- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rviktor
aktív tag
47 nm-t ha nem szór be akkor rossz helyre van téve
De rossz helyre tett 120eFt-os AP is tud rossz lenni. Láttam már földön lévő Unifi U7 Pro XGS-t a földön a tv alatt...
Meg kell próbálni középre és magasra tenni. Nem beszorítani a TV és a fal közé meg egyéb rendszeres hibákat elkövetni
-
janos1986
csendes tag
-
esmi89
junior tag
Az álmos könyv szerint csak úgy két routert nem lehet egybe kötni.
Ha beállítás nélkül a WAN portba kötöd két külön hálózat lesz, ha LAN-ba meg egymásra tolják a DHCP-t.
Szóval azért be kell azt állítani. Ha van benne SLAVE/AP/MESH mód akkor be kell kapcsolni, ha nem szórakozni vele és ilyenkor a LAN portba dugni és kikapcsolni a DHCP-t. -
rene85
aktív tag
-
Shokkolo
addikt
-
trance89
őstag
[link]
A H verzio eseten is volt ujitas (gyakorlatilag 24-el softbrickeled a routert, 25 rc-vel mar ok), erdemes mindenkepp atolvasni az openwrt toh-t vasarlas elott
Itt lathatod az osszes tamogatott cudy verziot: [link]
Lenyeg hogy a WR3000 szeriaval nemigen foghatsz melle csak tisztaban kell lenni vele hogy mit rakhatsz fel rajuk es mit nem.
Amugy brickelni sem egyszeru ezeket, mindegyik siman ujraelesztheto tftp-n keresztul -
szimla65
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ.Nem szeretek feleslegesen pénzt kidobni.Ami miatt felmerült bennem ez a dolog,hogy kb 1-2 hete többször elment a net,akkor újra indítottam és kész.Volt,olyan nap amikor többször produkálta ezt a jelenséget.Most gyári fw van rajta,arra is gondoltam,hogy vissza teszem az OpenWrt-t.Igaz már jó régen csináltam.Mit gondolsz,jó így vagy tegyek másik fw-t? -
Gaben19
csendes tag
-
Gaben19
csendes tag
-
cibus
senior tag
Jelenleg a két négyzet közt nincs elhúzva, de tervben van hogy elhúzom a kábelt. Mármint rendesen át is dugom a két falon át. Igazából kivitelezhető, csak nem akarok kókány munkát, meg hogy látszódjon, így majd tavasszal szánom rá magam arra. Szóval most az csak a lényeg, hogy itt a fenti házban legyen wifi.
Miért csak ez a kettő jöhet szóba? Oké, ax59u értem, a belső antenna miatt gondolom, de pl a be58u miért esik ki, miben rossz? -
cibus
senior tag
Okés, írom a konkrétabbat akkor
nem kell most egyszerre két eszköz (mesh), de 1 jó router minimum kell, a Telekom router után. Annak a wifijét le akarom tiltani, arról kábellel csak a két tv menne, meg abból egy kábel az új routerbe és az új routerrel oldanám meg a wifit.
szóval a telekom van a földszinten a piros-sárga kör helyén, zöld téglalaphoz oda van vezetve a net kábel, ott egy PC, oda tervezek akkor egy routert az emeletre, mert ahol a 2-es jel van, az ott csak egy lépcső van, a zöld téglalaptól galéria van, így a router lehetne a két szint között.
nekem most egyszer annyi kell, hogy a wifit onnan elvigye a "ház 2" jelölés legalább első feléig, a lila négyzetig. ez mondjuk egy 18-20 méter légvonalban. ez megoldható?
2es mellett van egy 40-50es téglafal
1es mellett egy 40es téglafal
a két ház összeépült, és nem is vékony falak, tégla. mondjuk 2x60cmolyan router kellene akkor már, amin van valami gyorsabb usb is, valami usb3.0 minimum, mert ha jól értem, akkor erre lehet dugni pl egy külső winyót és akkor bárki wifin elérheti a rajta lévő képeket, vagy tudna wifin nézni bárki pl filmet. Mondjuk a tvn is wifin keresztül. erre való? mennyire használható pl film nézésre ez wifin keresztül?
köszi
-
cibus
senior tag
De akkor a 2x2 és 3x3 az nem függ a fizikai antennák számától? Mert ugyanúgy 4 antenna van a 2x2es és a 3x3as routeren is. Vagy csak elírás és az is csak 2x2?
Meg az érdekel igazából, hogy a 3x3 oké, hogy gyorsabb, de nem kisebb a hatótáv? Mert nekem a hatótáv lenne csak a lényeg, vagyis legjobban -
adzam
junior tag
-
RicsiSuly
aktív tag
-
szabochris
aktív tag
-
Dr.NX
Topikgazda
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
-
Dr.NX
Topikgazda
-
szabochris
aktív tag
-
juhaszmarci
tag
Ez egy ASUS heavy topic, komolyabb márkák (Mikrotik, Cisco vagy Unifi még megemlítve sincsenek az összefoglalóban). Mesh, mesh és mesh ajánlása mindenkinek, a “rendes” router+AP megoldások helyett. Igen, ez az egyszerű, nem, a “komoly” nem olcsó. Sokszor elhangzik, “erre van igény”.
De amikor eljut valaki egy 100eFt-nál drágább ASUS kinézéséig, amin van RGB, akkor lehet, hogy lenne ennyiből egy sokkal jobban kezelhető és monitorozható hálózata otthon, de hát ASUS, annál jobb nincs is. Én nagyon örültem, mikor sikerült az ASUS/Synology bűvkörből kilépnem, mert nem mindegy, hogy ezt látom az admin app-ban:
vagy ezt:
vagy ezt:

(Itt nem egy képernyő a különbség, a csomagkezelés, ellenőrzés, forgalomvizsgálat, VLAN kezelés, extra szolgáltatások, biztonság, nem írom végig, nagyon más, nem egy kategória, de közel egy ár! )
Természetesen nem kell ez mindenkinek, fölösleges is lehet, de mint opció fel kellene frissíteni az összefoglalót -
looser
addikt
A megfogalmazás volt, ami magával ragadott, szóval pozitív jelzők negatív kontextusban, mint "a túl nagy farkam elijeszti a lányokat és emiatt nem alszom jól" vagy "hetente kell üríteni a hamutartót a Lamborghinimben és ez rendkívül fárasztó"; ilyesmire gondoltam :-)
Ha azt írod, hogy a rövid támogatás, csapnivaló firmware, adatküldés Kínába, az oké, csak ebben a formában volt..hát...vicces :-) -
Multibit
nagyúr
-
looser
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezért jó az olyan hardver, amire elérhető egy (vagy akár több fajta) 3rd party firmware, amik a legtöbb esetben úgyis nyílt forráskódúak. Egyébiránt meg a Windows-ban is van telemetria, szóval az is küldözget haza infókat, ahogy rengeteg Android app is, és maga az Android is. Ez ma már általánosnak mondható.
-
szabifotos
senior tag
Az pont a duplája árban. Akkor már ott a Ubiquiti U7 Lite és kapok poe táplálást meg stb. EdgerouterX van itthon már.
Felújítandó családi házba van tervbe a dolog így hosszútávon gondolkodom én is.
Szerintem 3 eszköz lefedne minden zugot, max még egy kültéri AP kellhet, de lehet már az sem. Ez majd a helyszínen kiderül. -
kpityu2
addikt
-
T0mBd1gg3R
veterán
És akkor a routing átkerül a routere? Vagy marad a Telekomos eszközön?
Amúgy ez a WAN portokkal együtt 4 darab Ethernet nem túl acélos.
Van 2 STB, 1 PC, 1 térfigyelő kamerás cucc, és akkor megosztott netet a 2 modemről nem tudok így varázsolni, csak ha az STB-ket tényleg a Telekomos modembe dugom közvetlen. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
ginola
addikt
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Melyik a legjobb ingyenes e-mail szolgáltató?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De rossz helyre tett 120eFt-os AP is tud rossz lenni. Láttam már földön lévő Unifi U7 Pro XGS-t a földön a tv alatt...
)
kössz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gubek-Einste
Dr.NX