- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LC-Power LC-1510MI - gyári oldal
Nem új ház, de évekig nem forgalmazták idehaza, most viszont újra kapható, a legutóbbi LC-1350MI-V2-höz hasonlóan.... és ennek én eléggé örülök, mivel nagyon pofás kis konfigot össze lehet benne zsúfolni, ha valaki megelégszik 60mm-es ventikkel.
Logout ismertető Pubszon tollából. -
válasz
HUN_Sector #59558 üzenetére
Linket, vagy meg sem történt.
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #59504 üzenetére
Persze N2, csak elírtam...
-
Jonsbo C6 és N3 már kapható iPon-on, a várt árakon...
-
LC-Power LCPOWER LC-1350MI-V2 - gyári oldal
Az eredeti változathoz képest megújult ez a modell: slim ODD-nek már nincs rajta slot, helyette 3.5"-os HDD-t is szerelhetünk bele megfelelően alacsony cooler használatával.
Elvileg a táp is kapott frissítést (LC75ITX-V2), de hogy ez mit jelent...
Mindenesetre én örülök, hogy ez a gyártó is hallat magáról, igazán jöhetne egy V2-es 1510mi, vagy 1540mi/1550mi. -
válasz
TESCO-Zsömle #59399 üzenetére
Arctic MX-6 hogyan vált be? Elégedett vagy vele?
-
válasz
eastsider #59364 üzenetére
FSP-t is venném, csak nem vagyok benne biztos, hogy a 18V~20V feszültség megjelölés pontosan mit takar... annyira nem megnyugtató.
Illetve ezek még jók lehetnek:
ACDC19090 19V/4.74A/90W notebook adapter (töltő)
Toshiba 19V 6.3A (120W) gyári laptop hálózati töltő -
válasz
TESCO-Zsömle #59297 üzenetére
Frankó! Kíváncsi leszek a tapasztalataidra!
-
válasz
TESCO-Zsömle #59272 üzenetére
Hoppácska, ez így itten maradt...
Szvsz nem lesz gondja a procinak, csak.. köhm... újra kell pasztáznod, meg minden.#59283 Francia91
A tuning lehetőségén, és a kicsivel jobb felszereltségen (audiochip + kimenetek) kívül miért jobb? Az A520-ban alapból mennek a DDR4 4733+Mhz RAM-ok, és az IGP-t ott is tudja húzni Adrenalin-ból, stb. -
válasz
HUN_Sector #59241 üzenetére
-
Akinek kell apróról, csapjon le a HDplex 400W DC ATX 12V passzív tápra!
-
válasz
laychi #59211 üzenetére
Szép a V10, és jó lehet rácsos oldallappal, de én alulra is tennék 2db 120mm-es ventit.
A méretei (174mm (W) * 344mm (D) * 304mm (H)) viszont alig karcsúbbak az ATX-es Thetisénél ([W×D×H] 210×360×366 mm).Esetleg még Raijintek Ophion Evo (teszt1, teszt2).
-
-
450-es Fatal1ty lap jobban felszereltebb, és procitámogatásban is szimpibb, mint az 550-es utódja, egyedül emiatt érzem a chipset hátrányát... utóbbiban szinte biztos mehetne 3600-on a RAM.
-
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC lappal próbálta már valaki a memória órajel maxolását?
3600Mhz CL16 működhet 5000-es APU mellett?Köszi!
-
válasz
hapsitapsi #59068 üzenetére
Streacom F7C
-
válasz
hapsitapsi #59066 üzenetére
Quad Port-os ethernet kártyát
Low Profile, vagy normál magas a kártya? -
válasz
TESCO-Zsömle #59055 üzenetére
megtáltosodna
... ja, de az ára is! -
válasz
TESCO-Zsömle #59052 üzenetére
Elhiszem, de asztaliban most léptünk DDR5-re, és PC-n még van egy csomó haszontalan szoftveres réteg, ami konzolon nincsen, szóval meh.
-
válasz
HUN_Sector #59047 üzenetére
Egyenlőre még az új Ryzen-ek sem hozzák ezt a szintet, szóval bilibelóg.
Persze nem lenne rossz... -
válasz
HUN_Sector #59035 üzenetére
Nyugi, a T8 Plus is elért az EU-ban, csak idő kérdése...
-
válasz
HUN_Sector #59033 üzenetére
Szép és kompakt, de inkább megvárnám a Jonsbo TK-1-et!
-
Szállingóznak a 16GB-os RTX 4060-ak... nem rosszak, de 165W-ra kompaktabb modelleket várnék. Szerencsére pl. MSI Ventus 200mm alatt jön (a sima 4060-on eléggé jól teljesít), illetve még az egy ventis Palit StormX, Gainward Pegasus modellek várósak számomra.
-
Bírnám, ha több gyártó is előállna a saját megoldásával... MSI, Zotac, stb.
Ha megmarad niché terméknek, akkor nagyon magas lesz az ára, és úgy már lehet inkább apróról néz az ember RTX A2000-et. -
Ebben a topikban nem volt róla szó, de ugye mindenkinek megvan...
Gigabyte RTX 4060 8GB Low Profile -
Nem az a bajom, hogy 120mm-es kellett volna, hanem hogy miért nem egy elterjedtebb méretben terveztek oda felfogatást... mondjuk 92mm, ahogy írod.
Láttam már ilyet, de elviszi az M.2-es slot-ot, és marad egy sima 2.5"-os SATAIII SSD a rendszernek... ami HTPC-nek, NAS-nak bőven elég.
#58992 HookR
Jók ezek a slim ventik!#58993 mpierre
Scythe-on kívül nem tudnék más modellt mondani ekkora méretben. -
Nekem még nem dobta ki a kereső, de köszi!
Még jobb, mint az N2, de a HDD-k mögé nem értem, miért 2db 100mm-es ventihelyet terveztek, ekkora légkavarókat nem sokat találok. A 8x3.5" + 1x2.5" + 1xM.2, tehát összesen 10 db meghajtóhoz nincs túl nagy lap kínálat, PCIe sínen kell bővíteni a csatik számát. -
válasz
gianni85 #58964 üzenetére
Kép alapján belülről lecsavarozható a fogantyú.
Torrent Nano (417 x 222 x 374 mm) nagyjából ugyanakkora, mint egy Meshify 2 Mini (396 x 205 x 406 mm), csak utóbbiba mATX lap elfér, és sokkal jobb a belső elrendezése, valamint olcsóbb kb. 5k HUF-al. Számomra nobrainer.
-
válasz
Grave_444 #58960 üzenetére
Ha SFX tápot szerelsz bele, akkor kb. mindegy, szerintem ebbe a házba az való.
Itt láthatod (PCpartpicker), hogy elfér a sima ATX.Na meg legalább 30cm-es kártyát fogadjon.
Úgy komolyabb hardvert is fogadhatna.
Azt úgy hívják, hogy CM NR200P-t...Egyébként most tűnt fel, hogy a T8 Plus tkp. egy picit keskenyített és magasított Metis Plus, amiben megfordították az alaplap tálcáját.
163mm (W) *272mm (D) *282mm (H) <---> 190mm (W) *277mm (D) *254mm (H) -
Sapphire Radeon RX 6500 XT 4GB POLAR ELVES (11314-01-20G)
Videocardz hír + adatlap; a gyártótól szokatlanul rövid ITX kártya.
Nekem bejön, de kicsit elkésett... 7500 esetében időben kérnék egy hasonló dizájnt, ha lehet, minél előbb, és 8GB VRAM-al.#58958 Grave_444
Mondjuk az biztos, jó vas a D31, nem lesz gondod a hűtéssel! -
válasz
Grave_444 #58954 üzenetére
Csak neked, Grave...
Jonsbo T8 Plus rendelhető Caseking-től baráti €110 (+€20 szállítás) áron, természetesen mindkét színben! Groupbuy valaki?
+ Az előző napok mini Jonsbo házairól bejegyzés a Caseking címlapján, ez kimaradt.
-
Jonsbo N2 megérkezett a kontinensre: Caseking-en €140 az ára +€20 szállítási díj, míg a Varázslónál 61k HUF (gyak. megegyezik).
Közben leesett: ahhoz, hogy tökéletes HTPC/NAS legyen, az alaplap alá még kellett volna egy slim ODD hely, akár az egyik 3.5" fiók kárára.
-
Fractal Design Ridge ára lecsúszott 57k HUF-ra, ami már elviselhetőbb, ha azt nézem, hogy PCIe 4.0 riser jár hozzá.
Jonsbo C6 bekerült a Caseking kínálatába, nagyon kedvező €44.90,- áron, azaz szállítással együtt is bőven 25k HUF alatt maradhat a rendelés végösszege, és ezzel a hazai árakra is következtethetünk. Nekem mondjuk megérne +5 ójrót a hordozófüles változat...
-
Igen, szinte minden tesztben ugyanezt írják; meg hogy egységesen 12GB VRAM-al kellett volna jönnie, nem 8GB / 16GB verziókkal.
Gainward GeForce RTX 4060 Ti Pegasus 8G - 170k HUF-tól
Palit GeForce RTX 4060 Ti StormX OC 8G - 180k HUF-tól
MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC - 175 HUF-tól
Kicsit soknak tűnik még ITX hűtéssel is... -
-
Ha engedélyezik a RAM és IGP tuningot, valamin elég a 2db SATA csati, akkor ez egy frankó kis lap lehet!
Más: örömmel látom, hogy lesz utánpótlás a 200mm alatti hosszúságú VGA-k terén...
MSI RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC és RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC
Gainward RTX 4060 Ti Pegasus OC 8GB és Palit RTX 4060 Ti StormX 8GB
Remélem az áruk azért változik, és jön 16GB-os modell is! -
FSP CST130 Basic - ha microATX-menekült lennél, de lemaradtál a Silverstone PS15 sorozatáról, nem kell tovább bánkódnod, mostantól nálunk is kapható az azzal gyak. megegyező FSP ház, szerintem igényesebb kivitelben (fém rács, no LED, stb.), normális áron.
-
Többen használnak itt Kolink Satellite házat:
- pénztárcabarát, de a Fractal-nál gyengébb minőség;
- első lemeze a táp mellett moddolható, 120mm-es ventivel bővíthető;
- rövidebb, de szélesebb, így akár 3 slot széles VGA hűtő simán belefér;
- hátul AIO beférhet, bár ez függ a méretétől.Konfigod az adatlapon? SFX tápra nem cserélnél (ajánlott)?
-
válasz
Grave_444 #58570 üzenetére
Végignéztem az eddigi bejelentéseket, de 16GB-os ITX modellt egyik gyártónál sem láttam... ár/érték arányban lehet jobban járunk majd egy 12GB-os 3060-al.
Aero ITX esetében dobta a gyártó a félpasszív hűtést, ellentétben a Palit StormX és Gainward Pegasus modellekkel, és utóbbiak picivel jobb áron mennek a boltokban.Thermaltake The Tower 200 - gyári oldal, TPU hír, cbase.de hír
Az amúgy sem kicsi torony még tovább hízott, jobb szellőzéssel, 3 slot-os VGA hellyel, alsó LCD kijelző szettel. Nem rossz, de nekem már a 100-as változat is bőven nagy lenne... mondjuk a 140mm-es ventik bejövősek, főleg ARGB kivitelben. -
Nos, ITX méretű GeForce-okban nem fogunk hiányt szenvedni, kizárólag 16GB-os modellekből, ezekre még várni kell, ha egyáltalán.
First Mini-ITX GeForce RTX 40 graphics card announced
-
Cougar Gaming Dust 2 v2 (2022) kapható iPon-nál, baromi jó vasnak tűnik, mATX lap is beleférhet, de 66k HUF-ért én hiányolom a PCIe x16 Gen4 riser-t.
-
AMD’s Ryzen Z1 chips are designed for handheld game consoles
Ezt DeskMini stílusú gépekbe is el tudnám képzelni. -
válasz
HUN_Sector #58333 üzenetére
Úgy legyen, egy 6500XT teljesítménynek örülnék.
-
válasz
HUN_Sector #58131 üzenetére
Nos igen... úgy kell alaplapot választani, hogy az összetartsa a gépházat.
-
Köszi a válaszokat, teszek vele egy próbát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fujifilm X
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest