- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
#16939776 #12550 üzenetére
Szia Duracellm,
Bocsánat a kései jelentésért.
Meglett az LC Power ITX75W táp. Nos, a 3 nálam járt 12V-os külső táp (ACDC12060 és Mean Well GS90A12-P1M) közül, bár az LC Power a legolcsóbb, fura módon ez a legjobb eddig.
A másik kettőről írtam már a 12544-es hozzászólásban.
Az LC Power, külsőre relatív gagyinak tűnik, az alja a másik kettővel ellentétben nincs tele mindenféle szabvány logóval, szinte csak a típus jelölés van rajta. A 12V-os kivezetés kábele ennél a legvékonyabb.
Viszont teljesen halk és valóban hűvösebb a másik kettőnél.
A következőket tudom elmondani:
- Terhelés nélkül, nagyon-nagyon icuripicit sípol csak, olyannyira halkan, hogy csak 3 centiről lehet hallani. Ez már az a kategória, amire szerintem rá lehet mondani hogy csendes.
- Terheléssel még ez a picuri hang sincs, nem sípol, nem cicereg.
- Gép bekapcsolva, kevésbé melegszik mint a másik kettő. Az esetemben viszont nem 17W-os Brazos fut (jelenleg), hanem 29W-os Atom D525, ezért ennél több teljesítményt kell eldisszipálni a tápban. Amikor hazahoztam az LC Powert, még kánikula volt, abban az időben ez is felmelegedett, de nem annnyira mint a másik kettő. Most viszont a lehűlt időben, már ez is csak langyos.
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor ez nem melegszik. Lehűl. És nem is sípol (csak a fent említett icipicit, de az tényleg elhanyagolható.)
- A CosFí-t 0,5 körül van.
- A linux sensors valamivel többet írt ki, mint a másik kettőnél, melegben 11.46 V-ot és 11.52 V-t, ha hűvösebb, akkor 11.58 V-ot.Van multiméterem, rámértem a tápokra. Az ACDC12060 terhelés nélkül 12.22 V-ot mutat, az LC Power terhelés nélkül 12.33 V. Rádugva a gépet (terhelve), sajnos a bemenetre nem tudtam rámérni, jobb híján az egyik SATA csatlakozón mértem a feszültséget. Az LC Powerrel:
- Sensors: 11.46 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.83 V.
- Sensors: 11.52 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.92 V.
- Sensors: 11.58 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.93 V.Mindenesetre a sensors rendre kevesebbet mutat, mint a SATA-n lévő fesz.
Szóval jó kis táp az LC Power. Még kipróbálnám a Mean Well 60W-ost is, amiben nem volt PFC (az is hangtalannak tűnt), de most egyelőre ez is megteszi.
Van egy elméletem arra, hogy az LC Power miért lehet esetleg hűvösebb, mint a másik kettő, de ez csak spekuláció. Elképzelhető, hogy ebben nincsen annyi szabályzó áramkör, emiatt lehet annyira olcsó is, és az alján hiányzó logók is ezt igazolják, úgy értem, lehet hogy nem felel meg bizonyos EU-s szabványoknak. Ez különösebben nem érdekel, de lehet hogy a kevesebb szabályzás vagy védelem miatt nem disszipál annyit. De ez csak feltételezés....
A másik, amit felfedezni vélek, hogy a paneltáp által leadott 12V feszültség szerintem függ a hőmérséklettől. Azt vettem észre, ha a házban jobb volt a hűtés, akkor nagyobb feszültséget adott le. A másik tünet, ami ezt alátámasztja, hogy bekapcsolás után közvetlenül mindig magasabb volt a feszkó, majd mikor bemelegedett, akkor lejjebb esett.
A PicoPSU-n kezdett el járni az agyam, lehet hogy az stabilabb. Kérdés hogy cicereg-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest