Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz poLeH #52299 üzenetére

Valahol biztos meg lehet találni hogy a jelenleginek milyen van.
    Általános használatra alapvetően a cl16 3200-at szokták manapság javasolni, ott van egy ár-érték arányban vállalható középút, amit persze BIOS-ban finom hangolni lehet.
    Ha olyan a processzor hogy pl 2933 felett nem nyújt extrát, de cl 16 helyett cl15-re állítva meg pörgősebb.
    Amúgy automatán beállítódik mindig a gyengébb ramhoz a bios, akkor is ha amit extra beleraksz, az erősebb lenne.

Amennyire én tudom azért gond ha 16-ot teszel mellé, mert csak az első 2x8-ig tudja párhuzamosan végezni a rendszer a műveleteket a 2 modulon, afelett már csak az egyik modult tudja majd terhelni, ami viszont alacsonyabb össz. műveleti sebességet jelent.
    De javíthat aki megfelelően alá tudja támasztani.

Ami igazából jelenleg még nem is annyira érdekes, mert nem hiszem hogy lesznek olyan almalmazásaid amik megennék eleve a 2x8-at még iGPU-val együtt is.
    És épp ebből kifolyólag talán felesleges is 2x8 felett összerakni szerintem.

Egyébként az intel ark oldalon rákeresve a procira biztos kiírja hogy mennyi a max amit a igpu-ja ehet.
    Egyébként ha max-ra rakod, az azt jelenti hogy lefoglalja, de nem feltétlenül tölti fel, csak akkor ha szükséges.
    De ha épp olyat futtatsz aminek nem kell annyi grafikus vram, akkor szerintem elég okos a winfos hogy átadja a területet.
    Nálam is a kis gépen változó hogy a win mennyit ír épp aktuális igpu ramnak.

#52300 Rick4.

Köszi.

#52297 fatpingvin

Nekem is thin m-itx alaplapom van és most egy ilyen adapterrel van megoldva hogy az alaplapommal egy síkban el tudjam fektetni a VGAmat: [link]
    Az én alaplapomon a PCIe slot csak x4-es, de ki tudod ebay-en keresni hogy neked milyen kell. Meg a hosszat is, nekem az 5 [cm]-es adapter ami nekem kellett, kicsit rövid lehet a környezetedben.
    Az output oldali fej irányítottságát is ki tudod választani, a szám utáni betűk jelzik hogy jobbos-balos-egyenes.

Nekem kb 15 naptári nap alatt érkezett meg, holott többre ígérték.
    Ez azért fontos mert változnak a vámolási szabályok és amit Július 1.-e előtt nem rendeznek le a vámon, arra már extra vám és áfa költségek fognak rakódni!

Nekem amúgy használatban van egy ilyen kis házikom háziserverhez, de neked is jól jöhet, időnként van HA-n is belőle: [[link] ]
    Persze ez esetben hosszabb riser adapter fog kelleni, mert az alaplap másik oldalára kell átvinned a kártyádat.

• Patice

nagyúr

válasz poLeH #52299 üzenetére

Ha van elég RAM, akkor tolhatod neki...
    A többi kérdésedre nem tudok sajnos válaszolni.
    Elméletileg az alacsonyabb időzítést jobbnak szokták tartani, de hogy ezt napi használatban mit fog jelenteni, azt csak tippelni tudom: talán a rendszer pattogósabb, reszponzívabb lehet, de csak tipp.
    8 mellé 16 GB: ismét passz, ki kell próbálni, mennyire fekszik majd a gépnek.
    RAM-ból vannak párba válogatott KIT-ek kicsit drágábban, esetleg még ez lehet egy racionális választás. A gyári RAM modult meg el tudod passzolni Hardveraprón.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés