- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laychi #59211 üzenetére
Szép a V10, és jó lehet rácsos oldallappal, de én alulra is tennék 2db 120mm-es ventit.
A méretei (174mm (W) * 344mm (D) * 304mm (H)) viszont alig karcsúbbak az ATX-es Thetisénél ([W×D×H] 210×360×366 mm).Esetleg még Raijintek Ophion Evo (teszt1, teszt2).
-
HUN_Sector
őstag
válasz
laychi #59211 üzenetére
Az ITX rákfenéje sokszor az, hogy ha tényleg mindenből belefér a nagyobb kivitel, a végén azt veszed észre, hogy az utolsó elem nem illik a helyére, mert mondjuk kitakarja a táp, vagy a vga, vagy a ház oldala, vagy az alaplap hűtőbordái. Szóval sok szívás lehet.
Ennél a Jonsbo V10-nél én a melegedés miatt aggódnék. A fém mesh és a mesh háló között az a legnagyobb különbség, hogy előbbi a légmozgásnak csupán csak töredékét engedi át.
Az általad linkelt Jonsbo háznál itt lesz az egyik(!) szűk keresztmetszet:
PSU: ATX≤150MM, vagy SFX/SFX-L tápA másik az, hogy ha felülre teszed a hűtőradiátort, a nagyobb vastagság miatt beleütközhet az alaplap felső hűtőbordáiba. Én pl emiatt nagyon sokat káromkodtam. Nem tudtam egy sima 2,5-ös ventit feltenni a CM NR200P felső részére, csak slimet, mert bazinagy hűtősapkát kapott a chipset
Szóóóóval ez tényleg soktényezős egyenlet ebben a méretkategóriában.Amit én javaslok. Megnézed a házakat, kiírod melyek tetszenek, melyekre van pl. elég keret, melyeknek van hely odahaza. Aztán egyesével átszemezed a gyártói oldalukat, hogy a te vga-hűtő-táp és egyéb alkatrészbázisodból minden befér-e. Ezzel le fogod tudni szűkíteni a listát.
Ez azonban saját kutatómunkát kíván meg, mivel az ízlésedet házak terén csak te ismered. Ebben a mérettartományban nincs aduász háztípus halmaz, amiket mindenre rá lehetne húzni. Mert mondatnám, hogy itt egy frankó Jonsbo VR3, ha azt mondod, hogy nem tetszik, vagy drága, vagy a 240-es aio típusod mégiscsak kiderül hogy a csövek miatt nem fog beférni. Én pl. legutóbb két hónapig(!) csak gépházakat néztem.De nézd csak, ez is ITX ház, aztán mégis mekkora már: (Thermaltake the tower 100)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest