Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
na arra még várhatsz hogy a Seagate meghaljon
úgy jó 8-10évet minimum
az ilyen kijelentéseket meg hogy ''soha többé Seagate'' hanyagold mert attól hogy neked az ócsó házad berázza lehet nem a vinyó a hibás
amúgy köztudott hogy a Seagate vinyók elég jól ki vannak centírozva szal kevésbé rezonálnak
nálam az 5 éves vinyónak még ma sincs hangja és a jóminőségű házamba meg se lehet érezni hogy megyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kriza
őstag
Hát ez érdekes, mert nekem is 320-as Barracuda 10-em van és szinte semmi hangja nincs, meg nem rázza a házat. Az is igaz, hogy egy Casetek CK1018 házban lakik, szóval ha azt megrázná, akkor én is megráznám a kezét...
Egyébként a 4db 3,5-ös vinyómból 3db Seagate, nem véletlenül... a negyedik is azért nem Seagate, mert anno nem lehetett kapni sulinetben. Ugyan nem a gyorsaságukról híresek, de szerintem annál megbízhatóbbak. Az szomorú, hogy neked nem jön be.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
libus
őstag
Szerintem a különbség Windows induláskor nem tizedmásodpercben mérhető.
Bár nincs viszonyítási alapom, de akik raptorra cseréltek azok gyorsaságáról regélnek!
Igaz, 3x annyiba kerül mint egy ugyanakkora HDD, de általában az emberek ezt rendszerwinyónak veszik. Nem csak a Windows indulna gyorsabban, hanem a rá feltelepítettet programok, játékok stb...
Másodwinyónak pedig az ember használhat bármekkora méretű HDD-t Pl.: filmeknek, Mp3-nak stb.. tárolásához, amihez nem kell 10000-es rpm, hanem az ilyen dolgoknak elég a 7200-as is.
Nem?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Yso
tag
Hát lehet, hogy nincsenek egyenes arányban, de sajnos én tavaly nyáron egy haverommal, építész irodában, hőség utáni napokon rendre cseréltem gépekben winyókat. Egyszerűen nem bírták azt a 2-3 napot, amikor árnyékban is 40 fok volt odakinnt, irodában pedig 8-10 gép mellett bennt alapból 50fok.
Elvileg a winyók élettartalmát 50 fok feletti működés erősen csökkenti, túlmelegedés elleni védelmük meg nincs.[ Szerkesztve ]
"Life is Learning, Learning is Sharing, Sharing is Life"
-
Maximusz
aktív tag
válasz SpeedR #20009 üzenetére
Üdv!
RAID-et szeretnék összepakolni - eddig van 2 * HD103UJ-m , és helyben (Kecskeméten) már csak HD103SJ winyókat lehet kapni, ami legjobban hasonlít a mostanimra.
kérdés:
Mennyire fog "helyesen" müködni az alaplapi sata-raid 3 "majdnem" egyforma winyó esetén (2*UJ és 1*SJ)?
amúgy 3 lemezes RAID0-ban gondolkodom - vonz a sebesség
Maximusz
-
-
mg105
senior tag
válasz SpeedR #22759 üzenetére
a software, amivel formázod, SMART-ból olvassa ki az alapértelmezett szektorméretet. ez ugye régebben 512 byte volt, az Advanced Format-os vinyók esetében 4 kbyte. az általam feljebb linkelt fórumon azt írják, hogy a EARS vinyók a régi oprendszerek kompatibilitása miatt 512-es szektorméretet küldenek a szoftvernek, így például ha windows 7-et telepítesz, és csak a next gombot nyomogatod, ő az alapértelmezett szektormérettel fogla formázni, nem 4Kbyte-al. persze ha Te manuálisan választod ki a szektorméretet, nem lesz belőle gond! (leszámítva hogy pakolhatod fel újra az adatokat)
-
mg105
senior tag
válasz SpeedR #22761 üzenetére
na pont ez a baj! ő automatikusan emulálja az 512-es szektorméretet, még ha nem is úgy van jumperelve. mivel ezzel ő el is csúsztatta a szektorokat, teljesítménybeli különbséget nem veszel észre, legfeljebb ha nagyon apró fájlokkal dolgozol, de mivel a 4kbyteos szektormérettel nagyobb lesz a tárhelyed, én újraformáznám.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz SpeedR #23119 üzenetére
azt írja hogy a merevlemez állapota hibátlan, nincs hibás vagy gyenge sektor, nincs felpörgés és adatátviteli hiba sem nincs szükség beavatkozásra.
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz SpeedR #23168 üzenetére
Én mondjuk nem bolti áron jutottam hozzá szerencsére SSD nem akartam mivel még igen kicsi a tárhelyük és az áruk a csillagos eget verik. szval én a sebességre és a minőségre mentem a jövő az SSD ez nem vitás de addigra talán az áruk is normalizálódni fog.
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Pazolini
senior tag
válasz SpeedR #23172 üzenetére
Pontosan hogyan formáztad a lemezt?
Leírnád?
Úgy írd légyszi, mintha egy ovisnak írnád , mert nagyon nem mindegy, hogy hogysmint kezeltem a dolgot, most meg sok kedevm nincs a gyalulásra, adatmentésre stb., ha már megy a dolog...Én nem szeretem a windows lemezkezelőjét, butának tartom, ezért nem is nyúltam hozzá, csak leokéztam egy újraindítás erejéig azt az ablakot, amelyen megerősítést kért, hogy hogyan inicializálja a lemezt, vagyis milyen módban használja (de már nem is emlékszem a pontos kérdésre az ablakban, de tény, hogy magától feljött, amikor érzékelte a lemez tulajdonságait a logikai lemezkezelő), de aztán jött a profi sw: az Acronis. Talán ez volt a baj???
-
Pazolini
senior tag
válasz SpeedR #23188 üzenetére
Ez jó. Eccerű.
Jó, hogy a lemezre minden rá van írva, csak az nem, hogy a win7 saját beépített kezelőjével csináld, mert ha nem az hibás működést okozhat.
Így érdemes bevezetni egy új terméket. Aztán majd jönnek a "parasztok" reklamálni...
Ez nagyon durva. (Bár még nem tudom pontosan, mi volt nálam, s azt sem, helyesen vannak-e összefésülve a fizikai és a logikai adottságok...)
Még jó, hogy ready for use as is:[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz SpeedR #23209 üzenetére
Wolandnak is, neked is köszönöm.
Kezdek meggyőzetni.Egyelőre ezt látom optimálisnak. Miután mindent lementettem (volt) mindkét partícióról, megpróbálok egy alignolást Acronisszal win7 alatt;
ha ez nem hoz jó eredményt (vagy hibázna), újrapartícionálom win7-tel, s visszaküldöm rá az adatokat.
Gyakorlatilag a rizikó így nulla körüli... Még jó, hogy vettem nemrég egy HD103SJ-t, s rá át tudtam tenni a "non-optimally aligned" partíciókról az összes zenémet. -
Pazolini
senior tag
válasz SpeedR #23214 üzenetére
Nem.
Régi SP2041N Samu veszettül rezonált, még szivacságyban is, úgyhogy kikerült a gépezetből, de ez finoman seekelget, idle állapotában hulla csendes, pedig "akusztikailag nincs menedzselve." ST3500320AS Seagate állandóan, megállás nélkül seekelt, amikor rajta futott a rendszer, kellett hozzá egy kis mazohizmus, hogy megszokjam.Ha nagyon rezegteti a házat, tedd be beépíthető rackbe (5,25"-ös helyre)! Tudom, milyen. Nem tudod, miért vagy ideges, s egyszer csak rájössz, hogy idegtépő monotonitással, mint egy mosógép, rezegteti a házat és az idegrendszeredet...
-
Ace Ventura
addikt
válasz SpeedR #23224 üzenetére
Beszereztem 2 db jóképű tejgumit.Holnap én is kifeszítem a dögöt
Milyen rack-et választottál?Ha neked bejön, én is veszek.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz SpeedR #23229 üzenetére
Félek hogy nem jutsz előrébb vele.Nekem egy cm műanyag 3,5 keretben van, de rezonál így is.Valami gumis megoldás lenne jó, vagy vinyócsere.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
vizipok74
csendes tag
válasz SpeedR #24244 üzenetére
Sziasztok!
Visszavittem a kattogós, rezonálós samsungot az Aq*a-ba, szó nélkül visszavették. Kértem helyette egy WD Black 1002FAEX-et. Hazavittem, beüzemeltem, "nad öröm, nad bódottág" semmi kattogás, semmi búgás, nulla rezgés-selymes járás. Remélem a megbízhatóságára sem lesz panaszom (Kb. öt évente szoktam vinyót cserélni).
Tanulság 1: szerintem ha valaki biztosra akar menni, akkor ilyen WD-t vegyen.
OFF
Tanulság 2: szerintem ha valaki valódi garanciát akar, akkor az Aq*ában vásároljon. Pár éve gariztattam náluk ramot, azt is szó nélkül cserélték. Nagy respekt nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital