámegyek az üzenetszűrőknél arra hogy Futtatás most akkor törli. Mitől lehet hogy nem működik rendesen?
-
Winner_hun
félisten
Mappán jobb klikk Üzenet keresése...
Itt kiválasztom hogy Levéltörzs, ekkor az üzenet szövegében keres a program. Namost az a gondom hogy ezt a levéltörzset nem lehet minden e-mail fióknál kiválasztani. Ez mitől van? Semmi hasonló sincs a keresésnél. Van erre valami megoldás a mappák áthelyezésén kívül? -
Winner_hun
félisten
Van kiterjesztett kereső ahol be lehet állítani hogy az 1 évnél régebbi levelek között ne keressen?
Vagy nekem az is megfelelne ha a a keresőt be lehetne úgy állítani hogy ne a mappák ABC sorrendjében haladjon hanem a levelek érkezési sorrendjében, ott is a legújabbtól kezdve. Rengeteg időt meg lehetne így spórolni.
-
Winner_hun
félisten
Arra van valakinek ötlete hogy néha miért ilyen minimalizált állapotban indul el a program?

A bal felső sarokban jelenik meg, pedig nem is ott van amúgy a helye. Helytelen leállás miatt lenne?
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Meg ahogy én azt elképzeltem. Szóval probléma továbbra is megvan:
Hogyan lehet szűrő feladatokat késleltetni? Mióta hozzáadtam olyan szűrőt hogy az egyik e-mail címről pakolja át másik mail címre a leveleket ha tartalmaz x kifejezést sokszor ezt kapom. Ilyenkor a szűrő nem fut le megfelelően. Ez csak a levelezőprogram indításánál jön elő, menet közben nincs vele gond.
Hogy lehet a szűrőt késleltetni / automatikusan újra lefuttatni?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Problémát megoldottam: a szűrőket fordítva kellett megadni.
-
Winner_hun
félisten
Hogyan lehet szűrő feladatokat késleltetni? Mióta hozzáadtam olyan szűrőt hogy az egyik e-mail címről pakolja át másik mail címre a leveleket ha tartalmaz x kifejezést sokszor ezt kapom:
Ilyenkor a szűrő nem fut le megfelelően. Ez csak a levelezőprogram indításánál jön elő, menet közben nincs vele gond.
-
Winner_hun
félisten
Tudom milyen ez, zavar is
Az érdekes játékot meg nem értem. -
Winner_hun
félisten

-
Winner_hun
félisten
11-es verzióval a lapok feljebb kerültek mint voltak. Ha jól rémlik akkor erre a program eme verziója fel is hívta a figyelmet a legelső indításnál. Meg tán az is le volt írva hogy hogy lehet visszaállítani. Hogy lehet?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
No most rájöttem hogy bármennyire is zavaró hogy a képek betöltése nélkül az itt leírt első bekezdésben levő probléma jön elő mégse fogom a képeket letöltögetni mert a program akkor rövid időn belül rengeteg helyet fog elfoglalni.
-
Winner_hun
félisten
Adatvédelmi okokból a Thunderbird blokkolta a távoli tartalmakat ebben az üzenetben.
Kikapcsolási módja:
1. A Thunderbirdben válaszd az Eszközök/Beállítások menüpontot. Válaszd ki felül a Haladó lehetőséget, és az általános fülön kattints a Beállításszerkesztő gombra.
2. A megjelenő ablak felső sorába gépeld be az alábbi sort:
mailnews.message_display.disable_remote_image
3. Az alsó részben megjelenő sorban láthatod, hogy ennek a változónak az értéke alapértelmezés szerint true (igaz), tehát a távoli képeket blokkolja. Ha duplán kattintasz a soron, ezzel az értéket false-ra (hamis) állítod. Így nem lesz többé gondod a képek betöltésével.
-
Winner_hun
félisten
De jó lenne ha a keresés közben a processzornak nem csak 1 magja dolgozna...
-
Winner_hun
félisten
Egyszer feltette a kérdést a windows indexelő szolgáltatás vagy a thunderbird, hogy a thunderbird leveleit akarom-e indexelni. A nem-et választottam. Hol lehetne mégis az igent választani?
-
Winner_hun
félisten
Hmm ma a képembe dobott egy olyat hogy a mappa nem található, a szűrőt kikapcsolja. Visszakapcsoltam mert ott volt a mappa, minden levél benne is van. Első alkalom volt ez, valami ötlet hogy miért csinálhatta?

-
Winner_hun
félisten
Ha levele(ke)t ráhúzok mappára akkor a mappa nem színeződik el. XP alatt nem volt gond, Win7 alatt nincs ?kijelölés?? Miért?
-
Winner_hun
félisten
Utolsó 1 hétben használt (vagy x időn belül) mappákat meg lehet valahogy különböztetni?
Az megoldható hogy új levél írásakor ne legyen automatikusan kitöltve a feladó hanem feltétlenül ki kelljen választani egyet? De CSAK új levél írásakor, válaszkor ne kelljen választgatni.
-
Winner_hun
félisten
Utolsó 1 hétben használt (vagy x időn belül) mappákat meg lehet valahogy különböztetni?
-
Winner_hun
félisten
Az megoldható hogy új levél írásakor ne legyen automatikusan kitöltve e-mail cím hanem feltétlenül ki kelljen választani egyet? De CSAK új levél írásakor, válaszkor ne kelljen választgatni.
-
Winner_hun
félisten
Az megoldható hogy új levél írásakor ne legyen automatikusan kitöltve e-mail cím hanem feltétlenül ki kelljen választani egyet? De CSAK új levél írásakor, válaszkor ne kelljen választgatni.
-
Winner_hun
félisten
Üzenetszűrőknél lehet valahogy keresni?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na mindegy, majd egyszer talán jó lesz...
)