Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SKyle
tag
Sziasztok,
Eljött az idő a router cserére: egyrészt gyorsabb netre váltottunk (UPC FiberPower 240), másrészt pedig a megnövekedett eszközszám miatt úgy döntöttem lecseréljük a jelenlegi 1043-at.
A smallnetbuilder router ranking listája szerint a Netgear R7000 Nighthawk a hatótáv-bajnok (mert ez az egyik legfontosabb szempont számunkra), viszont csak egy ASUS RT-AC68U vagy annak megfelelő árszintűre van pénz (50-55 ezer Ft). Másik fontos szempont lenne, hogy 100%-ban a wifi része lesz használva (telefonok, laptopok, az emeleten egy db PC stick-kel csatlakozik), illetve egy "Setup and Forget" tipusú beállítás jöhet csak szóba, mert keveset vagyok otthon, és a család hölgy tagjai nem tudják állítgatni az eszközt, a kikapcsolás-bekapcsolás kombón kívül.
Tudom még nem tettem fel kérdést.
Szóval a fent leírtak alapján az RT-AC68U jó választás, vagy keressek valami más megoldást?
Kinek van tapasztalata ezzel a termékkel kétszintes vasbeton födémes családi házban használva?
(Sajnos az egyik sarokban lesz a router, kábelcsatornázás, fúrás-faragás, áthelyezés kizárva, szóval ezért keresek hatótáv-bajnokot.) -
SKyle
tag
Sziasztok!
(Bocsánat, ha nem ebbe a topikba tartozik a kérdésem, légyszi irányítsatok át a megfelelőbe)
Adott egy 2 szintes családi ház betonfödémmel, UPC Fiber Power 120, TP-Link TL-1043ND.
4-6 laptop, ugyanennyi okostelefon, egy PS3, egy Samsung okosTV, plusz néha osztálytársak laptoppal, okostelóval.
A gond az, hogy az egyik földszinti szoba (ahol bejön a kábel és a UPC modem + a router van) és a másik földszinti szoba között van egy fémkorlátos lépcső (meg egy előszoba), ami miatt a két földszinti szobában beiktattam egy TP-Link TL-WPA281 KIT-et. Az emeleten viszont elég gyenge a wifi, ráadásul ott van a PS3. Kábelezni nem szeretnék, olyasmiben gondolkodom, hogy a meglévő 1043ND-t lecserélném egy újabb (N-es) routerre, ezt meg felvinném az emeletre, és valahogy meghosszabbítanám a földszinti router wifi-jét.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni!
Ezen kívül még lenne egy olyan kérdésem is, hogy a mivel legtöbb eszköz N-es wifi-t tud, érdemes lenne-e esetleg eggyel gyorsabb UPC-re váltani (Fiber Power 240) és hogy ez milyen router-eket igényelne?
Köszi előre is a válaszokat! -
SKyle
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
ÁÁÁ, dehogy az, én egy szóval sem írtam, hogy most is wifis van, vagy hogy router! Ez a modell van most: ZXDSL 831 II. Csak éppen egy ronda fekete dobozban. Most csak a noti csatlakozik ETH kábelen a modemhez!
Köszi az ötletet, majd írok, hogy bejött-e! -
SKyle
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Ahhha, kapisgálom már: én azt hittem, hogy a jelenlegi (nem wifi-s) ZTE csodát teljes mértékben ki fogja váltani majd az új ADSL-es wifi routerem! De ezek szerint nem, hanem (sajnos) megmarad a ZTE és egy Ethernet kábellel összekötöm a wifi routerrel, ami majd szépen szolgáltatja a wifi-t. Na, akkor majd a következő kérdésem az IP címekről, meg ilyenekről fog valószínűleg szólni, amint meglesz a wifi-s.
Kösz szépen Krissz! -
SKyle
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Helló Intruder2k5, vargalex! Köszi a válaszokat!
Mivel nagyon zöldfülű vagyok ebben a témában, ezért felteszem a következő - szakértőknek vélhetőleg szintén felesleges - kérdésemet:
A TL-WR1043ND-be hová dugjam a falból kijövő telefonkábelt? Ugyanis azon kapom az ADSL-t.
Valószínűleg a moddolhatóságról lemondok, csak legyen stabil a gyári firmware.
Valószínűleg a TP-Link-ről is lemondok, lényeg, hogy tudja fogadni a külső vinyót. Azért ragaszkodtam ehhez a gyártóhoz, mert (majdnem) mindenki ezt isteníti.
Miről kéne még lemondanom?
Nem kell nekem 450Mb-es router, hiszen a maximum, amit a szolgáltató ki tud adni magából, az 20Mb.
Várom szakértő tanácsaitokat! -
SKyle
tag
Sziasztok,
20Mb/s ADSL-hez keresek középkategóriás, lehetőleg moddolható TP-Link wifi routert.
Bár ez a szolgáltató leggyorsabb csomagja (nem Magyarország), de szeretném teljes mértékben kihasználni.
Egy Samsung Smart TV-t, egy notebookot és egy okostelefont kellene kiszolgálnia, 2 nem túl nagy szobában.
Külső vinyót kellene fogadjon és fileszerver futna rajta. A notin Win7 x86 (hamarosan x64) fut.
A házban ahol lakom van pár wifi hálózat.
Az első hsz-ben ajánlott TP-Link routerekben nincs ADSL modem.
Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mozilla Firefox
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- Intel i9-14900K/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Újszerű Playstation 4 Pro GoldHEN - 20db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk, + sok más)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX