Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsotty4
tag
Üdv! Szeretnék 1 kis kakaót adni a gépemnek, mivel a witcher 3 és az ark survival evolved már nem olyan grafikai beállításokon fut mint szeretném.
Konfigom:
i5 2500k
sapphire hd 7850 2GB (1050mhzen)
Kingmax 2x4GB 1333MHZ ram
Asrock Z75pro3 lapSzerintetek ha a videókarit cserélem nem lesz gond semmilyen játékkal? Max 50k-t szántam volna rá, de nem ismerem a videókártya piacot úgyhogy ez lehet kevés lesz. 1080p-ben játszom egyébként.
-
zsotty4
tag
válasz IMIIKE1998 #70658 üzenetére
Sharkoon t9 value ház
Chieftec CTG500-80p 500W-os táp -
zsotty4
tag
-
zsotty4
tag
válasz justo00 #70737 üzenetére
Ha nem fontos az NVIDIA én ebben az árkategóriában inkább AMD-t nézegetnék. A 2GB vram már nem sokáig lesz elég a top játékoknak 1080p-ben.
Ez pl teljesítményben magabiztosan veri a 960ast, míg árban ugyanott van. Ha fontos a fogyasztás (esetleg gagyi a tápod) akkor maradhat a 960.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
Maradjunk annyiban hogyha a jelenlegi trendek megmaradnak ami a DX12-t illeti, akkor nem vásárolnék NVIDIA kártyát, legalább addig ameddig valami hivatalos kijelentést nem tesz az NVIDIA hogy mi a szösszenet miatt vannak ennyire lemaradva az új rendszerben, és mit kívánnak tenni a dolog ellen.
További részleteket itt lehet olvasni a dologgal kapcsolatban: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/3j1916/get_your_popcorn_ready_nv_gpus_do_not_support/
Persze ez irreveláns ha a jelenlegi játékokat tekintjük, de 1 éven belül ez a helyzet gyökeresen változni fog.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz 4264adam #70743 üzenetére
Nem tudom melyik része a szakmaitlanság annak hogy akármelyik DX12 tesztet nézve nyilvánvalóvá vált hogy az NVIDIA erősen le van maradva az adott platformon. Egy kis olvasnivaló:
[link]Már most tiszta jelek utalnak rá hogy az AMD magas teljesítménynövekedést fog látni a DX12ből, míg az NVIDIA esetében egyelőre ködös a jövő. Külön aggódásra adhat okot hogy az Ashes of Singularity nevü DX12 játék fejlesztői nem tudták működésre bírni az "Async Computing" funkciót komoly teljesítményvesztésg nélkül, ami a DX12 egyik alappillére. A problémára az NIVIDIA csak kitérő választ adott.
Mint mondottam itt lehet kicsit többet olvasni a dologról : [link]Ha valaki kiad 60-70kt egy videókártyára az a legtöbb esetlen több évre előre tervez. Ezért mondom hogy jelenleg vagy AMD, vagy várjon egy kicsit amig az NVIDIA tisztázza a dx12 támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz tibcsi0407 #70746 üzenetére
Meglátjuk mit hoz a jövő, lehet hogy az zöldek megoldják egy driver frissítésből.
-
-
zsotty4
tag
válasz gtamate2 #70764 üzenetére
A boszorkányüldözés fogalmával nem teljesen értünk egyet. Sokan keresnek itt kártyát a következő évekre játék céljából. A DX12 platform már ebben az évben is sok játékot fog hajtani. Jelenleg DX12 teljesítményben az NVIDIA nem versenyképes ár/teljesítmény ügyileg. Ezek száraz tények, de én magam is remélem hogy ezek a tények változni fognak a közeljövőben.
-
zsotty4
tag
Hello. Megdöglött a gépemben a hd 7850esem. Cserének egy rx 470re gondoltam viszont nem tudom melyik verziót válasszam. [link] Erről van valami vélemény? Nem kevés neki az 1 venti?
Szeretném az árat minél alacsonyabban tartani.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
i5 2500k mellé sok lenne egy gtx 1060/rx 480?
-
zsotty4
tag
Szerintetek ez az xfx 470es jó vétel? Továbbé valaki tud valamit erről a webshopról ? [link]
-
zsotty4
tag
Üdv. Kinéztem magamnak ezt a kártyát: [link]
Tudom hogy a hűtése nem túl acélos, de ameddig nem melegszik túl nekem a hangja nem számít, és árban nagyon kedvező. Ugyanakkor 1 olyan triviális kérdést tennék fel, hogy ezzel a kábellel hozzá tudom-e gond nélkül csatlakoztatni a csupán dvi és vga bemenettel rendelkező monitoromhoz probléma nélkül : [link]
(ahogy látom a kártyán nincs dvi kimenet)
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
1. Szerintem a 7770el el fog futni a te felbontásodon a Fifa. Biztos nem maxon, de futni fog.
2. A jelenlegi kártyádról a 40k-ért kapható kártyák nem lennének jó ár/érték arányú befektetések szerintem. Pont evégett jobban járnál ha hozzátennél még egy 20ast, és vennél egy rx 470est. Az már tényleg kiemelkedő teljesítményugrás lenne. Még ha egy ideig a 7770el is kell játszanod, hosszútávon jobban járnál.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
Battlefield 1 DX 12 benchmarkok. Úgy néz ki 12ben tényleg eléggé az amd irányába húz az ár/teljesítmény mérce.
-
zsotty4
tag
válasz #24845312 #167400 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy a sok ember aki elkezdte kínálni most a bányászgépeit "csak egyben", mégis kinek akarja eladni
Egy budget gépbe vadászom olcsóó rx 570re, de még mindig nem jutottak el a tulajok a realitás talajára, hogy rövidesen ajtótámasz lesz azokból -
zsotty4
tag
válasz #24845312 #167424 üzenetére
Legyen szerencsénk, és a kevésbé tehetős rétegeknek nyíljon meg a lehetőség hogy használtan elérhető áron hozzáférjenek a GPUkhoz a hobbijukhoz. Nem látom egyelőre ,hogy ez a hatalmas túlkínálat felütné a fejét az aprókon, de a "szükség" nagy úr. Mint oly sok egyéb luxusterméknél (autók, márkás ruhák stb) , nekünk tökéletesen megfelel más levetett cucca...ellentétben a nyugatabbra élő felebarátainkkal.
-
zsotty4
tag
Szerintetek mennyi idő, amíg a tömérdek hirdetett bányászgépet elkezdik alkatrészenként árulni a kedves tulajok? Beléjük van süllyesztve jópár 30 szériás cucc
-
zsotty4
tag
A WoW szitne kizárólagosan CPUt eszi előszeretettel, ott azzal tudsz nagyot előrelépni.
Az overwatch csodálkozom hogy nem megy az igényeidnek megfelelően. Ott egy 3060 ti, rx 6700 xt vásárlással fentebb tudnád tornázni az FPSd, de akkor még keményebben megfogná a max potenciált a procid.
Ha most kell, én a helyedben vennék 12400/12600k alapgépet(vagy vársz egy 13400, pár hónap). Majd kiegészíted videokarival ha aktuális lesz.
A WoWban egész biztosan keményen megéreznéd a különbséget a prociváltással.
-
zsotty4
tag
válasz kolopele #171995 üzenetére
Egyedül a memóriamodulok hütése szokott esetlegesen problémás lenni az olcsóbb kártyáknál. De ezt általában hamar kiderítik egy disassembly alatt, és onnantól hamar nem ajánlott kategóriába lép az adott hűtésdesign.
Arra minden gyártónak kötelezően figyelni kell, hogy hétköznapi körülmények között ne szabályozzon le a kártya a szenzorokkal ellátott modulok hőmérséklete miatt. Így tényleg bármit meg lehet venni teljes nyugalommal, ha csak az a cél hogy meglegyen a gyári előírt teljesitmény.
-
zsotty4
tag
válasz palfitom #171998 üzenetére
Szerintem azt is tegyük hozzá azért, hogy olyan boltokban forgalmazott hütés dizájn ami emberi érzékekkel észrevehető negatív különbséget okozna, körülbelül nem létezik (zajt leszámítva). Olyan is ritkán volt az utóbbi években, ami kiugró RMA értékeket és visszahívást produkált volna, de lehet van valami ami fölött elsiklik az emlékezetem (amd ref 7900?).
Csak azért írom ezt le, mert még mindig extrém sokan fizetnek extra 20% és hasonló összegeket egy jobb hütésért, félve hogy az olcsósított megoldással elolvad a NYÁK.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz PuMbA #172008 üzenetére
Én megvallom őszintén, ha a hardver RT helyett industry-wide trend lesz a lumenes és hasonló (vélhetően csőben lévő) tech használata, iszonyat jót fogok röhögni az RTX vélhető leépülésén. Próbáltam jómagam is a fortniteot az új RTvel, és kegyetlen szépen néz ki, egy mezei 1080al.
-
zsotty4
tag
válasz CJ4567 #172010 üzenetére
A legutóbbi érdekesség, a COD MW2, amin szponzorálás hiányának ellenére is valamiért bucira bassza az AMD az nvidiát.
A Forspoken pedig egy AMD szponzorált játék, ahol konkrétan a jelenleg legnagyobb számban piacon szereplő ( ez mondjuk szomorú, de hagyjuk az utóbbi 6 évet) RX 4xx 5xxas kártyákkal el sem indul a játék
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz PuMbA #172012 üzenetére
Maradhat, de a piac már többször bebizonyította, hogy nem érdeklik a 99% megoldások ha a 90%os megoldások negyed annyiba kerülnek. Ha nincs kellőképp széleskörü piaci bevezetettség, mindegy hogy jobban néz ki, le fogják szarni a játékkészítők is, kivéve ha fizet nekik a nagy N.
A jelenlegi állás szerint, még az is hosszú évek kérdése, hogy az átlag PC gamer akár egy 3080 szintjét megközelítő RT képességű videokártyát birtokoljon a gépében. Pillanatnyilag a szutyok 1650 a legnépszerübb. és még a 3060nak sem sikerült leütnie a trónról. Ilyen környezetben, hülye lenne az a fejlesztő aki nem a lument vagy valami alternatíváját választja majd, kivéve ha valami tech demo jellegü cutting edge látványvilágot akar elérni (Cyberpunk, Metro, stb)
Folyamatosan nő az RT játékok száma, de az olyan releasek mint a legutóbbi Hogwarts Legacy is bizonyítja, továbbra is körülbelül a 14. hely környékén szerepel a devek prio listáján mikor látványvilágot terveznek.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
Még 1-2 Hogwartshoz hasonló játék és az nvidiának vagy az AMDnek is egyre nehezebb lesz eladni az alacsony vrammal szerelt kártyáit. Lehetne vitázni róla ez mennyire racionális, de nekem már 2 éve is elég nagy tüske volt a szememben a 8 giga ramos 3070.
-
zsotty4
tag
válasz KAMELOT #172218 üzenetére
Nehéz, azzal a tudattal hogy az RX 480at lehet 60 ezerért vette mint egy erős középkat kártya, most pedig ugyanezért fizethet 150k+t. És tudom, infláció meg ilyesmi. De azért nem ekkora.
Onnan tudom, hogy én is hasonló cipőben járok a GTX 1070el, bár már egy 12400 mellett.
Valahogy a processzorok folyamat fejlődnek és szép ugrásokat tesznek generációról generációra ár/érték arányban. A gpuk esetében ugyan nő a telejsitmény, de arányosan többet kell fizetned minden ugrásért. Ez azoknak akik a 2000es években nőttek fel, amikor 2 évvel később ugyanaz a pénz már 2x akkora teljesitményt vett....kissé nehéz lenyelni.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz forguet #172223 üzenetére
Ebben az az igazán fejvakargatós, hogy az Nvidiának, aki a gamerek szintjén kizárólag a PCs piacból táplálkozik ( nem az övék a konzol APU ) , mi a gyászért nem látja be hogy hosszú távon csak a saját piacát szükíti ezzel az árazással?
Elképzelem ahogy kiáll Jensen: "Ismét rekord évet zártunk, a pc gamerek száma pedig ismételten apadt a konzolok javára... de nézzétek ezt a rohadék sok pénzt amin a bőrdzsekimben táncolok" - és minden shareholder ünnepel.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz Rowon #172225 üzenetére
Az a baj, hogy rengetegen már az RX 480/580 , GTX 1060 generáció óta csinálják ezt. Nekik viszont vészesen közeleg az az óra amikor a hardver is kezdi megadni magát, és a játékok is játszhatatlanná válnak.
Ezeket a tömegeket, akik a 200$os GPUhoz, vagy magyarországon a 100e forint alatti GPUkhoz vannak berendezkedve fejben és pénztárcában, jelenleg egyetlen gyártó sem szolgálja ki. Az RX 6600 van a legközelebb, de ennek a teljesitménye a konzolok viszonylatában így 2,5 évvel azok kiadása óta, egy rossz vicc. (aki ezzel vitatkozna, hasonlítsa mit lehetett kapni a konzol értékenek adott %ban az előző generációban.)
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz Lorden #172227 üzenetére
Itt most tisztán a piac lehetőségeiről beszélünk, nem feltétlen arról hogy kinek mire van igénye és mennyire tudja igazítani.
A valóság az, hogy egy hasonló képi hatást kicsikarj egy god of warból amit a PS5 ki tud rajzolni egy 4K tvre, jelenleg (is,2 évvel később) nevetséges összeg viszonylagosan ha PCt építesz.
Ebben az időtartományban 2015ben, 2,5 évvel az akkori konzolgeneráció kiadása után. 200$ egy AMD 380at vett, szemben egy 400$ ps4el. Aminek a nyers teljesitménye körülbelül 60%ot vert rá a konzolokban lévő, jóindulattal 7850 szintü chipnek.
Ezt a tényállást vessük össze a jelennel. És akkor nem lehet azt mondani, hogy érzelmi alapon "panaszkodom". És arra sem igazán, hogy supply chain issues meg a fasz tudja. Ha csak nem feltételezzük hogy a Sony glóriát eresztett és szárnyakat növesztett a játékosok érdekében azóta.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz Hegyirabló #172515 üzenetére
Én is szívtam már vele eleget. Most aktuálisan egy b660 plus tufon. Biztos van valami technikája hogy instant ki lehessen szedni, de én eddig 3 GPUt cseréltem ezzel a megoldással és mindegyik elég szenvedős volt.
-
zsotty4
tag
válasz Lorden #172571 üzenetére
Tanusítom a valóságtartalmát. Egy ideig rx 480 mellett dolgozott a 12400f, és ég és föld volt a játékélmény amit nyujtott a szarrá overclockolt 2600khoz képest.
Nem szabad alábecsülni mennyit dob egy modern proci. És pont a legkellemetlenebb framedropokat szüröd meg egy jó központi aggyal.
-
zsotty4
tag
Üdvözlet uraim!
Tudom ez olyan kérdés lesz amire nincs jó válasz, igy inkább azt kérdezem ti mit tennétek.
Egy Giga Eagle 10g OC 3080at bedobnátok egy seasonic core gm 650 táphoz? 12400 proci mellé.Próbáljam bele, aztán ha leáll akkor csere? A józan ész azt sugallja nem lesz vele baj, a táp egyébként 1 éves sincs.
-
zsotty4
tag
https://videocardz.com/newz/intel-floods-european-market-with-arc-a750-gpus-french-retailer-has-1233-in-stock
Hova kellene beesnie az árának hogy ajánljátok?
-
zsotty4
tag
válasz KatonaT #172707 üzenetére
Bőven akad már olyan cím ahol szanaszét fog laggolni az egész akármit raksz mellé.
A "kihajtja" nem egy 100% igen vagy nem eldöntendő kérdés. Bizonyos játékoknak bizonyos pillanataiban bizonyos körülmények között bizonyos felbontásokon ki lesz hajtva az az 1070 gond nélkül. Máskor pedig nem veszed észre majd a különbséget az 1050 vagy 70 között mert azzal leszel elfoglalva hogy mitől akadozik a játék.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
válasz Armahun #172801 üzenetére
Még annyit, azt hogy nincs 4k úgy kell érteni, hogy nincs 4k a modern AAA játékokban kimaxolt grafika mellett.
Bármi kicsit régebbi, kitünően optimizált (pl DOOM Eternal), vagy kevésbé erőigényes dolog megütheti a 60 fpst 4kban gond nélkül. De mivel azt nem közölted mekkora frameratet szeretnél, az is lehet hogy a 40el is megelégszel.
Referencia: [link]
De ezekhez adj hozzá pár százalékot az AMD javára, azóta az ő drivereik több teljesitményt nyertek. Sajnos aktuális megbizható forrásból nem találtam hasonló videot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest