Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

Topikgazda

válasz SoulReaver #77192 üzenetére

Az overrange egyértelműen sok lenne, hiszen nem a te cuccodhoz való. Mi anno rengeteget kísérletezgettünk ezekkel a dolgokkal. Én nem vagyok malossi fanatikus, de szerintem az ő szíjaik a legjobbak némi kompromisszumokkal. Fentebb már írta valaki, hogy általánosságban véve a malossi szíjai sokszor valamivel rövidebbek mint más, hasonlóan neves gyártók szíjai. Az a helyzet, hogy ez így is van, viszont számtalan előny mellettük szól. A legjobban a tapadás szerintem. Hiába kis (50/70) köbcenti, adott esetben a tuning miatt viszonylag nagy teljesítmény megy át ezeken a keskeny szíjakon ami ezekbe a kisebb robogókba való, ezért ezeknél is nagyon fontos a tapadás.Tapadásilag a malossi a legjobb véleményem szerint. A malossi X special is egy nagyon jó szíj már. A gyárilag előírt méretnél valóban rövidebb, normál hézagolás mellett kb 4-5 mm veszteség áll fenn ami a teljes kifutást illeti. Tudom, hogy soknak tűnik ez (valóban nem kevés), de már egy alaptuningos robogónál is elmegy ez szerintem azok az előnyök mellet amiket nyújtani tud. A következő lépés a Malossi X kevlár. A leírásában szereplő előnyei mellett azért említem meg pluszban, mert ez pár milliméterrel hosszabb motortípustól függetlenül minden esetben mint a sima X special szíj. Ez a pár mm is tud számítani. Ennél a szíjnál tapasztalataim szerint kb 2,5-3 mm-re le lehet csökkenteni a feljebb írt kifutási veszteséget. Ez mellé társul még ugye, hogy egy full profi szíjat használunk. Érdekesség képen leírom az X kevlárral kapcsolatban, hogy a 180-as 4T runneromnál malossi multival párosítva ez a kevlár szíj kb teljesen kifut. Olyannyira, hogy ennél már kis sem kell jobban futnia egy szíjnak. Emlékeim szerint még képet is tettem fel róla pár hónapja.
    Visszatérve az 50/70-es robogó szíjakhoz. Amiket próbáltunk az összes szíj közül egy Doppler volt az, ami egyedül hozta a gyári hosszúságot. Ki is futott rendesen ahogy kell. Viszont olyan pocsék volt a tapadása (pedig nem is volt olcsó), hogy anno amikor benne voltunk ebben a tuning témában egyből dobtuk ezt a szíjat. Olyan tapadásbeli hátránya volt, hogy nem érte meg azt a teljes kifutást. Aztán ott vannak még a különféle Dayco szíjak amik szintén nem rosszak, de véleményem szerint minden szempontot egybevéve még a malossi X special szintjét sem igazán érik el, nem hogy még a kevláros változatét. Nekem ezek a tapasztalataim.

Új hozzászólás Aktív témák