Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
Krisz26 #24840 üzenetére
A 3 és a 4 méter között óriási a különbség, így nagyon nem mindegy, hogy melyik a valós nézési távolságod. Én az 50-es FHD-mat néztem 2.8-3 méterről, az teljesen jó volt. De UHD-ban (bárki bármit is mond erről) az általad írt távolságra kicsi az 50-es átmérő.
Ez persze nem szentírás, de : én a 65-ösömet 2.8 -ról nézem, viszont ha igazán részletes 4K-t szeretnék látni egy kicsit mindig lopok a távolságból. Meghálálja, mert hihetetlen részletek bukkannak így elő.
-
rookie8906
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,hogy lg 55uj634v van valakinek vagy mennyire gyászos tv?
Nyilván csodát nem várok tőle,de 120k-ért gondolom eléggé megéri újan. -
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Az alábbi készülékről mik a vélemények?
Ár értékben ez most jó választás? -
Krisz26
tag
-
Davcex
újonc
Sziasztok,
Mit ajánlotok PS4 Pro max kihasználására plusz kedvesemmel nagyon szeretünk elájulni a legjobb minőségű filmeken esténként.
55"ban gondolkozom.
Max 200-300ezret költenénk rá, ha lenne a Telekomnál részletre, az még szuperebb lenne, mert onnét bármikor bármit,
Plusz infó, nem sürgős a dolog, ha azt mondjátok, hogy várjam meg a karácsonyt, mert akkor nagyot esik az ára, az is belefér.
Nagyon köszönöm,
Üdv D
-
Kiskutya
veterán
válasz
Krisz26 #24840 üzenetére
Nézd meg a saját szemeddel ha van lehetőséged. Én megnéztem nekem az LG jobbnak tűnt fentebb írtam. Haveromnak pana van optikan nem ment ki a dts azért nálam az nem nyerő a Ps4 miatt annak a képét nem is néztem. Sonyra még annyit hogy androidos, valaki szereti de sokan kerülik.
-
Krisz26
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kinéztem három tv-t és nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam. Olyan tv-t keresek, ami megbízható és ár-érték arányban, valamint tudásban a kategóriában a legjobb. Sima tv nézésre, valamint filmnézésre használnám. Fontosak a smart funkciók is, mivel van egy nas-om is, amiről filmeket szoktam lejátszani. Köszi!
A jelöltek:
49" Sony Bravia KD-49XF7596
49" Panasonic TX-49FX600
50" LG50UK6950PLB
A nappaliban a távolság kb.: 3-4 méter ebben az esetben az 50 col jó lehet, vagy inkább 55?
Köszönöm előre is!
-
NoMagix
addikt
válasz
HaZsolt #24833 üzenetére
ezeket olvastam róla, persze nem mindenki panaszkodott, de engem elgondolkodtatott...
Betekintési szög nagyon gyenge kb. 40% - tol már jelentős szín és kontraszt torzulás ezért szemből ajánlott nézni! (ez a VA panel hátránya IPS-hez képest, minden másban jobb! (Pl. filmezéshez kimondottan a VA ajánlott mert itt a fekete nem szürke)
Gyors kamera mozgásnál, homogén háttérnél legfőképpen oldalról, a direct ledek foltos sávokban látszanak, ez azért zavaró! (... szemből nézve rendben van. -
bedo13
csendes tag
Sziasztok egy kis véleményre lenne szükségem. Samsung UE70KU6000 érdekelne valakinek valami tapasztalata van-e vagy ajánlott-e?
-
Kiskutya
veterán
válasz
Darko_addict #24835 üzenetére
Nyiregyi mm-be pont hogy az LG képe volt jobb szebb színek és a fekete feketébb. Sony mellett volt. Lg 55uk6950 Sony meg 55xf7- széria. Én a sony miatt mentem be de pont ezért bizonytalanodtam el.
-
Rókabajusz
csendes tag
válasz
Darko_addict #24835 üzenetére
Hello
Azt en is lattam, hogy némelyik sokkal fakobb és homalyosabb képpel üzemel de ekkora különbség nem hiszem hogy van. Szerintem allitgatjak vagy nem tudom. Olvasgattam, de nem lattam, hogy ekkora legyen a különbség a ket marka között. -
Darko_addict
őstag
válasz
Rókabajusz #24834 üzenetére
Szia!
Én ma voltam a MM-ban megnézni a kiszemelt TV-ket és tudom, hogy nem ez volt a kérdésed, de az LG-k kiábrándítóak voltak (nekem LK6100 és UK6300-ak voltak felírva a listámra). Nem tudom, hogy direkt állítgatták el a színeket, hogy a Samsungok vagy Sonyk jobban menjenek, de az LG-k gyengék voltak az előbbiekhez képest.
-
Rókabajusz
csendes tag
Sziasztok.
A napokban tervezek tv-t vásárolni.
5 közül választanám ki. LG mindegyik, mert ez a marka eddig nekunk bevalt. Csak hiaba olvasgatom, hogy melyiknek mi a paramétere, akkor sem jutok előrébb mert nekem ez kicsit kínai.
Ezek lennének a bővebben választottak.
LG UK7550 55"
LG UK6470 55"
LG UJ651V 55"
LG UJ630V 55"
LG UJ620V 55"A segitseget elore is köszönöm 🙂
-
NoMagix
addikt
válasz
excalibur36 #24830 üzenetére
én is néztem ezt a Samsung UE50MU6102 tévét, de pár vélemény eltántorított
-
AL
addikt
válasz
excalibur36 #24830 üzenetére
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt: Samsung UE55MU6199
vagy ezt:Samsung UE50MU6102 a TV.-t érdemes megvenni?
Minden vélemény, tapasztalat érdekel pro és kontra... -
NoMagix
addikt
üdvözlet mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata evvel a tévével? LG 49UJ630V
Illetve most mi a helyzet az LG féle RGBW megoldással, pár helyen olvastam, hogy ez nem igazi UHD, ajánlott vagy nem ?köszönöm szépen a válaszokat!
-
Móncsa
aktív tag
https://www.telekom.hu/shop/termek/Philips+55PUS7503+UHD+4K+TV--TV+PHI+55PUS7503/12++SLV?contractType=home&sku=jsku1754625639&paymentType=INSTALLMENT&gclid=EAIaIQobChMI4tyDnsH-3AIV0-J3Ch2pIwfnEAAYAiAAEgJ0xvD_BwE
Erről van valakinek szakmai véleménye tapasztalata 177 000pénzért eladnák a pár napja aTelekomnál vásárolt tv-t
-
AL
addikt
válasz
Baky1987 #24816 üzenetére
Szia ! Ha elfér nagyobb TV - is, akkor ez jó üzlet lenne : [link]
Ha maradsz a 32 - esnél, akkor itt láthatsz néhányat a választékból ( elég kevés van ) : [link]
[link]
Az MM ben is van, de azt nem tudom belinkelni.
Itt látható egy összehasonlító oldal, a készülékek adataival : [link]
Itt a jobb felső sarokba beírva a típusszámot előjön a legtöbb készülék adata . A Hangszórók megjegyzésnél látható, hogy a DTS működik e . Az operációs rendszernél, pedig láthatod, hogy Okos TV e .
Üdv. -
Quarell
tag
Sziasztok!
Szentségtörés 2018-ban full HD készüléket vásárolni? Tudom, hogy a 4K a jövő de még mindig alig van olyan csatorna, ami egyáltalán HD-ben fogható lenne, vagy ha igen, az csak a szolgáltatók drágább csomagjaiban elérhető. Ezért pluszban nem szeretnék fizetni, mert a tv adást csak ritkán nézem.
Amire használom:
- háttér-televíziózás
- HBO-GO
- alkalmanként DVD filmek esetleg 1-2 Blue Rayegyelőre nem látom, hogy másra kéne. Nem játszom konzollal, nem töltök le nagyfelbontású tartalmakat. Az UHD készülékeknek rosszabb a képe a gyengébb felbontású tartalmakkal, mint a FHD társaiknak?
A kiszemelt készülék:
LG 49LK6100PLB
Köszönöm tanácsokat!
-
AL
addikt
válasz
freelanced #24822 üzenetére
Szia ! A Sony topickban az elmúlt napokban többen is írtak a 7596- osról. IPS kiképző , 60Hz, Android, 2018 - as modell . Üdv.
-
freelanced
addikt
Üdv !
Többnyire ezek közül tudok válogatni jelenleg a TV-k terén:
LG50UK6300MLB
LG50UK6950PLB
LG55UK6300MLB
LG55UK6950PLB
PANASONIC TX-49FX600E
PANASONIC TX-55EX600E
PHILIPS 49PUS7503
PHILIPS 55PUS6503
PHILIPS 55PUS6561
PHILIPS 55PUS7503
SAMSUNG 49NU7102
SAMSUNG 50NU7402
SAMSUNG 55MU6122
SAMSUNG 55NU7102
SAMSUNG UE50MU6102
SAMSUNG UE55MU6102
SONY KD43XF7596
SONY KD49XF7596
SONY KD55XF7596Van esetleg köztük olyan modell amit meleg szívvel tudtok ajánlani, vagy van vele tapasztalatotok ?
Köszönöm !
-
AL
addikt
válasz
Szikravadász #24820 üzenetére
Szia ! Szerintem jó üzletet csinálsz. Ha tehetett a Sonynál vegyél hozzá + garanciát . Üdv.
-
Tibi09
tag
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-kd-55xe7005baep-smart-led-televízió-1236193.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1236193%7C%7Cp%7C%7C
Szerintem ez így jó vétel.
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék egy tvt venni:
max 150k
82 centi (asszem az 32 col)
okos TV (van egyáltalán már nem okos? - lényeg h youtube menjen rajta)
DTS-hang kezelése (nem szeretnék médialejátszót hozzákötni a minél egyszerűbb kezelhetőség miatt)
Full HD
panel, márka mind1asszem minden fontosabb elvárást leírtam, ha kihagytam vmit kérlek jelezzétek.
van esetleg ajánlott kategória?
Köszönöm szépen előre!
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Továbbra is TV-t keresek... Elsődlegesen egy LG 32LJ610V tv-t néztem, amiről a netes véleményekben szerepel a gyenge hangminőség illetve a fülhallgató kimenet hiánya. A TV-t a 10 éves, közepesen nagyothalló kisfiam használná, ezért az ilyen jellegű hibákat szeretném elkerülni. Tudtok javasolni alternatívát?
Elsősorban mesecsatornák, YouTube használata, esetleg konzoljátékot használnánk rajta.
Köszi -
Szikravadász
csendes tag
Szia!
Köszi. Nem kevertem össze, (illetve nem egymással kevertem őket) [6402], csak már zsong a fejem a sok megnyitott oldaltól, leírástól, 50" vs 55", stb.
A saját anyag megnézésén kívül ezeken túl vagyok, de még ha értem is a mindenféle 'fícsörök' mibenlétét, azt már nem tudom, hogy miért éri meg pénzt adni, összevetni több gyártó különböző trükkjeit meg végképp nem megy. Amire kiváncsi lennék a technikai paramétereken kívül, azok a gyakorlati tapasztalatok, ha vannak. Például ΞΔGLΞ kolléga igen határozottan kiáll a MU6402 mellett, de kérdés, hogy az utódja is van-e olyan jó vagy valamiben jobb, amiért megérné azt venni, netán mindkettőnél jobb a Sony XE7005, pláne a keretbe még éppen beleférő 55XE8096, ha már javasoltad.Nem ragaszkodom a Samuhoz, de szinte minden okos eszközünk az, ezért gondolom sokkal zökkenőmentesebb a kapcsolatuk egymással, mint idegen gyártmányok között. Mert, ha már van ilyen lehetőség, használjuk ki.
-
kokokka
addikt
válasz
Darko_addict #24810 üzenetére
Minél kisebb a kijelző mérete, annál kevésbé szembetűnő az SD adások rossz minősége. Mert sajnos el kell mondani, hogy amellett, hogy rengeteg SD adás van még a mai napig, a minősége is kaki a legtöbbnek. Van amelyik egész nézhető, van amelyiktől viszont rosszul leszel. Ahogy nő a TV-d mérete, annál kevésbé akarsz majd rajta SD-t nézni. Nekem a 65-ösön még a T úgynevezett HD adása is szembetűnően rosszabb, mint ami elvárható lenne. Sajnos ez van, a technika sokkal előrébb tart ismét, mint a tartalom és a szolgáltatás.
A felkonvertált DVD is kuka gyanús már ezen a méreten, ami viszont teljesen nézhető, az a jó minőségű (gyári BD?) FHD kép. -
Darko_addict
őstag
Szia AL! Köszi, már elkezdtem nézelődni az oldalon.
Olvastam angol, magyar cikkeket, de nem egyértelmű, hogy ezek a 8 millió pixeles UHD csodák miként viselkednek, milyen képet adnak, ha SD minőségben nézek TV csatornákat, vagy sima (BR-rip) 720p-1080p filmeket? Felkonvertálás révén működik, és habár ezáltal egy 1080p biztos nem csúnya rajta, de mi a helyzet a kisebb felbontású fis-fos 576i és hasonló adások esetén?Az UHD olyan extra számomra, amiért nem adnék több pénzt, de ha pont olyan TV-re esik a választás, ami már UHD, annak van-e hátránya ilyen téren?
Köszi!
-
kokokka
addikt
Az tuti, hogy ezeket már mentett sablonból írod! Mindenkinek leírod és belinkeled ugyan azokat a sz@rokat, amiket ők maguk is megtalálhatnának, ha kicsit utána néznének a dolgoknak! Esetleg ne adj isten, itt a fórumon is használnák a keresőt! Mindig mindenkinek azon sír a szája (igazuk van), hogy senki nem tesz semmit csak kérdez, holott ezerszer le lett már írva egy csomó minden itt a topikban is! Folyamatosan ugyan azokkal a tartalmakkal szórsz tele itt mindent! Mi a célod? Hsz rekorder akarsz lenni?
-
AL
addikt
válasz
freelanced #24804 üzenetére
Szia ! Nem írtál méretet, ezért 49 - 55 - ig szűrtem, de ezeket a szűrőket kívánság szerint módosíthatod .
Itt láthatsz néhányat a kínálatból : [link]
[link]
Filmnézésre legjobb a VA kijelző, ha nem nézitek oldalról ( "csak " szemből jó ) , jobb a kontrasztja, jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS kijelzőnek .
Lehet, hogy Neked az IPS jobban tetszik, ez is ízlés dolga, nem mindig az adatokat kell nézni.
Ha ennek a táblázatnak a jobb felső sarkába beírod a típusszámot, akkor a legtöbb készülék adatai előjönnek ( új Samu és LG kevés van benne ) : [link]
Ha valamelyik megtetszik nézd meg üzletben és a saját topickjában érdeklődjél . Ha teheted vegyél + garanciát hozzá. Az MM - ben is vannak akciók most . Többnyire idei típusok vannak, már csak, de a tavalyi típusok mindig olcsóbbak Pl . : Samsungból a MU betűjelzésűek, Panasonicból az EX betűjelzésűek, Sonyból XE betűjelzésűek (amelyiknél ezt a betűjelzést látod mind 2017 - es modell és ezért olcsóbbak, de nem rosszabbak , mint az ideiek ).
Minőségnél fontos adatok ( ezeket az összehasonlító oldalon láthatod ) : kijelző típusa ( VA , IPS ) , függőleges frekvencia ( 60 és 120 Hz ) a nagyobb egyenletesebb mozgást biztosít , a panel bitmélysége ( a színeket befolyásolja ) nagyobb a jó , háttérvilágítás ( a közvetlen a jobb ) . persze mindegyiknél vannak minőségbeli különbségek .
Mérettől függően azonos típusnál változhatnak a kijelzők ( VA , vagy IPS ) A Sonynál XE7005 nél az 55 - ös VA paneles a kisebb, pedig IPS. Ha valamelyik megtetszik nézd meg üzletben és lÜdv. -
AL
addikt
válasz
Szikravadász #24806 üzenetére
Szia . Szerintem véletlenül összekeverted az árakat, mert a MU széria ( tavalyi ) az olcsóbb. Ha az tetszik 200 alatt hozzájuthatsz . Itt van néhány a választékból : [link]
[link]
Az itt látható oldal jobb felső sarkába beírva a típusszámot sok készüléknek előjönnek az adatai : [link] Itt látható a 6402 - es Samsung és a szintén tavalyi XE7005 - ös Sony . Hasonló árban vannak ( szerintem a Sony jobb ) . Persze lehet, hogy Neked a Samuk színvilága nyerő, ezért mindenképpen látni kell őket és, ha lehet jó lenne valami vitt anyaggal kipróbálni. Bármelyiket is veszed, szerintem + garanciát vegyél hozzá. Néhány helyen ezt utólag is megteheted . Üdv. -
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Legutóbb (7 éve
) a Ti segítségetekkel sikerült dönteni, remélem, most is így lesz. Hetek óta olvasom a topicot, mert nagyon nehéz új tv-t választani.
Amire használnánk:
- elsősorban tv nézés: filmek, sorozatok, tudományos csatornák, sport csak nagyon ritkán (UPC HD-SD)
- PVR
- filmek mindenféle felbontásban NAS-ról
Mondanám, hogy a smart kevésbé fontos, mert egy tunerhibás BD-E8500 is rá lesz kötve, de anélkül tán már nincs is tv.
A tv sarokban van, kb. 90-100 fok a legnagyobb nézési szög, 2,5-3 m távolságról.Jelenlegi állás szerint két jelölt van:
Samsung
UE55NU7402. / 190e Ft.
UE55MU6402 / 230e Ft (ennyi a max. keret).Jobb-e annyival a tavalyi, hogy megérje a 40e különbség, illetve nyitott vagyok más típusra is. Nézegettem üzletben, de mivel egy 11 éves 37" LG HD Ready készüléket váltana - és annál mindegyik képe nagyságrendekkel szebb volt - így nem igazán tudok választani. :-)
Előre is köszönöm, üdv, Zsolt
-
Dolphine
addikt
válasz
freelanced #24799 üzenetére
Nincs téma összefoglaló!
-
freelanced
addikt
Üdv!
Mivel nem megy az összefoglaló, milyen TV-t ajánlanátok 150-200 körül? Örömmel vennék több ajánlást is, nem nagyon van megkötés, kissé le vagyok maradva mostanában a TV-k kategóriájában.
De ha kell további infó írjatok még kérlek és akkor küldöm.
Köszönöm!
-
Mankó
veterán
A jelen körülmények egy furcsa dilemma elé állítottak.
A közel jövőben akarnék tv-t váltani. Egy edge ledes full hd 55-ös Sony-t váltanék, sok vívódás, cikk, fórumozás után úgy döntöttem, hogy 65-ös oled lesz év vége felé.
Nézési távolság 3 m. Felhasználási terület film, konzol.
Egy ismerősöm is most akar nagyobb tv-re cserélni és így jó áron hozzá juthatnék az ő 75-ös szörnyéhez. Az alany egy lg 75uh855-ös qled tv.
Ti mit tennétek a helyemben, minimális garancia (max 1 hónap), ellenőrizhető és tesztelhető helyről (100 m-re se lakik tőlem) olcsón (400-450k) vagy 65-ös lg oled (mondjuk c8), jobb kép minőséggel, garanciával kisebb méretben és dupla áron év végén?Persze a pénz is számít, nem vagyunk milliomosok, de egy oledet részletbe 0%-os thm-re is meg lehetne venni.
-
NOKA32
aktív tag
Az Lg nek van valami service menüje?Vagy vigyek színes képeket pendriveon ha használt TVt veszek?Valaki járt hasonló cipőben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest