Aktív témák

• hezso

aktív tag

válasz Viktor77 #9 üzenetére

Azért nem kell ennyire leírni!!! :(((

gondolkozz el rajta mekkora munka csinálni egy számológépet diszkrét alkatrészekből aztán mond le azt amit csinál.

Én már próbálkoztam alapzsintű számítógép tervezésével(microkontroller) CSAK diszkrét alkatrészekből, elmélet kb. fejben meg is volt, minden egyes részegységet kb. kidolgoztam, paraszti módszerral 14bites utasítások irányították volna, az egész program szalagon ment volna(a 14bit belelyukaszgatva), és a goto utasítás visszatekertette volna a szalagot, stb.... szal sok minden kis apróságot megoldottam. Ami miatt abbahagytam a tervezését(mondom ez nem processor, ez egy alapszintű lyukkártya feelingű ''micro''kontrollernek készült), az a sok pénz volt a kivitelezésnél(300-400 tranzisztor khmm, meg hát nagy is). Szal gyakorlatban nehezen kivitelezhető lenne, de valamiféle tervek vannak(8bites szám növelő/csökkentő, 2db 8bites szám öszsehasonlító, goto-kezelő). Mondom, mindez diszkrét alkatrészekkel. Még flip-flopos memóriát is terveztem 5db 8bites szám tárolására, természetesen mindezek növelhetők lennének.

Ha valaki belegondol, hogy milyen k*rva bonyolult egy szgép el se tudja hinni hogy működhet, de ha visszamegy az alapokhoz, azért rájön, hogy az elmélet nem is olyan nehéz.

Aktív témák

Hirdetés