Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz PROTRON #50589 üzenetére

Szia!

Van ilyen konfigom, H110-es fujitsu D3434 alaplap I7-6700 processzorral, arra az esetre tettem félre ha muterom HTPC-jében megdöglene az AM1-es konfig. Az alaplap érdekessége, hogy ATX tápegység nélkül is képes működni tisztán 12V-ról, vannak rajta onboard konverterek, meg védelem, szóval egy komplett Pico-PSU-val van felszerelve gyárilag.

Annyit tudok erről mondani, hogy 4C/4T beállítással fix 3,4Ghz-en (processzor alapórajele, kikapcsolt C-state-ekkel) stress teszt alatt, 54W-ot írt ki a szoftver a cpu package power-re. Majd ezzel a beállítással Win10 telepítés és zenehallgatás/filmnézés/prohardverezés alatt az általam provizórikusan rátapasztott "szerver" hűtő talpa még éppen langyos sem lett, úgy hogy a 60mm-es ventilátor végig alapjáraton maradt (azt észre lehetne venni ha fel-felpörögne).
    Szóval így, turbó nélkül a papíron "65W"-os nak is simán neki lehet menni fika hűtővel, és nem biztos hogy T-s cpu-hoz képest, ami turbóval szintén megeszi a 45-50W-ot, jelentős hátrányban leszel.

Találtam egy tesztet ahol konnektorból a 6500T-re épített MSI Cubi 2 Plus Vpro és i3-6100T-s MSI Cubi 2 Plus STX-konfigurációkon, (ami felépítés szempontjábol 98%-ban ugyan az mint a Thin ITX) mértek fogyasztást.
    Itt 102,43W-ot ill. 50W-ot mértek furmark+prime95-re a két konfignál, én ebből arra következtetek hogy simán elég-120-135W-os külső táp.

Ha megnézed a grafikonokat lejjebb, a 6500T-is megeszik 60W-ot, ha hagyják neki, szóval ezzel is megerősítve a második bekezdést van értelme NEM T-s processzorokon is gondolkoznod :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés