Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Anno próbáltam és ha jól emlékszem, akkor nem lett halkabb semmivel sem...hűvösebb levegő ide vagy oda. Cserébe több port szívott magába -> ha meg szűrőt teszel elé, akkor még hangosabb lesz.
Szóval szerintem maradjon ahogy van, így legalább segíti valamelyest a ház szellőzését.
/kivéve ha mondjuk a procihűtő ventijével egymás ellen dolgoznak/ -
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Éppenséggel nem lehetetlen feladat. Hozzávalók:
- Antec ISK110 VESA [link]
- PicoPSU-80 - 160-XT pénztárca és beszerezhetőség függvényében [Link]
- Dell DA-2 220W (12/18A) AC adapter - [link]
- Scythe Kozuti / Thermalright AXP-100 / Prolimatech Samuel 17 / Akasa Nero LX / CoolerMaster GeminII M4 / Gelid Slimhero pénztárca és alaplapi elrendezés függvényében
- Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 (140x140x15mm) - [link]Persze kicsit barkácsolni is kell:
- AC adapter és a picoPSU közé egyedi adapterkábel szükséges.
- A perforált lemez alá nem fér el a nagy, de laposabb ventilátor a hűtőre, ezért vagy kívülről kell rá rögzíteni, vagy a perforált lemezt lecserélni egyedileg kialakított, jobban kidomborodó változatra, ami alá már igen.Mivel a PicoPSU csak az alaplapi alkatrészek, a ventilátor és a 2db 2.5"-es meghajtó tápellátásért lesz felelős, ezért akár a 80-as 4A-e is elég 12V-on, illetve nem szükséges, hogy legyen rajta P4-es csatlakozó procitápnak, oda majd közvetlen vezeték megy az AC adapterből. Persze a nagyobbakon már eleve van Molex Mini-Fit csatlakozó, azokhoz kevésbé macerás adapterkábelt kreálni és több bennük a tartalék.
A napokban megírom a részletes Logout ismertetőt a házikómról, ott majd kifejtem bővebben, képekkel illusztrálva a tápellátás kábelezését.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Igaz, még egy-két hónapig. Akkor érkezik a Richland, ami hatékonyabban kezeli az erőforrásait. Az lesz a jelenlegi Trinity APU sorozat frissítése. Nekem az volt a tervem, hogy A10-5800K-n futtassam a 2012-es AAA kategóriás játékokat 1080p-ben. Haswell is júniusban érkezik, úgyhogy lehet cserélni fogom.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Azért, mert magasságban nem mehetek fel az égig, szélességben viszont akármilyen széles cuccot választhatok.
Ahogy mértem (Márpedig jól mérek) a prodigy éppen beférne az asztalba, de egy bármilyen mATX-es ház már nem.
Építhetnék is egy házat ide, de lehet, hogy többe lenne. -
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Brazossal csak annyi a gond, hogy ha később mégis kellene a szufla, akkor cserélni kell kompletten a lapot, nem sokkal többől - igaz több fogyival - kijön egy mITX lap+amd apu, vagy intel igaz ott gengébb az apu-ban lévő gpu, de az Ivy magosok még a G-széria is bőven jó mozizni, és van azért benne kraft is.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
"Magyarországon venném, 10-15K között, ennél többe csak akkor kéne ha táppal együtt van."
Amennyire tudom, ez a kettő felel meg a kritériumaidnak: M350 és az EPCA3 (Realan E-K3)"Az M350 tetszik, olyasmiket még tudnál mondani?
"
Még ezek jutnak eszembe hirtelen és kifogytam az ötletekből (beszerezhetőségükről nem tudok nyilatkozni):
- Chieftec IX-01B
- Morex 557Esetleg még:
- Morex T3310
- Morex T3320
- Morex T3420 -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Én az olcsóságra reagáltam, hogy nem éri meg már (szerintem), de nem voltam elég bőbeszédű, hogy ez látsszon is. Mea culpa.

@zolikaDB
Itt egy kis összefoglaló a 1155ös chipset-ekről. Annyira nem avult el, nem is lehet ilyet mondani, de van már jobb/újabb chipset, amit érdemesebb megvenni. -
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Személy szerint, az alkatrész-elrendezésük alapján ezeket ajánlanám, mert azon kevés házak csoportját alkotják, melyekben a meghajtóknak az alaplap alatt biztosítottak helyet, nem pedig fölötte a szellőzés útjában. (Low-profile hely mondjuk nincs bennük.):
- Antec ISK-110 VESA
- Loop Proton (LP-301)
- Morex T3500
Közös ismertetőjegyük még, hogy itthon egyiket se lehet kapni.
Továbbá:
- EPCA3 (Realan E-K3)
- M350
- Streacom mini-ITX házai (aka Wesena)
- Néhány Realan és Viako kuckó UK-ből. - [link]Valamivel nagyobb, de könnyebben beszerezhető kuckók:
- Lian Li PC-Q09
- Chieftec-től
- LC-Power-től
- Akasa-tól
- A+ Case CS-160
- Antec ISK-310
- IN-WIN BM / BP / BQ szériaKuriózum lottó 5-ös esetére:
- htpc.jp
- OrigenAE M10 -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Azért a 450W-os tápos verziónak az ára elég borsos meg kell hagyni...
A 300W-os tápegység mire elég amúgy, milyen konfigot lehet bele max belerakni, egy i5 + combosabb vga +ssd+hdd kombót elvisz?Kinézetre nekem is nagyon tetszik, az meg a másik fele, hogy árban kb. annyi mint a Lian Li és egy 300W 80+ táp is jár mellé.

A Xilence háza meg túlárazott 25-26k-ért szerintem...A képeknek nagyon örülnék, ha küldenél, mindjárt dobok egy privit ezzel kapcsolatban.

-
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Legyen benne sok örömöd!

(#14891) buherton: "120 W-os Pico PSU vajon elbír egy ilyen alaplapot, és 3-4 3,5"-es vinyót?"
- A HDD-k fogyasztása felpörgésnél kritikus, modelltől függően 20-30W körül alakul. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb tömeget kell felpörgetni (tányérok mérete és száma), illetve minél magasabb fordulatszámra (erősebb motor), annál nagyobb az érték. De igazából találgatni sem kell, a gyártó által megadott specifikációban fel szokták tüntetni.
- A 120W-os PicoPSU 12V-on, megfelelő szellőzés mellett folyamatosan 7A-rel terhelhető (84W), illetve egy percet nem meghaladóan 10A-rel is (120W). Márpedig a HDD-k felpörgése 10-20 másodpercnél bizonyosan nem tart tovább (még addig se - mielőtt még valaki belekötne
).
Tehát a válasz a kiszemelt HDD-k függvényében lehet igen is és nem is. Tekintettel a C-60-as APU kis fogyasztására, 4db 5400 rpm-essel nem hinném, hogy gond lenne.(#14907) RootRulez: "Amúgy a gyári hűtő be fog férni az Elite 120-ba?
"
Igen. -
TomiLi
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Lian Li Q11-et szerettem volna átalakítani, de kicsit benéztem a méreteket, így az ATX nem fér el az elképzeléseim szerint.
750K-hoz egy 7870 már sok lenne? (Full hd-ban is? - nem multizom)
Egy 7870 meg egy 750K, egy normális hűtővel nagyon halk. Nem szeretném, ha a táp vágná agyon a "csendet"....
Mert ugye van SFX-ben is 450W-os, de nem hallottam még működni, csak elképzelni tudom, hogy elég hangos lehet terhelve a kis 80x15mm-es venti által.SFX-ben ugye nem létezik "passzív" hűtésű táp?

-
-
szente
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Gondoltam én is rá, csak hát nem túl dizájnos megoldás.

@Mindenki: Még megvárom Pista0001 válaszát, aztán kb elég infót gyűjtöttem. Köszönöm!

Aztán majd holnap meglátom mennyi HUF terheli a bankszámlám, meg mennyiért megy el a mostani konfigom, ha egyáltalán elmegy....[B#14429]: Egyenlőre nem tudom, hogy lenne e rajta venti. Olvastam tesztet a Logouton 7770+Accelero S1 Plus-ról passzívban, ott okésak voltak a hőfokok, de 25 C fokos szobában készültek. Nem tudom mi lenne nyáron. Egy venti 800 RPM-re leszabályozva nem halkabb, mint a gyári megoldás?
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
A 120W a 3.3, 5 és 12V-os ágak összesített teljesítménye. Az LR1005-nél a 12V-os ág mindössze 4A-es, ami már önmagában a kiszemelt, a 65W-os TDP osztályba sorolt APU-hoz is kevés. Ideig-óráig talán bírná, de hamar megadná magát a paneltáp. Az említett konfighoz a nagytesó, az LR1106 dukál 12V-on 10A-es terhelhetőséggel.
Olyan de ja vu érzésem van.

-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
azert h az 5 1/4-es helyre be tudjam rakni a negyvinyos tt max-1542-t. es mert olyan butan nez ki a lian-li haz h szinte szep
es mert szeretnek bele egy csendes 400W koruli, de jo hatekonysagu tapot. egyebkent sem voltam vele megelegedve sem az anyagvastagsag miatt (ebben a lian-li sem jobb), sem a sorjas elek miatt. a tapja viszont ugyes. -
akom
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
i3 vagy i5 lesz benne. 2db 2.5" HDD.
Azért lenne fontos az elülső USB 3.0, mert a tulaj ki tudja használni. (pendrive)
És hogy ne kelljen mindig hátulra dugdosni.
Amit linkeltél, na ez a méret tökéletes.Nézegettem ezt a Elite 120-ast. Nagyon elgondolkoztam, hogy a Codegent leváltsam.
Jól látom ebbe is ATX méretű táp megy? -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
A 450-es változatnál az egy picivel több az 50%-os terhelésnél. Ott még emberi fordulatszámon megy a kis venti.
Egyébként engem se nagyon zavarna, de vízhűtés mellett még alapon is kihallatszik a kis venti a tápból.
Ha találok megfelelő 92x25mm-es ventit, ami nagyon alacsony feszültségen elindul, akkor mehet a barkács...ha nem, akkor marad a gyári, mert azért nem elviselhetetlen a hangja.
Egyébként van egy Noiseblocker ventim, amit már kipróbáltam egy régi 300W-os SFX tápnál és zéró terhelésnél (a táp zöld és fekete vezetékének rövidre zárásával) is elindul, viszont annyit pörög hogy meg tudom számolni
Jó lenne tudni, hogy a fordulatszámot hőmérséklet vagy terhelés alapján növeli a tápegység?!
-
xtevo
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Akkor nem Te voltál, mintha valakire emlékeznék, aki a "Milyen házat vegyek" topicban írta, de sebaj. Ezt láttam én is, ill. remélem, a gigabyte windforce ventijei jól végzik a dolgukat, ritkán melegszenek fel igazán.
Szerintem a ventiket idővel Coolink Swif2 szériára lecserélem, hogy jó kis halk masinát csináljak.
Ugye a jobb oldali 8cm-es is cserélhető?! -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Szép ez az SG05 is, nomeghát Silverstone.
Hőfokos témában esetleg tudsz segíteni?@zodo
Még nem teljesen eldöntött a tény, de erősen filózom rajta, hogy váltok. Szerintem túllőttem a célon ezzel a Prodigy-vel, baromi jó ház, de én nem használom ki, akkor meg teljesen felesleges...
Ár tekintetében is abszolút baráti a CM. -
Lonsi
tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Esetleg a Cooler Master Eli120-ban is van ilyen szűrő, mert az jóval olcsóbb lenne, főleg ha a jelenlegi tápot beleraknám. Tényleg létezik ilyen 250W-os táp legalább 12-es ventivel, ja és minimum FSP minőségű? Mert ha létezne, akkor nem tenném bele a Corsair VX 450-est.
Köszi! -
-
zodo
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Bocs a késői válaszért de épp mostanság dobtam össze az új gépemet.
Igen, SST-SG05-450 így kb 5k-al drágább a kuckó mint a 80+ Gold minősítésű FSP300-60GHS-al szerelt alap model.
(#13275) NTX
Jó választás.

Bios beállításokban nem vagyok jártas. Van egy Underclocking topik de nem igazán pörög, szerintem itt kérdez rá. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem is az lenne a favorit, de mivel van SFX,-és ATX tápom is, így egy újabb SFX tápegység felesleges lenne, pláne 35k körül...még akkor is ha ház is jár mellé
.Szóval várok, amíg felbukkan valami az aprón vagy pedig kipróbálok egy CM Elite 120-at, ha úgy döntök, hogy mindenképp kisebbre cserélem a Prodigy-t.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
sajnos nem, mert blokkolná PCI-e helyet, ha az nem kell akkor igen, de mindegy is, mert CPU idle-31-37 fokos(magok között elég nagy az eltérés) 1000RPM-en megy eközben a FREEZER 7 PRO, terhelve(aida 64 stresszteszt) max 60fok eközben 1200RPM-ig megy csak fel és ugye csak 9cm-es(max 2500RPM lenne), ház venti meg 600RPM-en pörög.
nagyon jól lehet profilozni a venti szabályzást 2db 4pines csati van a lapon és a biosban külön van CPU/ház venti szabályozás, manuális autó és vannak profilok pl. most silent-en van és tényleg 0-a hang
a kábelek nekem így pont a VGA felé vannak, ezért az mögé esnének, ezért egy részüket áthúztam a VGA végéhez szóval nagyobb kari már nem férne be, van akinek HD7850 van ugyanebben a házban pl. Cucuska2-nek -
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Passz, itt lentebb scroll-ozva látsz játékokban mért eredményeket.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
A hűtőket is átnéztem
de valszeg nézek vmi 6cm magas bordát és megpróbálom passzivan, szerintem az előtte levő venti ráfúj, a táp venti meg fölötte 1cm elszívja... Lehet elég lesz az is... Szóval most keresek 6cm magas bordát...
Hopp! közben megjött a hozzászólásod... Húzod a procit? -
Samanbacsii
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Lattam a geped es nagyon tetszett!

Nekem van most egy elfekvo tapom + egy 4870x2.
Ez is jo kicsi: Shuttle SZ77R5 Csak a tapja legalabb lenne 600-700w...
De miutan nem akkora ezert valszeg olyan lesz mint a Tied.
Nem gondolkoztal azon, hogy leveszed a proci hutot? Elotte ott van egy venti ami fujja ra a levegot a tap meg elszivja rola. Nem lenne eleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A 12-es is le van kötve!

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A 300W-os tápegység mire elég amúgy, milyen konfigot lehet bele max belerakni, egy i5 + combosabb vga +ssd+hdd kombót elvisz?
"
Szóval ott a válasz beleszerkesztve az előző hsz-omba, csak így nem annyira látszik.
Ugye a jobb oldali 8cm-es is cserélhető?!

)