Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mercutio_

félisten

válasz gigollo #28963 üzenetére

860K már alapból +30W tdp-s, ha húzod még több hőt termel és mivel nincs benne IGP kell mellé egy vga is.
    Egy Intel G3220 közel azonos teljesítményt hoz 2 maggal és 54W azaz fele annyi fogyasztás / hő mellett, ráadásul szemben az AMD gyári hűtővel az Intel halk.

• szzoo

tag

válasz gigollo #28963 üzenetére

Egyszerű, ha a processzor nyers ereje kell, akkor Intelt vegyél. Ha dVGA nélküli gépet szeretnél, akkor egy AMD APU-t.

Nekem helyhiány miatt fontos volt a pici mini-itx gépház. Én x4 860k-t nem raktam volna a gépembe a magasabb TDP miatt (95W vs 65W), mert a tápegység nem lett volna elég az x4 860k-hoz, lehet normálisan hűteni sem tudnám. Nagyobb gépházzal és táppal meg megnyílik a lehetőség egy erősebb APU-ra is, szóval megint nem az x4 860k-t venném.

Néztem én is i3 és i5 procikat (nem a túl drágákat, csak amik még a közel dupla áruk ellenére is belefértek volna a keretbe), de az IGP adatok miatt nem azt vettem. Meg mert rossz a tapasztalatom a munkahelyemen lévő közepes sandybridge i3 procival (pontos típust fejből sajnos nem tudom), amin valamiért az ubuntu unity felület animációi is akadnak. Olcsóbb Haswell procit IGP-vel már win10 alá sem vennék, mert nem tudom van-e észrevehető lemaradása.

Az A8 7600 egy olcsó proci, de számomra kompromisszumok nélkül bevált. Amire használva van az pár régebbi játék, internet, nagy méretű fotók-videók kezelése, android+java fejlesztés. Viszont én ezt a konfigot nem akarom bővíteni, ha akarnám nem ezt vettem volna.

Mivel az x4 860k-t is elégnek gondolod (valószínűleg meg is felel az igényeidhez), akkor szerintem elég lenne egy i3 proci is és talán jutna pénz egy vgara. A gépházra nekem kb. ugyan ennyi volt a keretem mint neked, de az i5 4460 már túl drága lett volna. Fontos volt számomra a wifi+bluetooth kapcsolat ami miatt drága alaplap kellett, SSD nélkül sem vennék gépet + szántam pénzt a járulékos dolgokra mint a házhűtés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés