Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia. A jelzett készülékeid mind 50 - 60 Hz esek . A samsungok : VA. az LG : IPS panelesek.
Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz a panelekről : [link]
Fontos, hogy a használati szokásaid szerint válasszál panelt ( IPS, VA ), mert rossz választás esetén nem lesz megfelelő a kép.
Ha VA kijelzőset veszel, akkor jobb a fekete és a kontraszt, mint az IPS nél, de rosszabb a betekintési szög .
VA panelnél gyártmánytól függően néha csak szemből nem torzulnak a színek.
Ha IPS - t veszel, akkor rosszabb a fekete ( sokszor szinte szürke ) és a kontraszt, de a betekintési szöge jobb, mint a VA panelé.
Ha VA paneles kell, akkor a 2 jelölt Samsung közül a Q60T a jobb.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha IPS mellett döntesz és nem félsz az androidtól, akkor van egy TV, ami natív 100 Hz - es
( jobb a mozgásmegjelenítése ) Sony Bravia KD-65XG8596B nagyon kedvező áron van ( 2 helyen is 300 ezer )
Szintén IPS, de nem androidos és csak 50 Hz es ez a másik Sony, ami szintén kedvező 220 ezres áron van : Sony Bravia KD-65XG7096 ,
Itt láthatod az adataikat : [link]
Mindegyik készüléknek más a képe ( és minden ), ezért érdemes megnézni őket, esetleg magaddal vitt mintafilmekkel tesztelni.
Ajánlatos mindegyikhez + 3 év garanciát is venni.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szívesen. A 100 Hz előnye a mozgásmegjelenítésnél látható. 50 Hz es készülék is lehet egész jó a mozgásjavító elektronikák miatt, meg gyatra is. Sokan nem foglalkoznak vele.
Meg kellene nézned egy nagyobb üzletben 50 és 100 Hz es készülékeket azonos gyors jelenetekkel ( foci, autóverseny, tenisz, stb. ), hogy lássad a különbséget .
Azt nem tudom, hogy az Általad külső egységek hogy viselkednek 50 és 100 Hz es tévével. Jól látható még a különbség a kétfajta között a képernyő alján futó feliratoknál ( hírek ).
Ha gyenge a TV, akkor a szöveg elmosódik. Üdv. -
kzkz
őstag
A KODI pufferelésre megoldás itt található: https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache
Ez alapján az advancedsettings.xml-ben beállítottam ezt, azóta sose látom pufferelni, és a beletekerés is vaj sima lett:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
-
AL
addikt
Szia. Az Ügyintézőn is múlik, hogy miként sikerül elintézned.
Évekkel ezelőtt amikor az előző Oled tévémet vettem MM netáruházból, csak 1 hét múlva tudta bemenni az üzletbe, hogy vegyek + garanciát.
Szerettem volna biztosítást is venni, de nem engedték, azt mondták, ha a megérkezés napján megyek be akkor nem kell bevinni, vehetek rá biztosítást.
Tavaly Decemberben garanciális cseréje volt annak a tévének. A szerviz cserélte ki.
Megkérdeztem a biztosítót, hogy ilyenkor mi van a cserélt TV + garanciájával.
Ők azt mondták, hogy be kell menni az MM vevőszolgálatához és ott egyszerűen átíratni az új tévére. Néhány nap múlva bementem és mondtam, hogy mi történt.
Először értetlenkedve hallgatták, mert nem szokott a szerviz cserélni és nem kaptam új számlát, csak egy cserét igazoló papírt.
Rövid tanácskozás után írtak egy új + 3 évre szóló garanciapapírt és még azt is megengedték, hogy biztosítást vegyek hozzá. Nem is mondták, hogy be kellene vinni a tévét.
Mindez a régi TV árához viszonyítva történt.
Szerintem a készülék megérkezése előtt menjél be egy, vagy több MM ügyfélszolgálathoz és kérdezd meg Őket ( mond el, hogy mit szeretnél ), hátha valamelyikük Neked is azt mondja, hogy nem kell bevinni.
Mivel előre tervezed a biztosítás vásárlását talán megértőbbek lesznek. Üdv. -
bsanya
aktív tag
Én is 65Q82R-t vettem a MM akcióban
Viszont engem is felettébb érdekelne, hogy a kiterjesztett garancia biztosítás (sima 38e, sima+baleset 50e), amit az Aegon jegyez megéri-e?!
Az biztos, hogy nem gyári kiterjesztett, mint a Sony-nál...
Amennyiben jól olvastam az ÁSZF-t, és van 12 éven aluli gyerek a családban, tuti elutasítják a kárrendezést...
"azon károkra, amelyeket a biztosított terméket a biztosított tudtával és hozzájárulásával
jogszerűen használó, Biztosítottal közös háztartásban élő 12 éven aluli személy tevékenysége,
mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása okozott, illetve olyan károkra, amelyek az alatt
következnek be, amikor a termék 12 év alatti személy birtokában van"
Ez lesz az első, amit vizsgálnak, majd emiatt elutasítanak...Szóval, van-e olyan szolgáltató, akinél lehet kötni biztosítást, olyat, ami fizet is ha baj van?!
Xiaomi Mi 11i
-
Gino20
őstag
Én Q70R-t használok és ugyan ezt tapasztaltam, hogy az auto motion sok, kikapcsolva meg szaggat (persze ezt 1-2 cimbinek megmutatva szinte hülyének néztek, mert Ők ebből nem láttak semmit), így nálam 5/5 az egyéni, de így elégedett vagyok vele főleg, hogy a képminőség szerintem pazar. Az persze más kérdés, hogy a legtöbb felhasz (szerencséjükre) nem lát ebből semmit és akár samu topikban is sok felhasz szerint bűn a motion bekapcsolása és pár hsz-el korábbira reagálva az már végképp más sztori , hogy egy kihegyezett szemű OLED párti Vincent mennyire húzza le az Hisense U8QF-et szintén a megjelenítés miatt, főleg az akciók nélküli alapárakhoz képest
-
Csandi
őstag
-
Kleroo
veterán
Fura, mert custom,0,0-ban amikor totálisan offolva van minden, akkor szerintem totálisan jó, ennyit tud a 24fps. A konkrét szaggatás OLED-en jelenik meg. non-OLED tv-knél pikpak rááll az ember agya, hogy a kevés képkocka is mozgássá álljon össze. ÉS szerintem nem is nagyon szabad ezt szappanoperázni, nem véletlenül készült 24fps-sel, nincs már technológiai akadály bárhogy máshogy csinálni.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Az OLED technológiájából adódóan szaggatja. Vagyis tökéletesen jeleníti meg, ami jelen esetben hátrány. (ultra konyhanyelven mondva).
A Probléma CX szint alatt van(tehát pl B9), mert nem képes jó minőségben elmismásolni ezt a problémát. Én 540re akciózva nagyon hazavittem volna a B9-et, de csalódtam. A Q82 penge. Mozgásban tök jó, és képben sem érzem magam hátrányban. Winwin(Ott pedig nem tartok, hogy 1m nagyságrend környékén adjak ki pénz TV-ért. Plane akkor ha egy cheapo 200k TV-vel egész jó élményt eleht elérni, 350k körül pedig alig-alig rosszabbat)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
-
kzkz
őstag
Továbbá elbukom a +50e-t, ha 2 éven belül megy tönkre a TV:
Mikortól meddig tart a kockázatviselés?
— a biztosítási fedezet a szerződésben meghatározott időpontban kezdődik,
— a biztosítási fedezet megszűnik
• határozott időtartam lejárati napján 24 órakor,
• ha a biztosított termék nem javítható, vagy javítása nem gazdaságos: a biztosítási esemény bekövetkezésének napján,
• ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik, -
kzkz
őstag
1. 4. Baleseti meghibásodás: A biztosított termékben hirtelen, váratlan, előre nem látható külső behatás következtében bekövetkező károsodás, kivéve, ha azt a Szerződő/Biztosított szándékossága, vagy súlyos gondatlansága idézte elő. Baleseti meghibásodásnak minősül továbbá a biztosított termék rendeltetésszerű, gondos használata mellett folyadék hirtelen, balesetszerűen bekövetkező véletlen kiömlése, ráömlése által, vagy a biztosított termék hirtelen, váratlan, véletlenszerű folyadékba esése által (kizárva a súlyos gondatlanság miatti folyadékba esést) okozott meghibásodás is. (Súlyos gondatlanság: olyan magatartás, melynek lehetséges következményeit tanúsítója előre látja, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy a következményeket azért nem látja előre, mert a tőle az adott szituációban általánosan elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.)
Szerintem ebbe kapaszkodik leginkább a biztosító, ha nem akar fizetni.
Én a helyében ezt mondanám: "Labdáztál a TV előtt? Hát miért nem figyeltél és voltál körültekintő labdázáskor, hát ott volt a TV is a közelben?!" -
AL
addikt
Szia. Nagyon mereven kezeled a szöveget és tévesek az információid.
Azt nem muszáj mondani, hogy a gyerekek törték össze, egy felnőtt is megcsúszhat, vagy megbotolhat és akkor már nem lehet belekötni ( Ő több, mint 12 éves ).
Nem direkt és nem felelőtlenségből csinálta ez a lényeg.
Ha garancia idő alatt megy tönkre a tévéd, akkor nem vész el a + garancia díja, mert visszaadják, vagy átírathatod az új készülékedre. Nekem már a Sonynál és az MM nél is volt garanciaidőn belüli garanciális cserém, mind a kétszer visszaadták az összeget, illetve átírattam az új készülékre. Úgyhogy nem kell riogatni senkit .
Ha nem romlik el a készüléked, akkor kidobott pénznek tűnik, de ha elromlik, akkor többszörösét veszíted + garancia nélkül.
Ugyanolyan 2 esélyes dolog ez is, mint a szerencsejáték, 50 - 50 %
A Sonynál volt már a 4. évben cserém, ha nem lett volna + garancia, akkor 4 évet használtam, aztán oda az 500 ezres TV. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Q70T-ben nincs réteg, de nekem Q95T van.
A dirty screen effect tesztekben olyasmit kellene látnod (ha van), hogy foltosodás vagy picit sötétebb csíkok látszanak itt ott. Ha alaposan nézed. Vagy uniformity tesztekben egyszínű szürke képen is látszódhat, plusz még az éleknél és sarkok felé kicsi színváltozás, sötétedés.
Amúgy voltam ma MM-ben és Q80T és Q77T volt próbálva, mindenhol látszott kicsi DSE. Normál tartalomnál nem igazán látszik amúgy.
-
senior tag
-
B.Marko
lelkes újonc
Hát elsősorban képminoseg, színek, látvány lenne a fontos, mivel PS4hez használnám elsősorban. De van annyival jobb, hogy megerje annyival többet kiadni?
Illetve egyéb kérdés, hogy a Philipsrol azt mondták nekem, hogy nagyon be/ki égnek, mert nem tökéletesek ez mennyire igaz, mert az ambilight technikai nagyon tetszik nekem, viszont olcsó kategóriában amit még meg tudok engedni is a 7805 van.
Mert igazából a q60 akciósak még belefér, de ha nem annyival jobb, akkor nem költök annyit 😂 -
-
KD6-3.7
őstag
Igen, mondjuk azt lehagytam, hogy pl após Thomson TV-t vett, Android rajta valami katasztrófa, de a képtől sem vagyok elajulva, 150korul volt 55". Akkor inkább a 110ezres Hisense aztán dugok rá Sticket vagy Chromecast-ot stb.
Nálam még mindig nem mérvadó az Okos TV rendszer. Valamiben mindig hibádzik. Talán majd a Google TV amit megkapnak a Sony-k elvileg.zsuri0 sztem is inkább a képminőség legyen fontos, mint az okos rendszer.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS