Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz Anubis_9 #1119 üzenetére
Szervusz!
Ha set top boxszal néznéd a műsort, akkor a lgetöbb doboznál be lehet állítani, hogy 5V-tal táplálja az antennát. Azt hiszem egyes TV-készülékek is képesek erre. A legtöbb antennaszaküzletben tartanak készleten ilyen tápfeladót, vagy valamilyen hobbieletronikai topikban segítenek készíteni egyet .
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
válasz Anubis_9 #1121 üzenetére
A használati útmutatóban én nem látok olyan pontot, ami az antenna tápellátásával foglalkozna ( pl. az első bekapcsolás menüjében sem szerepel ilyen pont).
Esetleg ha külön tápfeladót vásárolsz vigyázz a minőségével. A lepkeantennákhoz járó tápegységekkel már szívtunk, mert elég hamar elszállt bennük egy kondenzátor, bár a javítása filléres volt.
-
Murphistic
aktív tag
válasz ezsolti #1259 üzenetére
Szia!
Régi antennával nekem is volt ilyen, hogy a magasabb frekvencián sugárzott C muxot nem találta meg a tuner. Sajnos az általad használt programot nem ismerem, de pl. a VLC-ben meg tudod adni a kívánt frekvenciát, amit innen tudsz kikeresni. Meg lehet próbálni valami egyszerűbb antennával ( pl. amit a tunerhez adtak ), de külterületen, hogy van-e vétel. (Pl. a lepkeantennával nekem gyengébb a vétel mint a passzív antennával, gondolom, mert olyan zajos az erősítője).
Egyébként ha korábban nem volt Duna TV, vagy Duna Autonómia, akkor azt hiszem nem tudod fogni az rtl-t és a tv2-t sem egy új antenna nélkül, vagy muszáj más helyet találnod az antennának.
-
Murphistic
aktív tag
válasz ezsolti #1261 üzenetére
Ugyan már válaszoltak előttem, de én is írok egy választ. A VLC alatt tényleg a VLC media playerre gondoltam. Biztos, ami biztos alapon- innen lehet letölteni: [link] ( ha mégse egyre gondolnánk )
Ahogy előttem is írták egy jó antenna aranyat ér, de ügyelj a kábel és a csatlakozók minőségére is. Megint csak a saját példámat tudom felhozni: egy viszonylag jó antennára kötve is alig tudtam nézhető képet kapni a set top boxból, ugyanis a koax csatlakozó meglehetősen rosszul érintkezett. Még mielőtt pénzt költesz tényleg próbálj meg játszadozni a vétel helyével.(Próbáld a szobaantennát közel helyezni az ablakhoz, vagy ha megoldható, akkor az ablakon kívülre-természetesen csak próbaképpen és főleg száraz időben...) Egyes elevetemültek jó vétel esetén egy sima kábelt is tudnak antenna helyett használni, szóval szerintem menni fog .
Ha jól olvastam, akkor a tuneredhez adtak kisméretű antennát. Azzal is megpróbálhatod, bár valószínűleg azzal már tényleg muszáj lesz kint próbálkoznod.
-
Murphistic
aktív tag
válasz regvoltrossz #1297 üzenetére
Strong SRT-8110 set top boxszal hasonló élményeim voltak, miszerint gyengébb volt a vétel mint az usb-s vevővel. Eddig úgy tűnik, hogy a csatlakozó érintkezett rosszul, de még rajta vagyok a problémán ( ezt korábban is írtam talán valakinek). Egy próbát megér nálad is, hogy játszadozol az antennadugasszal .
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Két napja tettem fel a kérdésemet [link] ,de lehet ide jobban illett volna . Szóval csak annyit szeretnék kérdezni, hogy Ti hogyan tároljátok a mindigtv-s felvételeiteket? Én szeretném átkódolva elmenteni, de nem tudom, hogy a legjobb beállításokat használom-e vagy jobb lenne rááldozni a tárhelyet?
-
Murphistic
aktív tag
Neked gondolom valami ilyesmi kellene [link] A probléma, hogy ez csak MPEG 2-t tud, úgyhogy csak mintaképp linkeltem, mert más típisról nem tudok.
Viszont szerintem egy ragasztószalag csodákra képes és hogyha szencséd van, akkor csatornát is lehet váltani, ha jel vissza tud verődni valamiről ( vagy nem ).
mukibuci: ha olyan kialakítású az eszköz, akkor elméletileg valami kábelen lóg a távirányító vevője, amit a TV elé helyezel.
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
A vacak kifejezés különösen találó az általam linkelt berendezésre, mert az oldalon véleményében szinte mindenki azt írta, hogy egy idő után tönkrement az eszköz.
Viszont gondolom az alcor megbízhatóbb cuccokat gyárt ( bár nekünk otthon egy árva strong stb van )"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
Azért reménykedni csak szabad, hogy hátha rendesebben fizetett kínai munkás rakja össze kicsit jobban az adott cég dobozát. Bár lehet tényleg túl optimista vagyok .
Igazából semelyik forgalmazót/gyártót sem akartam leszólni, csak leírtam, hogy az oldalon milyen vélemények voltak az eszközről , az alcoros megjegyzésem meg csak azért volt, hogy nehogy alaptalanul elriasszam a kérdezőt. Elnézést, ha félreérthető voltam vagy félreértettem valamit ( késő van ).
Az utóbbi időben a cseh termékekkel szívunk a családban, a kínaiak meg pöpecen működnek.
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
válasz Armagedown #1880 üzenetére
Egy Strong SRT 8100 vs. Avermedia Hybrid Volar HD között nem látok sok különbséget. Az STB-nél nehezebb eltalálni a jó vételt, de az mintha stabilabb lenne utána. Az USB-s vevő érzékenysége viszont mintha jobb lenne, de emiatt ha nem szórakozol annyit az antennával könnyebben vezethet kockásodáshoz.
-
Murphistic
aktív tag
Kb. 20 km-re egy közepes teljesítményű adótól a közszolgálati mux esetében működik a botantenna gyertyaerősítő kombináció az STB-vel (Ha mm-re pontosan eltalálom a helyzetét, annak ellenére, hogy az ablakon belülről van felszerelve). Ezek alapján van esélyed, de tapasztalataim szerint sok múlik a kábelen is ( mert nem bírok rendesen összerakni egy koaxot F-konnektorral ) Biztosat majd mondanak a többiek.
-
Murphistic
aktív tag
válasz darvinya #1885 üzenetére
Köszönöm a tippet! Eddig nem próbáltam így visszahajtani külső árnyékoló vezetéket és kulcsot se használtam a felerősítéshez . A problémát egybeöntött 2m-es kábellal oldottam meg, meg f-konektor - IEC átalakítóval az STB-nél, de így legalább tudok majd egyedi kábelt is készíteni. Köszönöm még egyszer !
-
Murphistic
aktív tag
válasz _András_ #1889 üzenetére
Jah..azt hittem, hogy csak simán bedugtál egy koax kábelt a tévébe, csak nem csupaszítottad le. Így persze tányleg nem lenne jó ötlet levagdosni a kábel tv kábelének szigetelését.
Viszont, ha akarsz vele kicsit barkácsolni, akkor vehetsz pár métert meg egy dugót hozzá és kedvedre kísérletezhetsz. Ez egyébként érdekes, hogy a TV így is veszi a MindigTV adását, hogy a kábeltv van bekötve. Annak árnyékolva kéne lenni ( bár egyszer nálunk is kiégetett egy darabot az kábeltv dugasza a radiátorból - valahol megsérült az árnyékolás )[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a helyreigazítást! Azért írtam a lecsupaszított koaxot, mert itt a fórumon olvastam talán és a kérdező szigetelt koaxszal próbálkozott, így gondoltam hátha segít neki. Viszont érdekes volt, amit leírtál.
Ehhez a darab drót témához lenne egy kérdésem: Ha így próbálkozunk számít a hossza a drótnak, vagy mivel úgy is kicsi a nyeresége teljesen mindegy? Pl. ahogy számolgattam a 610 MHz-es frekvenciához 0,491m-es hullámhossz tartozik, a 802MHZ-hez 0,374m. Bár az homályos, hogy melyik része az antennának, ahol számít a hossz ( még rémlik valami, hogy lehet fél és negyed hullámhosszú is, de ez után már tényleg utána kell olvasnom )
-
Murphistic
aktív tag
válasz domager2 #1973 üzenetére
Szervusz!
Nekem eddig főleg a villanykapcsolókkal gyűlt meg a bajom. Azt találtam ki ( ami úgy tűnik segített is), hogy a villanykapcsolókat kicsit "erőből" kapcsolom fel-le, így gondolom ha képződik is szikra nem olyan nagy mintha lassan kapcsolgatom a villanyt.
-
Murphistic
aktív tag
-
Murphistic
aktív tag
Jövök én is egy kérdéssel, ami lehet kicsit elrugaszkodott . Szerintetek van rá esély, hogy az m1 nem csak HD-ben adja az Olimpia megnyitóját, hanem a 3D közvetítést is átveszi?
Azt hiszem a Chip magazinban írták, hogy a MindigTV hálózatán is volt 3D tesztadás, így technikailag gondolom nincs akadálya. Bár feltehetően a sávszélesség gondok és a BBC plusz jogdíja (valószínűleg van) miatt ilyesmire nem nagyon lehet számítani."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
válasz darvinya #2212 üzenetére
Most megnéztem pár információt a BBC próbaadásairól. Nekem ott úgy tűnik, hogy az 1920 pixel széles kép két részre van osztva. Ha egy ilyen adást egyszerű HD-vevő dekódolja, akkor a két torz kép jelenik meg?Mert akkor tényleg nem sok esélyt látok arra, hiszen így az emberek nagy része számára nézhetetlen lenne. Kár, hogy nem olyan mint a színes vs. szürkeárnyalatos adás: 3D-képes készüléken 3D, a többin egyszerű 2D kép.
Egyébként sajnos nekem sincs 3D-képes készülékem, inkább csak a kíváncsiság hajtott, hogy utána mondjuk számítógépen megnézzem felvételről .
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Viszont a lényeg, hogy ha a blu-ray lejátszón keresztül nézed a mindigtv adását, akkor akkor elégedett vagy a képminőséggel és szerintem ez az, ami számít.
Nekem egy eset volt, amikor csalódtam a földi digitális adás minőségében, amikor apró fehér betűkkel írt szöveget nem tudtam elolvasni a fekete háttér előtt, míg ugyaezt kábel tv-nél megtehettem. Egyébként figyelted már, hogy hasonló helyzetekkel, hogyan birkóznak meg a blu-ray képjavítő áramkörei?
Szerkesztés: A videón tényleg nem látszik nagy különbség, bár mintha tényleg jobb lenne a blu-rayes kép. ( Vagy csak bebeszélem magamnak az előzetes elvárá alapján)
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Ez nagyon jó hír. Főleg, hogy a Karancsról sugárzott adással szoktam próbálkozni, úgyhogy mindenképpen örülök a hírnek.
Annyira nem a topikhoz tartozik, de érdekességképpen leírom: Nemrégiben elromlott a Samsung televíziónk, úgyhogy garanciális javításra küldtük. A szerviz Zólymban volt és miután visszajött a készülék főpanelcsere után észrevettem, hogy a szervizes a földi digitális adással próbálta ki. A meglepetés annyi, hogy a csatornák között ott voltak a MindigTV mux B programjai is, szóval még Zólyomban is lekereste a TV, pedig gondolom nem direkt Karancs felé volt fordítva az antennája .
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Ugyan nem velem zajlott az eszmecsere, de ezzel kapcsolatban lenne véleményem . Előre elnézést a helyfoglalásért.
Azt alapjában véve elhiszem, hogy a forgalmazók megkötik a műsorszolgáltatók kezét. Viszont van egy dolog, ami miatt nehezem értem, hogy én külföldről miért nem fizethetnék elő a MindigTV Extrára ( vagy egyéb szolgáltatásra ).
Például a szlovák T-Com kínál magyar csatornákat is - természetesen felárért. Ebben benne van az m1 és az RTL Klub is (ami például a Forma-1 közvetítés miatt elég érdekes szerintem). Úgy tűnik, hogy ha előfizetés alapján jut hozzá az ember a csatornákhoz, akkor rendben van ha más országban nézi. Ezek alapján viszont nem értem, hogy akkor miért nem fizethetek elő magyar szolgáltatónál is egy hasonló csomagra? Nem tudok arról, hogy a Forma-1 alapján elsötétítenék a képernyőt.Igazából kapisgálom a korlátozás alapját, csak mégis furcsállom, hogy mintha lennének kivételek ( a T gondolom nem fű alatt szolgáltat ).
Arról már nem is beszélek, hogy pl. Comedy Central nincs is Szlovákiában (nem tudok róla), a MUX B a legerősebben fogható multiplex a három közül, de előfizetni nem lehet rá .
[link] a szlovák T oldala, alul a magyar kínálat ( nem egyedüliként ad, csak példaként hoztam fel )
Amúgy tényleg jó dolog a fizika, csak így az AH-nak lehet több bevétele lenne, ha elő is lehetne fizetni és nem csak a szlovák T járna jól.
Tudom ne keressek logikát a szerzői jogokban.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Flashget #3523 üzenetére
Nem azért, de egy prágai szaküzletben minden TV-n a cseh 4-es ment HD-ben és a focisták körül szép kis aura volt. Mondom ez is igazi HD, bár lehet az üzlet konvertálta le valami érdekes módszerrel. Szóval csak annyit akartam írni, hogy lehet tényleg nem az m1 a ludas.
Még annyit, hogy a másik üzletben egy Panasonic plazmán valami olimpiai demo blu-ray ment. Ég és föld volt a különbség.
Murphistic
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
A 3D-nézéshez lenne egy kérdésem. Próbálgattam a Watt25 által feltöltött videóból (még egyszer köszönet neki) kicsikarni 3D hatást, de a vörös-cián szemüveggel nekem nem jött be (az IPM magazinhoz adták, amikor abban voltak 3D-s képek, ott elég jól működött).Viszont azt szeretném kérdezni, hogy másnak működött-e extrém módokkal? Például papírlappal elválasztva a látóteret, vagy ami még eszembe jutott, hogy egy látcsőbe nézve, bár ezt nem tudom kipróbálni.
Szóval hálás lennék amolyan kolesz-verziós 3D-nézős ötletekért.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Igazad lehet, bár talán váltogattam is a módokat. Talán túl sokat vártam a kísérlettől az áruházi bemutatók után. Majd még próbálkozom vele, mert most a szemüveg már nincs nálam, ezért is érdeklődtem az alternatív módszerek után .
Murphisitc
-
Murphistic
aktív tag
válasz Flashget #3729 üzenetére
Igen, jól értetted. Gondolom a mindigTVs adás is jól néz ki 3D tévén, úgyhogy nem akartam szapulni egyik megoldást sem, még ha úgy is lehetett érteni.
Talán amiatt is egy kis csalódás volt a Youtube lejátszó+kétszínű szemüveg, hogy az IPM-es képek a szemüveggel eléggé élethűek voltak.
Így visszatekintve tényleg egy Ladát hasonlítok egy Porschéhoz, bár néha a Lada legyorsulja a Proschét...az első kanyarig...
A lényeg, hogy a hiba az én készülékemben van és ezért kérdeztem rá egyéb ötletekre, mert valahol írtak egy megoldást, hogy egy papírlappal kettészeli az ember a látóterét és így nézi a képet, akkor megláthatja a 3D-s képet. Bár ez a leírás a varázsképeknél volt és arra voltam kíváncsi, hogy az SBS adásnál nem működik-e valakinél.
Murphistic
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
válasz mukibuci #3736 üzenetére
Csak ne siess nagyon, mert még megfősz a padláson .
Egyébként csak kíváncsiságból kérdezem: az m1 közvetítésében is kiesett a kép az EB-döntő alatt, ami éppen az első gól előtt jött vissza?
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Leírom akkor, hogy miért kérdeztem : Én többé-kevésbé a cseh 4-esen követtem a döntőt (DVB-T közszolgálati multiplex MPEG2 SD, néha HD-ban szintén földi, de magán multiplexen) és egy ideig ezt lehetett látni:
Azért kérdeztem, hogy nem-e az ukránok szúrták el, de ezek szerint valamelyik Václav öntötte le sörrel a vezérlőpultot . Persze a másik lehetőség, hogy másik feedet kaptak a csehek, mert nem kellett nekik a 3D (sőt , csak június 25-től van egyáltalán földi HD, úgyhogy talán a csapatuk egyik meccsét sem láthatták nagy felbontásban).
Ilyen szempontól szerintem haladó elgondolás volt az MPEG4 a MindigTV részére.
A poén az, hogy lehet vérszemet kaptak az m3D miatt, mert már készítik a ČT3-at, ami szintén 3D-s lesz .Murphistic
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Legalább az eredmény ugyanaz volt mindkét helyen. Egyébként a sors (vagy inkább a technikusok) keze volt benne, hogy a gól előtt kb. két másodperccel visszajött a kép. Persze a visszajátszás már rendben volt. Ez is az élő adás varázsa.
Amúgy köszönöm a linkelt képet!
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
válasz DuplaZso #4043 üzenetére
Egy másik fórumon egy mtv-alkalmazott azt írta, hogy majd a műsorok előtt jelölik, hogy melyik lesz HD. A megnyitó előtt nem volt kint ez a felirat/inzert/mifene, de a kép nekem is HD-nak tűnt (szerintem vagy elfeledkeztek róla, vagy nincs kész ez a bejátszás, vagy mivel hetek óta reklámozzák, hogy HD lesz az Olimpia, ezért fölöslegesnek tartották) és a hang is 5.1-es volt mellé. (Poén, hogy az olimpiai közvetítések előtti introban is 5.1-es a hang.)
Az arculat nálam még szódával elmenne, ha nem lila alapon lenne feltüntetve az élő felirat és kisebb lenne a logó (viszont remélem, hogy a Híradó előtti visszaszámlálás jó lenne valami képi formában is, pl. a BBC-é nekem eléggé bejön, valami hasonlót összedobhatnának, ha már új arculat lesz.)
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
válasz vtechun #4122 üzenetére
Szevasz!
Jöttem cs*szegetni . Tényleg kicsit furcsa, hogy nem akarsz falat fúrni, vagy új kábelt, de szinte idegroncs leszel az AH miatt. Szinte látom magam előtt, ahogy a hajadat tépve le-fől rohangálsz a szobában miközben azt üvöltöd, hogy "Múkodj, adótorony!" .
Esetleg még annyi ötletem lenne, hogy ablakkábel segítségével nem tudnád kitenni a botantennát mondjuk a párkányra. Fúrni sem kell és talán jobb lesz a vétel (nálam tökéletes lett a vétel botantenna-gyertyaerősítő kombóval miután kitettem az antennát)
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
válasz vtechun #4125 üzenetére
Az erősítőért pedig szerintem kár. Ugyan nem ajánlott, de néha segít. Nem tudom milyen hosszú kábellal próbálkozol, de lehet a számítógép zavarja a vételt, amin segítene egy hosszabb kábel, de akkor meg amiatt lenne gyenge a jel.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Egy megoldás elviselni a MindigTV reklámokat az Olimpia alatt: Ahelyett, hogy mérgelődnél rajta, dobj be egy kupicával, vagy egy pohár bort (18 éven aluliak számára megteszi fél liter ásványvíz is, esetleg kóla). Egy idő után nem a csipogás lesz a fő problémád .
Az ötlet innen jött : [link]
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem. Egy családi házban kellene beüzemelnem valamikor a digitális vételt. Két TV üzemel, mindkettő saját lepkeantennával és egy-egy tápfeladóval. A gond az, hogy csak a közszolgálati mux jön be az analóg adásokon kívül ( szóval a szokásos helyzet:új antenna kell, meg talán a 40 éves kábel is csereérett ). Itt jön a probléma. Jelenleg egy Triax Digi 343-as antennám van talonban. Ezzel működnie kellene a dolognak, ami a c mux vételét illeti. Viszont a problémáim:
-antennaerősítő (gyertyaerősítő elég lesz talán) tápellátása (valszeg kelleni fog a kb. 2x15m kábel miatt-lehet még kicsivel több is): Padlásra nem szeretném felvinni a 230-at, félek az esetleges tűzveszélytől, így a két STB-vel szeretném megoldani valahogy, hogy azok lássák el árammal az erősítőt. Meg lehet ezt valahogy oldani? (Gondolom nincs is olyan antennaosztó, ami mindkét végén átengedi a tápot és még akkor ott van a zárlat problémája, ha egyszerre ad áramot a két doboz)
-jó lenne közösíteni a triax antenna jelét valamelyik lepkéjével is (tippre nem sok esély van rá, de hátha), ami el lenne fordítva a szlovák adók vétele miatt (a Széchenyi-hegyi adó jele jön talán + a párkányi adó jele vertikális polarizációval)
Vagy hagyjam a fenébe az egészet és egyik szobába telepítsek egy állandó tápfeladót az STB-ken meg kikapcsoljam a tápfeladást?
Előre is köszönöm az ötleteiteket!
Ui.: Ugyan nem létszükséglet, de szerintetek van némi esély arra, hogy kb. 200 km-re lehessen venni osztrák adók jelét. FM-sávban egy rádióadót sikerült elég zavarosan a koax kábelra dugott hibrid tunerrel , bár gondolom ez a TV-vételnél nem sokat számít.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
válasz darvinya #4249 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Igazából azért próbáltam variálni a tápellátással, mert régen az erősítő a padláson volt és elég furán volt bekötve a 230. Aztán a lepkék lettek felszerelve, talán amikor már csak UHF sávban volt fogható TV-adás és megtetszett ez a táplálási mód az antennakábelen keresztül.
Egyébként a splittereknél meg lehet valamiből állapítani még vásárlás előtt hogy jó minőségű-e vagy sem?
(#4250) Bozek : Akkor megpróbálkozok vele, bár ha nem sikerül az se katasztrófa.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Szervusz!
Nekem ilyen tunerem van: AverTV Hybrid Volar HD. Az analóg részének minősége is sokkal jobb mint az asztali gépemben levő régi MSI tunernél és a hangot is egyben feldolgozza, így nem kell a hangkártyára kötni, ami főleg notebooknál jöhet jól.
Hátránya, hogy a csatlakozók egy átalakítón lifegnek, ami elveszhet, elromolhat, de gondolom ez az ára a kisebb méretnek. A digitális vétellel sincs gond egyébként.Az, hogy olcsó-e vagy sem nem tudom, de az analóg rész miatt talán nem baj, ha nem a legolcsóbbat vásárlod, bár csak ennek a minőségét ismerem. A többiek valszeg ajánlanak más típust is.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
A Youtube-on ez már tényleg a komolyabb korlátozás. Állítólag, ha háromszor kapsz ilyen figyelmeztetést, akkor már kitiltás jár, mert ez olyannak számít talán mintha a szerzői jogtulajdonos szólna...
Viszont a kocsányvideó-n nincs ilyen probléma...a TC címlapján is ott virít egy F1-es videó és nagyon meglepődnék, ha az MTVA adott volna nekik jogot a terjesztésre.
Amúgy neked nincs gond az interlaced videó feltöltésével?
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Akkor úgy látszik régebben próbáltam feltölteni. Akkor gond volt a képpel, kétszer gyorsabban játszotta le a videót mint a hangot és a feltöltési útmutatóban is azt írták, hogy az interlaced videó nem támogatott. Ezért kérdeztem rá, de úgy látszik, akkor már megoldották.
-
Murphistic
aktív tag
válasz replay007 #4766 üzenetére
Szia!
Csak egy tipp, de még talán senki se írta. Az analóg adásnál szaladó két csík, akár azt is jelentheti, hogy az antenna erősítőjének tápjában elszállt a szűrőkondenzátor. ( Legalábbis nálunk ez volt a hiba oka ) Gondolom emiatt rossz a digtális adások vétele is.
Esetleg próbáld meg kicseréltetni valakivel, vagy akár te magad is próbálkozhatsz vele, persze csak saját felelősségre."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
Részben egyetértek, de akkor ne is használjuk a pendriveot, mert tönkremegy?
Én általában emiatt csak akkor törlöm a pendriveot, ha már nincs rajta hely az adott felvételhez. ( Bár kissé paranoiásnak is érzem magam miatta, mert eddig az összes elhalálozott pendriveom egyszerre adta meg magát és nem az adatcellák elfáradása miatt ).
A timeshiftet még elhiszem, bár sohasem használtam ezt a funkciót, viszont a szekvenciális felvételben nem látok kivetnivalót. Akkor hülyeség lenne a memóriakártyára rögzítő videokamera is?
Sőt, a pendrive nekem előnyösebbnek tűnik felvételre, mert kevés áramot fogyaszt (nem terheli az STB-k tápegységét-ez persze nem vonatkozik a külső tápegységes HDD-kre), csendes ( ha közben nézném is a TV-t ). Valamint nem megterhelő 2 darabot is használni, ami jól jöhet, ha a nemrég felvett anyagot fel akarjuk dolgozni, de közben megint fel szeretnénk venni valamit.
Ráadásul nem tudom mennyire ésszerű több 100GB-nyi adatot rábízni egy STB fájlkezelésére, amelyeknél azért elég gyakran előfordul, hogy nem éppen kifinomult a szoftverjük, vagy egyéb gond miatt elintézik az adataidat ( tudom, biztonsági mentés, de kétlem, hogy a TV-felvételekről valaki biztonsági mentést készítene )
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Az STB nem ír rá intelligensen, ugyanúgy, ahogy a PC sem.
Én azt nem értem, hogy miért ellenzed ennyire a pendrive használatát az STB-vel. ( Az érveid nem tűnnek megalapozottnak egyszerű otthoni használatot feltételezve ) Ami furcsa nekem, hogy folyamatos írás-olvasást emlegetsz. Például az általam használt STB timeshiftnél is elméletileg kihasználja a teljes fennmaradó üres helyet. Nem egy pár 100 megabájtos részt használ és nem is lehet állítani, ahogy egyes PC-s programokban. Ebben az esetben a timeshift nem megterhelőbb a felvételnél.
Igen, a flash memória elhasználódik idővel. Viszont, hogy csak egy évet bírjon ki szerintem nagyon durva igénybevételnek kell kitenni. Például 16 GB-ra simán ráfér akár 4 óra HD felvétel is ( MindigTV-ről ). Wiki szerint 3000 ciklust kibír egy pendrive. Vegyük a tizedét, hogy kb. 1 év legyen az élettartama. Viszont ehhez is naponta minimum 4 óra felvételt kell készítenünk. Ezt azért már nem nevezném mindennapos felhasználásnak.
Hamarabb el tudom képzelni az elhasználódást akkor, ha valaki pendriveon szerkeszt egy dokumentumot és mindig ugyanoda menti el a módosításokat. Így szinte csak az a pár 100kB-os terület használódik el.
A megmakkant pendrivejaim valószínűleg elektromos problémák miatt mentek tönkre ( tápegységes USB hub 5V-nál többet adott tápfeszültségnek )
Amúgy nagyon úgy néz ki, hogy nem fogunk dűlőre jutni .
Szerintem nem azért estünk neked, mert HDD-t ajánlottál próbának, hanem mert leszóltad a pendriveokat. Vérzett a kisujjad, ne csodálkozz ha megjöttek a cápák .
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Mert 2007 előtt lassabbak voltak a pendriveok mint manapság és az írási sebességük csak visszafogta volna a rendszert, de az olvasás már elég gyors volt?
Nem tudom benne vagyok-e a többes számban, de azért leírom még egyszer . Igen, tudok(-unk) róla, hogy a flash memóriák elhasználódnak, minden egyes írás egy szög a memóriacella Faraday-kalitkájába.
Viszont szerintem a mai USB-kulcsoknál mindennapos felhasználásnál már nem ez a fő gond, ahogy a többiek is írták, akik TV-felvételre használnak ilyen eszközt és a pendriveos topikban is a fő hibaforrás, hogy az adattároló felszívódik valamelyik nadrágzseb mélyéről .
Szerk: (#4843) Laca0: Igen, a FAT-táblában van információ az adott fájlról, köztük pl. a méretéről is. Ha igaz lenne, amit írsz, hogy minden egyes blokk írása után frissíti ezt az adatot, akkor kb. egy fájl felvétele közben elintézné a FAT-táblát tartalmazó blokkokat. Ezért van az, hogy a Windowsban megnyitott fájl mérete is csak akkor frissül ha lezárta azt az adott program.
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Már nem tudtam szerkeszteni.
Ha a Timeshift már annyi ideje futott, hogy nincs elég szabad hely, akkor már nem tudok felvenni. Viszont a Timeshift leáll a Stop gombbal és akkor már felszabadul az összes addig lefoglalt hely. Egyébként az STB nem hoz létre sok fájlt: egy mappa + max. 2 GB-os TS-fájlok + 1 segédfájlt, amennyiben egyszer le volt játszva az adott műsor ( itt tárolja az STB, hogy hol hagytuk abba a nézést )Szerk.: B*szki! Megvan mit értettem félre. Most jöttem rá, hogy te úgy veszed, hogy ha a pendrive be van dugva, akkor folyamatosan megy a timeshift. Az én STB-men csak akkor, ha előzőleg elindítottam. A folyamatos Timeshift tényleg durva lenne, de még úgy is elég sokat ki kell bírnia a pendrivenak, mert a FAT-tábla tényleg nem frissül annyiszor ( merevlemeznél lenne ez izgalmas, ahogy a fej ide-oda ugrálna a FAT-tábla és a fájl között )
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Nem tudtok véletlenül valamit, hogy okozott-e károkat a vihar az AH-nál?
A mai napig stabil MindigTV vétel megszűnt. Mindkét MUX esetében jó ha látok pár színes kockát. Ugyan az antenna csak egy tunerhez kapott dipól erősítővel, de eddig jó volt ( nagy ritkán egy pici kockásodás, de jellemzően órákig hibamentes kép ) és ráadásul a kábel TV-n is kockásodik néha az adás (a kábel TV analóg, de a MindigTV jelét alakítják át.)Az adótorony egyébként a karancsi adó: MUX A 610MHz, MUX C 674 MHz.
-
Murphistic
aktív tag
válasz galiba1 #5185 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ma megoldódott a rejtély . Tegnapelőtt véletlenül felvétel közben lett áramtalanítva az STB,ezért lekapcsolta az antenna tápfeszültséget. Naná,hogy színes kockákat láttam. Elsőre nem gondoltam erre, mert a kábeltv is rakoncátlankodott és a mobilnettel is gondok voltak. Lehet volt valami a levegőben .
Ma viszont már csak nálam volt probléma,úgyhogy köszönöm a visszajelzésed!"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy volt-e az utóbbi időben jelszint módosítás az adóknál, engem főleg a Karancs érint. Tegnap estétől a közszolgálati MUX eléggé kockásodik. Először a privát antennánkra gyanakodtam, de az analóg kábetévénk is akadozik, csak nem annyira (ők is a DVB-T adást adják tovább). Erősítő jelszintet állítgattam, TV-t elosztás nélkül is próbáltam. A kereskedelmi MUX-nál nem vettem észre semmi különöset.
Őszintén szólva megfordult a fejemben, hogy nem-e a foci EB miatt van és hogy az M4 "ne lógjon" annyira át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Spórolós topik
- Kingdom Come Deliverance - Túl a 8 millión
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- új állapotú Panasonic laptop: Intel Core i5 / 512Gb m.2 SSD / 8Gb Ram / Windows 11
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest