Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz Angie™ #71622 üzenetére
Redditen a datahoaders subon kérdezték egy emberkét 6 év után, akinek WD blue és WD red ment párhuzamosan, hogy mit tapasztalt a 2 disk között. Válasza: semmi, ezért inkább marad a BLUE-nál. Asszem ott is CMR van sok TB fölött, de a purple meg csendesebb és több a gari rá.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Vagany
őstag
válasz Angie™ #71622 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Mushu™, tasiadam, tibaimp
Ez tűnik a legjobb választásnak: [link] .
Ha nem mentek mindent egyben a 2TB SSD-ről (megadott mappákat mentek majd) akkor lehet elég lesz a két mentésre a 4TB. Később pedig lehet, hogy NAS HDD lesz belőle. A 6TB árak kicsit magasak, nemcsak nominálisan, hanem TB arányosan. Nem 50%-kal több a 6TB-os a 4TB-osnál. A legkedvezőbb TB/Ft aránya a 4TB-osnak van. Konkrétan ennél a purple-nél 8475Ft 1TB.
Megtaláltam én is a purple terméklapján az infót: [link] . A red-nél nincs ilyen adat.
"WD Purple™ drives feature a workload rating of up to 180TB/year2 - up to three times that of desktop drives - to handle the unique demands of mainstream video surveillance DVR and NVR systems"
Ez így is 3x mint a sima asztali HDD-knek. Azt hiszem a gold tud 400-500TB/év-et, de annak az ára is más.
Apropó ár, érdekesség, hogy amerikában a purple drágább mint a red, euban viszont pont fordítva van. Ez a tendencia megvan más méreteknél is.
[link] WD40EFPX84,99$74,99$ vs [link] WD42PURZ103,99$91,99$
[link] WD40EFPX 125,9€ vs [link] WD42PURZ 117,99€-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
Predator2
addikt
válasz Angie™ #71663 üzenetére
Helló
Jogtiszta Hd sentinellel rendelkezem, milyen tesztet ajánlasz merevlemez állapotfelmérésére? Melyiket futtassam?
Köszönöm
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
tibaimp
nagyúr
válasz Angie™ #72433 üzenetére
Seagate EXOS, simán!
Személyes tapasztalatom nincs vele, de van pár itteni, igaz nem pont erről, de magáról a családról: [link] , [link] . Az utóbbi, egy 20 TB-os EXOS.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Angie™ #72445 üzenetére
Bármelyik HDD/SSD tönkre mehet, erre nincs garancia, és akkor adatvesztés áll fenn, hacsak a fontos adatokat nem másolod ki, és így készítesz offline mentést. De legalább felhőbe tedd fel a fontos adatokat. Én is több HDD-t használok offline mentésre.
Az EXOS és társai, amúgy nem véletlen Enterprise szintű, nagy írástűrésű (jellemzően 550TB/év) és 5 év garos HDD-k!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
boborján2
aktív tag
válasz Angie™ #72477 üzenetére
Valszeg nem a munkás ember dönti el mit hogyan csomagol ,hanem valami vízfej vezér a profit minden fillérét szem előtt tartva.
Nem vagyok benne biztos hogy a dolgozónak van annyi mozgástere ,hogy eldöntse ,ezt vagy azt a terméket hogyan kell becsomagolni.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Jim74
nagyúr
válasz Angie™ #72528 üzenetére
Ezért gondoltam egy PH-s újságíróra, mert én ehhez porszem vagyok a gépezetben. Nekik gondolom vannak kontatkjaik a kiskerekben, akiket meg lehetne kérdezni, hogy melyik nagykerből vannak a HDD-k, a nagykerek honnan szerezték be, stb., stb.
Nekem is az előfordulási arány miatt gyanús az egész történet. Itt valami baromira bűzlik... -
Jahno
veterán
válasz Angie™ #72531 üzenetére
Lehet, hogy nincs rögzítve, de nincs amihez ennyire ütődjön, vagy nagyot kapjon, főleg hasonlóan tömegével. Egy komplett konténert le lehet borítani a hajó tetejéről, az sem így néz ki. Ilyen sérüléshez a komplett karton miszlikbe megy kívülbelül. És ezek szerint lehet csak nem egy karton.
Kellene valakit keresni, aki tudja, hogy miben jön. Ez ilyen, nem?
Vagy még a régebbi hungarocelles? -
tibaimp
nagyúr
válasz Angie™ #72538 üzenetére
WD Red Plus, "sima" Red nem jó, mert SMR-es!
Személyes tapasztalatom nincs Red Plus-al, de Purple több is megfordult nálam, és konkrétan semmi hangjuk nincs, pedig nem is a gépbe lettek betéve, hanem a külső dokkolóban másoltam rá filmeket meg ezt azt, szóval kint volt az asztalon a cucc működés közben.
Mondjuk, azt is mindig hozzáteszem, hogy a hangosság erősen szubjektív, kinek mi hangos!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Jim74
nagyúr
válasz Angie™ #72545 üzenetére
Várom, hogy visszautalják a pénzt az első körben vett HDD-kel kapcsolatban (jövő hét pénteken telik le a 14 nap, addig nem sürgetem őket).
Utána rendeltem két X20 20TB-t másik helyről, az egyik hibátlan volt, a másik durván horpadt. Azt helyszíni átvételkor vissza is küldettem. Másnapra jött egy cseredarab, ami szinte hibátlan volt, itt már elengedtem a dolgot és azt elhoztam. A gyártási ideje megegyezett a hibátlan példánnyal (2022. október). Amit visszaküldtem az pedig 2023. márciusi volt.
Az X20 20TB-vel egyébként egyelőre elégedett vagyok zajra és hőmérsékletre is.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Angie™ #72550 üzenetére
Nekem most van megnyekkenőben egy 4TB WD Purple (WD40PURX), így ezt annyira nem javaslom. Mondjuk van már benne km (1152 nap, 5000+ start/stop), de a HDSentinel már csak 32 napot jósol neki 22% kondíció mellett... (121 bad sector)
Toshiba 5TB (MD04ACA500) lesz helyette.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
semetka
őstag
-
Lokii
aktív tag
válasz Angie™ #72591 üzenetére
Aha , persze én se tudtam(utóbbi pár hónapban rá mentem gaming és NAS HDDk meg SSDk tanulmányozására , fárasztó volt de megérte. Linus fórumon Captain WDnek lehet írni bátran szintén garanciális ügyben de bármi WD termékkel kapcsolatos dologban vagy tippek trükkök stbk miatt)pedig can 2016 óta 1 terás WD Blackem van , megnyugtató érzés , persze 5 éven túl van , de volt hogy 6 hónap múlva ugrott egy (semmi jele nem volt , ugyanolyan halk volt mint ez) akkor Extreme Digital garanciában adott újat Móricz Zsigmond körtéren ami azóta patikán megy, csak veszel mellé nagyobb winyót meg 1-2 nagyobb NVMEt
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Jim74
nagyúr
válasz Angie™ #72545 üzenetére
Tegnap visszautalta az üzlet a 2 db EXOS X20 18TB HDD árát. Nem volt semmilyen huzavona, hogy sérült a HDD, vagy ilyesmi.
A 15-ik napon küldenem kellett egy emlékeztető levelet, hogy letelt a 14 nap, de utána a következő munkanapon már utalták is vissza a teljes vételárat. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz Angie™ #72710 üzenetére
Ha behúzod, SeaTools FastFormat-al told át mielőtt belakod 4Kn-be, én az X14-eseimen most művelem ezt mert gyárból 512e-vel jönnek.
(De akár egy szándékos, töklassú full format-ot is tolhatsz rá a tool-ból akkor már, ha ott jársz. Ez másfél nap bukó).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Angie™ #72726 üzenetére
Szerintem ne para.
Van rá 30 napod ezek szerint, hogy meggondold Magad + egy combos garod.Amikor nem mennek, fejek leparkolva + igaz rövid időre, de 200G-t is elviselnek nem-üzemi állapotban.
Ha a SeaTools-al a Self Test OK-t mond, nem hinném, hogy gond lenne.
Inkább a széle legyen megütve picit így, mint hassal csattanjon egy kemény kőpadlóra, aminek lehet nem lesz nyoma, de ugyanúgy húzná rá mindenki a száját (ha tudná).
Kérdés, hogy mikor eladod, a leendő vevőd erre háklis lesz-e. (100/100 esetén nem hinném, de ki tudja). Persze, ha 10 év múlva adod el, töknyolc, értéke alig lesz.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Angie™ #72734 üzenetére
Nem tudok róla, nálam fut szépen Windows-on, de nem tudtam vele az átállítást megcsinálni, pedig a meghajtóm támogatja. Bugos szerintem.
Live Linux kellene, egy Ubuntu-t beröffenteni és abban
sudo apt install openSeaChest
Ez felteszi a SeaChest opensource verzióját, stabil és oké cucc.Ebből lehet utána kiadni a parancsot, amivel a drive átformázza magát pár mp alatt 4096-ossá (vagy vissza) és onnantól kezdve örökké olyan marad, bármilyen gép bárhol olyannak látja.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Angie™ #72737 üzenetére
Pfuh én is már zombie mód.. 5-kor keltem. Ilyenkor nem nyúlnék ilyen dolgokhoz, kifelejt az ember valamit és lezúz egy másik drive-ot vagy mittomén (főleg én itt Linuxban).
Én sem találtam a SeaTools-ban pár hete mikor átmentem Windows-ba, azt hittem, csak én nem látok jól.
Holnap friss fejjel szívesen segítek, ha addig egy Debian Live-ot leszedsz, kiteszed USB-re és azzal boot-olva miután billentyűzetkiosztást beállítottad, belépsz ide és írsz, hogy készen állsz. Nem nagy dolog... Ubuntu is jó, Mint is..
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital