- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Szentmártonkátán is felütötte a fejét a szender.Nagyon szép kis bogár!
-
athomi
veterán
Tudja valaki hogy milyen típusú pók ez a világos undormány?
Ugyanis nálunk ilyenek szoktak lenni a lakásban.
-
Muton
addikt
Heló!
Az milyen rovar/bogár/akármi lehet, ami kb 1 cm hosszú, sötét, fordított ék alakú (tehát elől szélesebb, hátrafelé elkeskenyedik) legömbölyített fejjel. Valószínűleg nagyon sok pici lába van a leste alatt. Néha a wc-ben látom, vagy valamilyen lefolyóban. -
_ak_
addikt
De gondolom csak nem fordul elő több száz a lakásban? Nagyobb / jobb kép nincsen. Több infót megfigyelésből nem tudok mondani.
Minden amit találtam (általában lakásban előfordulók közül) vagy bőven nagyobbak vagy egyáltalán nem lehetne látni, ill. csípnek. Ezek kicsúsztak mindenből és így azt sem tudom, h mire tippeljek.
És bár láthatóan nem érdeklem őket, a komfort érzetemet jelentősen csökkentik.
-
_ak_
addikt
Senki semmi?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
A szobámban igen apró állatkákra lettem figyelmes, többnyire a mobil kijelzőjén mászkálva vettem őket észre, de most némi kutakodás után többet is találtam belőlük. Sajnos nincs jó képem, nem is nagyon tudnék csinálni róluk méretüknél fogva.
Szabad szemmel sem lehet többet látni, ill de, van csápjuk is.:Azokról az apró fehérkés pöttyökről van szó. Mik lehetnek azok?
-
Diplomata
aktív tag
Üdv.Valaki ismeri ezt a bogarat?, mi lehet a neve a kis szenyának, lehet hogy ez csípked éjjelenként.[link]
-
válasz
huntermati #126 üzenetére
Eddig fogalmam sem volt, mi ez, de hosszadalmas kereséssel végül megtaláltam.
Valamilyen zöldfátyolka (Chrysopidae) lárvája. Itt egy nagyon jó kép róla (aphid lion, aphid wolf néven többet is találni). 3-4 mm az egész lárva.
Trash bug-nak is nevezik (szemetes rovarnak lehetne talán lefordítani), mivel a hátukon lévő apró szőrökre mindenféle koszt, szemetet (vagy áldozataik bőrét, maradványait) aggatnak.
A kertben elég hasznos állatka.
-
-
Pollux66
tag
válasz
spidersoft #111 üzenetére
ez egy ormányosbogár faj! h pontos melyik azt nem tom!
-
glutamin
őstag
válasz
bassgirl #120 üzenetére
Micsoda topic. A nevezett szender-t már én is sokszor megcsodáltam. Egyik horvátországi nyaraláson le is videóztam az erkélyen. Elég sötét lett sajnos az egész, de a lényeg, hogy ott lent a tengerparton kb 2x ekkorára megnőnek ezek. A törzsük kb mint a középső ujjam szemben a nálunk megtalálható kb kisujj nagyságúakkal.
-
lmer2
újonc
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen rovar lehet ez? A lakást támadják.. :-(
http://www.kepfeltoltes.hu/view/100913/lak_nk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2mm hosszúak
Előre is kössz,
LMer -
Ariadne
őstag
Hű, ilyen topik is van? Este belinkelem a képet is, de hogy el ne felejtsem, leírom, milyen állatot szeretnék azonosítani. Gugli barátommal próbálkoztam, nem találtam.
Bpen a Hármashatárhegy tetején lévő Rekettyés vendéglátóipari egységnél két alkalommal is láttam egy fura szöcskeféle jószágot. Első ránézésre szöcske, szokásos zöld rovar, viszont piros lábai vannak, és második ránézésre feltűnő, hogy nagyon púpos a potroha. Láttam belőle egy kicsit és pár nappal később egy nagyot is, ezért nem hiszem, hogy valami egyedi elfajzott vagy beteg jószág lett volna. Kíváncsi lennék, mi volt az, ha valaki tudja, ossza meg velem plz...
-
Taru
tag
Hello!
Nekem sajnos nincs képem de 2db "bogarat" is szeretnék azonosítatni (csak úgy kiváncsiságból).
1. Szürkés mintázatú vmiféle lepkének nézett ki de amikor elnyomtam (mint városi nem igazán rajongok értük) akkor roppant mint a kemény hátú bogarak szoktak.
Fura volt, főleg a fény vonzotta meg én (vagy a lámpára szállt vagy engem támadott meg, de nem zümmögott, gondolom vmiféle lepke csak ilyet még nem láttam). Kb 1-2 cm volt lehet kicsitt nagyobb (az éjjeli lepke mérete volt kb., elég vaskos testel, az is szürke a feje kissé fehér szerű, nem volt "csápja" mint az éjjeli lepkének).
2. Kicsi (kb 1 milliméter), hengeres, hosszúkás testű, fekete, volt a hátán egy csík (sárgás fehér, kicsit talán vajszínű), szörösnek tűnt, nem ilyedős, nem láttam hány lába lehetet pedig elég közel hajoltam (és nem repült el, pedig alig voltam 1 cm-re), hogy beazonosítsam mi is lehet (bogár vagy valami föld darabka, aznap ültettem növényeket tehát lehetett volna föld darab csak nem értettem, hogy került pont a falra). Amikor elakartam nyomni papírral (igazábl kosznak néztem és le akartam törölni) elszállt, de felém, nem tudtam elkapni és eltünt. Azóta még 1x láttam repülni, de azóta semmi (lehet nem ugyanazt).
Ötletek? Eddig egyiket sem láttam ezért érdekelne mik lehettek (főleg a második, az első biztos egy álltalam nem ismert lepke lesz).
-
Nakivagyok
tag
-
-
Nakivagyok
tag
Kép ami lemaradt...
-
Nakivagyok
tag
Hello
Szeretném megtudni mifajta "bogárovar" lehet ez
3pár láb (4 elöl 2 hátul nem ugróláb) két hosszú csápja van, mondhatni kicsit kifli alakja.. sárgás barnás, és csak horvát országban találkoztam vele, néha 1-1 el. Elég rossz képem van róla, de nem csináltunk jobbat, pedig jól nézett kiaki tudja írjon: akiterdekel@gmail.com
köszi! -
spidersoft
senior tag
Üdv,
Jó kis topic ez, upolom: valaki tudja, hogy miféle szerkezet ez? >>
[bogár]jó kemény hátú, elég kicsi bogár, 6-8mm lehet. Csak jópofa a görbe orrával
-
Kidus
őstag
Valaki tudja esetleg, hogy ez mi a bubanatos halal f*sza?
Itt figyel a teraszon, es nem merek kimenniFel arasznyi legalabb, epp vedlik, es sotet van.... en meg inkabb megyek mashova cigizni.
szerk: epp bazinagy szarnyakat noveszt, es hintazik a boren
Remelem reggelre el is repul.
Valami lepkeallat, csak azert erdekel micsoda, hogy utana tudjak nezni, visszajon-e -
Látott már valaki ilyen pókot?
Hazai termés, esténként szokott előjönni (ritkán), falon mászkál, kicsit vöröses a lába, kinyúktott lábakkal (a lábak végeitől a lábak végéig) legnagyobb kiterjedése ~25mm.
Hálóját még nem láttam, pedig kerestem...Nagyon hasonlít a Black house spider-re (Badumna insignis), de az elvileg csak Ausztráliában él.
-
Brent
aktív tag
válasz
kíváncsi #104 üzenetére
De szép állatka ... pár napja éppen itt ültem a gép előtt , este volt,csak a monitor fénye világította meg a szobát és láttam hogy a gépház mögött a falon ilyen centipedes mászik !
Reflexből akartam adni neki egy szívbőljövő pacsit de csak az oldalát találtam el így lehuppant a földre ! Vagy 20 percen át ezt a dögöt kerestem
mert féltem attól hogy valamelyik reggel úgy ébredek hogy ez a búrámon dekkol nahát akkor vittem volna ki fejjel a falat pedig alapjába véve nem félek ezektől a kis mocskoktól de az ágyam az tiltott zóna az ilyen csúszómászóknak meg végülis az egész szoba de ottmég elfogadom ha nem sikerül kinyiffantani őket...
A kis fickót sajnos azóta se láttam, de bízom benne hogy az ütés következtében sérültek a belső szervei és békésen kimúlt a szekrény mögött.
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Légyszíves ha tudtok, segítsetek kitalálni nekem, hogy milyen rovar lehet a képeken látható egyed. Kettő ilyet is megöltem már. Valami reggelre össze szokta csípni a lábam. Szúnyog nincs és mást még nem igazán láttam.
Képek:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]Káros az emberre, hogyan lehet kiírtani?
Ilyet vettem, de mikor beszaladt a szobámba akkor is üzemelt szóval ezekszerint nem sokat ér: [link]
Előre is köszönöm,
üdv kíváncsi.
-
esti mese
újonc
sziasztok
segítsetek beazonosítani egy szender félét
most láttam, csíkos és szürke
viszonylag elég nagy volt (a kacsfarkúhoz képest) -
kp78
addikt
Őszintén szólva elég tisztaságmániás vagyok (néha már beteges is), de nyilván az ágyat, meg a szekrénysort nem emelem meg / húzom el a heti takarításkor.
De benézek egy gazdaboltba, hátha adnak ellene vmit.A parketta szegélyléc helyenkét kicsit eláll a faltól, én még erre a kis résekre gyanakszom, hogy ideális lehet nekik. Lehet kinyomom sziloplasttal őket.
-
ngabor2
nagyúr
a nem bolygatott réseket szereti.hogy hogyan lehet hatékonyan kitessékelni... azt nem tudom, néha én is találkozok vele. valszeg a gyakori és alapos takarítást nem szereti, de azt mások se
de lehet ellenük megfelelő rovarírtót kapni (ágyipoloska és pikkelyke ellen, bemész egy gazdaboltba, és ajánlanak valamit).
-
kp78
addikt
Köszi
Kár, hogy arról nem írnak, mi a fenével lehet kitessékelni a lakásból, illetve hogy az embert megcsípi-e
Amúgy a lakás 2 éve épült társasházban van, szóval nem épp régi.
Mi a fene által kerültek be? Parkettás behozhatta a szalagparkettával?
A wiki-s képeken mondjuk sokkal feketébbnek tűnik, ami nálam volt, szürke volt inkább, de a "csápjai" alapján egyértelmű az azonosítás. -
ngabor2
nagyúr
-
kp78
addikt
Erről az undormányról tudja vki, hogy mi a fene, és hogy mit keres a lakásban??
Ez a második amit fogok, de ezt halála előtt megörökíthettem, mert pechjére belemászott egy csúszós fém tálba, -amiből előtte este perecet ettünk- és nem tudott kimászni, mindig visszacsúszott
Kb 1-1,5 cm hosszú, ennek kimondottan nagy "csápjai" voltak, és rohadt gyorsan eltűnik, ha meg akarod fogni. A teste puha, semmi kitin, könnyű kinyírni, ha vagy elég gyors hogy elkapd. [link1] [link2] [link3]
Köszi előre is -
Picco
addikt
válasz
Bull Boss #85 üzenetére
RoyalFlush van 1 otletem, tedd be ide mindtha valami feladvany lenne, par ora alatt megmondjak neked
-
Bull Boss
őstag
válasz
RoyalFlush #84 üzenetére
Huhh tesó egyszer megcsipett egy ilyen engem. Tutti igy nézett ki! Azt hittem először, hogy a rézf@szú bagoly, de mégsem ez valami más lehet
-
RoyalFlush
őstag
-
Padlizsán
újonc
Lemaradtam. Kacsafarkú szender???
-
Padlizsán
újonc
Hello! Olvastam a fórumon, hogy v.ki írt a kolibriszerű, pödörnyelvű, nektárszivogató kis állatkáról.
Ma este láttam, ahogy a muskátli virágait szívogatta. Én sem tudom, hogy hívják, de engem is nagyon érdekelne, hogy vajon mi lehet. Keresgéltem a neten, de semmi hasonlót nem találtam, csak itt olvastam v.micskét róla (hogy egyáltalán van ilyen). Ha v.ki tud róla v.mit én is kérném, hogy írja le. Előre is köszi!
-
Hellas
senior tag
köszi, így már én is megtaláltam
remélem ma este kivételesen megkímélnek.... -
Hellas
senior tag
[link]
róla tud valaki valamit? Pár napja jön be éjjel a lakásba...minden nyáron van belőle jócskán. gyorsan szalad, repülni is tud. És UNDORÍTÓÓÓÓ :'( -
kypre
tag
én is láttam egy nagyon érdekeset...a Ferenciek terén repkedett a bokám körül. Nagyon szép volt, de azért féltem tőle, mert vagy 10 percig követett.
Szóval, vagy 4-5 cm hosszú, és RÓZSASZÍN, én sem hittem a szememnek. Hogy lepke volt-e vagy más nem tudom, olyan husos, henger alaku teste volt, de inkább hasonlított, egy méhecskéhez a felépítése. Sokáig tudott egy helyben repülni, és végig a talaj közelében maradt. Szárnyai, viszonyag nagyok voltak, olyan mint a szitakötőé, csak nem annyi, és szélesebb is. Az egész olyan zömök volt.
Ha valakinek van ötlete, még inkább képe róla, nagyon érdekelne, hogy mi lehetett, ez a szépség. -
rdi
veterán
Micsoda, hogy én nem vettem észre ezt a topikot? És nem offoltam bele??
Engem az orrlábúak, vagy mik érdekelnének, brrr, hogy valaki az orrán hordja a lábát ???
Ennél már az elefánt is jobb -
Yaye
őstag
Nekem úgy tűnik a zöm nem ''undorító állatos'' élményei közé sorolja a szendereket, és ennek örülök. A szenderek tök szépek, pici bolyhos helikopterek. Amúgy én sem szeretek bizonyos állatkákkal közelről ismerkedni, de veled szemben óvakodok ezt világgá kürtölni, enyhén szólva szánalmas mikor egy kb 80 kilós iszonyat nagy állat sikoltozva menekül egy nálánál tízezerszer kisebb, nyilvánvalóan ártalmatlan és tehetelen lény elől. Ennél már csak az a szánalmasabb mikor ezután a saját gyengesége által okozott frusztrációját a másik elpusztításával próbálja levezetni. A fóbia betegség, pszichológusnál lehet sikerrel kezelni.
Az orrlábú jópofa, ha ujra szélessáv közelébe kerülök, utána fogok szaglászni. -
klumbik
tag
szomorúan látom, hogy nem sok reakció érkezett orrlábú ügyben.
azt hittem, azért ennél kicsit érdekesebbek ezek a lények... -
guess.who
senior tag
Igaziból a kacsafarkú sem honos nálunk, szintén dél felől repül fel tavasszal, de állítólag a Pécs környéki szubmediterrán-szerű klímában rendszeresen áttelel. A hernyó egyébként galajon, mügén és csillaghúron él, elvileg már lehet találni, zöld színű, az oldalán fehér és citromsárga csíkkal -na meg a végén a minden szenderhernyóra jellemző farokkal.
De ne bántsd, mert megfogva nem szép, csak egy szimpla szürke kisegér -inkább fényképezd le, ha tudod, az emlékezetesebb... -
guess.who
senior tag
-
Protoss
senior tag
Elárulták már a titkot?
kacsafau lepke -
guess.who
senior tag
Hmmm... Citromsárga? És a hátsó pár szárnya is citromsárga-fekete mintás volt? És hangosan zümmögött?
Ha az, amire gondolok, akkor Halálfejes szender (Acherontia atropos) (pl. itt: http://www.toyen.uio.no/norlep/sphingidae/atropos.html), az az izgis benne, hogy a torán egy halálfejre emlékeztető rajzolat van. Egyébként nálunk nem honos, csak igen meleg nyarakon repül fel Dél-Európából (merthogy vándorlepke), és krumpliföldeken petézik. A hernyókból egyébként koraősszel még a lepke is ki szokott kelni, ha mégsem, akkor a báb télen nálunk megfagy.
A méhészek nagyon utálják, mert berepül a kaptárakba (mézimádó, mint én) -ott viszont ráfarag, mert a méhek agyonszúrják, és szépen beépítik a viaszsejtek közé...
Egyéb kérdés? -
KovacsUr
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest