Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ 8 kg mosógép
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Akkor már 2025-ös gyártás és V2
Asus Support még augusztusban megírta nekem tételesen hogy mi a különbség az
RT-BE58U V1 és V2 közöttA két készülék között az alábbi hardveres különbségek figyelhetők meg:
Chipset:
V1: Broadcom BCM6764L
V2: Broadcom BCM6764FEM:
V1: 2G – SKY85355 | 5G – SKY85799
V2: 2G – RTC66274 | 5G – SKY85796
Ezen felül a V2 verzió eltérő szoftveres támogatást is kap.Mivel nekem már van egy V1 és vennék Mesh miatt még egyet így V2-t tervezek venni és kipróbálom van-e bármi érzékelhető különbség a kettő közt

Amúgy bő 1 hónapja megy nálam 24/7-ben 1000-es exDIGI FTTH net alatt torrentre de hogy még egy röccenés sem volt azóta az fix

100-as csatornán van azóta is 1hónapja és nem akar elmászni mint az AC65P
Ja röhögve megy a torrentezés mellett bármi online játék mert bika benne a proci
annyira bika hogy a nagytesóban a BE82U-ban is ez van csak 4x4 MIMO-val és ott 2,5gigabitet át bír vinni WAN-LAN pppoe net esetén is
-
vviktorr16
tag
Használható az USB port a nodeokon, legalábbis FTP vagy SMB megosztásra biztosan.
Egy régebbi eszköznél nem fognak menni az új funkciók, hardveres és szoftveres korlátok/hiányok miatt.
AiMeshnél az alroutereket külön kell firmware frissíteni, szóval a fő router rendszere nem befolyásolja semmiben a többi nodeot.
Én is most fogom majd cserélni a routerjeim (WIFI5 eszközök), amik egyébként jól működnek egy WIFI7-es router után meshben, de így a fenti korlátok miatt nem tudok WIFI7-es Aimesh hálózatot létrehozni (ami igazából nem számít még, mivel kevés kliens van ami WIFI7-es, plusz WIFI5/6 is bőven elég mindenre átlag felhasználásnál) és IoT/vendéghálózat sem mehet Aimeshben, csak a fő routeren.
Ha most veszel két routert, akkor szerintem érdemes két ugyan olyat venni, de ha már van egy meglévő, akkor érdemes kipróbálni együtt őket, főleg ha nincs is igazán szükséged az új funkciókra és a WIFI7-re.
(Nálam két probléma van egyébként egy fő Be és 2db Ac router Aimeshnél amik eddig nem voltak addig még nem cseréltem a fő AC routerem, hogy a 3. routerre csatlakozott eszközöket nem látom sokszor csak néha, és van pár régi kliensem ami nem szereti a WIFI7-es hálózatot ha be van kapcsolva a fő routeren és arra akarnak csatlakozni.) -
kpityu2
addikt
Simán veheted az olcsóbb AiMesh képes routert node-nak, ha nem probléma a kinézet. Legolcsóbb az AX52, de az Asus topikban már panaszkodtak rá néhányan. Valószínűleg túlzásba vitték az ócsítást. Nekem két AX1800U(AX53U) megy már 3 éve gond nélkül vezetékes mesh-ben. Illetve egy gond van, az este lerakott Samsung tabletem másnap estére azt mutatja, hogy csatlakozva van, de nincs net. Wifi ki-be kapcs rajta rendbehozza. Állítólag ez valami Asus FW probléma, hogy az alvó cuccokat a mesh leválasztja csak erről az eszköz nem tud.
-
Csixi68
tag
Szia, ha visszaolvasol éppen ezt taglaltam, de már nem merek mit mondani, ajánlani, mert leveszik a fejem...
Különben nem értem ezt az ASUS mizériát. Én forgalmaztam és használtam is ASUS cuccokat, szerintem túl vannak árazva mostanság és csak nagy hájp van körülötte... de biztosan ez a mondatom is kiveri itt a biztosítékot.
-
-
woodworm
veterán
A pro-ra nem is nagyon van cfw támogatás a wifi chipset miatt. Egyedül pandorabox van rá, ha minden igaz, azt meg elég nehéz megtalálni, mióta a kínaiak törölték az oldalát.
A xiaomik egyetlen nagy hibája csak cfw-vel javítható, ugyanis nem támogatják az igmp-t, ezért mondjuk telekom hálózaton nem igazán használhatóak tökéletesen. -
Szia!
Hardveres paraméterei alapján nem tűnik rossznak, főleg ha ráteszel valami CFW-t, de én személy szerint biztosan nem tűrnék meg egy aktív hűtéses routert a szobában, tehát vagy át kell építeni passzív hűtésűre, vagy ha van rá lehetőség, akkor olyan helyiségben kell üzemeltetni, ahol nem alszik senki.
Van róla LOGOUT-on is egy cikk: Xiaomi Mi R1d router
-
Láttam ajánlott a Xiaomi Mi router 3G, erről kérdezném egyszer hogy ez ugye akkor gigabites verzió, mintha láttam volna 10/100 as at is, és ezt csak küldöldről lehet rendleni? Ha jól láttam például az eustock csak a “sima” 10/100 as portokkal szerelt verziót adja.
Így van.Másik kérdésem, hogy 100 dollár körül adják a Xiaomi Mi Router Prót
[link]
Ezt nem nagyon láttam itt, erről mi a véleményetek? Ár/érték arányban összehasonlítva a hasonló árazású routerekkel. 25-30 között adják pl a Tp link Archer c7 et pl, mennyivel és miben jobb/roszabb egyik a másiknál?
Nincsen vele tapasztalat de nem tűnik rossz eszköznek. -
Soma01
veterán
TP-LINK Archer C5 (pont ezt a típust keresd). Állítólag nem könnyű már találni, de keresgess.
D-Link DIR-860L de ezen firmware-t érdemes vásárlás után cserélni.
Xiaomi Mi Router 3G (egy tízesből kijön) de külföldről kell rendelni, 3 hét amíg megjön. (kínai menü, de vannak megoldások amivel használható)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Nintendo Switch 2
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gamepad
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- VivoBook F515EA 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- reMarkable 2
- Eladó refurbished Dyson V15 detect Absolute porszívó 12 hó garanciával és számlával
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Pulse GL66 12UEK 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3060 16GB 1TB NVMe gar
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Különben nem értem ezt az ASUS mizériát. Én forgalmaztam és használtam is ASUS cuccokat, szerintem túl vannak árazva mostanság és csak nagy hájp van körülötte... de biztosan ez a mondatom is kiveri itt a biztosítékot.

Gubek-Einste
Dr.NX