- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan07
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új routert olcsón, ami normális. Néha megy a letöltés, online szoktam játszani, ezért fontos lenne, hogy a válaszidő minél jobb legyen, a laptopom tudja a wifi 6-ot. Most egy tenda ac10-em van. Elégedett voltam vele, a letöltési sebesség megfelelt nekem, a pingem se volt rossz játékokban, de azért jó lenne, ha valahogy ebből esetleg le lehetne faragni, ha egyáltalán le lehet. Szóval csak ennyi az elvárás. A tenda-n sajnos naponta megszakad a kapcsolat valamiért, és egyszer visszaállt magától gyári állapotba. Nem sokára 4 éves lesz, esetleg lehet vele valamit kezdeni, firmware frissítés, vagy bármi, vagy vegyek újat?
-
milan07
tag
Sziasztok!
Megint én, megint probléma. Szóval 15 megabites netem van, a laptopomon egyszer csak nagyon belassult a net. 0.3-0.5 megabit közötti sebességet mértem. Közben a telefonomon 6 és 9 megabitet mértem. Ugyanabban a szobában. Szóval ez mitől lehet? Egy 20 percig tartott ez az állapot, közben nem ment semmilyen forgalom. Most hirtelen jó.
A másik probléma, amire még mindig keresem a megoldást, az a tv. Ha csak kikapcsolom a wifit és vissza, máris bohóckodni kell a wps gomb megnyomásával, aztán újracsatlakozás... A régi olcsó tplink wifivel nem volt ez. Most tenda ac10 van.
-
milan07
tag
válasz
tha_answer #90975 üzenetére
Hát fogalmam sincs hogy kell kézileg ap-ra konfigurálni.
Van egy másik problémám. Amikor újraindítom a routert, a netflix mindig elmegy a tv-n, és csak a wps gomb megnyomása után lehet újra csatlakozni. Erre nem tud valaki megoldást?
-
milan07
tag
válasz
tha_answer #90968 üzenetére
Az ap-nak egyébként pontosan mi is a lényege? Mármint tudom a jelentését, csak nem tudom miben más, miért éri meg jobban. Router funkcióban 3-szor lemértem, 12-18ms válaszidő volt 9 megabit körüli letöltési sebességgel, ap-ban 22-28ms és 16-20 megabit, egyébként 15 megabites az előfizetés.
Egyébként miért magasabb a ping ap funkcióval? Mellesleg korán reggel ugyanezeket az értékeket tudta router módban.
Amikor éppen online szeretnék játszani, érdemes átállítani router módra, ugye? -
milan07
tag
válasz
tha_answer #90948 üzenetére
Az inssider hasonló program, nem? Annyi a tapasztalatom, hogy nem ez a legtutibb. Amióta megvan az új router, folyamatosan váltogatja a csatornákat, és nem csak 1-6-11 között, hanem az összes között. És érdekes módon kb. mindig a legjobbat találja meg. Nem jártam jobban, amikor átállítottam. Fingom sincs milyen messziről lassul be, de nekem 10ms is különbség is fontos lenne.
dkess, heló, én azért a tenda ac10-et még nem írnám le teljesen.
Párszor belassult, de volt, hogy lecsatlakoztam a wifiről, aztán vissza, és tökéletes lett. A régi tplink meg volt, hogy egy fél napon keresztül az istennek sem akart jó lenni, és a normál letöltési sebesség tizedével ment!
Azért vettem az ac10-et, mert jókat mondtak róla. Nemcsak itthon dícsérték a márkát, konkrétan az ac6-ról csinált videót egy srác, (amit egyébként néhány éve bőven 10 ezer fölött vett a srác) de külföldi oldalakon is ajánlották. Konkrétan az egyik videós az ac10-et ajánlotta az ac6 helyett.
Most épp 6 ezer volt ingyenes szállítással, a tplink dupla annyi. Mennyire vagy benne biztos, hogy azzal nem lassulna be teljesen az internetem? Csak mert attól, hogy tplink van rá írva, attól még lehet akár rosszabb is, az ac10-ben meg azért elég erős hardver van. Érted, csakúgy nem akarok megvenni egy tplinket dupla annyiért, ami még lehet kevesebbet is tud. -
milan07
tag
Hali!
Vettem egy tenda ac10-et a régi tplink helyett. Hát még most is előfordul, hogy belassul a letöltési sebesség a tizedére, de szerencsére egy újraindítás ezt már orvosolja (7-8 hálózat van a környéken, viszont nagyon gyenge jellel, ez is zavarhat?). Összességében a ping is érezhetően javult. 4x6 dbi antennával rendelkezik. Alin van egyébként 12 dbi-s https://www.aliexpress.com/item/32913680322.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1e702edaHae5OW&algo_pvid=d0b083ad-ae54-425f-9bcc-72e399197b57&algo_exp_id=d0b083ad-ae54-425f-9bcc-72e399197b57-1 . Ez kb. ugyanúgy néz ki, mint az enyém. Van rá esély, hogy nem kamu a 12 dbi?
Egyébként mi az a jelerősség, ami fölé menve nincs érdemi válaszidő gyorsulás?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER