Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazatt
csendes tag
Tavaly augusztusban kezdtem el motorozni, kezdetben gyakran túl sok láncsprayt használtam, és/vagy nem hagytam megszáradni ezért elég rendesen összekoszoltam a felnit és lényegében mindent, ami a lánccal egy síkban van.
Múlthéten vittem defektjavításra a hátsókereket és ha már ki kellett szedni letakarítottam rendesen a kereket és mindent amit összekent a láncspray.
Neten néztem előtte videókat és a kimondott tisztító sprayken kívül wd40-et, valami goo gone nevű anyagot, illetve petróleumot ajánlottak.
Itthon csak noname csavarlazítóm és grillgyújtófolyadékom volt, úgyhogy ezekkel próbálkoztam. A csavarlazítóval kezdtem, működött is de azért dörzsölgetni kellett. Aztán kipróbáltam a grillgyújtót és az nagyon könnyen lehozta. A grillgyújtó elvileg 100% hidrogénkezelt petróleum nehéz frakciókkal, ami nem tudom pontosan mit takar, de mivel a petróleum rész stimmelt és csak ez volt kéznél ezt használtam és nagyon jól bevált.
Műanyagon, festett fémen, és alumíniumon is használtam és nem vettem észre semmiféle károsodást. Csúszós olajos tapintású lesz a letörölgetett felület ezért utána mosogatószeres vízzel lemostam mindent végül pedig leöblítettem.
Lánctisztító sprayt még nem használtam, de nem tudom elképzelni, hogy hatékonyabb lenne, ez is annyira könnyen tisztított. Régebben féktisztítót próbáltam az se volt ennyire hatékony és az hamarabb el is párolgott.
Egy üres ablaktisztítós flakon segítségével fújkáltam le a koszos részeket és ronggyal letöröltem.
Kb. 3 dl elég volt a teljes takarításra, mindenre amit összekent a láncspray.
(felnire, lengővillára, láncra, első lánckerék és alatta lévő támasztóra és kipufogóra, doboztartó keret, index, rendszám)
(Zárt térben, meleg motornál, nyílt láng/cigi közelében nem ajánlott használni, bár ez a többi tisztítási módra is igaz)Mivel sokkal olcsóbb mint a lánctisztító sprayk (kb. 1000+ Ft/l) és nagyon hatékony, hacsak a fórumban valaki nem hoz fel ellene valami jó érvet én szerintem a jövőben is petróleummal fogom tisztítani a láncot és láncsprayt a motorról.
-
Geresics
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest