Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151994) Floyd80 válasza Allihoppa (#151980) üzenetére


Floyd80
addikt

Hát nyilván, ha személyesen viszem el a német shopból akkor 19% az ÁFA, mert ott történt meg a teljesítés, bár azt nem tudom, hogy a rendeltetés szerinti ország (számlázási cím)-nek van-e valami kapcsolata az ÁFA kulccsal.

A számlán lévő adómértékkel az eladó kvázi nyilatkozik, hogy minek tekinti az ügyletet, ha belföldi áfával, akkor belföldi teljesítésnek, ha nullás, akkor tudatában van a vevő jogállásának, hogy a vevő pl. cég, akinek van közösségi adószáma, azt ellenőrizte és elviszi az országból vagy ő maga adja fel neki stb. A számlázási cím, szállítási cím csak kiegészítő adat, ha nincs bizonyíték, hogy a termék elhagyta az országot, akkor nem ér semmit. Az adóhivataloknak ez az igazi terep, ha rájönnek, hogy a termék ki se ment az országból, csak a számlák, szállítólevelek alapján. Bár már inkább azt csinálják, hogy inkább utaztatják az árut is pár körben.

Pl.
1. HUN1 eladó (áfamentes EU-s eladás, ha volt belföldi beszerzése, akkor még visszaigénylése is lesz, lásd a végén, ő a haszonélvezője a rendszernek),
2. SK1 vevő (áfát nem vonhat le, befizetendője lesz, de általában idővel eltűnik vagy nem fizeti be vagy fiktív számlákkal csökkenti a fizetendőt)
3. SK2, újabb SK vevő (levonható és fizetendő áfa, ez akár lehet egy jól menő cég is, aki nem is tud a szerepéről),
4. SK2 meg eladja újra Magyarországra, de nem HUN1-nek, hanem HUN2-nek
5. HUN2 (nincs levonható, de fizetendő lesz, mert eladja HUN1-nek, kb. úgy viselkedik, mint SK1)
6. HUN1 (belföldi levonható ÁFA és újra eladja mentesen SK1-nek)

Akinek fizetendő adója van a láncolatban, azok fognak eltűnni vagy fiktív számlákkal minimalizálni. Ezeket találják meg először és utána lehet a láncolatot feltárni. Sokszor jól menő cégek vannak benne, úgy hogy nem is tudnak róla, ők az álca.Az árat akár úgy alakítják, hogy HUN1 ugyanannyiért tudja eladni SK1-nek mindegyik körben. Mistral stb. tudna ezekről mesélni.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.