Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
senior tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Jelenleg a két négyzet közt nincs elhúzva, de tervben van hogy elhúzom a kábelt. Mármint rendesen át is dugom a két falon át. Igazából kivitelezhető, csak nem akarok kókány munkát, meg hogy látszódjon, így majd tavasszal szánom rá magam arra. Szóval most az csak a lényeg, hogy itt a fenti házban legyen wifi.
Miért csak ez a kettő jöhet szóba? Oké, ax59u értem, a belső antenna miatt gondolom, de pl a be58u miért esik ki, miben rossz? -
cibus
senior tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Okés, írom a konkrétabbat akkor
nem kell most egyszerre két eszköz (mesh), de 1 jó router minimum kell, a Telekom router után. Annak a wifijét le akarom tiltani, arról kábellel csak a két tv menne, meg abból egy kábel az új routerbe és az új routerrel oldanám meg a wifit.
szóval a telekom van a földszinten a piros-sárga kör helyén, zöld téglalaphoz oda van vezetve a net kábel, ott egy PC, oda tervezek akkor egy routert az emeletre, mert ahol a 2-es jel van, az ott csak egy lépcső van, a zöld téglalaptól galéria van, így a router lehetne a két szint között.
nekem most egyszer annyi kell, hogy a wifit onnan elvigye a "ház 2" jelölés legalább első feléig, a lila négyzetig. ez mondjuk egy 18-20 méter légvonalban. ez megoldható?
2es mellett van egy 40-50es téglafal
1es mellett egy 40es téglafal
a két ház összeépült, és nem is vékony falak, tégla. mondjuk 2x60cmolyan router kellene akkor már, amin van valami gyorsabb usb is, valami usb3.0 minimum, mert ha jól értem, akkor erre lehet dugni pl egy külső winyót és akkor bárki wifin elérheti a rajta lévő képeket, vagy tudna wifin nézni bárki pl filmet. Mondjuk a tvn is wifin keresztül. erre való? mennyire használható pl film nézésre ez wifin keresztül?
köszi
-
cibus
senior tag
válasz
Csixi68
üzenetére
De akkor a 2x2 és 3x3 az nem függ a fizikai antennák számától? Mert ugyanúgy 4 antenna van a 2x2es és a 3x3as routeren is. Vagy csak elírás és az is csak 2x2?
Meg az érdekel igazából, hogy a 3x3 oké, hogy gyorsabb, de nem kisebb a hatótáv? Mert nekem a hatótáv lenne csak a lényeg, vagyis legjobban -
-
juhaszmarci
tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Ez egy ASUS heavy topic, komolyabb márkák (Mikrotik, Cisco vagy Unifi még megemlítve sincsenek az összefoglalóban). Mesh, mesh és mesh ajánlása mindenkinek, a “rendes” router+AP megoldások helyett. Igen, ez az egyszerű, nem, a “komoly” nem olcsó. Sokszor elhangzik, “erre van igény”.
De amikor eljut valaki egy 100eFt-nál drágább ASUS kinézéséig, amin van RGB, akkor lehet, hogy lenne ennyiből egy sokkal jobban kezelhető és monitorozható hálózata otthon, de hát ASUS, annál jobb nincs is. Én nagyon örültem, mikor sikerült az ASUS/Synology bűvkörből kilépnem, mert nem mindegy, hogy ezt látom az admin app-ban:
vagy ezt:
vagy ezt:

(Itt nem egy képernyő a különbség, a csomagkezelés, ellenőrzés, forgalomvizsgálat, VLAN kezelés, extra szolgáltatások, biztonság, nem írom végig, nagyon más, nem egy kategória, de közel egy ár! )
Természetesen nem kell ez mindenkinek, fölösleges is lehet, de mint opció fel kellene frissíteni az összefoglalót -
looser
addikt
válasz
Csixi68
üzenetére
A megfogalmazás volt, ami magával ragadott, szóval pozitív jelzők negatív kontextusban, mint "a túl nagy farkam elijeszti a lányokat és emiatt nem alszom jól" vagy "hetente kell üríteni a hamutartót a Lamborghinimben és ez rendkívül fárasztó"; ilyesmire gondoltam :-)
Ha azt írod, hogy a rövid támogatás, csapnivaló firmware, adatküldés Kínába, az oké, csak ebben a formában volt..hát...vicces :-) -
válasz
Csixi68
üzenetére
Ezért jó az olyan hardver, amire elérhető egy (vagy akár több fajta) 3rd party firmware, amik a legtöbb esetben úgyis nyílt forráskódúak. Egyébiránt meg a Windows-ban is van telemetria, szóval az is küldözget haza infókat, ahogy rengeteg Android app is, és maga az Android is. Ez ma már általánosnak mondható.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Az pont a duplája árban. Akkor már ott a Ubiquiti U7 Lite és kapok poe táplálást meg stb. EdgerouterX van itthon már.
Felújítandó családi házba van tervbe a dolog így hosszútávon gondolkodom én is.
Szerintem 3 eszköz lefedne minden zugot, max még egy kültéri AP kellhet, de lehet már az sem. Ez majd a helyszínen kiderül. -
válasz
Csixi68
üzenetére
És akkor a routing átkerül a routere? Vagy marad a Telekomos eszközön?
Amúgy ez a WAN portokkal együtt 4 darab Ethernet nem túl acélos.
Van 2 STB, 1 PC, 1 térfigyelő kamerás cucc, és akkor megosztott netet a 2 modemről nem tudok így varázsolni, csak ha az STB-ket tényleg a Telekomos modembe dugom közvetlen. -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gigabyte B450 Aorus Elite - Leírást olvasd el -
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gubek-Einste
Dr.NX