Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36552) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Tudom, hogy hülye kérdés, de szerintetek mennyire időtálló egy 290(X)?
Jó döntése lenne most, mai áron vennem egy unlock-olható 290-et?

Régóta van már HD5850-em. Kevés kártyán ültem ennyit, és tudom, hogy most lassan már tényleg cserélni kéne valamire, ha nem akarok még leszokni a játékról egy éven belül (a next-gen konzolok miatt várhatóan emelkedik a gépigény PC-n).

De ahogy elnézem, már ~60k-ért, vagyis kb. a a 290(X) árának feléért kapni használt HD7970-eseket, amik azért hasonlóak (már az is GNC, és Mantle is lesz hozzájuk, illetve nyers erőben több mint a felét hozzák, gyakorlatilag fél áron).

Ami érdekes még, hogy a vizesblokkozás miatt is viszonylag ritkán cserélek (macera maga a szerelés is, és drágább a váltás, mert a blokkból általában újat kell vennem, amit aztán lassan és olcsón tudok eladni). De itt most jól jön, mert leveszi az asztalról a gyári hűtő problémát.

Emellett, amit nehezen látok át, hogy a következő 2-3 év multiplatfor (közte PS4 és X1) játékaiban vajon jelentősen jobban teljesít-e majd a 290, mint pl. a HD7970? A next-gen konzolok és az 290 még közelebbi rokonsága nagy előny, vagy akár kvázi követelmény lesz-e a közeljövő játékaiban?

Plusz még ott a TrueAudio, ami ma még a Mantle-höz hasonlóan csak szép ígéret, de ha tényleg működik majd olyan címekben, amikkel épp játszani támadna kedvem, akkor tudnám értékelni, sőt hiányolnám. (Egész jó kis házimozi audio cucc van a gépre kötve, pl Focal frontok a Denon AVR-en, stb, és máig hiányzik az EAX, mióta kihalt, szóval ez nekem tényleg értékes lenne, ha lenne és menne...)

Szerintetek húzzam meg a ravaszt, ha kéznél van a pénzt? (Persze másra is tudnám költeni. Pl. TV-t talán még égetőbb lenne most cserélni a Pana gyárainak bezárása miatt.)

A benchmark mániából már kinőttem, és csak 1920x1080@60Hz-en játszom, egy TV-n, nem sok vagy 2560-as monitoron. De volt idén egy-két játék, amit már félretettem kártyacseréig. Szóval a mai nem elég már mindenre, de túl sem akarom lőni a dolgot. Például, ha pár hónap múlva 110-ről 80k-ra esik a 290 ára, akkor elkapkodottnak érzem majd utólag a dolgot. De ha várhatóan stabilan 100k lesz még fél évig, akkor mindegy mikor veszem, pontosabban minél előbb, annál jobb.

Mikorra várható bármi, ami esetleg lentebb tolhatja az árakat?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.