Aktív témák

• Yaye

őstag

Ebben a jelenségben sajnos nagyrészt az istenadta nép is ludas. Sajnos bármilyen stiklire, lenyúlásra is derül fény, maximum legyintünk, hogy ''hát igen, ezek ilyenek''. Ha a napi szinten fölbukkanó lenyúlást és korrupciót és hazugságokat elemi erejű közfelháborodás kísérné, és ha az ügyben érintett emberek a választók fejében egyszer, s mindenkorra szalonképtelenné válnának, akkor nem lehetne ezt megcsinálni. De ez sajnos nincs így. Gyakorlatilag büntetlenül lehet fosztogatni az országot. Nem tudom mi ennek az oka, talán az emberek nem érzik úgy hogy az állam pénze az ő pénzük is. Másrészt az a borzasztó negatív hozzáállás is hibáztatható, hogy itt úgy sem lehet tisztességes embereket találni, meg hogy itt úgyis mindenki lop, csal hazudik, úgyhogy mindegy. A jónép időről időre visszaszavazza ugyanazokat a himpelléreket, politikai meggyőződésből mindent elnézve nekik, mintha a politikai hovatartozás fontosabb lenne a tisztességnél és hozzáértésnél. Ha jó időben a megfelelő párt jelvényét aggatja magára, akkor egy négyelemis rablógyilkos is simán lehet ma képviselő, polgármester (nézzétek csak meg az én (Bp. VI.ker) képviselőmet, de emlegethetnék egykor magasrangú kommunista vezetőket is) Amíg a választók csak a pártemblémát nézik ikszeléskor, és amíg Marinéni szavazatát meg lehet venni 19e forintért, meg gulyáslevesért, addig nem fog itt megváltozni semmi. :(

A megoldás sajnos egyértelmű: itt kell hagyni ezt a saját piszkában vergődő szerencsétlen országot. Vérzik a szívem hogy ezt kell mondanom, de sokszor már én is úgy érzem hogy nincs más megoldás. :O

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés