Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
Aktív témák
-
hezso
aktív tag
Azért nem kell ennyire leírni!!! :(((
gondolkozz el rajta mekkora munka csinálni egy számológépet diszkrét alkatrészekből aztán mond le azt amit csinál.
Én már próbálkoztam alapzsintű számítógép tervezésével(microkontroller) CSAK diszkrét alkatrészekből, elmélet kb. fejben meg is volt, minden egyes részegységet kb. kidolgoztam, paraszti módszerral 14bites utasítások irányították volna, az egész program szalagon ment volna(a 14bit belelyukaszgatva), és a goto utasítás visszatekertette volna a szalagot, stb.... szal sok minden kis apróságot megoldottam. Ami miatt abbahagytam a tervezését(mondom ez nem processor, ez egy alapszintű lyukkártya feelingű ''micro''kontrollernek készült), az a sok pénz volt a kivitelezésnél(300-400 tranzisztor khmm, meg hát nagy is). Szal gyakorlatban nehezen kivitelezhető lenne, de valamiféle tervek vannak(8bites szám növelő/csökkentő, 2db 8bites szám öszsehasonlító, goto-kezelő). Mondom, mindez diszkrét alkatrészekkel. Még flip-flopos memóriát is terveztem 5db 8bites szám tárolására, természetesen mindezek növelhetők lennének.
Ha valaki belegondol, hogy milyen k*rva bonyolult egy szgép el se tudja hinni hogy működhet, de ha visszamegy az alapokhoz, azért rájön, hogy az elmélet nem is olyan nehéz. -
Viktor77
titán
Ja, és most kapcsolok, alaplapot is kell gyártanotok, mert a mostaniakba nem fog belemenni, mert ahhoz ugyancsak 0.13-as vezetőszálakat kéne alkalmaznotok.
És továbbgondolva a dolgot, chipsetet (mert a mostaniak sztem nem kezelnék le a ti procitokat), stb....
[Szerkesztve] -
sigung
csendes tag
Ha ez flame volt, akkor egy kicsit megbántva érzem magam! Gondolj a Mac-re, ők hol kezdték? Nem mondtam, hogy Athlon64 konkurenciát fogunk gyártani, föleg nem nagyüzemben!!!! Ha már müködő virtuális prototípus lesz a kezünkben akkor tudunk bővebben a részletekről nyilatkozni!
Aktív témák
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Sweet.tv - internetes TV
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Formula-1
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 15G 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 RTX4090 i9 13890HX 2TB SSD 32GB RAM
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPad Air 4 64GB wifi+ cellular kiváló akkuval
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest