- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok.
Keresek régi lcd tv újat aki tud ilyen boltot ahol még lehet kapni az írhat nyugodtan!!
Mer ezek a mai tv egy tákolmányok,itt csak a darabszám a lényeg,hogy minél több legyen.
Már a második LG tv viszik ma tőlem vissza tiszta be világítás az összes képernyő -
alaves
addikt
Ha az LCD gyengeségeiből pontosan a felhősödést emelted ki, akkor mindenképpen az OLED. Az új LCD-k még felhősebbek és bevilágítottabbak mint a régebbiek, hiába a Q és a nano, de próbáld ki a nano-t, legfeljebb élsz a 14 napos elállással ha nem tetszik. És akkor jöhet az OLED
-
tibbike01
őstag
válasz
rainman72 #57744 üzenetére
Azért eléggé lehúzzák ezt a NANO90-et Rtingsen.
Hiába a direct led világítás mégis rossz a fekete, illetve a a kontraszt is nagyon gyenge, a világítási értékek is alacsonyak....egy dologban jó, hogy nem tükröződik annyira...Lehet, hogy a nano-k között jó, de engem nem vett meg.
-
rainman72
Topikgazda
"főként nappal, néha este is, most születik a picur, így sokat nem lenne használva"
Erre a felhasznàlàsra lehet felesleges nagyobb összeget àldozni egy oledre,mégha most jó àron van is.
Én azt mondanàm hogy 200ezerért vagy az 55Nano913,ami újra elérhető(reggel még elfogyott stàtusz volt) vagy a nagyobb 65Nano793.
A Nano91 egy komolyabb model 120hz panellel,ami jobb sporthoz,meg nem muszàj a nagyobbat venni,csak azért írtam mert azonos az àr,és vki inkàbb a méret mellett dönt.2-3m-re elég az 55".
-
Dévis
csendes tag
válasz
rainman72 #57744 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a gyors választ, valamiért én is az LG NanoCell 55NANO913NA-ra teszem voksot, bár élőben nem láttam, tudom az OLED jobb, de ha nincs annyit használva, megéri-e a plussz, 120e Ft-ot, egyébként van még alzán, 203e Ft, 98db-ot ír
A 65-ös átmérő pont beférne, nem lenne az túlzás, ilyen távolságra?
Egyébként főképp ha nézünk focimeccset nézünk, oda jó lehet mindegyik? Mozgásmegjelenítésre gondolok.
Köszi -
rainman72
Topikgazda
Ebből a listából ha van keret akkor inkàbb az oled.
De egy jó VA paneles tv is meg teszi olcsóbban.
Samsungból àr szerint csökkenő Q80-Q70-Q60.
Az 55Nano913 még volt 203ért tegnap az alzan,jó lett volna annyiért.
Szintén alza akcio a 200ezres Lg 65Nano793 ha nagyobb képàtlót akarsz és gyengébb fekete színnel is megelégedsz. -
Dévis
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a döntéshez, több TV típus is megfordult már a fejemben.
Panel lakásba lenne a TV, kb. 2-3 m-ről nézve, főként nappal, néha este is, most születik a picur, így sokat nem lenne használva, de ha mégis akkor jó minőséget szeretnék, jelenleg egy LG LM660-as készülékem van, amivel elégedett vagyok, de néha látszódik felhős rész, illetve focimeccsnél, középső sávban egy elmosódás.Az alábbiakat néztem:
LG NanoCell 55NANO913NA
LG NanoCell 65NANO793NE
Samsung QE55Q80TA
LG OLED55BX3LB
Hisense 55U8QFSzerintetek?
Köszi segítséget, Szép napot! -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A Samsung 50Q80T megér 214900-ft-ot? Úgy látom, hogy az 50"-os panel nem kapta meg a 120Hz-t, ez csak játéknál okoz gondot vagy TV műsor nézéskor is?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
satyátó #57735 üzenetére
Nem tőltötted ki a kérdőív
Az àra alapjàn most a 200ezres Lg 65Nano793-t mondanàm jobbnak.
Viszont ha csak sötétben van nézve és csak filmezésre kell akkor a Samu qled.
Plus a VA panel inkàbb csak középről jó.
Vegyes hasznàlatra tv adàsok filmek esetleg jàték,nappal-este nem teljes sötétben akkor az IPS Lg Nano793.
Itt viszont nagy a làtószög és nem fog oldairànyban fakúlni mint a VA panel.
Ez alapján meg a pénz mag nagysàgàbol màr nagyjàból ki lehet következtetni neked melyik a jobb.
Ha megelégszel egy gyengébb fekete szín meg jelenítéssel sötétben akkor most a 65Nano793 àra nagyon jó. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Acsifun #57733 üzenetére
Ha főleg sötétben van hasznàlva,filmezésre,streamre,Netflix,
HBO GO és középről akkor a 70s VA panel.
Ha vegyes nappal-este és nem full sötét,
és nagy a néző közönség akkor az IPS 65Nano793.
Ez az általànos ajànlàs.
A nanocell réteg nem tesz annyit azért hozzà,nyugodtan meg lehet venni a nagyobb 70st is.
De neked kell ezt eldönteni véglegesen. -
Saccco
nagyúr
[65 hüvelykes Sony Bravia KD-65XH8196]
259 vs ÁK 349 -
Acsifun
aktív tag
Sziasztok, két modell között vacilálok.
LG 65NANO79 vs LG 70UN74003LA
Preferálnám a nagyobbat de ugye az nem nanocell, viszont VA paneles és az eddigi tapasztalataim alapján élőben, főleg sötétben sokkal jobban tetszett mint egy IPS panel. Nem tudom mi lehet a különbség képminőségben így egy nanoIPS és VA között. A fő szempontok az airplay és a magic remote volt ezek mellett, így mindenképp LG, de a kettő közül nem tudom melyik lehet jobb.
Esetleg valami okos gondolat ami miatt elbillenek valamelyik irányba?
Köszi! -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
EB/Olimpia akciókról lehet már tudni valamit? Madaras Tesco már kijött egy egész jó ajánlattal, de máshol még nem találkoztam vele.
-
Azeril
csendes tag
Sziasztok!
Régóta gondolkozok egy TV-n és úgy éreztem ideje lenne egynek, ezért elkezdtem keresgélni mivel eléggé levagyok maradva a témában... viszont állítom csak jobban összezavarodtam, ezért rábízom magam azokra akik jobban értenek ehez.
Szóval csak hogy valamennyire a fenti sablonhoz tartsam magam:
-Kb 150ezer körül szánnék rá
-Filmnézéshez és játékokhoz elsősorban, de több képszerkesztőt is használok szóval a színhelyesség is fontos, ebből is jön hogy PC-re kötve használnám, játékok közül csak single player játékokkal játszok, a leg gyorsabb játék amivel játszok azok Souls Like játékok
-Nagyából 1-1,5m-ről nézném
-Arányaiban leginkább sötétített szobában, mert egésznap besüt az ablakon a nap, így félig mindig le van húzva szinte
-Szemből nézném, film nézésnél én meg a párom
-Nem igénylek semmi különlegeset mert úgyis PC-re lenne kötve
-A gépemen HDMI van, DisplayPort, HDM-i szóval ezeket
-A legjobb az lenne ha középső talpas lenne
-Márkákat nem ismerem annyira, hogy bármelyiket előnyben tudjam részesíteni, ha a garancia idejét jócskán túléli már jó
-Örülnék a 4K-nak, jó menü rendszer kielégítő beállítási lehetőséggel, ha árba benne van freesync is jó lenne
-Nem ragaszkodok az újhoz
Remélem legalább ezzel rendesen sikerül leszűkíteni a lehetőségeket, előre is köszönöm ha valaki rám szánja az idejét! -
satyátó
tag
Sziasztok. Erről a tv ről mi a véleményetek ,esetleg valakinek tapasztalat?
Samsung QE65Q60T UHD 4K QLED SMART TV 163cm
Vagy az LG 65NANO793. Melyiket válasszam.? -
xXxian
senior tag
válasz
rainman72 #57724 üzenetére
Volt egy Samu, azt nagyon gyűlöltem. Új korában sem volt homogén a képe...mai eszemmel úgy vittem volna vissza a boltba, hogy csak na. Az ár 100%-ának a kifizetéséért legyen 100%-os. Még a Samsung szerviz is azt mondta, az LCD tévék ilyenek. Én meg benyeltem. Rühelltem ezt a tévét. A menü lassú volt. Először a távirányítóról koptak le a feliratok (5 éve 170k-s TV), aztán szép lilás lett a képe a széleken. Később megjelent egy pixelhiba is. Szerencsére nemrég eltalálta egy távirányító (lehet, érdemes kezdeni ezzel bármit is?), ezért kerestem utódot. Van mellette egy LG is, de az kisebb is, meg valószínű IPS lehet, mert setétben nem nagy élmény nézni. Meglátjuk!
-
Fuzke89
lelkes újonc
Hallohallo!
Segítség légyszi!
Tájékozódni próbálok a Samsung palettáján, de ezt valahogy sehogy sem tudom elhelyezni:
SAMSUNG QE 65 Q82TATXXH
Most akkor ez egy Q80T?
A RTINGS.com srácok szerint az USA modell Q80T kicsit több, mint az európai Q80T! Viszont itt Európában van (?) Q85T, ami lényegében már megegyezik az USA Q80T-vel. Akkor ez most micsoda? (https://www.youtube.com/watch?v=DUGkvm8eXB0&t=564s)
Hmmm... -
nickjames
tag
válasz
KicsiBGery #57697 üzenetére
Sony 65XH9505!+ Nedis TVSM2330BK. Szerintem jó párosítás.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57715 üzenetére
Nekem az is elég lenne amugy ha a 75PUS8505 MVA lenne valóban,de kéne vmi megerősítés.
A DS a Philipseknél nem mindig pontos és tartok tőle hogy az is IPS.
Ezt jó lenne kideríteni vhogy a
75PUS8505-6 is ténylegesen VA.
Esélyem sincs élőben megnézni,tulaj sincs itt.
Nem tudsz esetleg vmi fórumot ahol írnak róla? -
laci1117
tag
válasz
rainman72 #57709 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó TV.
Csak ebben az árban olyan dolgok nincsenek benne amik azért eléggé elvárhatók lennének.
Régóta konzolozok és ebben igazad van, nagyjából tényleg mindegy volt mire kötöttük/kötjük rá. - most sem lesz soha kihasználva a 4K 120Hz, de ha mégis... és már van egy PS5-öm akkor had nézzem meg mit is tud.Ennyi pénzért akkor már inkább az LG BX, vagy kicsivel többért a CX.
LCD fronton pedig a Q80T (én személy szerint erre várok, hátha bezuhan a végső ára) -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
laci1117 #57708 üzenetére
És akkor màr nem is jó tv igaz?
Az előbb irtam hogy tavalyi model.
2021-ben ne hogy màr ne lehesen jàtszani egy 3-400ezres tvn,2.1hdmi nélkül is.
Egy kicsit tul van màr tolva ez a dolog.
Ha régota konzolozol akkor tudhatnàd hogy anno mindegy volt milyen tv csak jàtszhassunk,most meg semmi nem jó senkinek.Akkor milyet fogsz venni ha ez nem jó,5-600ezrest? -
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57703 üzenetére
Ennyi pàr napja.
A pàr hete megjelent Philips 55Oled705 is hasonló jó àron van,ott plus dob rajta az ambi is [55Oled705]
Az alzan BF van -
-
alaves
addikt
válasz
KicsiBGery #57697 üzenetére
1. Philips 65OLED705
2. SONY BRAVIA KE-75XH9005BAEP
3. LG 82UN85003LA
Ha nem látsz az OLED és az LCD-k képei között jelentős különbséget, akkor minél nagyobbat célszerű venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest