Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gonger

senior tag

válasz A Zéé #144759 üzenetére

2 hete voltam én is egy hasonló kanyaron. Szintén 3 nap, 2 éjszaka.
    Karlovac-ig pálya, ott megnéztük a háborús múzeumot, amit 97-98 körül láttam utoljára, azóta nagyon sokat fejlesztettek rajta.
    Nekem a 23-as út kicsit csalódás volt, többet vártam. Senj-től délre kocsival már sokat mentem a 8-ason, most motorral külön élvezetes volt. Félútig kellemetlen volt a szél miatt, de megérte lemenni Jasenice-ig. Ott a Winettoo kilátónál megnéztük a Zrmanje kanyont, csodálatos. Visszafelé Karlobagnál felmentünk a 25-ös útra, na az igazi ráadás volt, nem szabad kihagyni. Kubus-nál fordultunk, aztán vissza Senj-ig.
    Másnap hazafelé Senj-től északra indultunk, felfelé a parton, majd az 501-es úton a hegyek felé vettük az irányt. Hűlt a levegő rendesen, de nagyon szép tájak következtek. Szlovéniában pedig a 31-es út, extra volt. Ljubjanánál ebéd, aztán szinte üres pályán hazáig. Bp-ig kb 100 km-el több ez így, mint a lefelé útvonal volt, szerintem igazán megérte. Szlovéneknél neten vettünk egy hetes matricát, kb 2500-3000 Ft, tehát nem sokkal több, mint a horvát pálya használata.
    Most kezdtem el minitúrázgatni, a gyerekek mellett 1-2 max 3 napra tudok elszökni. Voltam ezelőtt egy osztrák kanyaron, azt megelőzően pedig egy Zakopane túrán. Meg kell állapítsam, hogy tényleg mindenhol jók az utak, az alsóbb rendűek is.

Új hozzászólás Aktív témák