Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
unthinking
tag
4Grider
Ezt jó tudni. Másik csomagba nem tehetnek át ha lejár a hűséged?[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Másik modellen nem a 297D-n de nekem is DV1.0 a legfrissebb verzió.
-
unthinking
tag
válasz 4Grider #11206 üzenetére
Ha készülék nem tud azonos frekin cellát összevonni akkor rossz készüléked van. Ilyenkor a kevesebb freki tényleg lassabb internetet eredményezhet. Ha nálatok 20 MHz-en megy a B3 akkor az kiad 2 db 10 Mhz frekit. Pl 10 Mhz B1 +10 Mhz B20 =20 Mhz versus 20 Mhz B3 + 10Mhz B20. Ebből látszik hogy nem minden a frekvenciák száma.
-
unthinking
tag
Megy a kártyás is megfelelő APN-el. A sebességet a legjobb egy hordozható eszközön kimérni szerintem.
4Grider
Nekem csak LTE modemem van és a vodafoe hozza 40-60 mbit le 25 mbit fel értéket a 100 / 20-as elméleti maxból. Csak 3 freki van. Ez elfogadható egy zöld övezetben.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz Bendegúz79 #11225 üzenetére
Ellenőrizni kellene hogy az adott utcában mi fogható be. Milyen a környezet? Dombos zöldövezet? Milyen anyagból van a szomszédos épület és milyen anyagból van az otthonod? Külső antennával sokat lehet javítani de az extra költség. Nem vagyok hozzáértő. 4 ip kamera az rendes forgalmat generál. Tegyük hozzá az összes többi mobiltelefont és eszközt. A 4g valószínűleg kevés lesz ha gyenge a jel. Yettelnek több frekvenciája van és általában stabilabb netet fog adni de drágábban. Sebesség miatt 5g jobb döntésnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz Nagyjanos10 #11234 üzenetére
Az egyik felhasználónak volt problémája a yetteles hang alapú sim kártyával és a ZTE MF297D eszközzel. Nem tudott APN-t beállítani. Szóval ez így nem ajánlott. Ha van máshonnan ugyanez akkor talán jó mert ott az APN szerkeszthető. Jó lenne tudni mekkora az a keret amit rászánsz a modemre. Én Huawei B628-350 mondanám jónak a yettel webshopból. Egy 5G drága modem többet tud megint kihozni a 4G internetből is de az ára nem túl barátságos. It megint a huawei esetében is előfordulhat hogy módosították és nem lehet APN-t szerkeszteni. Van 3 hónapos kipróbálási lehetőség de 14 napig biztos visszaveszik ha nem jó az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz Nagyjanos10 #11239 üzenetére
Szerintem 5-6 ezer Ft / hó havi díjnál olcsóbbat nem találsz flottásban korlátlant. Spórolni esetleg a routeren tudsz ha használtat veszel új helyett de nincs akkor garancia.
Lakosságiból a Yettel és a Vodafone kínál korlátlant. A Yettel jobbnak tűnik mert több frekvenciája van általában. Yettel otthon-net esetében bérelt modemet kapsz aminek így nincs díja ha 2 évre aláírod. Én ilyen egyéb szolgáltatókkal nem próbálkoztam. Az egyik oldalán azt írják hogy előleget kell letenni. Na ez nálam egy hatalmas nem. Nem fizetek előre senkinek bocsi. Nem bízok meg bennük. -
unthinking
tag
Másik modem. ZTE Manager ugyanaz a felület azonos szoftvernél.
Nálam V1.0.0B16 van. -
unthinking
tag
válasz Nagyjanos10 #11264 üzenetére
Visszavitted a modemet és visszakérted a pénzed?
Azért a szoftver nevében ott van a YETHU akkor az a szolgáltató feltelősége.
(CR_YETHUMF297DV1.0.0B02) -
unthinking
tag
válasz donjohnson #11266 üzenetére
Én azt gondoltam hogy a yettel webshopból választott 297D-t és egy összegben kifizette a routert. Yettel Webshopos router mellé lehet választani otthonnet csomagot.
Marci112233
CAT4 Alcatel modem nagyon gyenge neted ad.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Nokia 2760 használtan. Vehetsz bele új akksit utána meg a 4g-t hotspot módban osztod a netet. Használt https://mobilarena.hu/teszt/nokia_2720_flip/adatkommunikacio_uzemido_vegszo.html . KAIOS alapú. Internethez elég.
Mondjuk az aksi pici Li-Ion 1500 mAh[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
A vodafone oldalán már a megemelt árakat mutatják.
-
unthinking
tag
Az mitől van hogy a 4G mobilnet megszakad minden nap hajnal 1 óra körül?
Nem véletlen mert mindig ugyanakkor de nem percre pontosan.
Pár percig nincs net utána megint csatlakozik és van internet. Naponta egyszer előfordul.
Van időzített újraindítás a modemen de azt kikapcsoltam és ahogy említettem nem percre pontosan történik. Modem langyos és a hideg közötti hőmérsékleten van nem melegszik túl.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz donjohnson #11327 üzenetére
Vodafone szolgáltató. Egyszer szakad a kapcsolat. Estefelé mondjuk B20-ra LTE kapcsolatra visszavált az LTE+-ról. Az is előfordul hogy csak B1 önmagában vagy B3 önmagában kapcsolatot tart fenn. Azt meg nem értem miért nem von össze két azonos frekvenciát a modem csak különbözőket. ZTE MF289D.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Áramtalanítottam pár percig majd meglátjuk mi lesz.
-
unthinking
tag
válasz donjohnson #11339 üzenetére
Nem szakadt meg a mobilnet. Ez valami környezeti tényező lehetett akkor. Jelerősség vagy interferencia akkor.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Kijelző fényerejét lentebb lehet venni illetve 120-ról 60 Hz re a frekvenciát. Dark mode-ot és akksi kímélő módot bekapcsolva tovább lehet csökkenteni az energiahasználatot. Én amig nem vettem egy asztali modemet a telefonommal osztottam Androidon a mobilnetet.
-
unthinking
tag
20:28-kor megszakadt a net.
24 óránkénti ip cím csere lenne akkor?[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz CellWalker #11362 üzenetére
Igen. Megszakadt 2g-re váltott utána LTE+-ra vissza.
-
unthinking
tag
válasz lasz10 #11379 üzenetére
RSRP változik folyamatosan ahogyan az eszközöd lépked a tornyok között. Ugyanaz a frekvencia más enbid-n más RSRP-vel fog megjelenni. Az antenna nem biztos hogy használ vagy javít bármin is. Csal akkor tudod biztosra mondani hogy az antenna jó ha rögzíted a kapcsolatot egy cellára PCI EARFCN alapján cell lock on amivel a ZTE MF297D rendelkezik. Lock on tudtommal factory reset-el lehet megszüntetni. A szűk keretszmetszet pedig nyílván as asus eszköz nem az AX-es wifis laptop.
RT-AC53
WiFi 5 (802.11ac) : up to 433 Mbps
asus.com/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-wifi-routers/rt-ac53/techspec/
Ráadásul az asus csak 433-at tud. Nem 867 mbites wifi. Ez nagyon gyenge.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Ok látom a google megszívatott.
RT-AC53U
802.11ac: up to 867 Mbps.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz lasz10 #11393 üzenetére
https://pastebin.com/760FBMJ5
Miononno készített egy js-t ami behozza a lock on lehetőségét ZTE MF297D-n.
Az ZTE routerrel lehet tesztelni milyen a jelerősség lock -on-al antennával vagy nélküle.
Asus valószínű nem tud lock on-t. Ami nincs ott webes felületen gyárilag nem jelenti azt hogy nem létezik.
Az én ZTE modemem a kilométerekkel arrébb lévő toronyra kapcsolódik ahelyett hogy a tőlem 250 méterre lévő toronyra kapcsolódna. A modemem ugrál a tornyok között mint egy szöcske. Más enbid-t ír ki más rsrp értékkel. -
unthinking
tag
Itt a videó hogyan működik a js
https://youtu.be/ZhV8nfW2ywI?t=708[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
5G hálózat NSA módban a 4G-re támaszkodik. SA módban beszélhetünk igazi 5G-ről.
Rendes 5G-n nagyobb a sávszélesség. Hiába fog össze több sávot az eszköz ha minden forgalom NSA módban 4g-ről jön. 4G 20mhz vs 5G 100mhz per sáv. Szintén hiába fog össze több sávot ha a hálózat le van terhelve. Több CA nem garantálja azt hogy gyorsabb lesz. Magas frekvencia jobb gyorsabb szokott lenni azzal érdemes próbálkozni. Számomra a CA csak egy tartalék frekvencia ami vagy segít vagy nem. Jó ha van mert ha ledob B3-ról a modem B20 még mindig kapcsolódva van. -
unthinking
tag
Ha a dhcp bérleti idő lejár akkor ZTE modem estén 12 percet kell várni amíg újra csatlakozik. Ebből adódóan 24 óránként 12 perc szünet van ha nem áramtalanítod a modemet hogy újrainduljon. Ez a 12 perc elég húzós. Erről bezzeg nem sokat beszélnek az emberek. Azt kell kideríteni melyik márka esetén mennyi ideig kell várni amíg magához tér a szappantartó eszköz. Ha vezetéken megtudják oldani CGN NAT esetén hogy nagyon sokáig ne bontson a modem kapcsolatot akkor a mobil szolgáltatók miért nem módosítják ezt az alacsony értéket egy elfogadhatóra. Nekem egész nap stabil az internet amíg elő nem jön az ip cím eldobása és akkor vagy belépek a webes felültre és újraindítom vagy áramtalanítom ami nagyon fárasztó ha naponta kell csinálni. ZTE változat ami nekem van pont az újraindítás menü alól hiányzik az intervallum alapú újraindítás ami más típusokban néha ott volt. A kérdőjel a webes felületen meg is említi hogy kétféle újraindítási mód létezik de az egyiket az enyémből kiszedték ami pont megoldaná a problémát. A bajt tetézi hogy az ON OFF gombocska eltűnik hálózati hiba esetén a webes felületről.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Mr Paris
20 körül kap az ember használt gigabites CAT12 LTE modemet 4 magos arm procival. Fele annyiért amiért te kínálod. 100 mbites port manapság nagyon kevés.
A Mikrotik egyedüli előnye hogy kültéri. Kb olyan 25-28 ezer forintot ér a modemed szerintem. Persze annyiért kínálod amennyiért szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
válasz Router #11534 üzenetére
Ha csatlakozik 4G-re a sim kártya akkor mennie kellene 5G-re is. Érdemes megnézi az apn beállításokat is. Néhány előfizetést csak 4G hálózatra egednek fel a szolgáltatók ami csomagtól függő.
4grider
standardnet apn esetén vodafone xxl csomagban kapnék -e akkor publikus ipv4-et?
Ha másik apn-el csatlakozok akkor kiszámlázzák e az adatforgalmat mert nem az alapméretezett apn-el csatlakozok?[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
cellmapper weboldalon megtudod nézni mi elérhető ténylegesen. Vagy egy másik hasonló lte térképes oldalon. Azok a nagy 100mhz-es részek meg lehet hogy ötször 20 mhz-re szét vannak bontva a különböző frekvenciák között.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
Lehet hogy tévedek mintha az alapfrekvenciákhoz LTE hálózaton csak a B1 B3 fog hozzáadódni vagyis nem hinném hogy mondjuk egy cat 22 router 3 CA-tól több CA-t kihozna. 5G-s router esetén nem ráfizetés mert a jövőben az 5G frekvenciák többet adnak és gyorsabb lesz mint a 4G hálózat.
[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
4CA-t úgy eltudok képzelni B7-el együtt.
B8 B20 B28 alapfrekvencia nagy távolságokra.
Másik ahol több CA van NSA módban LTE frekvenciákhoz hozzáadódik az 5G frekvencia.[ Szerkesztve ]
-
unthinking
tag
MC801A nem éri meg az árát +1CA miatt amikor 1/3 áron veszel 3CA LTE modemet. Ez alól kivétel amikor 5G hálózat elérhető.
-
unthinking
tag
Én arra gondolok hogy pár év múlva olcsóbban megkapná az 5G modemet és akkorra ki lesz jobban épülve az 5G hálózat. Korai befektetés többe kerül. Ha neki nem számít a pénz akkor egészségére. Engem nem dob fel a pénz és a forint se olyan erős manapság.
-
unthinking
tag
válasz kicsiakocsi #11787 üzenetére
Ne vegyél véletlenszerűen drága eszközöket. Előtte egy mobiltelefonnal érdemes felmérni mi elérhető. Saját tapasztalatom az hogy ez a sok CA-s összevonás nem mindig előnyös. Van amikor a CA-t kikapcsolva gyorsabb a mobilnet. Okostelefonnal fel kell mérni mit tud a hálózat és ahhoz viszonyítva egy hasonló modemet beszerezni amivel telefonon is elégedett voltál. Be kell állítani azt a frekvencia kombinációt amivel a leggyorsabb az internet.
-
unthinking
tag
Szerintem meg kellene nézni a torony kapacitását. Tévedés azt hinni hogy gyorsabb lesz ha véges a sávszélesség. Akkor sem lesz sokkal jobb ha 100 000 ráköltesz. Mobilon nincs garantált sebesség vagyis ha nulla lenne akkor sem reklamálhatsz a yettelnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest