Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Hát igen próbálkoztam már vele, de nem igazán jött össze a dolog, csinált legutóbb pl olyat hogy beállítottam a a 8192k-s kapcsolatomat, de a torrent kb megállt 80k-nál pedíg 80%ot kellett volna kapnia. Ahogy kivettem rögtön felugrott a torrent letöltési sebessége.
Korbban meg észrevettem még h a valós sávszélnél érdemesebb magasabbat beállítani mert valami nem stimmel a sebességgel. Na meg abban sem vagyok biztos hogy ezt ohgy kéne beállítani amit az előző hsz-ben leírtam.
Esetleg nem tudnál nekem segíteni a megfelelő beállításban, mondjuk msn-en? kb 3 játék + web + torrent-et kéne úgy belőni h dinamikusan szabályozza a sávszélt. Játék-web-p2p prioritásban, de úgy hogy mindegyiknek elérhető legyen a teljes sávszél ha másnak nem kell éppen. -
Aly3n
csendes tag
Üdv. Kérlek segítsetek!!
Rooter:linksys wrt54gl ver1.1
Egy asztali gép kapcsolódik hozzá utp-n keresztül, és még egy asztali wifin keresztül.
Az utp-sen már mőködik a net, viszont a másikon kiírja hogy csatlakozva van, de nem látják egymást a gépek. A munkacsoprt azonos, a biztonsági beállítások azonosak mind a rooternél mint a wifi antennánál, az ip-t is beállítottuk. Egyszerűen azt szeretnénk megoldani hogy lássák egymást a gépek, nem tudom biztosan, de nem kellene mind a kettőnek átjárónak megadni a rootert, vagy hogy működik?
Kérem segítsen valaki!!Amúgy idáig meg vagyok elégedve a rooterrel, a gépek közti táv 30m és közte 5 téklafal.
Üdv.:Aly
-
ngabor2
nagyúr
valakinek sikerült már sd-vel életre kelteni a routert? most épp nincs kéznél, de ez az mmc.o azonos a dd-wrt-ssel, vagy más? egyáltalán jó az abban levő kernelhez? (v23sp2)
valamint a cuccra való fordításhoz is szeretnék némi segítséget kérni, van egy jólszituált pici tracker, azt kellene rávarázsolni.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Szerintem a windowsban kellene körülnézni. Nekem csak úgy hajlandó menni ha lefuttatom a hálózat beállítása varázslót, addig ha fejreállok sem tudok belépni még a munkacsoportba sem, állíthatok akármit. Ezenkívül a számítógéptallózó service-nek is futnia kell + a függőségeinek, a fájlmegosztásnak is be kell lennie kapcsolva, jah és ossz meg egy mappát mindkét gépen, nálam csak akkor kapcsolja be teljesen a megosztást.
-
Tonyk
veterán
Amennyiben DHCP adja az IP-t, akkor mindkét gépen az IP-t és DNS-t tegyétek automatikusra. A gépen lévő tűzfalakon vegyétek fel a DHCP által biztosított IP tartományt a biztonságos hálózatok közé. Mindkét gép legyen egy munkacsoportban. File és nyomtatómegosztást bekapcsolni!
Amennyiben ki van kapcsolva a DHCP, azaz kézzel adjátok az IP-t a gépeknek:
1. gép:
IP: 192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.12. gép
IP: 192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1Mindkét gép legyen egy munkacsoportban. A gépen lévő tűzfalakban vegyétek fel a másik gépet a biztonságos hálózatokhoz. File és nyomtatómegosztást bekapcsolni!
Ezek után menni fog. Nem kell ide varázsló...
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Aly3n
csendes tag
Köszi. Megpróbálom, de majd csak hétvégén tudok jelezni hogy sikerült, vagy nem.
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #2356 üzenetére
ahogy nezem a forrasat a warwick-esnek sztem az egy v4/gl-re specializalt valtozat, igy sztem tuti nem azonos a dd-wrt-vel, aztan h az insmod megeszi-e az mas tema
a dd-wrt-nek a mmc.c-je itt van: svn.dd-wrt.com es az univerzalisan kiprobal mindenfele kapcsolasi rajznak megfelelo gpio kiosztasthmmm, a forditasrol ... hat, ha nincs sd kartyad hozza, akkor sztem fwmodkittel felbontasz egy mini-t es belepakolod a toolchains-el targetkent mipsel-linux-ot megadva leforditott cuccot azert minit, mert abba tuti belefer a tracker ... na jo, a std-be is beleferhet, ha nagyon tiny dolog
a napokban legfrissebb v24_mini-t csinaltam forrasbol, azert vok ilyen okos mar csak ki kell probalni ... majd vmikor jovo7en
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
quby
őstag
szerintetek létezik az hogy QoS-ben nincs semmi beállitva és nem ad teljes sávszélt a torrentnek?
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
h_143570
addikt
Ha ADSLes, illetve nagyon extrem fel le aranyos neted van akkor ez a helyzet nagyon konyen elofordulhat. Ezesetben limitalnod kell a kliensben a feltoltesi sebesseget a maximum feltoltesi savszeleseged 80%ra, neha elofordulhat hogy ez meg kisebbre kell venned. Pl egy 1024/128 as net esetben a feltoltesi sebeseget kenytelen leszel 8-10KB/s -re visza venni.
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #2363 üzenetére
soros portot nem akarsz ratenni veletlenul?
es akkor meg nem is kattintgattal a wrt-ben mmc-t enabledre?
a feszultsegekkel nem lesz gond, mert bekattan a routered,
viszont nem vagyok meggyozve a bekotes helyessegerol
mas sd kartya?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Kovido
tag
Tomato firmware-ben hol kell bekapcsolni a mac szűrést? Láma kérdés, de nem találom sehol.
-
-
xabolcs
őstag
-
Gülümaci
tag
Nagyon zsear ez a WRT544GR rutika!
-
quby
őstag
Jajajj! most készülök forrasztgatbni teljesen elbizonytalanitasz!
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
lukrisz
csendes tag
Sziasztok!
Korábban volt egy ASUS routerem, de 1 hét után gondjaim lettek a wifi részével. Egyik napról a másikra eltűnt az ssid és nem csatlakozott rá a gép. Még akkor sem, amikor a router mellé ültem a laptoppal. Kipróbáltam mindent, újraindítottam, firmware-t frissítettem, újrakonfiguráltam... egyszóval mindent. Sajnos nem javult meg, ezért hagytam. Eladtam, és vettem helyette egy linksys wrt54gl routert.
Egy hét használat után ugyanazok a gondok jönnek elő. Nem látja az ssid-t, ha látja, akkor meg nem csatlakozik. Néha aztán megint csatlakozik, de egyáltalán nem stabil, pedig itt ülök a router mellett.
Mitől lehet ez? Arra gyanakszom, hogy a router egy szűk folyosón van és ez okozza a wifi halálát egy idő után. Ettől mehet tönkre a wifi része?
Amúgy z a vicces, hogy akinek eladtam a routert azóta sem panaszkodik, hogy nem menne a wifi, szóval úgy néz ki valami itt a lakásban lehet.
Most kihoztam a nappaliba a routrt és itt állítottam be, de semmi... Megőrülök.
Van vmi ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz lukrisz #2381 üzenetére
- Ha a második routered is "problémás", a wifi-kliensed környékén is nézelődhetnél (főleg, ha az első router új tulaja sem panaszkodik), nincs-e azzal valami gond. Más routerhez, AP-hoz, hotspot-hoz vagy akármihez normálisan csatlakozik?
- Csatornaváltással próbálkoztál?
- Szűk folyosó <-> router hiba viszonylatban nem látok értelmes indokot, hacsak a folyosón nincs valami extrém időjárási helyzet . -
lukrisz
csendes tag
A wifi klinsem tuti jó, frissítettem, ráadásul 3an akarunk rácsatlakozni a wifire, és senki nem látja. Valami miatt megszűnik az ssid szórása. Most váltottam ssid-t és úgy néz ki működik. Kíváncsi vagyok meddig. Kicsit pesszimista vagyok, mert korábban is kipróbáltam a dolgot, de akkor nem segített. Tiszta fura.
Amúgy az interferencia miatt nem lehet, hogy "összegabalyodnak" a jelek és ezért letiltja a wifi-t? Mindenesetre most itthagyom a nappaliban, kipróbálom, mi lesz...
-
lukrisz
csendes tag
Persze minden be van állítva. Már jópár routert beállítottam, nem ezzel van a gond. A legújabb Tomato van fent, szóval minden a lehető legfrissebb.
Az a fura, hogy úgy néz ki, csak a szűk folyosón nem látja - még úgy sem, ha közvetlenül a router mellett vagyok. Ezért gonodolok vmi interferenciára, vagy ilyesmi...
-
Hogyan tudom beállítani,hogy a két router lássa egymást? Az egyik routeren jön a net és DHCP van beállítva wlanon szórom a netet. A másik routert nem tudom beállítani,hogy menjen rajt a net. (ez wlanon veszi a másik routertől a netet és a lan portokra kéne szétosztania) de vhogy nem igazán akar működni.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
ngabor2
nagyúr
no, ismét próbálkozom az sd-s mókával. beraktam egy sd-t, bekapcsoltam, ez van a /var/log/messages-ben.
Nov 17 22:55:00 WRT54GL user.emerg kernel: mmc: Device does not use old GPIO layout, trying to use new GPIO layout
Nov 17 22:55:00 WRT54GL user.emerg kernel: Size = 1985024, hardsectsize = 1024, sectors = 1985024
Nov 17 22:55:00 WRT54GL user.info kernel: Partition check:
Nov 17 22:55:00 WRT54GL user.info kernel: p1tehát eddig jó. vszont modprobe mmc után se csinál semmit.
no, változás... rossz irányba:
Nov 17 23:22:20 WRT54GL user.warn kernel: mmc: can't get major 121
ez azután van, hogy gui-ban be lett kapcsolva az mmc-támogatás, be lett téve a kártya, majd insmod mmc.
nem lehet ebből valami bővebb infót kicsalni? például miért nem tudja mountolni a partíciót, ha már megtalálta? se fat, se ext2 esetén nem megy.
~ # ls -l /dev/mmc/disc0/
brw------- 1 root root 121, 0 Jan 1 1970 disc
brw------- 1 root root 121, 1 Jan 1 1970 part1
~ # cat /proc/partitions
major minor #blocks name
121 0 1985024 mmc/disc0/disc
121 1 3967239 mmc/disc0/part1
~ # cat /proc/filesystems
nodev rootfs
nodev bdev
nodev proc
nodev sockfs
nodev tmpfs
nodev pipefs
nodev ramfs
nodev devfs
squashfs
ext2csak hogy szép legyen: kipróbáltam mmc-kártyával is:
Jan 1 00:00:05 WRT54GL user.emerg kernel: mmc: Device does not use old GPIO layout, trying to use new GPIO layout
Jan 1 00:00:05 WRT54GL user.emerg kernel: Size = 1003520, hardsectsize = 512, sectors = 2007040
Jan 1 00:00:05 WRT54GL user.info kernel: Partition check:
Jan 1 00:00:05 WRT54GL user.info kernel: mmca: p1
Jan 1 00:00:05 WRT54GL user.emerg kernel: EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommendedezzel megy. csak az mcc az 1GB-os, az sd 2, és a hely meg fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
-
And
veterán
A #2211-ben is az volt a válasz, hogy AP-nak nem kell konfigolni, mivel a gyári fw-rel nem is lehet más wlan oldalon egy WRT54-sorozatú router, csak AP. A baj az, hogy két AP nem tud egymással wifi-n kommunikálni, legfeljebb WDS segítségével (amit gyárilag ezek a routerek szintén nem támogatnak). Tehát egy AP-ra, AP-módú wifi-routerre csak kliens v. kliens-híd módba állított eszközzel tudsz felkapcsolódni. Na ehhez kell a 3rd party firmware.
-
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
egy kis segítség kellene. teljesen fű vagyok a témában, egy olyan dolgot kéne megcsinálnom egy WRT54GL routeren, hogy minden felcsatlakozónak ugyanazt a kezdőlapot lökje be. milyen progival kell próbálkoznom?
köszi!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
And
veterán
válasz BlackPriest #2395 üzenetére
Ennek igazán nem sok köze van a routerhez, a kezdőlapot a web-böngészők beállításainál lehet megadni minden kliensen, nem a routerben.
-
hzcs
senior tag
WRT54GL-nek (bár gondolom a többinek is ugyanolyan) hány dbi-s antennái vannak? Gyártó oldalán és a manualban a specifications résznél nem leltem.
-
rii
nagyúr
hi!
manapság mi a default user name/password?
-/admin root/root root/admin root/- nem jött be
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali játékos kérdések órája
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Asszociációs játék. :)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól