Hirdetés
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Boci_83 #12444 üzenetére
a fagyálló nem azért forr fel később,mert magasabb a forr pontja.hanem mert nyomás alatt van.a deszt viz is képes a motoroknál járatos 1baros túlnyomáson 106fokon nem felforrni.
amúgy innen jön az ötletem,mi segithetne talán:nem lehet,hogy nincs túlnyomás a vizkörben?
meg pont ezért van ráirva a sapkára,hogy meleg motornál nem szabad letekerni,ugyanis a normál nyomáson azonnal felforr a víz,és a 100fokos vizgőz égési sérüléseket okoz.valamint,ami lehet,h hülyeség,de anno úgy hallottam, a fagyálló kenő hatása szükséges néhány vizszivattyú tengelyének,és ezért is fagyállót használnak.
csak mert pont ezzel szopok az éroxszal.
egy 10éven keresztül gyártott tipushoz nem találok alkatrészt bontottan,hát beszarás.
Tomi,ha erre jársz,dobj meg légyszi egy robibontó cimmel,mert az én forrásaim zsákutcában futkosnak.no,elmesélem akkor mi az én szopásom tárgya(trágya).napokban vettem észre,hogy fagyállót fröcsköl a térdemre a robi.sokáig aszittem a madarak szarnak rám,de sajna nincs ilyen szerencsém.szétkapom a robi elejét,hát lukas a sapka.oké,tom,lukasnak is kell lennie,valahol távoznia kell a túlnyomásnak,de az én sapkámból hiányzik a szelep.namost ami jelzi, milyen tartalékokkal dolgozik a gép,hogy a tartályból elfröcsögött az összes folyadék,és igy sem főtt meg.
szal ha vki tud BP körül robogó bontót,irjon egy privátot,hátha ott van sapkájuk.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #12452 üzenetére
ja és szerintem minden teljesitményére kihegyezett gép olyan,hogy városon kivül 75-85fokos,és az első lámpánál (nem 5 perc,inkább 1alatt) felmegy a vizhőfok 100fok fölé,és beindul a venti,ég a szőr
eladó topping dac
-
Topiccsendőr
addikt
óóóó, iggggazi gyökér vagyok, elfelejtettem, minnyá tolok címeket, pill
Explosión de dos tiempos
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #12453 üzenetére
a termosztát nem elzárja alapban a viz utját,és csak akkor engedi keringeni teljesen,ha felment a hőfok?
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #12456 üzenetére
De. Ezt a nyomás dolgot én is megemlítettem Fecának. Szerinte a szelep jó a hűtősapkában. Viszont addig amíg nincs normálisan összerakva - nincs termosztát - ki tudja hogy miért cseszekedik. Ez az egyetlen gyenge pont jelenleg a motorban. Lehet hogy valahog ykapcsolatban van a forralással kizárásos alapon. A másik meg hogy tuti, hogy én nem hajlítgatnám össze az állandóan hideg vízzel a hengerfejemet 18 000 fordulatnál... Bár ha eddig bírta... Lehet nem árt neki. Ki tudja.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #12457 üzenetére
[link]
Ezt az elérhetőséget találtam, amikor én az apriliámhoz vettem alkatrészeket akkor rohadtul alkudozni kellett, és mindig telefonálj rájuk, hogy van-e olyan cucc náluk. Ha egyáltalán ugyanaz a banda volt... ki tudja.
Ha nincs akkor én megkérdezem kerepestarcsai bontóban, oda van ismerősöm. Szóval szólj majd rám mire jutottál.Explosión de dos tiempos
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #12458 üzenetére
figy,most nézem az érox maualját.ennek min-maxos tartálya van a kormány magasságában.tehát az én elméletem szerint a levegő az aki összenyomódik,és majdnem mindegy,h milyen nyomáson enged a sapkában levő szelep.sőt innentől kezdve azt nem értem,egyáltalán minek rá szelep,és miért nem teljesen zárt?
eladó topping dac
-
feca81
aktív tag
de hol menne el a tulnyomas? sehol ne mtud elmenni.a sapka jo,a csovek zarnak,a hengerfejnel nem fuj ki.
Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
feca81
aktív tag
válasz Topiccsendőr #12453 üzenetére
egy ismerosomnek,akinek detto ugyanez a motorja kihajitotta belole,mert tonkrement.mar egy eve megy neki,es neki nem forralja a vizet(+ a termo hianya se okoz gondot). innen mertem venni,h nem kell az nekem.+ amikor eloszor raktuk ossze,akkor is melegedett,de nem forrt.amikor kivettuk a termosztatot,vmivel jobb lett a helyzet.igazabol meg nem volt szerencsem ilyen nagy melegekben kiprobalni,mert tavaly nyaron a melegek elott ment tonkre.
-
feca81
aktív tag
válasz bajnokpityu #12454 üzenetére
ez meg is van,csakhogy ez forrasig nyomatja, es a venti nem bir vele
-
feca81
aktív tag
válasz Topiccsendőr #12458 üzenetére
kompresszorral nekikuldtunk 0,6Bar-t nem nyitott.aztan ahogy ment folfele a nyomas,egyszer csak 0,8 es 1 kozott kinyitott.tehat sikeres volt a teszt.
a hideg viz itt nincs jelen.a leghidegebb viz a kiegyenlitoben is mar suti a kezem.neha attol fosok,h elolvad az a muanyag tartalyMa nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #12459 üzenetére
köszike,imént beszéltem velük,1ig voltak,hétfőn kérdezem megin őket.már riogattak,h biztos hengerfejes....
Feca:akárhol elmehet.és azt sem tudom,h mit érdemes tenni vele.talán egy hűtőtömítő löttyel próbálkoznék,utánaolvasást megelőzően.
eladó topping dac
-
feca81
aktív tag
válasz bajnokpityu #12460 üzenetére
nekem is min-maxos tartalyom van.szinten kormany magassagaban,de csak egy cso vezet hozza.(meg termeszetesen a masi ka tulfolyo,ami a foldre viszi a cuccot.)
ezt mondjuk nem ertem,h azon az egy csovon hogy megy be,meg ki a viz???Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
feca81
aktív tag
válasz Topiccsendőr #12464 üzenetére
de hol?mar midnent leellenoriztem
lehet repedt a hengerfejem?Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
feca81
aktív tag
válasz bajnokpityu #12468 üzenetére
mit ertesz tulnyomasos teszten?
van a hutosapkahoz vezeto cso.azon a csovon keresztul kuldtuk a levegot neki.es mikor elert a 0,9-re,akkor a sapka nyitott,es a kiegyenlito tartalyhoz tartozo nyilason jott ki a levego.
ugy erted a mukodo rendszerbe bekuldeni,v hogy?Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #12466 üzenetére
áááh, ha hengerfejes lenne a robid, előbb ragadna meg a dugó, ugyanis ha egy kis víz kerül a dugóhoz, elmegy a kenés. Szóval ez ökörség. Nekem volt már részem ilyenben, csak egy tömítést cseréltem ki és szaladt tovább dugóragadás után is. Nah ezért jók ezek a kétüteműek. Halál igénytelen az összes. Lájtos dugóragadás után ugyanúgy megy mint előtte.
Explosión de dos tiempos
-
feca81
aktív tag
válasz bajnokpityu #12471 üzenetére
huhh,olyan alaku szelepunk nincs de en most arra gondoltam,es lehet meg is nezzuk,h az egyik oldalat a rendszernek bevakdugozzuk,mondjuk a vizpumpanal,a masik vegere meg rakotjuk a kompresszort,es megnezzuk ugy.bar a szelep akkor is akkor nyit,amikor kell.gondolod,h a levego eltavozasa jelezne,h hol szokik a nyomas?
-
feca81
aktív tag
válasz Topiccsendőr #12473 üzenetére
ezt alairom.haverom TZR-je megragadt,mert az olajpumpa behalt.3 percet allt a motor,berugta,es ment.aztan ggyorsan kicerelte a pumpat,es azutan is vigan szaguldozott.azota mar 2x cserelt gazdat,es meg mindig megy.
visszasirom azokat az idoketMa nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
feca81
aktív tag
válasz Topiccsendőr #12472 üzenetére
megneztem,igy szemre a hengerfej aljaval semmi baj,tetejevel semmi baj,sajna a jaratokba nem altok bele,de nem hinnem,h baj lenne.meg mindig marad a tanacstalansag,meg a kompresszor
-
feca81
aktív tag
most ezt kinek,mert ket forralos eset is van a vicc amugy tenyleg az az enyemnel,h nem is jut pirsoba,es mar forralja.ha pirosba menne,azonnal lonem le.a piros kezdete,es a fel hovoknal feluton kezdodik a jelenseg.
1. valoban,mintha elmenne a nyomas,es nem megy fel 105fokig se,mert mar hamarabb felforr.
2. vagy,mert a hofokot a termosztathaznal meri,es a hengerfejben forr fel,a ket hofok nem egyezik,es hamis adatot ad vissza a meroora.
remelem ertheto,egyre nehezebb gondolkodni,mar faj a fejem a sok agyalastol... megyek kicsit codozok,most az kell nekemMa nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
ALI_G
veterán
válasz feca81 #12443 üzenetére
nem tudom,de lehet már kérdeztem, hogy az óra jól mutatja a hőfokot? Ez ugye még nem digitális? Valahogy ellenőrizd le.
Fater mondja, hogy várd meg míg felforr a víz menet közben (azért ne vidd túlzásba ) és miután leállítod, hallanod kellene, hogy bugyog a víz. Ekkor nyilván forr a víz.
A másik, hogy a pumpa kenése miatt szerinte feltétlen kell bele a hozzá való fagyálló.
Még egy olyan tippje van, hogy mivel régi, lehet lerakódva vízkő (azt mondja nagyon sok fel tud halmozódni itt-ott). Amit lehet kapni tisztítót vízhűtésrendszerhez, azok leoldják tán a vízkövet is.amikor felforr,akkor nyomja ki a vizet a tartályba esetleg túlfolyón?
[ Szerkesztve ]
-
feca81
aktív tag
bugyogast lehet hallani.a kiegyenlitobe megy ki a viz,es ott va na tulfolyo.onnan ereszt ki a foldre.mashol nem. es mar kitisztitottuk az egesz rendszert,kivul belul miutan kitisztitottuk,jobb is lett a helyzet,de csak kicsit.eppen eszrevehetoen.
-
veterán
Fagyálló az alap. Aki nem rak bele, az meg is érdemli...
Termosztát meg azé' lenne jó, mert addig nem engedné teljes sebessggel keringeni a vizet, amíg nem üzemmeleg a hengerek környéke. Persze ez sem teljesen igaz, mert van egy kis furat rajta, amin keresztül csordogál, de a melegedés függvényében nyit.
Énnekem már ötletem sincs, mitől forralhatja a vizet. Ha a nyomás rendben, a hűtő tiszta, és nem lukas, pumpa jó, és keveri a vizet rendesen... fingom nincs De az fura, hogy gyors menetben nem csinálja. Az még nem lehet, hogy döglődik a pumpád, és csak magasabb fordulaton tolja körbe a vizet?どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
ALI_G
veterán
A termosztátot azért szokás kivenni melegben, mert az is gátolja a víz áramlását még ha ki is van nyitva teljesen.
Feca, rakj bele fagyállót (a jófajta az elég drága és nem elképzelhetetlen, hogy van vmi minőség előírás külön motorokra) és ha nem drága, egy vízhűtő rendszer tisztító izét is nyomj át rajta, egye fene meg a víz követ, nehogy ilyen legyen a baj. Állítom, hogy régen sima vizet nyomtak bele, még mielőtt megvetted, az már más kérdés, hogy a vízkő okozza-e a jelenlegi esetet.
-
ALI_G
veterán
A motorshow1-en ingyenes oktatásra lehet jelentkezni: [link]
már csak 18 hely van, remélem tényleg ingyenes.
én 20-ára jelentkeztem.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
válasz Boci_83 #12487 üzenetére
augusztus 20-ra jelentkeztem, mert szar a naptárja az oldalnak, de küldtem nekik egy e-mailt, hogy ugyan má gyerekek én július 19ét akartam bejelölni. Szóval ha felhívnak majd akkor is szólok én csak 19-én megyek.
persu, én eztet' értem, de amíg kettőnk közül te mész az MZ kupában, addig te tanítasz engem!
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN, JÚLIUS 26-ÁN, TUZSÉR, MOST LESSZ AZ 1.TUZSÉRI ROCKFESZTIVÁL ÉS MINDENKIT MEGHÍVUNK SZERETETTEL. A BELÉPÉS INGYENES. KEZDÉS 16-ÓRÁTÓL MOTOROS FELVONULÁSSAL. UTÁNNA, KONCERTEK, STREETFIGHTER, GYORSULÁS,...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ALI_G
veterán
válasz Tothgera30 #12490 üzenetére
köszi tudjuk már.
-
Tothgera30
Ármester
Csak leírtam, mert senki sem válaszolt, hogy jön-e, de sajnos én nem lehetek ott, mert 25.-től megyek Németbe és kinn leszek Agusztus 7.-ig. Pedig jön pár haver és lesznek egyedi mocik, mint pl.: Triumph Speed Triple, Jawa Cz, Pannónia T5,...
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
feca81
aktív tag
tothgera.megprobalok kimeletes lenni.nezd el nekem,ha bunko vagyok,de ennyi sor,meg VBK utan nehez.szoval sztem ez nem a te topicod.
-
feca81
aktív tag
válasz bajnokpityu #12494 üzenetére
a motor nem iszik alkoholt
-
feca81
aktív tag
szereljuk a motort,mar osszefele.meg amugy is,amikor az ember izgul,h mi lesz az eredmenye a szrelesnek,nem tud aludni.csak hanykolodtam egesz este.ma meg az egyik vezermutengelytarto csavarja beszakadt. most felfurjuk,es megprobalunk eggyel nagyobb csavart betenni.6-os a csavar,8-as tul nagy lenne,7-es egyedi meret,letezhetetlen,h talaljunk.esztergalni kell... istenem,hanyszor szedtek mar szet ezt a blokkot! csak mi 3x es ki tudja hany km va nbenne,mert hogy nem 33.000 az fix
-
gtamate2
veterán
válasz Tothgera30 #12490 üzenetére
Hol is lesz ez? lehet érdekelne... Most vettünk egy yamaha tzr 50 rossi replcia-t, nagyon megy
*Sn0w
-
Boci_83
őstag
Most jut szembe, ha nem sikerül közelebb az Aeroxra hűtő tartály kupakot találni, megkérdezhetem itt a helyi srácot, aki robogókat hoz be, nem -e van neki egy felesleges.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest