Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz sasNAXO #65209 üzenetére

Ilyesmi. Nekem ugyan A320+4650G-vel megy a kisgép, de a desktopban 5600G volt és kb. ugyanazt tudják fent és lent is.
    Paneltáppal és rendes energiagazdálkodással egy SSD-vel (HDD nélkül) ez 20W körül/alatt van falból. Lightos terheléssel, pár % cpu használat is jóval magasabb, ill. gyári energiasémával idle is mert nem kapcsolgat le mindent. :)

@Rowon
    Default full load-on ezek konfig szinten belenyalnak a 90-100W-ba, hiába 65W TDP-sek, a PPT 88W és más is van még a gépben.
    A 35-45W TDP viszont kényelmesen bele fog férni a tápba, szoftveresen egyébként részletesen állítható az egész, a short-long Turbo-k is külön, meg lehet oldani azt is, hogy soha ne tolja fel, pár másodpercre se.
    GE-s procit felesleges venni, mindegyik ugyanazt tudja Biosból és sw-ből (az is ugyanúgy megy, a beállítás után a proci kezeli) állítva is.

Én hűtésben sem aggódnám túl, bár elég kicsi a ház, a venti felett jól szellőzik. Szerintem ezzel a hosszú távú melegedés - ha kapna ilyen terhelést egyáltalán - meg lesz oldva, nem fog megfőni. Rövidre meg tök mindegy, 70 fokon is mehet, akkor is ha kicsit van terhelve, én speciel a hűtést is úgy lőném be magamnak, felesleges maxon pörögnie ha közel sincs a max hőfokhoz. (Pár hsz-szel arrébb volt linkelve egy Jonsbo. n olyasmivel szívtam meg anno. Hiába nagy a ház ha benne reked a meleg. Fordítva működött: kis terhelés, rövid időre okés volt, hosszú itőre meg 15W is bemelegítette. Csak idő kérdése volt. :) )

@HUN_Sector
    Intel T-s proci is csak előre be van lőve long TDP-re, nincs sok hozzáadott haszna. Ráadásul anno a short TDP-t ugyanúgy feltolták, hogy benchmarkban erősnek tűnjön. A TDP mint átlag/long 35W volt, de 1-2 percig 90W-ig felturbóztak azok is.

• Pista0001

addikt

válasz sasNAXO #65209 üzenetére

Win nyugit nem néztem, használat közben 30-35 watt a jellemző 50 körüli kiugrásokkal.

HUN_Sector: 50-60 fok között vannak a komponensek, de igen halkra van beállítva. Mondjuk az IX-nek rácsos a teteje és az alja is. A tető felől a procihűtő tud friss levegőhöz jutni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés