- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
kekesj #19474 üzenetére
a konkrét csatornát nem hiszem, hogy váltogatnák, mert akkor a vevőknél is kellene újrahangolás mindig, hogy működjön az előfizetőknél is. A codec váltogatás azért megzavarhatná a vevőket anélkül.
Most még éppen lenne is szabad kapacitás a muxokon, hogy plusz csatornaként is kitegyenek valami más tömörítéssel. De valsz nem vonz annyi embert, hogy megérje a macera. Régen volt rá példa, hogy az akkori info csatorna másolta kódolatlanul az időszakosan nyitott csatornát. De több csatornával ez sem megy így.
(#19476) CoF
az A és B mux, amin közszolgálatiak is vannak, azok maradnak 12 évig T1 / h264 rendszerben. De azokon le is van kötve minden kapacitás szerintem, nem férne be több időszakosan kódolatlan adás az extráról. -
lócitrom
őstag
válasz
kekesj #19231 üzenetére
némileg félreérted, amit ír. a profil kb. annyit tesz, hogy mennyi a max használt felbontás. az egyébként fix, hogy 1080 és ez a 4-es profiltól kezdődik. olyan tévét aligha fogsz találni, ami a mai technológiai feltételek mellett ezt ne tudná. és ez fix. továbbá felfelé eleve nem mennek, mert a szolgáltatói eszköz is csak 1080-ig jó. később ehhez hozzányúlhatnak egyébként, de ez nem mostanában fog eljönni, mert annyi nyereség meg nincs a jelenlegi technológián, hogy 4K meg 8K műsort adjanak. tehát ennyire komolyan ezt nem kell venni. 10/10 full hd tévé ugyanúgy kompatibilis lesz a rendszerrel.
-
lócitrom
őstag
válasz
kekesj #19211 üzenetére
akkor máshogy fogalmazom meg: van, csak a fogasztói társadalom itthon határozottan úgy működik, hogy nem veszi szemügyre azt, amit megvásárol. tudom, hogy én vaggyok a hülye, aki kb. mindig úgy választ eszközt, hogy valamilyen technológiából a lehető legvégét választom vagy olyat, ami az újat is tudja már eleve, de ettől még évek óta adottak a piacon a megfelelő eszközök, csak kicsit tovább kellene menni azon, hogy hány K meg hány D és mennyire van meghajlítva az a tévé. és sajnos ez nem azért van, mert drágább lenne egy olyan tévé, ami mondjuk egy lépcsővel többet tud, mint a másik.
ja és persze azt értem, hogy képcsöves forever, de váltani kell egyszer. én már csak a k#rva sugárzása miatt cserélném a képcsövest. lehet akármilyen élettársi viszonyt folytatni továbbra is a régi böszme jószággal, de most tényleg ott tartunk, hogy a letagadhatatlanul kínai bérgyártott fos Orion vagy a Tesco-s Technika is ismeri a belépő modellek szintjén a technológiát. értem, hogy minden pénzbe kerül meg abból sokaknak elég kevés van, de ha tudják fizetni az 50-60 wattot fogyasztó nonstop üzemelő tévé után a villanyt, akkor azért elgondolkodnék már azon, hogy a világító, bugó sugárzó faburkolatos muskátlitartót lecseréljem. majd még RF modulátort veszegetünk meg minenféle hibrid RCA-t...
-
lócitrom
őstag
válasz
kekesj #19206 üzenetére
nem, egyáltalán nincs kevés eszköz, ami mindkettőt tudja. 4 éves tévém gond nélkül ismeri az új rendszert és marhára nem drága darabról van szó. csak ugye azt érteni kell, hogy eddig itthon más dominált igény hiányában. ezután meg nem lesz értelme régi technológiával szerelt eszközt értékesíteni, mert még az ingyenes miatt sem éri meg külön pusztán H.264-kompatibilis eszközöket forgalmazni, amikor elsődlegesen az új technológiák fognak dominálni az országban.
-
DarkByte
addikt
válasz
kekesj #19206 üzenetére
Szóval:
- első körben a modulációt frissítik DVB-T-ről DVB-T2-re (ez zajlik most telephelyenként haladva)
- második körben a videó kodeket cserélik le H.264/AVC-ről H.265/HEVC-re (ezt pedig fent tippeltem, hogy valószínűleg akkor fogják megcsinálni, ha országos szinten egy mux-ot már csak T2-es telephelyek sugározzák)Emiatt egy rövid ideig azok a box-ok amelyek a DVB-T2-t ugyan tudják de a HEVC-et nem, az Extra kínálatát még meg tudják jeleníteni. De amint a video kodeket is cserélik, már egyáltalán nem érsz el az Extra kínálatból semmit a régivel, maximum a hangsávot és az EPG-t
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest