Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
Minden részét, de attól függ milyen HDD, és hol van.
Házon belűl elég, ha a gépház elejében van ventilátor és fújja be a friss levegőt a HDD-kre.
Közvetlenűl a HDD-re nem nagyon szoktunk rakni ventilátort. Ha a felső részét hűtöd, az kedvez a mechanikának, mert ott nagyobb a fém felület, bár a ragasztott papír csökkenti valamelyest. Az alján pedig kisebb a szabad fém felület, viszont ott a nyák a vezérlővel, ami szintén jókora hőt termel, ezért azt sem árt hűteni.Egyébként olyan 35-45 fok között érdemes tartani a hőmérsékletét. Ez a legideálisabb.
Ha a 35 fokot nem éri el, akkor nem is kell hűtés, de ha olyan 43 fokot meghaladja, akkor kötelező, mert nyáron a nagy melegben feljebb fog kúszni ez a szám.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Ha az első hsz-t megnézed már választ is találsz rá. Segítségként: WD 5000AAKS megfelelő altípusai és Samu F3 is van ilyen. ÉN a WD-t venném inkább.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ngabor2
nagyúr
valamikor, valahol azt olvastam, illetve hallottam, hogy nem egészséges, ha váltogatja a sebességet a motor. lehet, hogy azóta már sokat fejlődött, és nem 3-5 éves időtartam az, ahol ennek tünete van.
én is a samsung mellett vagyok pillanatnyilag, bár van WD vinyóm is, semmi bajom vele. régebben urban legendek alapján nem ajánlották a samsungot, de nekem sose volt velük igazi bajom.
-
mg105
senior tag
L3zl13 szerint:
"Nincs olyan vinyó ami váltogatná a forgási sebességét. Ez a 5400-7200 közötti RPM azt jelenti, hogy gyártáskor behangolják egy e közötti fix értékre úgy, hogy a fogyasztása egy meghatározott érték alatt legyen.
Szóval a forgási sebesség (és így az olvasási/írási sebesség is) lemezenként változó egy adott modellen belül is, de az adott lemeznél mindig ugyanannyi."
ezek szerint a WD is alacsony fogyasztású, nem pörgeti fel magát, csak reklámszöveg. innentől az ár és a szimpátia dönt.
-
SpeedR
őstag
Nem választottam ki manuálisan a szektor méretet, csak létrehoztam 2 partíciót és leformáztam. Win7+Paragon PM
Most megnéztem és a PM a File system info-nál 512-es szektort ír. Most ez így ok, vagy nem? A lemez látszólag hibátlanul működik, és már írtam is rá kb 100GB adatot. -
Dzsekó
addikt
Így van ahogy írod, fontos, hogy el legyen csúsztatva a partíció valamelyik fizikai 4Kbyte-os szektor kezdetéhez, de innentől kezdve tök mindegy, hogy 512Byte-ra veszed a foglalási egységet vagy 4KByte-ra, mert nem fog elcsúszni a partíció (512Byte többszöröse a 4KByte), nem fogsz sebességbeli különbséget érezni egy hagyományos 512Byte-os vinyóhoz képest, aminek alapból 512Byte-os a foglalási egysége. Tény, hogy optimális sebesség eléréséhez érdemes 4kByte-ra rakni a foglalási egységet, de ez igaz a hagyományos és Advanced Formatos vinyóknál is.
Aki létrehozott Advanced Formatos vinyón egy eltolt partíciót, de véletlenül 512Byte-on maradt a foglalási egység, annak nem érdemes újrapartícionálni szerintem. Több a vesződség az adatok átmentésével, mint amennyit ér az egész.
-
fagylalt
senior tag
-
Winne
nagyúr
Az ssd-vel is szemezgetek önmagában is, de számomra most megfizethető árban jelenleg nincs akkora méret, amivel ki tudnám szolgálni magam, tehát vagy veszek egy kicsit, és csak a rendszert tolom rá, vagy veszek egy ilyesmit, amit linkeltem és rámehet pl a steam, ami nálam minimum 50 gb általában... SSD-ből mondjuk Intelt, vagy Corsairt láttam jobbnak, Kingston eléggé szidják, bár nemsokára módom lesz kipróbálni egyet, hát kíváncsi vagyok. Az előbb google-ztam kicsit és találtam egy jó tesztet, ahol az élettartamra egy jó 15 évet betippelnek átlagos használat mellett, az már teljeen elég lenne...
Iponról gondolkodok mindenképpen, ha van egy kis időd rápillantani, akkor valami jó opciót nézzél nekem légyszíves.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Csak a rendszer lenne rajta, plusz azok a programok, amiknél nem árt a sebesség, ergo játékon kívül minden. Egyelőre az x25-öt néztem az Inteltől (40GB), az ha jól láttam, akkor trimes. Különösöbben összehasonlításokat nem olvastam még, a korábban bemásolt Seagate-en is csak véletlenül akadt meg a szemem az ár/érték aránya miatt, bár asztali gépbe kell, tehát nem fontos a fizikai méret.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Még picit várok a konkretizálással, megy vissza garban a vinyóm és ha jóváírják, akkor kell valami helyette és addig olvasgatok. Végigolvastam a két nagy pH-s ssd cikket, meg olvastam olyan dolgokat, hogy nagyon nem mindegy, hogy melyik vezérlő van a cuccon és most van vami viszonylag új, ami nagy fejlődést hozott, meg hallottam olyat is, hogy jön nemsokára valami új Intel is, amiért kifuttatják majd a V-s 40 gigást, remélhetőleg fingért...
Jah holnap egy Kingston érkezik hozzám egy kis időre kölcsönbe és akkor meglátom mi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Pocokk
tag
Na közben megint megakadt a szemem valamin:
1TB Samsung SpinPoint F3 (HD103SJ)
Ez is viszonylag jó fogyasztású, kevésbé melegedő és jó teljesítményt nyújtó vinyónak tűnik. Sőt volt ahol azt olvastam, hogy teljesítményben simán veri a Hitachi-t.
Igazság szerint az a baj, hogy minél többet fórumozok és olvasgatok annál bizonytalanabb leszek, hogy melyik vinyó lenne a legideálisabb
Neked erről mi a vélyeményed az 1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332) szemben?
Üdv.
-
-
El Kebir
őstag
kb 3éve volt erről egy cikk valamelyik külföldi oldalon (már nem emlékszem melyiken), abban a hdd rezgési frekvenciáját mérték, amire 90Hz adódott, bármit is csináltak vele éles csúccsal, ebből a következtetés, hogy fix 5400rpm (90Hz) azoknak a hdd-nek a fordulatszáma.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
Mercutio_
félisten
Értem, kösz!
Jól gondolom, hogy többet nyerek a 4k-s blokkmérettel 1TB esetén, mint amennyit az esetleges 512k-nél kisebb file-ok által feleslegesen foglalt 4k-kal veszítek?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Hümm, eszerint ha Win7 megy majd rá, akkor is formázhattam volna 512-es szektormérettel, vagy amiatt mégis jó megoldás volt a 4k-s méret?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
need
addikt
mivel ezen kivűl van még 2 db szinte ugyan olyan WD 500 GB vinyó már azokon is próbálgattam ezt a dolgot vagy is min2őre nyomtam le anyagot de csak a Samunál veszem ezt észre!
a másik router nélkül is ez történik és routerrel is!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
t19joc10
csendes tag
pl 128Kb os (Stripe Size) re gondolsz :?? ha jól emléxem nagyon jó volt úgy a szekvenciális olvasás , de az oprendszer sok kisebb méretű fájlal dolgozik, de van valami formázási beállítás is (cluster méret alapértelmezett, 512kb, vagy 4096 kb)
Nagyon sokat olvastam róluk, régebben , többféle beállítást is néztem,
Akkor szerinted a legjobb beállítás 128Kb Stripe size + 512kb vagy 4096kb cluster méret??
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Filmvilág
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bluetooth hangszórók
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Honor Magic7 és Magic7 Pro is beszálltak az Elite buliba
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- WD Black 2TB 3,5 HDD 100/100% os
- 3,5" hhd pakk 500-320-250-160gb 100/100 egyben 11k
- 2db WD Black 2TB 64mb cache 100/100, 100/99
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest