- Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz Casoli #59655 üzenetére
Nem tudom... én autószerelő suliba jártam 1 évet és ott mondták, hogy teljes terhelésen nem szabad huzamosabb ideig huzatni semmilyen motort mert a hasznos tartomány felett elkezd drasztikus mértékben kopni a henger. Nem véletlenül van autón például a fordulatszámmérőn pirossal jelölve ez a bizonyos tartomány, oké tudom chippel le vannak tiltva, hogy odáig pörögjön a motor, de azt is fel lehet oldani, meg mindent..
Alsó tartományban meg pont nem fog annyit kopni mert percenként kevesebbet csiholja a hengerfalat.
Ez dízelnél megint más, ott ki kell égetni hetente legalább a motort de abba ne menjünk bele itt..
De azt hozzátenném ez nem azt jelenti, hogy tiltáson járatod a motort fél órát..... Hanem mondjuk a megszokott átlag 2000rpm helyett kimész autópályára, autóútra és 4-esben 110-el 3500-4000rpm-en forgatod a motort.OK, egy gyári fojtott motort, ami 50km/h-ra van fojtva lehet orrba-szájba 0/24 nyelezni...
De itt olyan motorokról van most szó ami megy 80-at a tervezett 50 helyett.... Akkor miről is beszélsz?[ Szerkesztve ]
undefined
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások