- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Patice #40670 üzenetére
Valami nem kerek az biztos. :-)
W7 ISO-t magam készítettem el, először az AsRock telepőtővel beleapplikáltam az USB drivert, majd a kész ISO-t Rufus-al egy boot-olható pendrive-ra írtam ki. Itt eleve meg lehet adni, hogy a végső rendszert milyen partícióval akarom létrehozni, tehát megadtam neki a GPT-t. W7 installnál meg command promt, és szépen leradíroztam a korábbi NTFS partíciótkat, majd az egyészre ráhúztam egy GPT-t. Utána simán felment a W7.Jelenleg mintha jobb lenne a sebesség, most nem akad olyan szinten, mint korábban. Nem tökéletes, de érezhetően javult, tehát az egyik probléma szinte biztos, hogy az első MBR-es telepítés volt. Mondjuk elvileg a W7-nek fel kellett volna ismerni UEFI-s lap + SSD, és akkor GPT-ben installálnia magát, de a jelek szerint valami miatt ezt nem tette meg. Próbálkozom még, mert ezzel együtt nem érzem százasnak.
solaris7
Köszönöm neked is a választ!
Akkor a jelek szerint nem a lap tud ennyit, hanem nálam nem stimmel még valami. A SATA portokat én is néztem, 2db AsMedia vezérlős és RAID képes, a másik kettő normál. Ez rendben van.
Még annyi kérdés, hogy te feltettél Intel Chipset drivert? SSD topikban olvastam, hogy nem feltétlen tesz jót, mert sok esetben az MS AHCI drivere valamiért jobban kezel bizonyos típusú SSD-ket...Ezzel még én is futok egy kört, hátha ez is gond (én mindig azzal kezdem a telepítést, hogy a chipset drivert felteszem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest