- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz
Lookup #36615 üzenetére
Uhh az rengeteg, szerintem. A korábbi ender V2.2 nem csendes alaplappal nekem az X és Y tengelyek 600mv-on mentek, a Z tengelyek 1020mv, és az extruder (Nema17, direct drive) 660mv-on volt. (Ender 5 Plus, dual Z)
Most alaplapot cseréltem és megszabadultam végre a "csoda" creality alaplaptól, végre használható lett a nyomtató, és iszonyat csendes, hogy belekerült egy btt octopus.
Egyedül a Hotend ventit lehet hallani, amúgy síri csend.
Az Octopusban az X,Y tengelyek, jelenleg 800mv-ra vannak állítva szoftverből, a Z 850mv az E pedig 700mv-t lett. Volt még pár gond a config.cfg-ben, de most már minden működik.szabieable
uncomment után jó is lett.
Saccco#36605
valóban kevés volt a kraft, köszönöm a segítséget! -
fabula
őstag
válasz
Lookup #36615 üzenetére
Általában ezek az ajánlott feszültségek multiméterrel mérve. Prusa rendszerű nyomtatókon XZ-re (vagy core xy-on XYZ-re) 1-1,2 V között, Y-ra 1,2-1,3 V, extruderre pedig típustól függően 0,3 V-tól (pl. LDO motoros) 1 V-körüli értékig. Az extruderre kicsit sokallom az 1,4 V-ot, de ha nem melegszik túl hosszabb nyomtatásnál sem, akkor lehet ennyi, főleg ha túl szorosra van állítva, meg persze driver függő és driver hűtés függő is, hogy az se melegedjen el, mert akkor lépést veszthet. Én személy szerint ha Nema17 motor van rajta, akkor 1 V-on, palacsinta motorral max 0,8 V-on járatom az extrudert. Hamarosan kipróbálom az LDO 17-es motoros sherpa extrudert, arra ajánlanak 0,3-0,35 V-ot, de erről mág nincs saját tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest