Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
válasz sakal83 #4144 üzenetére
Én is ilyesmit keresek, annyi megkötéssel hogy Samsungot nem szeretnék.
Sok választás nincs, tán Sony, LG és Panasonic.
Na jó, annyi könnyítés van, hogy 42" más nekem jó.
Szép képet szeretnék, film HDD-ről (később NAS) ill. UPC-ről.
LG 42LF561V-t fentebb linkelték. Ez megfelelhet?
Köszi,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
válasz #94529552 #4146 üzenetére
Köszi; 652-nél olcsóbb megoldást keresnék. Van egy 6400-as Samsung, szal smartháromdéminden, ez mellé kellene valami ahol tényleg csak az a követelmény hogy szép kép és hang legyen, s legyen Wifi.
42LB580V-t és 42LF5800-t nézegetem épp, ezek ajánlottak?
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
42-49" smart televíziót keresek, full HD felbontás elegendő. Wifi fontos. UPC televíziózásra, médiaszerveres filmezésre, ritkán böngészésre (meselandia, youtube, stb.) lenne használva. Van most valami bestbuy a paicon? LG652 van, ez meggyőző eddig a kusza menü és a feketének titulált szürke ellenére is. 6200-as Samu a másik - never again.
Köszi előre is,
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
UE48H6200-at cserélnék valami jobbra.
Az összeget tekintve nyilván szeretném minél olcsóbban megúszni, de ahogy nézegetam az excel összefoglalót úgy tűnik ez nem fog menni. Anno a samu 130-160k volt és elfogadható minőséget képviselt, a mostani árak meg...
Használat: filmezés + Xbox One, esetleg BL / EB / VB meccsek. Távolság: 3-4m, a hely sosem túl viágos és nappal is sötítíthető, xbox bármikor, filmezés jellemzően este. Szemből nézve, vagy max.40 fokos szögből (amennyiben a szemben a 0 fok) nézzük. Jó lenne 3 HDMI, 3 USD; utóbin a jelek szerint mostanában spórolnak a gyártók...emellett otikai hangkimenet, jack sem lenne rossz. Talp mindegy, más igény nincs, új TV-t keresek. Samsung-ot nem szeretnék, a 6200-as foltos kijelzője, az évek alatt beliluló sarkai, a tetűlassú menüje és a gagyi (kb. fél év alatt rengeteg gombról lekopot a felirat) távirányítója után.
65" környékéről eddig a Sony KD-65XH9096B a befutó.
Győzzetek meg, hogy ennyiért van jobb!
Előre is köszönöm,
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Leginkább film, napi szinten Xbox One is (ált. isk. kölykök), sport csak BL, EB, VB. Netflix és HBO GO fontos, HBO MAX nemtommi. Nappal is árnyékos, sötétíthető nappali, 3-4m távolság, szemből, vagy (szembőlhöz képest) max 30 fokos szögből nézve.
PANASONIC TX-65HX830E vagy LG 65NANO79? Miért?
Ár 300/320
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz rainman72 #57724 üzenetére
Volt egy Samu, azt nagyon gyűlöltem. Új korában sem volt homogén a képe...mai eszemmel úgy vittem volna vissza a boltba, hogy csak na. Az ár 100%-ának a kifizetéséért legyen 100%-os. Még a Samsung szerviz is azt mondta, az LCD tévék ilyenek. Én meg benyeltem. Rühelltem ezt a tévét. A menü lassú volt. Először a távirányítóról koptak le a feliratok (5 éve 170k-s TV), aztán szép lilás lett a képe a széleken. Később megjelent egy pixelhiba is. Szerencsére nemrég eltalálta egy távirányító (lehet, érdemes kezdeni ezzel bármit is?), ezért kerestem utódot. Van mellette egy LG is, de az kisebb is, meg valószínű IPS lehet, mert setétben nem nagy élmény nézni. Meglátjuk!
-
xXxian
senior tag
Nah, tegnap megjött a Sony KD-65XH9096B. Az első élmények nagyon pozitívak. A készülékről és a távirányítóról is süt a minőség. A fekete fekete, a képernyő megvilágítása homogén (ok, a sarkokban kicsit erőteljesebb), hot pixel nincs. A menü, az app telepítés rendkívül gyors. Mit kell még alaposan megnézni a 14 napban?
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Látom, az ajánlott készülékek file nem elérhető, így kérdezek. Jó lenne látni, mi a bestbuy 150k, 200k ill. 300k limittel.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 300k alatt. Oled, Qled, Nanocell - nem tudom, mi lenne jó
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3-4m, 48-50" (122 cm-nél nem lehet szélesebb)
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Hálószoba, sötétíthető
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? teljesen szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix, Disney, HBO
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) jó WiFi legyen
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? nincs jelentősége, falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) NE Samsung legyen!!!
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) tartós távirányító?
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? csak új. KP vagy 0% THMElőre is köszönöm!
Pár nem OLED tippem (olcsóbbak):
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
TCL 55C835 - tudok ennél jobbat venni azonos áron? Vagy ugyanilyen minőséget olcsóbban? 48/50" méret játszik még, 55-től nagyobb nem fér el.
-
xXxian
senior tag
Sziasztok. Az elmúlt hetekben egyetlen kérdésemre sem kaptam választ, hátha ez most változik.
1, TCL 835; 839 és 825 széria: mi a különbség? Gyártó oldalán van összehasonlítás, de sz@rt sem ér.
2, a fenti készülékeknél 400k alatt, 48-55 méretben tévézésre (Disney+, HBO Max, stb.) van jobb alternatíva?
-
xXxian
senior tag
válasz Geza74 #76695 üzenetére
Sok dologban igazad van.
Nekem egy Samsung UE48H6200AWXXH van, ill. volt, de én borzasztóan utáltam (a készülék, meg pár tönkrement porszívó után én azt határoztam el, hogy soha többé Samsung). Viszolyogtam az inhomogén képétől, a kijelző szélénél a bevilágítástól meg a távirányítóról, amiről hat hónap után lekopott a gombok feliratozása. Gagyi volt, ne szépítsük.
A képpel kapcsolatban felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, azt mondták, ez ilyen. Akkor ezt elfogadtam, mai eszemmel viszont úgy vinném vissza 14 napon belül mint a kisangyal. Ha valamiért 100% árat fizetek, az legyen TÖKÉLETES. A belépő szintű és a középkategóriás készülékeknek természetesen nem kell a felsőkategória műszaki színvonalát hozniuk, de a bevilágítás és foltosan megvilágított kijelző nálam az ELFOGADHATATLAN kategória. Vagy, legyen foltos, de adják fél, vagy 2/3 áron.
Az UE48H6200AWXXH egyébként egy szintén Samsung projektoros tévét váltott. Homályos volt már a kép (lehet, hogy csak egy tisztítás vagy egy kalibráció hiányzott), de a készülék (és a távirányító) minden egyes négyzetmilliméteréről sütött a MINŐSÉG. Nem emlékszem már, hogy ingyen, vagy 8000 forintért váltunk meg tőle.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Formula-1
- Bestbuy játékok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték