Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz flymi #19715 üzenetére

Vágható, legfeljebb ha a vágási ponton véletlenül véletlenül zárlatba kerülne belső ér a spirállal, azt szét lehet piszkálni, bár nem tudom, erre mennyi az esély.

Wikipédián arról beszélnek, hogy túl rövidre vágva tönkremehet a meghajtó. Terheletlenül bizonyára feljebb szökik a feszültség, hacsak nincs ellátva megfelelő védelemmel.

Ha fel van tüntetve, hogy az inverter milyen hosszra való, azt kell figyelembe venni. Ha meg túl hosszú, attól gyengül a fénye, mert leterheli az invertert.

Mindenesetre, ha már összeakadtam a Wikipédia cikkel, azt már nem tudtam tolerálni, hogy "Elektrolumineszcens drótnak" fordították, ezért írtam egy szerkesztett változatot, ahol több szakmai és nyelvi anomáliát kijavítottam. Majd kíváncsi leszek, elfogadják-e valamikor.

Viszont pont a főcímet már nem lehet módosítani, erről nem én tehetek. Egyébként a cikk többi részében hajlékony fénycsőre cseréltem az elnevezést. Lehet, van jobb lehetőség is, nekem ez jutott eszembe.

Drót szakmailag komolytalan és legalább olyan vállalhatatlan, mint a "cin". Elektrolumineszcens pedig nem a legjobb magyarítás szerintem, kimondani is "kellemetlen".

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés